Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

BabOsim
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 21, 2017 12:49 am

Valter je napisao/la:Ovo ukazanje Jahića podsjetilo me na početak rata i ukazanje Abdića u Sarajevu kada je Alija bio uhapšen u Lukavici. Neki krugovi su tada čekali pogodan momenat da instaliraju insajdera da zasjedne na čelo države. I ovo "iznenadno" ukazanje Jahića instalirano je iz nečije kuhinje a krajnji cilj sigurno nije Slavko nego uprava. Toga ovaj Jahić nije ni svjestan. Bilo je ovakvih nedavnih pokušaja i sa Kozarićem i drugima (ovi su bili svjesni).
Po komentarima ovdje na forumu moze se donijeti samo jedan zaključak, a to je da bi Amar sa ovim igračima sigurno osvojio ligu. Pa ako je to tako ne vidim zasto prozivamo igrače da su ovakvi ili onakvi. Amara dovesti ali ove igrače obavezno zadržati i eto titule (jedino sto znam da bi njegov dolazak za posljedicu imao povratak Svrake kao uslov). Tesko da je ovaj trenutni roster igrača Slavkin izbor. Koliko se ovdje svršavalo, bumiralo i okretali janjci zbog dovodjenja Zakarića i koliko je hvalospijeva upuceno Mariju Stanicu sto nam je pomogao u njegovom dovodjenju. Vratite se na stranice kada je Kerla trebao doci pred pocetak nastavka sezone i procitajte svoje komentare i ushičenost. Ovdje jedan forumas sto trenutno sve pise velikim slovima valjda da bi "pritisnuo" svoje psovke, ubijao nas je na bezbroj strana kako treba dovesti Uglješu. Jedino je apsolutno tacno je da oni u klubu ni pod razno ne trebaju citati ove nase gluposti nego na ozbiljan i studiozan nacin pristupiti dovodjenju igraca, a ove nase transfermarket mudrolije ignorisati. Ja kao neko koji se djelimično razumi u ovu igru loptanja dobronamjerno im sugerišem da prioritet usmjere na vezni red, jer od ovog nema nikakve fajde za nesto ozbiljno a bez njega sve druge linije tima izgledaju jako loše.
Zahvaliti se onima koji su zaduženi za dovođenje igrača. Čak i Jahić je doveden putem ovog foruma. Forum skautovi...

gost_manje
Kontakt:

Re: FK Željezničar

ned maj 21, 2017 12:49 am

Reha1921 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 12:45 am
Treba forsirati nasu djecu **** ove placenike boli njih ona stvar za Zeljom dok smo gurali svoju djecu bilo je i rezultata i trofeja,ovi sad placenici imaju uslove sto nijedna generacija posle rata nije imala u Zelji i kako vracaju vucaraju se po terenu ko krepani kerovi.
Crnjak je što trenutno ubacivanje naše djece uopće ne bi bilo forsiranje, bar kad su u pitanju Žerić i Kemo.. po meni su, ako ništa, ravnopravni na tim pozicijama i ne vjerujem da bismo nešto rezultatski ispaštali da su igrali. A definitivno broj naše djece dodatno podebljati, onoliko koliko ih sad imamo u seniorima treba da ih bude u prvoj postavi (najmanje).

EDIT: Zaboravih Dinu, ništa ne odudara od kompletne priče.
Zadnja izmjena: gost_manje, dana/u ned maj 21, 2017 12:50 am, ukupno mijenjano 1 put.

Tryg
Kontakt:

ned maj 21, 2017 12:50 am

Napadacka igra, nasa djeca, pod obavezno smanjiti prosjek godina u ekipi, objasniti mladjim igracima sta je Zeljo sta znaci biti u Zelji a jos igrati za njeg, objasniti njima a i nama da smo mi najveci klub u drzavi i da se mi ne zadovoljavamo evropom i drugim i trecim mjestom. Svaka sezona bez pehara je neuspjeh i neko mora odgovarati za to. Neka se ide po redu!

