Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

djoxxx1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 28, 2017 11:00 am

Mene danas na Grbavici nema.. Ovo sve mi je drama tesko palo, i iz dana u dan mi je sve gore. Razbolili su me, otvorio bolovanje do daljnjeg. Od utakmice u lavoru, rupe u sjecanju imam, polomio i godisnju i clansku.. Ove sezone ekipu pratio i na 90% gostovanja, i oni su mene natjerali da na Grbavicu ne dodjem.. Pi*ke one smrdljive, cast izuzetcima

kontranogama
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:06 am

Ama sta vam je , ja poslije videotona se zakleo sa svim zivim da necu nikad vise na grbavicu, podero clansku ili godisnju sad vise i ne znam( onda bile papirne) pa propustio jednu i to je to. Samo mi zao sala dugacak po trojica smo se omotavali, dadoh nakom djetetu a i ja bio malo stariji od njega. Mozes ti lomiti kolko hoces ti si bolestan i gotovo. Kupit ces je opet.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

djoxxx1921
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:10 am

kontranogama je napisao/la:
ned maj 28, 2017 11:06 am
Ama sta vam je , ja poslije videotona se zakleo sa svim zivim da necu nikad vise na grbavicu, podero clansku ili godisnju sad vise i ne znam( onda bile papirne) pa propustio jednu i to je to. Samo mi zao sala dugacak po trojica smo se omotavali, dadoh nakom djetetu a i ja bio malo stariji od njega. Mozes ti lomiti kolko hoces ti si bolestan i gotovo. Kupit ces je opet.
Ma logicno, nije mi prvi put, samo da je ovaj danasnji dan prespavat, probudit se sutra, i jovo nanovo.. Bar imam nadu da cu pojedincima ubrzo ledja vidjeti

Bergeron
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:14 am

A zamisli rezultati se poklope i osvojimo titulu, a ti nisi tu. To bi te tek boljelo....

djoxxx1921
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:18 am

Bergeron je napisao/la:
ned maj 28, 2017 11:14 am
A zamisli rezultati se poklope i osvojimo titulu, a ti nisi tu. To bi te tek boljelo....
Ne vozim ja bezveze GTI :D

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:23 am

Hurmasica je napisao/la:
ned maj 28, 2017 10:59 am
i posle 15 godina bude ti bolje... :D
Savrseno si opisao :D
@avlami
odlican post :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

SanMan
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:24 am

Dan idalan za utakmice, nikakve sikiracije, sjedeš na Istok, uzmeš košpica, sunčaš se i gledaš kako neki trče a za rezultat te boli k.. (ko igrače zadnje dvije)
Mi navikli da nam je svaka za infarkta. Očekujem finu zezanciju raje na tribinama (ko na Pofalićki- Hrid)

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:25 am

ChWilla je napisao/la:
ned maj 28, 2017 10:55 am
isto za to bunilo, majke mi, bar pet utakmica u zadnjih par godina sam se više nasekirao. ne mogu ni sam sebi da objasnim. možda polako prelazim u kategoriju stariji.

phpBB [video]

:kafa:

igla
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:25 am

Ja se danas mogu razočarati samo ako i Zrinjski i mi kiksamo. Realno je da će Zrinjski slaviti pobjedu, a optimistično da ćemo mi biti prvaci.

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:28 am

Meni je samo zao sto nece biti pun stadion na dodjeli pehara. Al hajd, skupit ce se kod Vjecne.

hardwell
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:30 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned maj 28, 2017 11:28 am
Meni je samo zao sto nece biti pun stadion na dodjeli pehara. Al hajd, skupit ce se kod Vjecne.

