Valter je napisao/la: ↑ned maj 21, 2017 12:42 am
Ovo ukazanje Jahića podsjetilo me na početak rata i ukazanje Abdića u Sarajevu kada je Alija bio uhapšen u Lukavici. Neki krugovi su tada čekali pogodan momenat da instaliraju insajdera da zasjedne na čelo države. I ovo "iznenadno" ukazanje Jahića instalirano je iz nečije kuhinje a krajnji cilj sigurno nije Slavko nego uprava. Toga ovaj Jahić nije ni svjestan. Bilo je ovakvih nedavnih pokušaja i sa Kozarićem i drugima (ovi su bili svjesni).
Po komentarima ovdje na forumu moze se donijeti samo jedan zaključak, a to je da bi Amar sa ovim igračima sigurno osvojio ligu. Pa ako je to tako ne vidim zasto prozivamo igrače da su ovakvi ili onakvi. Amara dovesti ali ove igrače obavezno zadržati i eto titule (jedino sto znam da bi njegov dolazak za posljedicu imao povratak Svrake kao uslov). Tesko da je ovaj trenutni roster igrača Slavkin izbor. Koliko se ovdje svršavalo, bumiralo i okretali janjci zbog dovodjenja Zakarića i koliko je hvalospijeva upuceno Mariju Stanicu sto nam je pomogao u njegovom dovodjenju. Vratite se na stranice kada je Kerla trebao doci pred pocetak nastavka sezone i procitajte svoje komentare i ushičenost. Ovdje jedan forumas sto trenutno sve pise velikim slovima valjda da bi "pritisnuo" svoje psovke, ubijao nas je na bezbroj strana kako treba dovesti Uglješu. Jedino je apsolutno tacno je da oni u klubu ni pod razno ne trebaju citati ove nase gluposti nego na ozbiljan i studiozan nacin pristupiti dovodjenju igraca, a ove nase transfermarket mudrolije ignorisati. Ja kao neko koji se djelimično razumi u ovu igru loptanja dobronamjerno im sugerišem da prioritet usmjere na vezni red, jer od ovog nema nikakve fajde za nesto ozbiljno a bez njega sve druge linije tima izgledaju jako loše.
Najveći je problem što će nama najbolji igrači otići na ljeto, i što opet i za njih moraš tražiti zamjenu, a i ove koje imaš na ostalim pozicijama su loši.
Realno, na ljeto odoše Miro i Lendrić sigurno, Veca vrllo moguće ukoliko dođe dobra ponuda. Znači odmah desno krilo, špic i golman, stopere ne treba ni spominjati (najbolje bi bilo potpisati ugovor sa Bokaćinijem, al' jok kad se to nije zimus uradilo neće ni sada, i time pokazujemo da još nismo ozbiljan klub u europskim okvirima), lijevi bek također, da li gurati Beširevića ili dovesti nekog novog ne znam, al' neka je promjena neminovnost. Stana je dobar, ali za rotacije, ne može on tamo biti prva opcija. Jedno što ne bih dirao u odbrani je Siniša.
Dalje vezni red, ne znam ne bih otjerao ni Blagojevića ni Markovića, al' moramo pojačati taj vezni red kvalitetnim igračima, jer Uglješa i Dino to nisu. Odnoso Uglješa jest, al' nema on mozga da to opravda igrama na terenu.
Lijevo krilo isto tako, Zakarić iili Crnov samo kao rezervne opcije.
Zeba i Tuce mogu ostati na poziciji "desetke", sumnjam da možemo naći bolje od njih, a njih dvojica su svakako najmanji problem u svemu ovome. Znači opet potencijalno mijenjati pola tima, mora se ciljano i kvalitetno dovoditi.
U svemu ovome najpozitivnije je to što ćemo aBd igrati barem dvije europske tekme na našoj Grbavici (nadam se da nas neće neki Galaktikosi iz Andore, Farskih Otoka, Malte, San Marina izbaciti iz Europe u prvom pretkolu).