I jos nesto veoma bitno, stop ozivljavanju karijera propalim talentima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

chile
Kontakt:

ned maj 21, 2017 12:51 am

Zaboli i Slavku i igrace kita oni sad mirno spavaju bar vecina a vecini nas slijedi jos jedna ne prespavana noc zbog nespospbnih majmuna koji su sticajem okolnosti zalutali na Grbavicu i obukli plavi dres.
Ti lljudi nisu svjesni sta nama znaci Zeljo...ostace upisani u istoriju kluba kao saka najvecih gubitnika... kako se fino popisase po nama :cry: :cry:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

cikazubo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 12:53 am

Ajzea je napisao/la:
ned maj 21, 2017 12:44 am
Forumasi krivi za krah igraca Zeljeznicara.

edit
Tek sam skontao, mislite na ove sto iznose neprovjerene informacije i unose nemir. To je vec drugo i to vec shvatam. Moja greska..
Nije to krah već nedostatak kvaliteta, mi ni u jednom dijelu sezone nismo dominirali, Zrinjski je u prvoj polusezoni imao dobar dio taj šampionski izgled, dok mi niti u jednom momentu nismo bili nešto specijalno dominantni.
Kad vidiš kakve igrače imamo u kadru sve je jasno. Kako da jedan Marković čuva nekog startnog Dulju ili da odigra dobru dugu kao dmf, kako da Bekrić brzo okrene stranu, kako da Zakarić pomaže u odbrani, kako ćeš Uglješu pustit na nekog Dulju kad luđak odma požuti, kako da gradiš jaku defanzivu kad štoperi ne vladaju osnovama fudbala, kako da ti igru gradi psihički nestabilni Blagojević, kako lijevog beka da igra dešnjak itd itd... Zbog ovakvih stvari kao jedini normalani fudbaleri na terenu djeluju Miro i Veca a nerijetko im se pridruži i Zeba ovo ostalo može komotno u Krupu a nama daj igrače s istih pozicija iz Krupe, možda bi i bolji bili.

drtooth
Kontakt:

gost_manje je napisao/la:Odgledah smireno prvo poluvrijeme, i sad sam još uvjereniji kakvih sve bolesnih umova ovdje ima da pišu svoje 'mišljenje', kako gnusnih komentara ima iz ne znam kojeg razloga.

Niti jedan element igre ne postoji u kojem su nas nadigrali, niti jedan. Ne postoji osoba na svijetu koja će me ubijediti da bismo ovo izgubili da onaj genijalac nije umislio da je golman. Ako mislite da serem, odvojite malo vremena i pogledajte poluvrijeme ili utakmicu.. I kako da ti se ne raspadne igra kasnije ako si primio gol zbog onakve gluposti, kako? Momci su ginuli, neki nevjerovatno puno (Zeba, Miro, Siniša, ...) a neki malo manje (Bekrić, Crnov, ...). Ne mogu da vjerujem da ovo pišem - ali odbrana nije imala bukvalno niti jednu krupnu grešku, kad se sjetim šta se dešavalo u prethodnim utakmicama i šta smo gledali u režiji Bogičevića, Kerle, ponekad i Siniše. Ona kontra Hebibovića je rezultat stvarno fantastičnog pasa Duljevića, ali prije svega naše 'svi u napad jer nemamo drugog izbora' taktike.

Kenja se po Zebi, Zeba bukvalno ginuo. Kad god primi loptu dobije po nogama za žuti karton, sudija ništa. Miro jednom brutalno srušen, ništa.. Siniša krvavo srušen na rubu kaznenog, ništa karton. Ne kažem da smo predivno igrali, da ne možemo bolje, ali da smo nadigrani bili u ovom poluvremenu - nismo. A smiješno je šta se već ovdje pisalo nakon 10-20-30 minuta, kad još uvijek 'niko nije imao slike'. Al jok, mi smo genijalci koji na osnovu tekstualnog prenosa možemo skautirati igrače, znamo koliko je ko prešao i da li se trudi i je li mu stalo. Stvarno mi se gadi, povraća mi se od toga.

Drugo poluvrijeme tek ide.. jesmo bili lošiji koliko se sjećam, ali i oni su također. Kako je vrijeme odmicalo, jednostavno nismo mogli da ih stisnemo i to je to. Lendrić opet imao dvije fantastične šanse i smatram da je nešto od toga trebao zabiti.
Daj ba brate... Sta si ti gledao :)
Pa mi smo izasli na teren sa zeljom da vrijeme sto brze prodje i tako bi se ponasali sve do njihovog gola, koji da nije pao, mi bi se udarali nogom u guzicu od zadovoljstva...
Ljudi nas znali zaganjati kod naseg sesnaesterca... bili smo inertni, uspavani, nekonkretni, bezidejni!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Željo, to je moj tim!