Tako je
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

shzna
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:30 am

Tacno cu post izgubiti danas ako opet Kerla i Bogaljcevic budu u prvoj skupa.
1987

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:31 am

Kad jovan, koji je od glave do pete optimista, ne vjeruje u titulu, onda mi je sve jasno :D
Danas opusteno i bez nerviranja pogledati utakmicu, iako ce okolo svi oslskivati rezultat iz Mostara, pa ce to biti problematicno ignorisati.
Daj Kemu u prvih 11!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:32 am

NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

zeljeznicka21

ned maj 28, 2017 11:33 am

ne bih propustio Željine utakmice taman da smo 5-0 zijanili u lavoru, nema te sile (osim bolesti) koja me moze udaljiti sa Grbavice

Danas Kemo u prvoj 90%
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

ChWilla
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:35 am

ništa deprozepam, ništa cuga, ništa ništa. jednostavno kao da sam znao da će biti, i da tako treba. nikad prije nisam imao takav osjećaj kad željo nešto zajebe.
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:35 am

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:36 am

avlami97 je napisao/la:
ned maj 28, 2017 9:31 am
U dva navrata sam postavio statisticki ucinak SP i po tom ucinku bi sada slavili titulu, odnosno to bi zvanicno ucinili prije par kola. Rekao sam da to ne amnestira igrace i SP od prokockane sanse za titulu i da cu igru analizirati nakon zadnjeg kola. Citajuci postove, odlucio sam ipak to uraditi sada, a jedini razlog lezi u cinjenici, sto se broj onih koji sada pisu drasticno povecao. Forumasi su se aktivirali nakon Krupe, a kulminacija je dosegla vrhunac nakon derbija. Ovo se ne odnosi na forumase i njihove stavove koji su kontinuirano pisali na ovom forumu.

Da vas ne drzim u neizvjesnosti o nasoj igri u ovoj sezone - reci cu samo da je igra uglavnom bila goli *****. Kazem uglavnom, jer je bilo dobrih utakmica - Olimpic, SBX2, Zrinjski X2, Vitez, Sarajevo treca i Radnik..., bilo je jos par tekmi nako, nako. Prvenstvo se gleda od prve do posljednje tekme i tek se tada moze, uz pravilan metodoloski pristup, dati donekle realna slika o ucinjenom.

Vidim da neki traze da se svih 13, 14 igraca koji su odigrali sezonu otjera skupa sa SP i Upravom. ??? Ne razumijem.

Sezonu smo poceli bez 3 najbitnija igraca iz prethodne (Kjosevski i Blagojevic - zbog Zenice i M. Stevanovic tri zuta), a pred samu utkmicu nas je napustio i Hervas, oko kojeg se gradila igra. U takvoj situaciji nam dolazi SA i nakon pola sata ostajemo sa igracem manje i jedva uzimamo bod iako smo poveli nakon sjajne akcije Pozder-Nikolic-Lendric. Fejzic krece pa staje i Ahmetovic nam daje gol i svi okrivljuju Kosorica. Idemo na Otoku i tamo u sudijske greske na nasu stetu glat uzimamo, a Faik Kolar nas ismijava, dok pomocni sudija dobija suspenziju od 18 utakmica-tada rekord. Fejzic brani odli no, a dobru formu krunise jos boljom partijom protiv Sirokog na Grbavici u kojoj razvalimo protivnika. Naredno kolo igramo u TZ, a na gol se vraca Kjosevski. Najlosija tekma sezone za Zelju. Vitez kuci qurac od igre, a onda Zrinjski u kojoj Kjosevski poklanja pobjedu Mostarcima. Tjeramo Kostica, a on optuzuje da su ga neki igraci izdali. Kostic je tada pijan, a stara narodna kaze sto trijezan misli to pijan govori.

Uprava dovodi SP i redefinise ciljeve, te umjesto titule kao primarni cilj postavlja Evropu. Idemo u Zenicu, a sa klupe nas vodi Alihodzic. Primamo gol iz penala i osvajamo bod. U bodovnom smo zaostatku i nastojimo se ugurati medju 6 ekipa u LzP. Ispred nas je 8-9 ekipa koje moramo sustici i prestici. Glavnu rijec na tabeli vode Zrinjski, MDK, Sloboda i SA. Pod bodovnim smo pritiskom i svaki bod je zlata vrijedan. Ljepota nam nije bitna, jer su bodovi imperativ. Osvajamo nekako bodove i nakon 6-7 kola se uvaljujemo medju prvih 6. Pobjedjujemo, donosimo bodove i stagniramo na tabeli, jer bodove skupljaju i konkurenti.

