Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 1:56 pm

Po meni ovaj prelazni rok bi bio uspjesan kada bi doveli Besirevic, Vukotic, Ozegovic kao i pokusati dobiti Subica na posudbu ako nista.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

dome_imperator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 1:56 pm

Samo se sjetite jednog Livaje, Diatte i sličnih igrača koji su prodefilovali svlačionicom. Nije ovo prvi put da se dovode igrači neprovjerenog kvaliteta, kojima mi služimo da im spasimo propale karijere...

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 1:57 pm

storm_raider je napisao/la:
pon maj 22, 2017 1:42 pm
Idemo malo konstruktivnije pisati. Tipicni bosanski mentalitet, od sjaja do ocaja u sekundama. Pa znali smo ima 3 sedmice da nismo imali neku igru i nadali smo se da cemo nekako uvaljati Krupi gol. Ako ne njima, onda Sarajevu. Titulu jeste uzela najmanje losa ekipa i to uz svesrdnu pomoc prvo nas, pa onda sudija. Tipicno nase, pretjerujemo u svemu. Da smo odigrali remi na Kosevu, da je Ivan pogodio u 94 minuti ono sto je fulio, bili bismo najjaci, najbolji, najljepsi. Pa je li moguce da se nikada pameti necemo nauciti? Realno gledajuci, i da je pogodio, ne bi se nasa igra nista promjenila, ali eto uzeli bismo tu titulu. Samim tim, mozda gurnuli losu igru pod tepih. Ovako znamo tacno sta treba raditi i kako, jer kada te istina osamari, onda to cesto i boli, ali i nosi lijek. Zelje ce biti, i bez Slavke, Amara, Cenana, Misimovica i koga sve ne. Nezadovoljstvo jeste veliko, ja nisam spavao 2 dana i ispusio sam 4 kutije cigareta zbog ovoga svega, ali je li moguce da jednom brdovitom, balkanskom, malom narodu sve padne u vodu nakon jednog poraza, jedne izgubljene titule? Pa ljudi Zeljo je najveci u drzavi i nikakvi pitari ne mogu to promjeniti. Smeta nam pitarsko prcanje? Znamo svi kako su osnovani, sve je o tome receno. Isti simptom koji vidim kod nas, vidim i kod njih. Prije par dana su prijetili smrcu igracima, a danas slave kao da su prvaci. Nadjimo neku mjeru, nemojte pitarluka.
Skandirali smo Petrovicu, sad se naziva celavom ublehom. Dno dna. Tako se pljuvalo i po Sablji i po svakom ce.

Znamo koliko se trazio taj neki sportski direktor, uticajno ime, probalo se, ali od silnih Zeljovaca niko nece. Isto kao za skupstinu, samo Adis Hadzic se prijavio. Pa gdje su svi? Okej, mora sve mnogo bolje, ali ovdje kao da se zaborave neke stvari koje su se desile prije par mjeseci, pa se svi ludi prave.

A sudijska kradja je za zatvora, a mi nista. Ovdje se prave ludi mnogi - kao **** savez, mi smo krivo sto nismo pobijedili. Mrtvi Zrinjski kiksa od svakakvih ekipa, pa ne zasluzuju ni oni onda titulu. Prevarom je dobise, mi ko pi.cke najvece sutimo. Da je obrnuta situacija bila, i to reguralan penal za nas, pa to bi se Kolinda oglasila. J.ebo ti nas i nas mentalitet.
Najbolje otjerat Slavku Petrovca, ko ga jebe, sto se gradio istok, to nismo trazili, hocemo titulu, pehar koji ce stajat u vitrini, a sistema i dalje da ne bude. **** vas taj trofej, hocu da se napravi neki sistem i da znamo da ce se gurati i nasi igraci. Nista na zor ne smijemo raditi, strpljenja moramo imati. Ako Slavko ima kapacitet da se promijeni i ispravi svoje greske, neka ga. Nije ni Kek briljirao kada je tek dosao u Rijeku, a milonski budzet ima. Slavko cim je dosao i malo proigrao, odmah imperativ rezultata, nemoj da izgubimo, daj titulu, pa nije ni cudo sto je igrao ziheraski. Kek to godinama u Rijeci radio, Amar to znao raditi, svaki derbi mu ziheraski, i jos dosta trenera. To je nista cudno i nije toliki problem ako ce se raditi na sebi i ispraviti ta greska.

