Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 04, 2017 6:20 pm

cikazubo je napisao/la:
ned jun 04, 2017 6:18 pm
Ima li neko sliku onog grafita/murala Škije da mi pošalje, znam da je sad ona redarska kućica ispred grafita a lično mi je najljepši crtež u okolini stadiona ?
slika
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

cikazubo
Kontakt:

ned jun 04, 2017 6:26 pm

Hvala :)

Ajzea
Kontakt:

ned jun 04, 2017 6:27 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
ned jun 04, 2017 6:09 pm
FKZ1921 je napisao/la:
ned jun 04, 2017 5:36 pm
Situacija je u proteklom periodu bila loša.
Klub nije dobro vodjen u njegovom najbitnije segmentu. Ljudi su se bavili poslom koji ne znaju,pri tom neodgovorno i bahato trošili klupske pare.
Klub je znatno unazadjen u njegovom najvitalnijem i najvažnijem segmentu,a to su rezultati,trofeji,rejting,evropski koeficijent i igrački kadar.
I ponovi smo na početku...I ne vidim da znamo kud i kako dalje.
Amar je otisao na 'porodiljsko' jer smo bili nigdje.
danas smo barem na pocetku.

nakon bahatog trosenja u imanet nam ce nam ostati nova tribina stadiona koja je podigla vrijednost samog kluba za par miliona i koja ce u narednim godinama generisati prihod od cc 200.000KM na godisnjem nivou.

izvini ali, preduslov za ganjanje rezultata, trofeja i koeficijenta jeste stabilan budzet. generisanje novih izvora prihoda jeste dobar put.

ove sezone smo generalno povecali posjetu, uclanili rekordan broj novih clanova, prodali rekordan broj godisnjih ulaznica, popravili jednu i izgradili drugu tribinu, povecali broj sponzora i prihod koji dolazi od njih, osvojili smo juniorsku titulu, za nas je nastupao najbolji igrac lige, najbolji strijelc lige, kadeti su osvojili isto bodova kao i sampioni, a seniori su zaostali samo jedan bod od titule.

ako je ovo pocetak, pomisao na kraj mi dize kitu.
:palacgore: :palacgore:

Kako god, mi moramo poboljsati sportski segment kluba te iz korijena mijenjati transfer politiku. Ako vec nismo izvukli pouke iz tudjih gresaka, valjda jesmo iz svojih. Da li smo? Reci ce nam period koji je pred nama. Ako jesmo, fantasticno. Ako nismo, u velikom smo problemu. Nema vise mjesta za greske, bar ove koje smo do sada imali priliku gledati te koje su nas karakterisale. Ni pod razno se ne smijemo oslanjati na starije igrace koji dolaze uvezati staz ili zavrsiti karijeru u Zelji. Zasto? Jer nemaju ambicija za bilo kakav napredak.
Takvi ce nam glave doci. Oni i povratnici..

Nazalost, mi i kad dovedemo mladog igraca koji je imao pravilan razvoj te kojem je uz njegovu volju, htijenje i zalaganje, Zeljeznicar trebao biti odskocna daska za naredni transfer, on obicno bude nevidjena dilajla. Tipa Radinovica.. On ima i kvalitet i potencijal za vece domete, ali frajer blago receno nije normalan.

Ono sto mi takodjer nije jasno su forumasi koji ili ne vide dalje od ociju ili je nesto sasvim trece u pitanju pa opet, poslije svega, prizivaju Kvesica te naglasavaju da cemo se zayebati u slucaju da ga ne dovedemo. Njegov dolazak bi bio jasan pokazatej da zaista ne znamo sta radimo.
Cast Kvesi, iznimno ga cijenim narocito jer nije pokupio prnje cim se malo zaguzvalo.. Stavise..

FKZ1921
Kontakt:

ned jun 04, 2017 6:59 pm

sergejevic je napisao/la:
ned jun 04, 2017 5:40 pm
FKZ1921 je napisao/la:
Klub nije dobro vodjen u njegovom najbitnije segmentu. Ljudi su se bavili poslom koji ne znaju,pri tom neodgovorno i bahato trošili klupske pare.
Klub je znatno unazadjen u njegovom najvitalnijem i najvažnijem segmentu,a to su rezultati,trofeji,rejting,evropski koeficijent i igrački kadar.
Pa eto za pocetak trener nije smijenjen. Naucilo se nesto u tom djelu.
Ukoliko je i on sam nesto naucio iz proteklog perioda trebalo bi biti bolje. Tu mislim na forisaranje odredjenih igraca bez obzira kako igrali. Tvrdnje da ga igra ne zanima, ignorisanje mladih igraca...Valjda to donese malo stabilnosti, iako odlazi dosta igraca.
Neko me je pitao šta mislim o ostanku Petrovica...
Napisao sam da suštinski problem nije u treneru već u nedostatku vizije i strategije.
A da je kontinuitet svakako bitan.

