za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 6:09 pmAmar je otisao na 'porodiljsko' jer smo bili nigdje.FKZ1921 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 5:36 pmSituacija je u proteklom periodu bila loša.
Klub nije dobro vodjen u njegovom najbitnije segmentu. Ljudi su se bavili poslom koji ne znaju,pri tom neodgovorno i bahato trošili klupske pare.
Klub je znatno unazadjen u njegovom najvitalnijem i najvažnijem segmentu,a to su rezultati,trofeji,rejting,evropski koeficijent i igrački kadar.
I ponovi smo na početku...I ne vidim da znamo kud i kako dalje.
danas smo barem na pocetku.
nakon bahatog trosenja u imanet nam ce nam ostati nova tribina stadiona koja je podigla vrijednost samog kluba za par miliona i koja ce u narednim godinama generisati prihod od cc 200.000KM na godisnjem nivou.
izvini ali, preduslov za ganjanje rezultata, trofeja i koeficijenta jeste stabilan budzet. generisanje novih izvora prihoda jeste dobar put.
ove sezone smo generalno povecali posjetu, uclanili rekordan broj novih clanova, prodali rekordan broj godisnjih ulaznica, popravili jednu i izgradili drugu tribinu, povecali broj sponzora i prihod koji dolazi od njih, osvojili smo juniorsku titulu, za nas je nastupao najbolji igrac lige, najbolji strijelc lige, kadeti su osvojili isto bodova kao i sampioni, a seniori su zaostali samo jedan bod od titule.
ako je ovo pocetak, pomisao na kraj mi dize kitu.
Neko me je pitao šta mislim o ostanku Petrovica...sergejevic je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 5:40 pmPa eto za pocetak trener nije smijenjen. Naucilo se nesto u tom djelu.FKZ1921 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 5:36 pmSituacija je u proteklom periodu bila loša.
Klub nije dobro vodjen u njegovom najbitnije segmentu. Ljudi su se bavili poslom koji ne znaju,pri tom neodgovorno i bahato trošili klupske pare.
Klub je znatno unazadjen u njegovom najvitalnijem i najvažnijem segmentu,a to su rezultati,trofeji,rejting,evropski koeficijent i igrački kadar.
Ukoliko je i on sam nesto naucio iz proteklog perioda trebalo bi biti bolje. Tu mislim na forisaranje odredjenih igraca bez obzira kako igrali. Tvrdnje da ga igra ne zanima, ignorisanje mladih igraca...Valjda to donese malo stabilnosti, iako odlazi dosta igraca.
Sta mislis o OrdagicuFKZ1921 je napisao/la:Neko me je pitao šta mislim o ostanku Petrovica...sergejevic je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 5:40 pmPa eto za pocetak trener nije smijenjen. Naucilo se nesto u tom djelu.FKZ1921 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 5:36 pmSituacija je u proteklom periodu bila loša.
Ukoliko je i on sam nesto naucio iz proteklog perioda trebalo bi biti bolje. Tu mislim na forisaranje odredjenih igraca bez obzira kako igrali. Tvrdnje da ga igra ne zanima, ignorisanje mladih igraca...Valjda to donese malo stabilnosti, iako odlazi dosta igraca.
Napisao sam da suštinski problem nije u treneru već u nedostatku vizije i strategije.
A da je kontinuitet svakako bitan.
Jeste Omare.U predhodna dva predkola smo uzeli mizernu cifru za tv prava a Englezi su platili ovu cifru koja je tada bila astronomska za naše prilike a za njih ništa posebno.I pisalo se tada puno o tome,cudi me da se ovi stariji ne sjecaju.U to vrijeme sam se druzio sa nekim clanovima uprave,strucnog štaba i pojedinim igracima i znao sam štošta.Ostalo mi je u sjecanju ono što su mi ispricali po povratku iz Engleske.Newcastle United je organizovao veceru i kad su naši sjeli za stolove vidjeli su da su samo za tu priliku englezi napravili tanjire sa Zeljinim grbom u koje je servirana hrana.Svi su bili oduševljeni tim gestom.Omar500 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 5:49 pmNe znam je li istinit podatak, ali kada igras sa engleskim klubovima, dobijes ogromne pare za tv prava. Zamisli da sada igras sa Tottenhamom Ili Man City u play offu LP (otprilike uporedivo sa onim Newcastleom i nasim plasmanom u tada trece pretkolo iz kojeg se islo u grupnu fazu)starigrad je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 5:40 pm2,2 miliona KM, samo za tv prava? koliko je ovo provjeren i tacan podatak? ima li neko od upucenih da potvrdi? meni zvuci kao nevjerovatno. prije ce biti da smo, te godine, taj iznos zaradili za sve nastupe u evropi, odnosno, izbacivanje akranesa i lilestroma, a potom za poraz od njukastla i ispadanje od malage.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 2:40 pmPuno se ovdje napisalo o ovim koji su protiv ove uprave i razlozima zbog cega imaju takav stav.Za one mladje cu napisati samo jedan primjer a koji se rijetko spominjao ili nikako pa ce im biti jasnije odkud ti,kako ih ovdje nazivaju,neprijatelji kluba.
U godini kada samo igrali kvalifikacije Lige šampiona,a bilo je to 2002 godine i dogurali do treceg predkola u kojem smo porazeni od Engleskog Newcastlea Uniteda,smo zaradili ogromne novce.Samo za tv prava za utakmicu na Koševu smo od Engleza dobili 2,2 miliona km o ostalim prihodima da i ne govorim.Uglavnom u opticaju je bila suma od preko 5 miliona km zarade.Poslije tih kvalifikacija pare su nestale i ne da nismo ništa zaradili nego smo cak uvaljeni u dugove.Ljudi koji su opuhali kasu tada bi da je pušu i danas i to su ti neprijatelji kojima fali bankomat zvani FK Zeljo.Ovo je samo jedan primjer a mnogo je drugih.
povod za ovakvo razmisljanje mi je nas nastup prije dvije godine, kada smo imali nastup u tri pretkola EL i za to inkasirali cca 1,3 miliona KM. njukastl je bio prije 15 godina i nagrade za nastupe u evro takmicenja su znacajno podignute.
Storme, stariji si od mene ali lažeš. Da tako brišeš postove koji ubijaju diskusiju brisao bi od par likova na koje su se dosad meni konkretno 4 čovjeka požalila.storm_raider je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 12:53 pm
Jedini postovi koji se brisu su oni koji ubijaju diskusiju, konstantnim ponavljanjem
I mene interesuje objasnjenje.
Naši igrači su u fazonu TLN i one rečenice: "Čuj Platini, ak' to još jednom uradiš ja se budem izgalamil na tebe"
Ne treba citati uopste te levate. Iskompleksirani do bola.
"Svi znamo kakvi su dusmani", a prije toga kazes: "U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja", a u samom uvodu, @FKZ je u pravu.Plava Porodica je napisao/la:Eh tu je @FKZ u pravu. U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja". U redu, svi znamo kakvi su dusmani, ali ne morate bas sve shvatati negativno.
Ocigledno nisi shvatio.avlami97 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 8:36 pm"Svi znamo kakvi su dusmani", a prije toga kazes: "U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja", a u samom uvodu, @FKZ je u pravu.Plava Porodica je napisao/la:Eh tu je @FKZ u pravu. U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja". U redu, svi znamo kakvi su dusmani, ali ne morate bas sve shvatati negativno.
Nista mi nije jasno, je li izmisljamo neprijatelje ili imamo neprijatelje, bar da sam u jednom nacisto sa onim sto procitam?
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk