Brkoo je napisao/la: ↑uto maj 09, 2017 4:12 pm
Cuj jel vi placate igrace,

Na Kosticeva pojacanja se svrsavalo bez da je neko postavio bilo kakvo pitanje u vezi njih i njihovog kvaliteta. Ista situacija sad i sa Sesarom koji se spominje (ne poredim Petrovica i Kostica jer je razlika nebo i zemlja). Slavko da kaze zelim najveceg panja sto postoji na svijetu, ovdje bi ga pojedinci predstavljali kao pojacanje i hvalili na sva zvona. Ne shvatam to. Valjda nam je svima cilj da Zeljo napreduje i u sportskom segmentu, da neke od ovih prosjecnih igraca sto igraju trenutno za nas klub zamijenimo sa nekim koji su kvalitetom bolji od prethodnih. Ovaj naredni transfer rok je izuzetno znacajan..
Hajmo mi dobiti Krupu ako Bog da, pa cemo imati vremena da pisemo o pojacanjima na kraju sezone. Jako smo blizu titule, idemo je uzeti.
Meni je veci problem sto se spominje Sesar u kontekstu kao da je on vec kupljen i kao da je potpisao, pa sada ocjenjujemo ovaj potez struke i sportskog direktora kao uspjesan ili neuspjesan. A Slavko Petrovic nije nigdje spomenuo Sesara. Ili sam ja mozda previdio nesto ?
Kao da prvi put citamo novine, portale i sve sto se moze citati , pa nismo naucili i navikli da se oduvijek neka imena pocinju provlaciti u smislu gotovog transfera ili velikog zanimanja Zelje za nekog igraca. A nista se od toga nije desilo. Ljudi pisu, mi citamo i pretvaramo to u istinu.
Niti je vrijeme za to, niti je prvenstvo gotovo, niti je pocela prvenstvena pauza, niti je poceo prelazni rok. Evo citav dan raspravljamo o sesaru i kroz njega o potezu Slavka koji ga dovodi. Pocela se raja svadjati oko toga, ne vjerujem sta citam. Pa ako je nama svima cilj da Zeljo napreduje i u sportskom segmentu,zasto mislimo da to Petrovicu nije cilj? Ili ljudima koji rade u klubu ?
Do pocetka prelaznog roka, provuci ce se najmanje jos deset prezimena odredjenih fudbalera , koji ce navodno preci u nas tim. Zasto uopste raspravljamo o ovim stvarima ? Tri kola do kraja, imamo sve u svojim nogama, jako nam je bitna sljedeca utakmica, da li je neko bio na treningu ? Kakvo je raspolozenje kod igraca ? Imamo li jos o necemu da pricamo osim o novinarskom tekstu koji spominje Sesara kao da je gotova stvar, gdje niko iz kluba zvanicno nista nije objavio na tu temu, gdje nije bio nikakav tekst gdje Slavko ili Cenan ili neko treci bude citiran u nekoj izjavi da smo stupili u kontakt, da smo zagrijani, da smo pred potpisom sa Sesarom ili nekim drugim. Ne razumijem ovo, a ovde pocele svadje oko procjene Sesara kao igraca, koliko je igrao u zadnje vrijeme, koliko nije igrao, je li pitar ili nije, koliko mu je godina, itd...sta se tu uopste ima napadati Slavko ili bilo ko drugi ili sta se ima braniti od strane bilo koga . Imamo tri kola do kraja, ja vjerujem da je Slavko prvi jako koncentrisan na to a ne da se bavi dovodjenjem Sesara. Pisu novine, pisu portali. Uvijek ce tako da bude.