Ajzea
Kontakt:

ned maj 21, 2017 12:55 am

chile je napisao/la:
ned maj 21, 2017 12:51 am
Zaboli i Slavku i igrace kita oni sad mirno spavaju bar vecina a vecini nas slijedi jos jedna ne prespavana noc zbog nespospbnih majmuna koji su sticajem okolnosti zalutali na Grbavicu i obukli plavi dres.
Ti lljudi nisu svjesni sta nama znaci Zeljo...ostace upisani u istoriju kluba kao saka najvecih gubitnika... kako se fino popisase po nama :cry: :cry:
Slazem se za sve sem za dio gdje ce biti "upisani u historiju kluba". Treba zamesti svaki trag da je ova, sto ti dobro opisa, saka gubitnika, uopste igrala za Zelju.
Pisane tragove spaliti a za svjedoke se ne brinuti. Oni, odnosno navijaci, to svakako i zele.

FaraonTM
Kontakt:

Valter je napisao/la:
ned maj 21, 2017 12:42 am
Ovo ukazanje Jahića podsjetilo me na početak rata i ukazanje Abdića u Sarajevu kada je Alija bio uhapšen u Lukavici. Neki krugovi su tada čekali pogodan momenat da instaliraju insajdera da zasjedne na čelo države. I ovo "iznenadno" ukazanje Jahića instalirano je iz nečije kuhinje a krajnji cilj sigurno nije Slavko nego uprava. Toga ovaj Jahić nije ni svjestan. Bilo je ovakvih nedavnih pokušaja i sa Kozarićem i drugima (ovi su bili svjesni).
Po komentarima ovdje na forumu moze se donijeti samo jedan zaključak, a to je da bi Amar sa ovim igračima sigurno osvojio ligu. Pa ako je to tako ne vidim zasto prozivamo igrače da su ovakvi ili onakvi. Amara dovesti ali ove igrače obavezno zadržati i eto titule (jedino sto znam da bi njegov dolazak za posljedicu imao povratak Svrake kao uslov). Tesko da je ovaj trenutni roster igrača Slavkin izbor. Koliko se ovdje svršavalo, bumiralo i okretali janjci zbog dovodjenja Zakarića i koliko je hvalospijeva upuceno Mariju Stanicu sto nam je pomogao u njegovom dovodjenju. Vratite se na stranice kada je Kerla trebao doci pred pocetak nastavka sezone i procitajte svoje komentare i ushičenost. Ovdje jedan forumas sto trenutno sve pise velikim slovima valjda da bi "pritisnuo" svoje psovke, ubijao nas je na bezbroj strana kako treba dovesti Uglješu. Jedino je apsolutno tacno je da oni u klubu ni pod razno ne trebaju citati ove nase gluposti nego na ozbiljan i studiozan nacin pristupiti dovodjenju igraca, a ove nase transfermarket mudrolije ignorisati. Ja kao neko koji se djelimično razumi u ovu igru loptanja dobronamjerno im sugerišem da prioritet usmjere na vezni red, jer od ovog nema nikakve fajde za nesto ozbiljno a bez njega sve druge linije tima izgledaju jako loše.
Najveći je problem što će nama najbolji igrači otići na ljeto, i što opet i za njih moraš tražiti zamjenu, a i ove koje imaš na ostalim pozicijama su loši.

Realno, na ljeto odoše Miro i Lendrić sigurno, Veca vrllo moguće ukoliko dođe dobra ponuda. Znači odmah desno krilo, špic i golman, stopere ne treba ni spominjati (najbolje bi bilo potpisati ugovor sa Bokaćinijem, al' jok kad se to nije zimus uradilo neće ni sada, i time pokazujemo da još nismo ozbiljan klub u europskim okvirima), lijevi bek također, da li gurati Beširevića ili dovesti nekog novog ne znam, al' neka je promjena neminovnost. Stana je dobar, ali za rotacije, ne može on tamo biti prva opcija. Jedno što ne bih dirao u odbrani je Siniša.

Dalje vezni red, ne znam ne bih otjerao ni Blagojevića ni Markovića, al' moramo pojačati taj vezni red kvalitetnim igračima, jer Uglješa i Dino to nisu. Odnoso Uglješa jest, al' nema on mozga da to opravda igrama na terenu.