Grbavica
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:12 pm

FKZ1921 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
Pa eto za pocetak trener nije smijenjen. Naucilo se nesto u tom djelu.
Ukoliko je i on sam nesto naucio iz proteklog perioda trebalo bi biti bolje. Tu mislim na forisaranje odredjenih igraca bez obzira kako igrali. Tvrdnje da ga igra ne zanima, ignorisanje mladih igraca...Valjda to donese malo stabilnosti, iako odlazi dosta igraca.
Neko me je pitao šta mislim o ostanku Petrovica...
Napisao sam da suštinski problem nije u treneru već u nedostatku vizije i strategije.
A da je kontinuitet svakako bitan.
Sta mislis o Ordagicu
Ko nas je kleo, nije dangubio.

fanaticZeljin

ned jun 04, 2017 7:23 pm

Meni Ordagic zvuci sexy...
Srcu draga, boja PLAVA !

Plavi orkestar
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:30 pm

Omar500 je napisao/la:
ned jun 04, 2017 5:49 pm
starigrad je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:
ned jun 04, 2017 2:40 pm
Puno se ovdje napisalo o ovim koji su protiv ove uprave i razlozima zbog cega imaju takav stav.Za one mladje cu napisati samo jedan primjer a koji se rijetko spominjao ili nikako pa ce im biti jasnije odkud ti,kako ih ovdje nazivaju,neprijatelji kluba.
U godini kada samo igrali kvalifikacije Lige šampiona,a bilo je to 2002 godine i dogurali do treceg predkola u kojem smo porazeni od Engleskog Newcastlea Uniteda,smo zaradili ogromne novce.Samo za tv prava za utakmicu na Koševu smo od Engleza dobili 2,2 miliona km o ostalim prihodima da i ne govorim.Uglavnom u opticaju je bila suma od preko 5 miliona km zarade.Poslije tih kvalifikacija pare su nestale i ne da nismo ništa zaradili nego smo cak uvaljeni u dugove.Ljudi koji su opuhali kasu tada bi da je pušu i danas i to su ti neprijatelji kojima fali bankomat zvani FK Zeljo.Ovo je samo jedan primjer a mnogo je drugih.
2,2 miliona KM, samo za tv prava? koliko je ovo provjeren i tacan podatak? ima li neko od upucenih da potvrdi? meni zvuci kao nevjerovatno. prije ce biti da smo, te godine, taj iznos zaradili za sve nastupe u evropi, odnosno, izbacivanje akranesa i lilestroma, a potom za poraz od njukastla i ispadanje od malage.

povod za ovakvo razmisljanje mi je nas nastup prije dvije godine, kada smo imali nastup u tri pretkola EL i za to inkasirali cca 1,3 miliona KM. njukastl je bio prije 15 godina i nagrade za nastupe u evro takmicenja su znacajno podignute.
Ne znam je li istinit podatak, ali kada igras sa engleskim klubovima, dobijes ogromne pare za tv prava. Zamisli da sada igras sa Tottenhamom Ili Man City u play offu LP (otprilike uporedivo sa onim Newcastleom i nasim plasmanom u tada trece pretkolo iz kojeg se islo u grupnu fazu)
Jeste Omare.U predhodna dva predkola smo uzeli mizernu cifru za tv prava a Englezi su platili ovu cifru koja je tada bila astronomska za naše prilike a za njih ništa posebno.I pisalo se tada puno o tome,cudi me da se ovi stariji ne sjecaju.U to vrijeme sam se druzio sa nekim clanovima uprave,strucnog štaba i pojedinim igracima i znao sam štošta.Ostalo mi je u sjecanju ono što su mi ispricali po povratku iz Engleske.Newcastle United je organizovao veceru i kad su naši sjeli za stolove vidjeli su da su samo za tu priliku englezi napravili tanjire sa Zeljinim grbom u koje je servirana hrana.Svi su bili oduševljeni tim gestom.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Jaozinho22

ned jun 04, 2017 7:35 pm

storm_raider je napisao/la:
ned jun 04, 2017 12:53 pm

Jedini postovi koji se brisu su oni koji ubijaju diskusiju, konstantnim ponavljanjem
I mene interesuje objasnjenje.
Storme, stariji si od mene ali lažeš. Da tako brišeš postove koji ubijaju diskusiju brisao bi od par likova na koje su se dosad meni konkretno 4 čovjeka požalila.
Nikad im post nisi dotakao jer su kao svete krave ovdje a nas ''obične smrtnike'' ko hebe. Mozemo pisat sta god hocemo ali ako se administraciji ne svidi ono što pišemo bez obzira što ne kršimo pravila foruma to se briše, htio ti to ili ne. Moj post od neku noć je čist primjer za to. :)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