Kljucna utakmica se odigrava protiv Zrinjskog u MO. Situacija u i oko Kluba je na rubu linca. Opstruiraju nam dozvole za Istok, Jahic nas proziva u medijima, Predsjednik Skupstine E. Pesto cini isto, izlazi najdebilniji novinarski clanak Propast Dinastije MisimovicA i mi se na kraju popisamo na sve neprijatelje, koji po automatizmu odlaze u ilegalu. Napokon smo prodisali. Osvajamo bodove i vise nas niko ne vidi u LzO, naprotiv uvrstili su nas u ozbiljnog konkurenta za Evropu. Borba se nastavlja i nakon 18 kola jesenjeg dijela postajemo ekipa koja moze svakome pomrsiti racune. Dolazi plavo proljece, odnosno 4 utakmice regularnog dijela i biljezimo 4 pobjede. Liga se dijeli na dva, a mi smo u onoj za prvaka i to na drugoj poziciji. Igramo sa najboljih 5 po dva puta i do sada imamo u tom dijelu isti ucinak kao ZR i SA. Demoliramo Zr i ljudi i pojedini igraci slave titulu pred Vjecnom. Dommacin u Krupi nam u pisanoj formi cestita titulu pred utakmicu. Ostatak je svima poznat.

O igrcima. Miro je bio jedina pozitivna konstanta. Svi ostali su varirali. Na polusezoni sam napisao da ce nam Krizman biti najbolji igrac na proljece. Krizmana nema. Za Musu sam napisao da je fudbalski inteligentniji od nasih igraca i da ga ostali ne mogu pratiti. Kjosevski je nakon loseg starta postao jedan od 3 nasa najbolja igraca. Sinisa je pokazao da je nas najbolji bek i to na obje strane. Odgovoran u primarnoj zadaci. Stana dobar naprijed, nazad cesto ostavljao brisan prostor, pr Olimpik na Gr, a ima ih podosta. Stoperi losi, a kad se sve sabere Bogi i Kosoric su trebali biti tandem. Boka na prvu dobar, ali samo na prvu-analiza kaze puno pgresnov i naivnog postavljanja. Cijeli vezni red oscilirao kroz prvenstvo. Lijeva strana nedorecena, osim Krizmana. (Husic bi nam bio najbolji lijevi bek da je normalan). Lendric i Nikolic odlicni. Miro prekucao.

Da sam na mjestu SP, sta bih uradio. Vjerovatno isto. Rezultate i bodove bih stavio ispred ljepote. Za zadnje dvije utakmice ni SP ni igraci nemaju opravdanja, cak ni izgovor.

Sta dalje? Ja sam za kontiunitet i nadam se da su SVI naucili lekciju, SP, igraci, Uprava i navijaci.

Danas igra Zeljo, svi na Grbavicu.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Bravo, bravo. Kada pogleda covjek sa ove distance, umjereno - koliko moze, ma ima smisla sve osim utakmice u Krupi. Pa cak i utakmice u Tuzli i onih gresaka stopera. Kako smo poceli, dobro smo zavrsili. Kako smo mogli zavrsiti, lose smo zavrsili. Ludilo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

drtooth
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:40 am

Sanjao sam da vodimo 2-0 protiv Radnika, u Mostaru 0-0 i u 97. minuti zabija Zrinjski nakon kornera... :((((((((((

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Željo, to je moj tim!

boju dao si nebu...
Kontakt:

ned maj 28, 2017 11:42 am

sta sve covjek nece procitati na forumu...parafraziram:"Miro je q...., los mu ucinak", "trebao je zabiti vise golova" i meni licno najdraza "trebao je predriblati 3 protivnicka igraca na derbiju i zabiti gol, tad bi bio pravi"...eto Miro je q...., a sta su onda ostali igraci? q.... na biciklu?

Btw. i ja se sjecam "pravog Zelje"
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava