storm_raider je napisao/la: ↑pon maj 22, 2017 1:42 pm
Idemo malo konstruktivnije pisati. Tipicni bosanski mentalitet, od sjaja do ocaja u sekundama. Pa znali smo ima 3 sedmice da nismo imali neku igru i nadali smo se da cemo nekako uvaljati Krupi gol. Ako ne njima, onda Sarajevu. Titulu jeste uzela najmanje losa ekipa i to uz svesrdnu pomoc prvo nas, pa onda sudija. Tipicno nase, pretjerujemo u svemu. Da smo odigrali remi na Kosevu, da je Ivan pogodio u 94 minuti ono sto je fulio, bili bismo najjaci, najbolji, najljepsi. Pa je li moguce da se nikada pameti necemo nauciti? Realno gledajuci, i da je pogodio, ne bi se nasa igra nista promjenila, ali eto uzeli bismo tu titulu. Samim tim, mozda gurnuli losu igru pod tepih. Ovako znamo tacno sta treba raditi i kako, jer kada te istina osamari, onda to cesto i boli, ali i nosi lijek. Zelje ce biti, i bez Slavke, Amara, Cenana, Misimovica i koga sve ne. Nezadovoljstvo jeste veliko, ja nisam spavao 2 dana i ispusio sam 4 kutije cigareta zbog ovoga svega, ali je li moguce da jednom brdovitom, balkanskom, malom narodu sve padne u vodu nakon jednog poraza, jedne izgubljene titule? Pa ljudi Zeljo je najveci u drzavi i nikakvi pitari ne mogu to promjeniti. Smeta nam pitarsko prcanje? Znamo svi kako su osnovani, sve je o tome receno. Isti simptom koji vidim kod nas, vidim i kod njih. Prije par dana su prijetili smrcu igracima, a danas slave kao da su prvaci. Nadjimo neku mjeru, nemojte pitarluka.
Skandirali smo Petrovicu, sad se naziva celavom ublehom. Dno dna. Tako se pljuvalo i po Sablji i po svakom ce.
Znamo koliko se trazio taj neki sportski direktor, uticajno ime, probalo se, ali od silnih Zeljovaca niko nece. Isto kao za skupstinu, samo Adis Hadzic se prijavio. Pa gdje su svi? Okej, mora sve mnogo bolje, ali ovdje kao da se zaborave neke stvari koje su se desile prije par mjeseci, pa se svi ludi prave.
A sudijska kradja je za zatvora, a mi nista. Ovdje se prave ludi mnogi - kao **** savez, mi smo krivo sto nismo pobijedili. Mrtvi Zrinjski kiksa od svakakvih ekipa, pa ne zasluzuju ni oni onda titulu. Prevarom je dobise, mi ko pi.cke najvece sutimo. Da je obrnuta situacija bila, i to reguralan penal za nas, pa to bi se Kolinda oglasila. J.ebo ti nas i nas mentalitet.
Najbolje otjerat Slavku Petrovca, ko ga jebe, sto se gradio istok, to nismo trazili, hocemo titulu, pehar koji ce stajat u vitrini, a sistema i dalje da ne bude. **** vas taj trofej, hocu da se napravi neki sistem i da znamo da ce se gurati i nasi igraci. Nista na zor ne smijemo raditi, strpljenja moramo imati. Ako Slavko ima kapacitet da se promijeni i ispravi svoje greske, neka ga. Nije ni Kek briljirao kada je tek dosao u Rijeku, a milonski budzet ima. Slavko cim je dosao i malo proigrao, odmah imperativ rezultata, nemoj da izgubimo, daj titulu, pa nije ni cudo sto je igrao ziheraski. Kek to godinama u Rijeci radio, Amar to znao raditi, svaki derbi mu ziheraski, i jos dosta trenera. To je nista cudno i nije toliki problem ako ce se raditi na sebi i ispraviti ta greska.
Strasno sam razocaran, imas titulu i ispustis je bez ispaljenog metka, Slavko iz greske u gresku na taktickom planu, tvrdoglav, igraci gola k.ita, ja vise na terminu se zalazem imam osjecaj dok ih gledam, ali nekad stvarno pretjerujemo. Pop.izdit cu prvi ako je to istna za Sesara, ali nigdje ne vidim da jeste. Stanimo malo na loptu. **** ga vise imperativi titule, na pocetku svi govorili daj stadion i europu. Nije jednostavno se boriti za titulu kada ti konstantno lopovski savez sa pojedinim klubovma podmece noge. Tu moras biti iznimno kvalitetan i imati srece. Nasi igraci se prepali ko pi'cke obicne i jbg. Znamo ko treba poceti sljedecu sezon, a k ne, nadam se da to znaju i ljudi koji primaju platu za to i da ce pametno raditi tokom transfer roka. Pametno, bez bumova, bez milion povratnika, prekaljenih veterana. Samo kvalitet i potencijal.
I ja sam strasno nezadovoljan, ali malo manje pretjerivanja ne bi bilo na odmet.