cikazubo
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:38 pm

Naletih na ovu sliku Vinija kako je stisno Gascoina, i razmišljam kako i nama fali uslovno rečeno jedan luđak i kreten na terenu, ne kao Vinie naravno ali vučem paralele čisto kada je u pitanju tip igrača, dosta je poznatih počevši od Khana, Gatussa, Stama, Van Bommela, Chielinia, De Rossia itd.. Obično su to defanzivci, rustikalni stil igre bez puno kalkulacija, a karakter kojeg će se i suigrači bojati, naravno da ga ne interesuje kakva mu je frizura, koje su mu boje kopačke, o šišama, mahalanju i tim stvarima da ne pričam :D
Spoiler:
slika

psihopata
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:39 pm

:lol:
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:41 pm

Skontaj Miro uhvati ovako nekog :D
Željezničar ante portas !

cikazubo
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:42 pm

AsharaK je napisao/la:
Miro se izvinjava kad go zabije, kako je ono smiješno bilo u Mostaru, diže ruke u fazonu halalite što je moralo 4 komada :lol:

hardwell
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:57 pm

cikazubo je napisao/la:
ned jun 04, 2017 7:42 pm
AsharaK je napisao/la:
Miro se izvinjava kad go zabije, kako je ono smiješno bilo u Mostaru, diže ruke u fazonu halalite što je moralo 4 komada :lol:
Naši igrači su u fazonu TLN i one rečenice: "Čuj Platini, ak' to još jednom uradiš ja se budem izgalamil na tebe"
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

avlami97
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:59 pm

"Zbog neigranja u Zelji Musa je ostao bez poziva u reprezentaciju" hahahahhaha, eto neka je igrao u Istanbulu. Jah, novinara i govana.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 04, 2017 8:05 pm

Eh tu je @FKZ u pravu. U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja". U redu, svi znamo kakvi su dusmani, ali ne morate bas sve shvatati negativno.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jun 04, 2017 8:06 pm

avlami97 je napisao/la:
ned jun 04, 2017 7:59 pm
"Zbog neigranja u Zelji Musa je ostao bez poziva u reprezentaciju" hahahahhaha, eto neka je igrao u Istanbulu. Jah, novinara i govana.

Ne treba citati uopste te levate. Iskompleksirani do bola.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Morzhy
Kontakt:

ned jun 04, 2017 8:08 pm

Dobili smo 2,2 miliona za tv prava isto k'o što smo dobili milion Funti za Ćosića te godine od Newcastle-a

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jun 04, 2017 8:36 pm

Plava Porodica je napisao/la:Eh tu je @FKZ u pravu. U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja". U redu, svi znamo kakvi su dusmani, ali ne morate bas sve shvatati negativno.
"Svi znamo kakvi su dusmani", a prije toga kazes: "U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja", a u samom uvodu, @FKZ je u pravu.

Nista mi nije jasno, je li izmisljamo neprijatelje ili imamo neprijatelje, bar da sam u jednom nacisto sa onim sto procitam?

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Plava Porodica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jun 04, 2017 8:40 pm

avlami97 je napisao/la:
ned jun 04, 2017 8:36 pm
Plava Porodica je napisao/la:Eh tu je @FKZ u pravu. U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja". U redu, svi znamo kakvi su dusmani, ali ne morate bas sve shvatati negativno.
"Svi znamo kakvi su dusmani", a prije toga kazes: "U bezveznom naslovu trazite nekog "neprijatelja", a u samom uvodu, @FKZ je u pravu.

Nista mi nije jasno, je li izmisljamo neprijatelje ili imamo neprijatelje, bar da sam u jednom nacisto sa onim sto procitam?

Ocigledno nisi shvatio.
Imamo neprijatelje, kojima bas Vi dajete na znacaju.
Svaki naslov sa tog portala se ovdje komentarise, najmanje je teme u zadnje vrijeme.
Po Vama nijedan portal ne bi smio prici Grbavici.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Veteran1965
Kontakt:

ned jun 04, 2017 8:46 pm

Rijetko kada u poslijeratnom vremenu (od 1995) Željo je imao manje dušmana nego danas. Sa mnogo strana se napada. I dok se od nekih to svakako očekuje,i uopšte nas ne iznenađuje, sa nekim stvarima sam fakat razočaran. Samo se pitam kakvi su to Željovci koji takve stvari mogu raditi. Naravno da im je i uprava nekim svojim potezima značajno olakšavala aktivnosti.Nije lako izboriti se sa svim tim, a najlakši i najjednostavniji način su rezultati. Primjer je pobjeda u Mostaru jesenas, i serija koja je uslijedila. U mišijim rupama su svi par mjeseci bili, i ispuzali su kada je postalo izvjesno da pušimo titulu. Naravno cijelo vrijeme se radilo u saradnji sa ekipama sa kojima smo se borili za titulu.
Ne budimo naivni, oni su tu, i što rezultati budu slabiji, oni će biti aktivniji.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava