Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Blueworld21
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jul 22, 2017 10:51 am

Hadzijalagic je napisao/la:Ocekivali smo puno od ovog prelaznog roka.. Ocekivali smo da ce se konacno i tu napraviti iskorak, da ce se ciljano dovesti igraci koji ce biti u skladu sa ambicijama koje imamo.. Na kraju, ako uzmemo u obzir kako smo odradili prelazni rok, ispada da nam ambicije i nisu previsoke i nadam se da ce i uprava u skladu sa tim komunicirati sa nama ne bacajuci nam floskule tipa "Zelji je uvijek cilj titula" i sl.. Ono sto je cinjenica je da u novu sezonu ulazimo slabiji nego sto smo bili u prosloj.. Pretpostavljam da su razlozi finansijske prirode ali i tu ima malo nelogicnosti s obzirom da smo u zadnjih mjesec dana zaradili preko 1,5 miliona KM i oprostite mi sto sam ocekivao da ce se neka trecina tog novca usmjeriti na dovodjenje 2-3 kvalitetna igraca koja bi ovu nasu ekipu ucinila glavnim favoritom za titulu.. Svjesni smo sta znaci titula u ovoj sezoni i olako smo "odustali" od nje.. @Grbavica kaze "izgleda da samo fali bumova" a onda u nastavku kaze "treba nam napadac i stoper".. Ne treba nama 15 igraca vec 2-3 ali kvalitetna i dokazana.. Uz ove koje smo doveli i one koje smo imali bilo bi sasvim dovoljno da iskoracimo u odnosu na konkurenciju.. Po meni nam krila ne trebaju. Imamo Zakarica i Zeca a na klupi Stanica koji ih moze zamijeniti u slucaju nepredvidjenih situacija.. Treba nam napadac jer su Stevo i Djenis napadaci za ekipe koje ce se boriti za opstanak a nikako za ekipu koja bi bila medju favoritima za titulu.. Potreban nam je kvalitetan zadnji vezni, neko ko ce nasu sredinu uciniti kompaktnom i sigurnom jer takvog igraca nemamo a neophodan je svakoj ekipi.. Potreban nam je stoper jer uci sa sindikalcem kao nezamjenjivim u prvih 11 je katastrofa.. I to je to.. Ja mislim da nam nije trebalo puno i da se sa onom sumom novca koju sam gore pomenuo to moglo vise nego kvalitetno odraditi..

Bezveze smo se ovdje podijelili na one koji su za Slavku i one koji su protiv njega.. Neki govore da se od Slavke pravi kult licnosti, sto je u potpunosti netacno.. Ja sam Slavku kritikovao do momenta kada smo izgubili bodove u Krupi i na Kosevu.. Nije mi se svidjala njegova 100 puta prepricana prica, vise sam napamet znao sta ce reci.. Inace ne gotivim ljude koji pricaju hvalospjeve o sebi a Slavko ih je vala napricao kao malo ko u desetinama intervjua koje je dao kada je dosao u nas klub.. S druge strane, posle sramotnog gubitka titule, stao sam na Slavkinu stranu jer jednostavno nije u redu kriviti njega za ono sto su nam igraci priredili u te dvije utakmice.. Neki kazu da je trebao igrace motivisati za te tekme.. E ako im titula, premije i radost navijaca nisu bile dovoljan motiv onda ne znam sta im je trebalo.. Po meni su ispali nevidjene hinje i jadovi i po meni je sramota zbog toga optuzivati Slavku.. Samo zbog toga sam stao na Slavkinu stranu i jedino sto mu sada zamjeram je sto nije dao ostavku kada je vidio da uprava nema znanja i moci da mu obezbijedi ono sto svi vidimo da nam fali.. Da je karakter kakvim se predstavljao to bi vec danas uradio.. Nece mi biti zao Slavke ako dobije otkaz, bice mi zao nas jer cemo opet prolaziti ono sto smo vec prolazili zadnjih godina a slozicemo se da nam to ne treba..

Treca tema koja mene interesuje je osjetljiva i dvoumio sam se bil' je povlacio jer sam siguran da ce neko izletiti sa sarkazmom tipa "sve se rastalilo", "oprale se pare" i sl. Naime, interesuje me, bez ikakve lose misli, zasto su se troskovi za istok sa one prve projekcije od nekih 1,5 miliona haman uduplali.. Interesuje me jer je vjerovatno to povecanje troskova dijelom odgovorno zato sto slabiji ulazimo u novu sezonu u odnosu na proslu.. Interesuje me koliko nam je jos ostalo tog duga ako neko zna.. Nemojte ovim dovoditi u pitanje moju podrsku upravi jer ja sam se potrudio da je podrzim konkretnim potezima i time sam valjda pokazao da im vjerujem i da ih podrzavam..