Strasno sam razocaran, imas titulu i ispustis je bez ispaljenog metka, Slavko iz greske u gresku na taktickom planu, tvrdoglav, igraci gola k.ita, ja vise na terminu se zalazem imam osjecaj dok ih gledam, ali nekad stvarno pretjerujemo. Pop.izdit cu prvi ako je to istna za Sesara, ali nigdje ne vidim da jeste. Stanimo malo na loptu. **** ga vise imperativi titule, na pocetku svi govorili daj stadion i europu. Nije jednostavno se boriti za titulu kada ti konstantno lopovski savez sa pojedinim klubovma podmece noge. Tu moras biti iznimno kvalitetan i imati srece. Nasi igraci se prepali ko pi'cke obicne i jbg. Znamo ko treba poceti sljedecu sezon, a k ne, nadam se da to znaju i ljudi koji primaju platu za to i da ce pametno raditi tokom transfer roka. Pametno, bez bumova, bez milion povratnika, prekaljenih veterana. Samo kvalitet i potencijal.

I ja sam strasno nezadovoljan, ali malo manje pretjerivanja ne bi bilo na odmet.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hadzijalagic
Kontakt:

pon maj 22, 2017 1:57 pm

Amidza je napisao/la:
pon maj 22, 2017 1:54 pm
Hadzijalagic je napisao/la:
pon maj 22, 2017 1:46 pm
Znaci da si pljuvac jer neargumentovano pljujes po Cenanu..
Dabogda ja grijesio.

Ako je stvarno on glavni i odgovorni za igracki kadar, sjeti se kakvi su sve poluinvalidi od igraca prosli kroz klub u zadnje vrijeme, sa ekspresno raskinutim ugovorima.
Naravno da on nije glavni za igracki kadar. On je samo zaduzen za pregovore sa igracima a da ih on bira jednostavno nije istina.. Bezveze vrijedjas i diskvalifikujes se iz bilo kakve ozbiljne rasprave..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon maj 22, 2017 1:59 pm

nekad je izmedju nas i pitara stajao svemir a danas znak jednakosti.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:00 pm

jesmo i mi krivi, primarno smo krivi. i o tome smo napisali stotinjak stranica, jako malo ljudi na tih stotinjak stranica smatra da je krađa krivlja od nas samih. koliko god da je očita i besramna.

ali to da se o jebenom sesaru više piše...to je bezumlje. ili namjerno skretanje.
gradi željo boli te *****

Grbavica
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:02 pm

Nama je potreban kontinuitet. Ceste promjene ne donose nista dobro. I kad se realno sagleda, ja sam relativno zadovoljan ovom sezonom. Kako smo poceli sezonu, dobro je ispalo na kraju. Moglo je i bolje, al yebi ga, mi useremo dvije zaredom, konkurent dobije jaranski penal u utakmici gdje se lomi prvenstvo i to je to.
Vidimo se u nedjelju.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

igla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:03 pm

BabOsim je napisao/la:
pon maj 22, 2017 1:42 pm
http://m.sport.sport.ba/bh_fudbal/crven ... tak/237928

Jel ovaj ozbiljan?
Neki dan u izjavi za ovo smeće od portala, za istog ovog novinara, Amar Osim izjavi sljedeće:
"Kao što sam naveo, kalkulisanja nije bilo i poprilično je liga regularna. Izjednačena i uzbudljiva liga ali bez podizanja nivoa kvalitete. Malo smo zakasnili sa promjenom sistema takmičenja da bi se to osjetilo na kvaliteti. Bilo je i sudijskih propusta kao što ih svugdje ima, no po pehu se potrefilo da te greške odluče pobjednika. Greške ne treba praviti, no nisam vidio da je bilo tendencije i da je neko došao sa namjerom da pomogne jednom klubu. Ispalo je da je neko poguran što je svakako mala mrlja", ističe Osim.

Nisam vidio nijedan komentar o ovome. Valjda je grijeh, haram, džehenem.

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:04 pm

Odmah hajka i odmah sam neciji cim ne klimam glavom na sve sto se desava. Pitam iz najboljih namjera neke stvari. Za razliku od ostalih ne glumim da sam neki insider ili da znam nesto vise od obicnog navijaca jer to sam i ja sam. Koga zanima nek klikne na profil i prodje kroz moje postove. Ja skrivenih namjera nemam.

Greske u radu su normalne i prihvatam ih. Nije normalno da se ide iz greske u gresku i ne uci na greskama. Prica se o sistemu, prica se o viziji, prica se o nekom Zelji na drugacijim, zdravijim temeljima. Ja vidim ogromne pomake na svakom planu, osim na ovom jednom. Neki ce rec najvaznijem.