Lijevo krilo isto tako, Zakarić iili Crnov samo kao rezervne opcije.

Zeba i Tuce mogu ostati na poziciji "desetke", sumnjam da možemo naći bolje od njih, a njih dvojica su svakako najmanji problem u svemu ovome. Znači opet potencijalno mijenjati pola tima, mora se ciljano i kvalitetno dovoditi.

U svemu ovome najpozitivnije je to što ćemo aBd igrati barem dvije europske tekme na našoj Grbavici (nadam se da nas neće neki Galaktikosi iz Andore, Farskih Otoka, Malte, San Marina izbaciti iz Europe u prvom pretkolu).
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

gost_manje
Kontakt:

drtooth je napisao/la:
gost_manje je napisao/la:Odgledah smireno prvo poluvrijeme, i sad sam još uvjereniji kakvih sve bolesnih umova ovdje ima da pišu svoje 'mišljenje', kako gnusnih komentara ima iz ne znam kojeg razloga.

Niti jedan element igre ne postoji u kojem su nas nadigrali, niti jedan. Ne postoji osoba na svijetu koja će me ubijediti da bismo ovo izgubili da onaj genijalac nije umislio da je golman. Ako mislite da serem, odvojite malo vremena i pogledajte poluvrijeme ili utakmicu.. I kako da ti se ne raspadne igra kasnije ako si primio gol zbog onakve gluposti, kako? Momci su ginuli, neki nevjerovatno puno (Zeba, Miro, Siniša, ...) a neki malo manje (Bekrić, Crnov, ...). Ne mogu da vjerujem da ovo pišem - ali odbrana nije imala bukvalno niti jednu krupnu grešku, kad se sjetim šta se dešavalo u prethodnim utakmicama i šta smo gledali u režiji Bogičevića, Kerle, ponekad i Siniše. Ona kontra Hebibovića je rezultat stvarno fantastičnog pasa Duljevića, ali prije svega naše 'svi u napad jer nemamo drugog izbora' taktike.

Kenja se po Zebi, Zeba bukvalno ginuo. Kad god primi loptu dobije po nogama za žuti karton, sudija ništa. Miro jednom brutalno srušen, ništa.. Siniša krvavo srušen na rubu kaznenog, ništa karton. Ne kažem da smo predivno igrali, da ne možemo bolje, ali da smo nadigrani bili u ovom poluvremenu - nismo. A smiješno je šta se već ovdje pisalo nakon 10-20-30 minuta, kad još uvijek 'niko nije imao slike'. Al jok, mi smo genijalci koji na osnovu tekstualnog prenosa možemo skautirati igrače, znamo koliko je ko prešao i da li se trudi i je li mu stalo. Stvarno mi se gadi, povraća mi se od toga.

Drugo poluvrijeme tek ide.. jesmo bili lošiji koliko se sjećam, ali i oni su također. Kako je vrijeme odmicalo, jednostavno nismo mogli da ih stisnemo i to je to. Lendrić opet imao dvije fantastične šanse i smatram da je nešto od toga trebao zabiti.
Daj ba brate... Sta si ti gledao :)
Pa mi smo izasli na teren sa zeljom da vrijeme sto brze prodje i tako bi se ponasali sve do njihovog gola, koji da nije pao, mi bi se udarali nogom u guzicu od zadovoljstva...
Ljudi nas znali zaganjati kod naseg sesnaesterca... bili smo inertni, uspavani, nekonkretni, bezidejni!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Ne bih se složio, ali naravno da ne moramo imati isto mišljenje. :) Fino sam napomenuo da ne smatram da smo fantastično igrali, ali da smo bili inferiorni naprosto nije istina. Mislio sam da umišljam, pa sam odlučio i drugi put pogledati. A nisam siguran da li su neki koji svašta pišu pogledali ijednom. :)

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned maj 21, 2017 12:56 am

Manijaci !
Željezničar ante portas !

Tryg
Kontakt:

ned maj 21, 2017 12:57 am

AsharaK je napisao/la:Manijaci !
Jedino vrijedno pomena.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

nikad_izvini
Kontakt:

ned maj 21, 2017 12:59 am

Samo da sumiram priču u nekoliko rečenica.