Prozvan sam pljuvacem kada sam nekad rekao da je osnovna duznost uprave da obezbjedi resurse za funkcionisanje kluba u skladu sa ambicijama.. Hebiga tako je to svugdje u svijetu.. Znam da u upravi i oko nje ima ljudi sa pozamasnim ciframa na racunima i cudno mi je, mozda cu biti pogresno protumacen, zasto ti ljudi nisu spremni rizikovati vise i investirati i veci kapital koji posjeduju u brzi napredak kluba.. Ne mislim da daju pare klubu vec da investiraju i kvalitetnim radom i sistemom i zarade, sto da ne.. Ako se toliko pozitivno istice nas sistem i nacin rada onda ne vidim razlog da se tako nesto ne radi.. Znam da su ulozili velike pare i spasili nas, vjerovatno, propasti ali ne mogu se oteti utisku da se moze jos odlucnije i ozbiljnije ulagati u klub.. @Pile je pominjao taj metod, da neko iz uprave da lovu za xy igraca i da se ugradi u buduci transfer ili na neki drugi nacin obezbijedi povratak i zaradu od te investicije.. Znam da ima ljudi koji to mogu..

Nalaprdah ja svasta.. Vjerovatno sam bio i nepovezan al', eto, to su neke misli koje mi prolaze kroz glavu..
Odavno hoću da napišem ali sve se neckam, ima ovdje nekolicina koji me znaju i uživo i ko sam i sta sam. Al evo cista obraza ti govorim da baljezgaris ne danas već odavno glupostima samo takvim i nemoj se ljutiti već sam pročitaj par puta sta si napisao i sve ce ti biti jasno. Čuj upravu krivi sto mu nisu omogućili hahahahah. Pa smijem se zaklet da ovu istu ekipu ima Zrinjski da ti bi prvi svrsavo i govorio kakav tim imaju. Obzirom da mi je nakon čitanja ovog tvog poluposta pritiska skočio na trista ne moraš mi ništa odgovoriti jer neću citati ovaj forum jedno vrijeme jer nije dobar za zdravlje. Jadni Slavko ništa mu nisu obezbjedili hahahahah ima jedna psovka za ovakve momente idealna...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

sub jul 22, 2017 10:53 am

biće još igrača. naravno da nije dobro što nisu još tu. ali to je šablon u ligi i danas i juče, i u njenom samom vrhu. i nažalost nema još parametara da se on promijeni danas.
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jul 22, 2017 10:56 am

Blueworld21 je napisao/la:
sub jul 22, 2017 10:51 am
Odavno hoću da napišem ali sve se neckam, ima ovdje nekolicina koji me znaju i uživo i ko sam i sta sam. Al evo cista obraza ti govorim da baljezgaris ne danas već odavno glupostima samo takvim i nemoj se ljutiti već sam pročitaj par puta sta si napisao i sve ce ti biti jasno. Čuj upravu krivi sto mu nisu omogućili hahahahah. Pa smijem se zaklet da ovu istu ekipu ima Zrinjski da ti bi prvi svrsavo i govorio kakav tim imaju. Obzirom da mi je nakon čitanja ovog tvog poluposta pritiska skočio na trista ne moraš mi ništa odgovoriti jer neću citati ovaj forum jedno vrijeme jer nije dobar za zdravlje. Jadni Slavko ništa mu nisu obezbjedili hahahahah ima jedna psovka za ovakve momente idealna...

Nemam ti sta odgovoriti jer nista nisi ni napisao..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub jul 22, 2017 10:58 am