Sad mislite ja pizdim zbog Sesara. Ne pizdim zbog Sesara kao njega, ali shvatite ako se razmislja o njemu to je dovoljan znak da neko ponavlja greske od prije.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

dome_imperator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:04 pm

100 % smo mi krivi sami sebi, nismo uopste trebali sebi da dopustimo da čekamo šta će uraditi Zrinjski, da li će im svirati penal, nego smo to sve mogli riješiti barem kolo prije derbya. Gdje je sad taj "**** na mlade igrače iz vlastitog pogona"? Kakva je vizija za ovaj prezalni rok? Hoćemo li opet dovesti 13 igrača i onda ih na zimu pola otpustiti ili ćemo se konačno okrenuti svom pogonu, svakako vidimo kakve rezultate djeca prave

Jaozinho22

pon maj 22, 2017 2:05 pm

Evo kad vec tražiš ja ću ti reći. Dimitros Toskas. Odigrao tri minute uzeo pare na raskid i otišao. Cenan lično na pressu rekao da je došao preko njega! Ukazala se šansa za angažovanjem takvog stopera i došao je. Mrsko mi tražiti tu izjavu ali ako treba, nije problem. :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

south side
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:08 pm

Ja poganijeg mentaliteta od Balkanskog u zivotu sreo nisam a najizraženiji je upravo ovdje u BiH.A mi Bošnje smo posebna priča za jednu duboku analizu
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Grbavica
Kontakt:

Jaozinho22 je napisao/la:Evo kad vec tražiš ja ću ti reći. Dimitros Toskas. Odigrao tri minute uzeo pare na raskid i otišao. Cenan lično na pressu rekao da je došao preko njega! Ukazala se šansa za angažovanjem takvog stopera i došao je. Mrsko mi tražiti tu izjavu ali ako treba, nije problem. :kafa:
Koje pare?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

SWRA_1921
Kontakt:

ChWilla znas li kad bi trebao biti istok 100% zavrsen, sa poslovnim prostorima, parkingom iza, itd.?

Suvislo je o bilo cemu pricati, kad mi sve i jednu gostujucu utakmicu u ligi za prvaka nismo zasluzili da pobijedimo. Tu je kriv trener i igraci... Kraj price... Ako ne mozemo dovesti nekog trenera koji bi bio bolji od Slavka (tipa Osim), onda moramo pojacati strucni stab sa jos 2 pomocnika i napokon poceti dovoditi igrace vrijedne pomena. Sesar je realno karina, a ako njega dovedemo onda ce se identicna transfer politika i nastaviti. Na zimu nije bilo kao puno kvalitetnih igraca, ali na ljeto ih definitivno ima, samo treba znati, probrati i platiti visegodisnje ugovore... Tu ne smije biti zajeba...

storm_raider
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:10 pm

Ovo da neko dovodi igrace, Slavku tjera, da Kerla mora igrati, da Misimovic soli pamet Petrovicu, sve je to rekla - kazala. A mi se trebamo voditi cinjenicama. Cinjenica je da smo prokockali titulu i to nas sve boli. Nismo je ni zasluzili, jer smo sve imali u svojim rukama.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kremenko

pon maj 22, 2017 2:11 pm

Slavko ostaje,Cenan ostaje,Jug se gradi,na evropskim utakmicama prosjek 5000 protiv predstavnika Malte i Kipra.
Zbog priprema za evropske utakmice,vec u septembru disemo na skrge,ali ne brinite upadamo nekako u LzP i u zadnjem kolu obezbjedjujemo evropu na Grbavici pred 1500 bolesnika.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:13 pm

Jesmol u oba pretkola nosioci?
Željezničar ante portas !

bistrikboy
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:14 pm

AsharaK je napisao/la:
samo u prvom,u drugom nismo,ako prodjemo u drugo imamo 440k € od UEFA-e
1921-1987-2007

SWRA_1921
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:15 pm

Nismo... samo u prvom... onda mozemo preuzeti neciji koeficijent ako izvucemo bas jakog pa biti nosioci u 3 pretkolu... Ali ako vec dobijemo takvog protivnika onda ga necemo ni proci realno... A bice zajebano i u prvom pretkolu ako izvucemo nekoga sa Balkana, jer u slucaju da nam odu Stevanovic i Lendric, stoperi neuigrani, mi smo donji... Vremena je jako malo, samo malo vise od mjesec dana do prve utakmice...

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 2:16 pm

bistrikboy je napisao/la:
pon maj 22, 2017 2:14 pm
AsharaK je napisao/la:
samo u prvom,u drugom nismo,ako prodjemo u drugo imamo 440k € od UEFA-e
Nije toliko losa para. Po mogucim protivnicima u prvom pretkolu bi se moglo proci ako se fino rijese neke pozicije koje su nam fakat kriticne.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava