Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 24, 2017 10:57 am

KrajPriče kladiš li se za Bajram?

Eric Cantona
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:01 am

Ne razumijem zasto neki misle da bi kupovinom novih igraca, koji ''ko zna'' kako bi se uklopili u ovu nasu prepoznatljivu igru, rijesili sve probleme. Imamo dobar i dovoljan fond igraca koje treba uigrati, postaviti na njihovo prirodno mjesto, sto opet znaci promjeniti nekad taktiku, a ne gurati igrace na neprirodne pozicije samo da se ispostuje odredjena formacija. Sve imamo samo nemamo covjeka koji je dovoljno hrabar da to uradi. Slavku ne tjeramo mi, sam sebe tjera. Nisam pobornik cestih smjena trenera. Slavka ostaviti ovu polusezonu i podvuci crtu. Necu vise krajem godine da slusam price o Zeljinom proljecu i ostale floskule.
Uostalom vrijeme i rezultati ce pokazati gdje smo. Vremena bas i nemamo na pretek, a bgm ni strpljenja. Cetvrtak bi mogao da nam pokaze gdje smo trenutno i imamo li cemu da se nadamo.

ChWilla
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:02 am

od onoga što smo gledali u minulom periodu kemo nije slabiji igrač ni danas. da smo mi uzeli titulu i najviše na guzove, i ja bih rekao, igrali iskusni da uzmemo i uzeli smo. ali kemo i ostali nam naprosto nisu mogli prirediti gore od onoga što su nam "iskusni" priredili. psihološki - svima bi lakše bilo da nismo prvi ni bili.
gradi željo boli te *****

Morzhy
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:06 am

kvalitet je napisao/la:
sub jun 24, 2017 10:53 am
Morzhy je napisao/la:
sub jun 24, 2017 10:33 am
Znači da sumiramo, Kemo je igračina, ali ga treneri ne vole, je li to? Svi bi ga stavljali u prvi tim, osim trenera koji jedini od svih ljudi koji komentarišu Kemu može fasovati otkaz zbog toga. Je li stvarno mislite da njega neko namjerno ne stavlja u tim prije Bogićevića, eto onako iz nekog inata? Pravi kvalitet uvijek ispliva, uvijek. Ako odustaneš i to je vrsta nekvaliteta...ako se zainatiš pa hoćeš da odeš negdje drugo zbog neke "nepravde" i to je vrsta nekvaliteta. Ako te menadžer može naložiti da odbaciš svog Želju sa 20 godina i to je nekvalitet. Kvalitet igrača nije samo fudbalsko znanje, već i način razmišljanja. Mnogi puno veći fudbalski talenti od Keme su propali zbog toga, a rijetko koji je napravio nešto.
Zar nismo ponešto naučili na primjerima Gojaka i Hajradinovića? U ovom trenutku, možda Kemo i jeste za nijansu slabiji igrač od sindikalca. Ali, u nogometu se mora gledati prema naprijed. Ona šuplja "idemo od utakmice do utakmice" je neviđena glupost. Znači, Bogi jeste za nijansu bolji igrač (čisto zbog iskustva), ali on bolji neće postati. Štaviše, sve je slabiji i slabiji. Kemo s druge strane može samo napredovati i ja garantujem da bi kroz jednu polusezonu igranja bio bolji od sindikalca. To je cijeli svijet shvatio osim nas. I taj Dinamo kojeg Čenan spominje.

Slavko je dokazao da ne gleda dovoljno unaprijed. Da gleda, ne bi u prošloj sezoni onoliko isforsirao pojedine igrače, već bi im tempirao formu. Helem, da ne duljim, mislim da sam bio jasan...
Po meni ni Gojak ni Hajradinović još nisu uspjeli...Dinamo na kapaljku i neki Haugesund kol'ko se sjećam nisu neki epski uspjeh. Lično smatram da bi više dobacili da su ostali u Želji...dosad. Što se tiče Slavke...valjda je imao razlog da forsira jedne te iste, on je s njima svaki dan, valjda zna kol'ko mogu...dok se oni ne dogovore da ne mogu

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:08 am

ChWilla je napisao/la:
sub jun 24, 2017 11:02 am
od onoga što smo gledali u minulom periodu kemo nije slabiji igrač ni danas. da smo mi uzeli titulu i najviše na guzove, i ja bih rekao, igrali iskusni da uzmemo i uzeli smo. ali kemo i ostali nam naprosto nisu mogli prirediti gore od onoga što su nam "iskusni" priredili. psihološki - svima bi lakše bilo da nismo prvi ni bili.
Naravno da nije slabiji a u svakom mogucem pogledu bolja solucija za klub. Imas mladog igraca u izlogu, zeljnog dokazivanja, dijete iz tvog omladinskog pogona , koje je u ovo malo sanse sto je dobilo pokazalo da moze.. Al bezmudi treneri, kao vidim i pojedini forumasi, bi radije da im nakon svega igra mrtvi Bogicevic..

Gojak da je ostao u Zelji bi jos uvijek bio potencijal za kojeg ima vremena, bio bi nejak i sta ti ja znam kakve vec epitete navijaci koriste.. Ovako je igrac koji je haman standardan u puno boljem klubu od nas, igrac sa iskustvom igranja LP.. Svi su glupi samo smo mi pametni..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sub jun 24, 2017 11:11 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

flux
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:11 am

Morzhy je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:
Znači da sumiramo, Kemo je igračina, ali ga treneri ne vole, je li to? Svi bi ga stavljali u prvi tim, osim trenera koji jedini od svih ljudi koji komentarišu Kemu može fasovati otkaz zbog toga. Je li stvarno mislite da njega neko namjerno ne stavlja u tim prije Bogićevića, eto onako iz nekog inata? Pravi kvalitet uvijek ispliva, uvijek. Ako odustaneš i to je vrsta nekvaliteta...ako se zainatiš pa hoćeš da odeš negdje drugo zbog neke "nepravde" i to je vrsta nekvaliteta. Ako te menadžer može naložiti da odbaciš svog Želju sa 20 godina i to je nekvalitet. Kvalitet igrača nije samo fudbalsko znanje, već i način razmišljanja. Mnogi puno veći fudbalski talenti od Keme su propali zbog toga, a rijetko koji je napravio nešto.
Zar nismo ponešto naučili na primjerima Gojaka i Hajradinovića? U ovom trenutku, možda Kemo i jeste za nijansu slabiji igrač od sindikalca. Ali, u nogometu se mora gledati prema naprijed. Ona šuplja "idemo od utakmice do utakmice" je neviđena glupost. Znači, Bogi jeste za nijansu bolji igrač (čisto zbog iskustva), ali on bolji neće postati. Štaviše, sve je slabiji i slabiji. Kemo s druge strane može samo napredovati i ja garantujem da bi kroz jednu polusezonu igranja bio bolji od sindikalca. To je cijeli svijet shvatio osim nas. I taj Dinamo kojeg Čenan spominje.

Slavko je dokazao da ne gleda dovoljno unaprijed. Da gleda, ne bi u prošloj sezoni onoliko isforsirao pojedine igrače, već bi im tempirao formu. Helem, da ne duljim, mislim da sam bio jasan...
Po meni ni Gojak ni Hajradinović još nisu uspjeli...Dinamo na kapaljku i neki Haugesund kol'ko se sjećam nisu neki epski uspjeh. Lično smatram da bi više dobacili da su ostali u Želji...dosad. Što se tiče Slavke...valjda je imao razlog da forsira jedne te iste, on je s njima svaki dan, valjda zna kol'ko mogu...dok se oni ne dogovore da ne mogu
Po tebi ispade da je s 20 godina bolje igrati u Zelji nego u Dinamu..

nikson
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:14 am

Slavko Petrovicu za tebe sam!
Al Slavko Petrovicu ako postoji neko da ti prenese ovo - pronadji muda...rastjeraj klosare iz ekipe i javno reci zasto ih tjeras, javno reci zasto ti se dovode igraci koje nisi trazio....reci to sto prije il ces biti samo jedna u nizu trenerska pickica koja je sutila i mislila da ce se radom sve rijesiti...e nece Slavko, u Zelji moras biti klosar da bi sve bilo kako treba!
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

storm_raider
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:16 am

Jaozinho22 je napisao/la:
pet jun 23, 2017 11:41 pm
storm_raider je napisao/la:
pet jun 23, 2017 11:35 pm
Onda kada mu to uradis, ide prozivanje kako se odnose prema 'legendama', a ako izgubis titulu (kao sto smo mi), onda se javi Jahic sa likovanjem - "Jesam ti rek'o". Naravno, Zeba jos moze dati meda i treba ovoj ekipi.
Nećemo miješat kruške i jabuke. Zna se ko su legende a zna se ko je postavljao uslove da se vrati u FKŽ kao da potpisuje za Shangai Shenuu a ne za FKŽ.
Naravno da necemo, upravo to i jeste smisao mog posta.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SarajlijaTM
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:17 am

Nidje veze je ta prica o igracima koji tjeraju trenera! Problem je sto je trener,ne mislim direktno na slavku,vec i na predhodnike,mutav pa im ne zna odgovoriti. Hajde se malo sjetite da su kod brke igrali i Bekrija i Zeba,zajedno,Svraka,Jamak,Stana,Benjo,E.Colic,,Kerla,sindikalac i da su bili ko čokolino zajebani kod Brke. Ako ova sadasnja ekipa minira trenera,onda bi ovim momcima na okupu Slavko sklekove radio i sam sebi stopao krugove oko terena.
Nemojte se zamajavati,ovaj lik,sa ovim sto smo do sad vidjeli je neznalica puna slatkih rijeci i izjava,dobio je drugu sansu,radi mira u kuci. Molite boga da se ne obrukamo protiv đetića...
Bice ovo duga sezona,ako se nesto drasticno ne promjeni u shvatanju igre

P.S.- hvala upravi za poseban dan za kupovinu karata za nas,dugogodisnje clanove i standardne pacijente ;)
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

Morzhy
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:20 am

flux je napisao/la:
sub jun 24, 2017 11:11 am
Morzhy je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Po tebi ispade da je s 20 godina bolje igrati u Zelji nego u Dinamu..
Ne ne, ja bih više volio igrati u Konyasporu protiv Galate, Fenera, Bešiktaša kao Amir, nego u HNL-u, to sam mislio

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:25 am

LARS1921 je napisao/la:
Bankrotirao.

kvalitet
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:26 am

Morzhy je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:

Što reče @flux, pa nije valjda je bolje igrati u Želji, nego u najboljoj ekipi iz zemalja bivše nam države. Što se tiče Hajradinovića, Olimpic, pa Inter Zaprešić, pa Trenčin. U svakoj ekipi među 3 najbolja igrača. Tako zaradio transfer u Gent koji je tada igrao Ligu prvaka i gdje se nije izborio za minutažu. Ode u Haugesund i tamo opet među 3 najbolja igrača. I to znači da njih dvojica nisu uspjeli? Haj dobro... Iz Želje bi, vjerovatno, otišli u Tursku. Ja da sam nogometaš, uvijek bih prije izabrao Dinamo ili ovaj put koji je imao Hajradinović.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

salle86
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:27 am

Ne znam koliko sad ima i logike ovo što ću napisati ali eto.
Po meni lično Bogičević je bolji igrač od Keme, pa i dosta bolji.
On je jednostavno kako se kaže 'komadant odbrane' i nama bi nekako najbolje leglo da njih dvojica igraju u paru kako bi mlađi učio od starijeg. A ima se realno šta naučiti, bar to čitanje igre, postavljanje.
"Problem " je što je sad tu i Graovac.
Ali klub mora rizikovati, biti spreman da nekad igra i trenutno lošiji kako bi sutra taj stekao tu neku još rutinu i bio bolji.
Samo mi nekako bar ja tako vidim, nismo spremni ni na jednom polju na neki rizik. Vodimo se politikom "ne talasaj previše" i "dobro je dok ne puca". Na žalost ta politika ne pravi šampione već one 'srednje'.
Jednostavno se mora nekad malo i prepoznati potencijal i prilika da sutra budemo bolji tako što ćemo se žrtvovati danas.
Sumnjam realno da bi rezultati toliko bili gori da se pokuša istrpiti jedan mladi igrač u prvih 11.
Niti bi Leo Bonući u odbrani nam garantovao titulu a niti Kemo ne odlazak u europu. Znači tu je to negdje, ovaj tim neće biti u konačnici ni puno jači taman da Bogičević odigra sezonu života a ni da se Kemo isforsira. I fakat ne mogu skontati kako se bježi od te ideje, politike, takvog rada.
Nekad kontam da rukovodstvo kluba mora imati mud.a i zahtjevati to od svakog trenera nebitno jel to Slavko ili neko treći, da moraju igrati 2 igrača ispod 21 godinu u prvih 11. Pa ili ih nađi u našem pogonu ili ako baš nemaš povjerenja ni u jednog, daj da dovedemo takve ali onda isključivo ti jedino odgovaraš za njih ako nema rezultata, dok kod prvog slučaja ti se može i progledati kroz prste.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Morzhy
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:32 am

Ne smije se nijednom treneru ništa naložiti jer je svakom rok trajanja k'o Meggle mlijeku.

djoxxx1921
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:40 am

Jel zavrsen Subic?

KrajPrice
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:41 am

LARS1921 je napisao/la:
Slabo :)
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:44 am

KrajPrice je napisao/la:
sub jun 24, 2017 11:41 am
LARS1921 je napisao/la:
Slabo :)
Spoiler:
slika

Plava Porodica
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:46 am

Eh koliko me syebase juce, i pobjeda protiv goska bi bila iznenadjenje.
Kukuu
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:47 am

phpBB [video]

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub jun 24, 2017 11:48 am

Vidim KrajPrice spomenu dolazak Gotala, znaci ne dolazi
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 31 gost.

Prijava