Jedino pravo pojacanje s kojim cemo ovu sezonu izgledati bolje na terenu
Spoiler:
slika

salemprolic
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:01 am

Da bi ova prica imala smisla mene zanima da li je Slavko predao neki spisak igraca iz svoje kartoteke koji mu trebaju? Koliko od tih igraca mu je ispunjeno, koliko nije? Na stranu sad sto bi ga ja da sam se pitao odmah poslije derbija nogom u guzicu nabio da ga Grbavica vise ne vidi, ali posto je dobio podrsku uprave, nije moje da se mijesam oko toga, nego me zanima koliko su ga ispostovali kao trenera koji je dobio podrsku? Znam da je na zimu na sav glas hvalio sva pojacanja, interesuje me kakva je situacija sada.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

salle86
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:03 am

Hadzijalagic je napisao/la:
sub jul 22, 2017 10:30 am
Ocekivali smo puno od ovog prelaznog roka.. Ocekivali smo da ce se konacno i tu napraviti iskorak, da ce se ciljano dovesti igraci koji ce biti u skladu sa ambicijama koje imamo.. Na kraju, ako uzmemo u obzir kako smo odradili prelazni rok, ispada da nam ambicije i nisu previsoke i nadam se da ce i uprava u skladu sa tim komunicirati sa nama ne bacajuci nam floskule tipa "Zelji je uvijek cilj titula" i sl..
Ne znam, po meni prelazni rok je dobro "počeo", Zec, Graovac pa vjerujem i Ramović da će biti pojačanja. Sve (relativno) mladi igrači a odma za gurati u prvu. Projić ako je suditi po Solni će isto biti to, pojačanje.
Samo je negdje u hodu zapelo, stalo se sa pravljenjem tima.
Ne mogu se oteti utisku da se recimo mogao ostaviti i Bokaćini, tu bi već bilo složeno sve kad je zadnja linija u pitanju. I onda isforsirati napad, ali baš 2 igrača koji mogu i znaju. Iako bih ja recimo pokušao sa Zecom u napadu. On je presebičan za krilo, a u vrhu svakako bi mu posao bio ovo što ustvari pokušava sa krila, sve sam i na gol :)
Veza je isto ok za našu ligu, ali da se forsiraju "pravi" igrači a ne tipa Radinović koji odigra svaku desetu dobro. Ono što je "radio" Dado sad ovaj preslikao cccc. Daj tu bilo koga drugog, ko nije imao prilike da igra, da vidimo kakav je jer je prvi pokazao.
U globalu, sa 2-3 igrača kompletna slika se može totalno promijeniti. Za sad neka srednja žalost, tanka tričica kad je prelazni u pitanju, po mom...

@chwilla, volio bih da si upravu ali imam nekako filing za Ramića da će biti top ove sezone a dogodine u Zrinjskom
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

tm8782
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:06 am

salemprolic je napisao/la:Da bi ova prica imala smisla mene zanima da li je Slavko predao neki spisak igraca iz svoje kartoteke koji mu trebaju? Koliko od tih igraca mu je ispunjeno, koliko nije? Na stranu sad sto bi ga ja da sam se pitao odmah poslije derbija nogom u guzicu nabio da ga Grbavica vise ne vidi, ali posto je dobio podrsku uprave, nije moje da se mijesam oko toga, nego me zanima koliko su ga ispostovali kao trenera koji je dobio podrsku? Znam da je na zimu na sav glas hvalio sva pojacanja, interesuje me kakva je situacija sada.
Od mogućih 8 koje je predložio, kontaktirana su 4. Doveden jedan.

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Plava Porodica
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:12 am

Takvi su mi najgori..
Kad mu i peta njemačka propadne dođe kod nas kao zvučno ime.. Al u ku.rcu
Živ primjer mi je Zakarić, gdje ćeš bolje ime za naše terene, a na 20% odigranih utakmica je pokazao nešto.. Ovo ostalo bio među najlošijim.
Dosta brate takvih igrača, to je sve isto polovnjak samo sa nekim imenom, a dalo se vidjeti na paroli u posljednjoj utakmici kakvo je mišljenje o tome.
Po meni ne mora biti kvalitet, ali nek bude neko solidan za našu ligu koji se može formirati u igrača.
Propustili smo Miću konama i za njeg mi je baš žao.
Dok je Zec takav tip, solidan, ništa prejako, finih godina, i prvi izbor Željo.
Ili Graovac, provjeren igrač, još ako je istina da je sam htio ovamo, to govori koliko ga je sve ovo dojmilo i znaš sigurno da će na svakoj utakmici dati onoliko koliko može.
Pa Ramović, i on je vagao ponude, ali momak je ipak na vrijeme potpisao, mogao je i on čekati još malo pa otići.
Da se razumijemo, ja znam da se to neće promjeniti ni u narednih 10.godina i kao što kažeš na kraju će dolaziti "imena" , ali yebiga jednostavno strah me je da i on neupadne u već zatrovanu cjelinu i da se ne širi kao ebola, plus ako je nemotivisan tu je kraj priče, a većinom tako i ispadne. Ovde potpišu za neki minimalac jer ni oni sami nisu sanjali da će za te "pare" igrati jer su tri mjeseca ranije već kontali uvaljati guzove negdje gdje se fino plaća, ali ku.rac paša moj.
Rijetki su primjeri Ivana, koji je po klubovima ranije dokazao da je bio potencijal, te Mire koji je dogurao do Sevilje i nije ga sram bilo igrati, vjerujem otprilike za 2-3 milje maraka.. Procenat uspješnosti 5% otprilike.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

damirfile
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:13 am

Spram mogucnosti.

salemprolic
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:15 am

tm8782 je napisao/la:
salemprolic je napisao/la:Da bi ova prica imala smisla mene zanima da li je Slavko predao neki spisak igraca iz svoje kartoteke koji mu trebaju? Koliko od tih igraca mu je ispunjeno, koliko nije? Na stranu sad sto bi ga ja da sam se pitao odmah poslije derbija nogom u guzicu nabio da ga Grbavica vise ne vidi, ali posto je dobio podrsku uprave, nije moje da se mijesam oko toga, nego me zanima koliko su ga ispostovali kao trenera koji je dobio podrsku? Znam da je na zimu na sav glas hvalio sva pojacanja, interesuje me kakva je situacija sada.

Kao trener koji je dobio podrsku onda ima pravo da se ljuti. On se ipak pita oko tima i teren i igraci su njegov zadatak i on odgovara ako sta na terenu krene po zlu. Dobio je podrsku, onda ga probaj ispostovati. Kazem, na stranu, sto bi meni letio jos poslije kosevske bruke.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Bosnia

sub jul 22, 2017 11:21 am

tm8782 je napisao/la:

Jel projic taj koji je doveden, a kojeg je on trazio?

Minjore
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:22 am

Jeste.

Blueworld21
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jul 22, 2017 11:23 am

tm8782 je napisao/la:

Čuj 8 tražio. Jel normalan on bi čitav tim mjenjao. Zar nije govorio da će se na ljeto par pozicija pojačati. Da ne tražim sad izjavu njegovu za Ramovica je rekao dugo smo ga pratili i evo doveli Znaci dva su već. Da je htio možda ordagica jasarevica i Vukotica i sta znam ja jos koga oni su pod ugovorom i od kad ja pratim Zelju nikad nikome marke nismo platili da ih dovedemo tako da je to u startu bilo nerealno. Ti si makar uvijek bio realan nemoj potppadati na ubleha priče. Slavko Petrović nije trener za Želje ja smijem ruku sad u vatru da stavim. Valjo nam jeste ali ne moze ispuniti ono za čim težimo to je ja mislim jasno i pticama na grani. Sasvim dobar tim imamo za naše uslove i nije bilo utovar istovar po procedurama sa nakim toskaskima pozderima hervasima već su došli igrači koji su bili neki faktor u svojim ekipama i igrali fudbal zec Ramovic graovac i projic. Jos treba jedan stoper špic to je bas podmoranje i eventualno vezni neki ostalo vakat je djeci davat šansu. Treba malo ohladiti od tovara novih igrača. Jos grcamo sa ovim beton ugovorima Bogicevicu, Jahicu, Bekricu i tad smo zelje ispunjavali trenerima i njihovim spiskovima dosta je vise.

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:28 am

sub jun 03, 2017 10:00 am
Ja mislim da sad dovedemo nekog vrhunskog takticara da bi naši igrači lajali na njega i govorili pa mi da možemo sve te silne taktike i kombinacije da zapamtimo upisali bi fakultet ne bi loptu ganjali... Igrači su zlo onaj koji ne igra trener mu kriv. Kad se popuši trofej normalno da ce reci trener kriv, neće reći mi loši igrači ispustili nevjerovatno... To je tako ne samo na Balkanu već svugdje u svijetu a kod nas još tri puta izraženije. Ostavili smo Celavog nadam se da ce se stručni štab dopuniti i uozbiljiti i da će doći dostojni igrači pa ćemo vidjeti sve...

Izgleda da si ti potpo na ubleha price i to samo u mjesec dana..

