Zanimljiv Vukotićev intervju danas, nekoliko važnih detalja. Posebno bih izdvojio dio o Amaru, zato što sam nekad u prethodnim navratima i pisao o tome da se nadam da će se neke stvari javno objasniti.
"Vrata kluba su otvorena svim ljudima koji mogu biti dodatna vrijednost. Legende kluba su blizu klubu i u toku su svih događanja. I Amar Osim je kao najtrofejniji trener dio porodice. Postoje problemi iz prošlosti koji se reflektuju na sadašnju strukturu i koji se trebaju riješiti sa stvarnim sudionicima tih događanja. Konkretno, radi se o finansijskim transakcijama koje nisu dokumentovane", objasnio je predsjednik Željezničara odnos s Osimom.
Ne sjećam se da je dosad bilo ovako javno da je neko iz kluba izjavio da se Amaru duguju pare, ispravite me ako griješim. Tj. nije ni ovdje Vukotić to do kraja jasno rekao, ali eto, poprilično izgleda kao potvrda nekih priča koje sam dosad samo na forumima čitao. Ipak, ovako nedorečeno, ništa zapravo nije objašnjeno, jer bi se ova izjava mogla tumačiti na različite načine. Ja bih volio da je ovo u cilju rješavanja problema, za koje se eto javno priznalo da postoje, ali se naglasilo da nisu direktno problemi Amara sa ovim ljudima koji su trenutno u klubu, nego se vuku odranije, a Amaru su vrata otvorena. S druge strane, ovo isto tako može biti, kao, sa Amarom u biti nemamo problema, klub mu ništa ne duguje jer nema dokumenata, neka svoje probleme rješava sa ljudima s kojima je radio. Ne znam, kada čitam neke branioce uprave kako ovdje pišu o Amaru, nažalost mi se ova druga varijanta čini vjerovatnijom; mada, pretpostavljam da je ustvari nešto između, pokušavam između redova da skontam šta je ovdje ustvari rečeno i zašto... Ako je Amar davao pare klubu a nema dokumentovano, onda je baš komplikovano da se rješava između ovih današnjih ljudi u klubu i Amara, ali još manje se može rješavati između Amara i ljudi koji su nekad bili u klubu i više nisu u njemu, jer Amar nije tim ljudima posuđivao pare nego klubu. Valjda bi se trebale naći te sve tri strane. Kakogod, ovom Vukotićevom izjavom nije objašnjen odnos sa Amarom, kako je to novinar prokomentarisao, nego su samo potvrđena brojna pitanja koja se odavno postavljaju. Možda je ovo bilo samo pomalo neugodno pitanje novinara, a Vukotić se snašao tako što je nešto rekao, a puno više prećutao. A možda je baš Vukotić htio da nešto kaže i o Amaru, zato što se poprilično puno pričalo o njemu u zadnje vrijeme. Možda ovo, možda ono...
Hadzijalagic je napisao/la: ↑ned jun 18, 2017 1:10 am
avlami97 je napisao/la:Hadzijalagic je napisao/la: ↑ned jun 18, 2017 12:38 am
E cuj 200 milja. Pa kolika mu je plata bila? I po tom ispadne da ni jednu vjerovatno nije dobio..
Svraka je u Klubu bio 61-62 mjeseca. Bio je kapiten ekipe. Imao bonuse za osvojene titule i Kupove i ko zna šta još. Vernes Selimović je bio 36 mjeseci pa je izaša sa cifrom od preko 50 milja duga. Beks je čini mi se tužio Klub za 72 milje.. Ne znam kako su ovima nakucali ovolike dugove, a bili su kraće u Želji. na svu sreću ili nesreću nema na papiru ništa. Ali se onda mnogi mogu praviti ludi pa reći da ni Amarovih pola milke nema na papiru. Uglavnom radilo se krimunalno.
E koliko je onda uzeo ako mu se toliko ostalo duzno. Neka mu stari malo odvadi. A vala ako nema na papiru onda nema ni duga pa taman da su moje pare. Isto vazi i za "dug" prema Amaru.
Po meni nisu isto dug prema igračima i dug prema Amaru. Ok, jesu i jedno i drugo dugovi, ali igrači svoje pare zaradili, pa ih nisu dobili, dok je Amar valjda svoje pare dao, pa ih nije dobio nazad. Ako sam dobro razumio, to je priča o Amarovom dugu, a nije problem u tome da njemu nisu isplaćene plate, bonusi i slično, kao tim igračima. Ovdje se, doduše, opet naslanjam na priče koje se pričaju po forumima, jer Vukotić nije objasnio kakve su to finansijske transakcije u pitanju. Ako je ovo tačno, oko čega, čini mi se, postoji saglasnost na forumima, ako je Amar pare dao klubu, dao ih je da bi klub funkcionisao, dok igrači traže ono što se prije svega tiče njih lično. Pomogli su i oni na svoj način, igrom, neko manje a neko više, radili su i zaradili, ali nisu ni prvi ni zadnji radnici koje je poslodavac zajebao. Nisam za to da se pravimo budale ni za te dugove, treba i te ljude ispoštovati ako mogu kako dokazati dugove, ali treba još više poštovati nekoga ko je davao svoje pare da bi jedan kolektiv funkcionisao. To je ipak malo drugačija kategorija.