Prije dvije sezone borimo se sa pitarima za titulu, mi pošteno, a oni je kupiše.
Prošle sezone se javno hvalimo kako nismo htjeli da kupimo Europu. Ode koeficijent u Europi. Odoše pare.
Sad nam titulu ispred nosa otima Zrinjski, a pitari spašavaju sezonu preko nas. Mi pošteni.

Čestitam upravi na odličnom poslu. Sad bi mogli malo da odjebete i povedete sa sobom Ćenana, Nikolića, Petrovića i sve ostale degenerike koji nam se posraše po sred usta, a onda još dobro nogama naguraše.

Debili nesposobni

igla
Kontakt:

Zaboravih nešto, koja je logika ići na krila i ubacivati visoke lopte, a imaš Lendrića kao špica?

vobznaazna
Kontakt:

ned maj 21, 2017 1:00 am

:zid: Otjerati Slavka i dovest Amara dok je slobodan.... Nismo mi radnik da se zadovoljono Evropom i opstankom u ligi ... Lik se samo zna branit i to mu je sva taktika kad treba napast neku ekipu mi se gubimo igra nam je pust protivniku posjed lopte i idi na konttre ako udjela udje ako ne zadovolji se x pobjede sto smo imali imali smo ih zato sto su nas ljudi napadali a mi isli u konte i slučajno ih iskoristili to je ta taktika malih trenera za male ekipe i da ne mora bit Amar moze i Oda koji je za Salku Ferguson

Jaozinho22

ned maj 21, 2017 1:01 am

Informacija za Kerlu je provjerena 1/1!
Htjeli vi to ili ne, tako vam je.
Jedino sto tražimo je srce i Zeljin DNK -a!
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

cikazubo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 1:02 am

AsharaK je napisao/la:
ned maj 21, 2017 12:56 am
Manijaci !
phpBB [video]

8-)
Bilo je prejako danas, strašna ekipa na tribini, svi isto obučeni, navijanje manijakalno 90+, korteo pa ganjanje hordi, i zezancija na nivou pogotovu kad je Šiljak prolazio i kad su se na sjeveru počeli širiti, nove pjeme, dozivanje igrača pola sata prije početka, ma taj najvijački dio je bio top.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u ned maj 21, 2017 1:07 am, ukupno mijenjano 1 put.

gost_manje
Kontakt:

ned maj 21, 2017 1:03 am

igla je napisao/la:
Zaboravih nešto, koja je logika ići na krila i ubacivati visoke lopte, a imaš Lendrića kao špica?
To vrijedi za svaku utakmicu u ovoj (polu)sezoni. Jebe nas to što nemamo kompatibilnu vezu i napadača (Lendrića). Slabo ko mu može iz sredine dati neku loptu po zemlji u prostor, a ono što Miro/Siniša/Stana/ponekad Zaka mogu uraditi - ubaciti sa strane, Lendrić naprosto ne može iskoristiti.

Brkoo
Kontakt:

ned maj 21, 2017 1:03 am

Reha1921 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 12:45 am
Treba forsirati nasu djecu **** ove placenike boli njih ona stvar za Zeljom dok smo gurali svoju djecu bilo je i rezultata i trofeja,ovi sad placenici imaju uslove sto nijedna generacija posle rata nije imala u Zelji i kako vracaju vucaraju se po terenu ko krepani kerovi.
Kakvih trofeja je bilo sa djecom?
Sta smo to osvojili dok su treneri bili Adzem i Odovic?
Pogledaj ekipu tek kad se Amar drugi put vratio, i koliko je djece tu bilo. Onda sezona kad se osvojila dupla kruna itd. Pod djecom ne mislim na Jamaka, Svraku itd, nego na mladje igrace. Titulu djeca tesko mogu osvojiti, ali miks bas kvalitetnih igraca i talentovane i kvalitetne djece bi mogao.
Ovo oko uslova se slazem u potpunosti..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kremenko

ned maj 21, 2017 1:06 am

slika
slika
slika

More li se spavati "junacine"
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Amidza
Kontakt:

ned maj 21, 2017 1:07 am

Jaozinho22 je napisao/la:
ned maj 21, 2017 1:01 am
Informacija za Kerlu je provjerena 1/1!
Htjeli vi to ili ne, tako vam je.
Jedino sto tražimo je srce i Zeljin DNK -a!
Koja to informacija?
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 17 gostiju.

Prijava