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jul 22, 2017 11:37 am

tm8782 je napisao/la:

Čuj 8 tražio. Jel normalan on bi čitav tim mjenjao. Zar nije govorio da će se na ljeto par pozicija pojačati. Da ne tražim sad izjavu njegovu za Ramovica je rekao dugo smo ga pratili i evo doveli Znaci dva su već. Da je htio možda ordagica jasarevica i Vukotica i sta znam ja jos koga oni su pod ugovorom i od kad ja pratim Zelju nikad nikome marke nismo platili da ih dovedemo tako da je to u startu bilo nerealno. Ti si makar uvijek bio realan nemoj potppadati na ubleha priče. Slavko Petrović nije trener za Želje ja smijem ruku sad u vatru da stavim. Valjo nam jeste ali ne moze ispuniti ono za čim težimo to je ja mislim jasno i pticama na grani. Sasvim dobar tim imamo za naše uslove i nije bilo utovar istovar po procedurama sa nakim toskaskima pozderima hervasima već su došli igrači koji su bili neki faktor u svojim ekipama i igrali fudbal zec Ramovic graovac i projic. Jos treba jedan stoper špic to je bas podmoranje i eventualno vezni neki ostalo vakat je djeci davat šansu. Treba malo ohladiti od tovara novih igrača. Jos grcamo sa ovim beton ugovorima Bogicevicu, Jahicu, Bekricu i tad smo zelje ispunjavali trenerima i njihovim spiskovima dosta je vise.

Imaš za poziciju alternativu a i b, negdje i c. Tražene su 4 pozicije. Znam za opcije a i b, dok je recimo projić opcija c bio. Tako da to nije 8 igrača, nego opcije a i b. Da dovedemo jednu od tih, opet kažem opcija c je dovedena na beka.

Zadnja izmjena: tm8782, dana/u sub jul 22, 2017 11:37 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Blueworld21
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:38 am

Ja mislim da sad dovedemo nekog vrhunskog takticara da bi naši igrači lajali na njega i govorili pa mi da možemo sve te silne taktike i kombinacije da zapamtimo upisali bi fakultet ne bi loptu ganjali... Igrači su zlo onaj koji ne igra trener mu kriv. Kad se popuši trofej normalno da ce reci trener kriv, neće reći mi loši igrači ispustili nevjerovatno... To je tako ne samo na Balkanu već svugdje u svijetu a kod nas još tri puta izraženije. Ostavili smo Celavog nadam se da ce se stručni štab dopuniti i uozbiljiti i da će doći dostojni igrači pa ćemo vidjeti sve...

Davao sam mu podršku misleći na konstantan pritisak koji je imao moranje pobjede i bodova. U Evropi prva tekma sve po starom opet kontam moranje. Dodje Aik tekma u kojoj igraš sa protivnikom koji igra bez posjeda jer su tanki sa tehnikom čuvanjem lopte, ti prvi put rasterećen ne moraš ništa već pokaži sta znaš. I pokažeš da ustavri ne znaš. Bitno je u životu shvatiti i oci otvoriti...

Morzhy
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:39 am

Sa Slavkinim spiskom se desilo isto što i sa famoznim Odinim uvakat. "Sve si ti to dobro tražio, ali pusti te šupke, evo tebi Livaja i Diatta"

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:40 am

sub jul 22, 2017 11:38 am

Davao sam mu podršku misleći na konstantan pritisak koji je imao moranje pobjede i bodova. U Evropi prva tekma sve po starom opet kontam moranje. Dodje Aik tekma u kojoj igraš sa protivnikom koji igra bez posjeda jer su tanki sa tehnikom čuvanjem lopte, ti prvi put rasterećen ne moraš ništa već pokaži sta znaš. I pokažeš da ustavri ne znaš. Bitno je u životu shvatiti i oci otvoriti...

Nisam te skonto.. Valjaju li sad igraci ili su zlo?

Minjore
Kontakt:

sub jul 22, 2017 11:41 am

Mi smo u stokolmu pokazali da znamo, kad hocemo ;) Daleko od toga da smo pokazali da ne znamo, vec samo zavrsnica te kostala boljeg rezultata..

Blueworld21
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jul 22, 2017 11:41 am

tm8782 je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Od mogućih 8 koje je predložio, kontaktirana su 4. Doveden jedan.

Imaš za poziciju alternativu a i b, negdje i c. Tražene su 4 pozicije. Znam za opcije a i b, dok je recimo projić opcija c bio. Tako da to nije 8 igrača, nego opcije a i b. Da dovedemo jednu od tih, opet kažem opcija c je dovedena na beka.

Hajd ba neću se sa tobom preko foruma y. Ebavat ima kafa? Kakav si danas da ti malo mozak nasapunjam ponesi i leksilijum slikaslikaslika

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava