Grbavica je napisao/la: ↑pet apr 21, 2017 12:11 pm
Nije ni Tomic u GOSK-u bio Iniesta, ni Svraka u Travniku, pa osvojise titulu/e. Nije to bas tako kako vi kontate.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Bas tako, ljudi imaju nerealna ocekivanja od posudbi. Sta je trebao to Hasanovic u Celiku raditi? Iznositi loptu iz svojih 16 metara do protivnickih i asistirati za gol? Dajte ljudi, zna se sta je cilj posudbi, da igraci skupe veoma potrebne minute za iskustvo i rutinu igranja u seniorskim vodama.
Ko se to osim Miroslava kod nas isticao prvih par kola, a mi smo Zeljo jbt i tu ima pravo dobrih igraca...neko bi rekao da niko nema pojma od svih ovih igraca, sto nije istina.
Niko se ne smije otpisivati, mada normalno da cemo se nekim igracima mozda zahvaliti, dok drugi i iznenade. Ja nisam otpisao ni Sadikovica ni Beganovica. Sta mi znamo sta od njih moze napraviti Petrovic. Vidjeli smo los primjer gdje Kostic od dobrih igraca napravi haos, i u sistemu i timskom duhu koji je klonuo, gdje smo se svoje sjene bojali.
Sta sam jos primijetio, Kemo je strasno odigrao derbi, ali to ne znaci automatski da je bolji sad od svakog naseg stopera. Ja imam strpljenja za nase igrace, zna se koliko sam Memiju branio i tek se sada vidi da nam nedostaje njegov ofanzivni anganzman, a tek ce se to vidjeti kada ode Miro (ne kazem da je to nenadoknadivo, prava je odluka sto je Memija otisao jer ipak je predugo kod nas, ne valja da se desi slucaj nekih nasih igraca). Moja je zelja da Kemo igra sto vise, ali morat cemo imati strpljenja za njega, sigurno je da nece igrati bez greske. Jbt, ne igraju ni Kerla i Bogi koji imaju dovoljno iskustva u svojim nogama. Moramo nekada i smanjiti nasa ocekivanja.
Za Radnik, ono sto je nama trenutno najbitnije, je bitno da se Zeba odmori i izvadi iz igre oko 60 minute. Bekric u 30 minuta igre sigurno da moze ponuditi dosta. Ja bih opet Crnova stavio od prve minute, jer nam treba Zakaric full spreman za uzvrat kupa. Crnov mi se pravo svidio na derbiju, ali i od njega cemo najbolje vidjeti sljedece sezone, kao i od Zakarica. Odlican je potez dovodjenje njih dvojice, primjer kako se razmislja za buducnost i kako postoji mogucnost da smo vec rijesili krilne pozicije za sljedecu sezonu i da je to glavobolja manje za transfer period. Do toga ima jos i o tome cemo kada dodje vrijeme.
Neka igra Bokacini, iako bi ja Kemu stavio, ali to je svakako rizik. Meni nije cudno sto ne igra Bokacini, jer momak iskreno nije nista specijalno. Vjerujem da ljudi zmire na njegove greske zato sto je stranac, Talijan, gdje oni ne znaju igrati defanzivu, cuje se cesto to. Cisto sumnjam da on ostaje sljedece sezone, jer ne vjerujem da mu je plata proporcionalna kvaliteti koju posjeduje. Grijese i Bogicevic i Kerla, ali cu opet napomenuti da se to desava i zbog propusta veznog reda, i onda znamo kako su u globalu sporiji stoperski tandem, lako im je pobjeci, pa im nista ne preostaje nego praviti prekrsaj.
Idemo dobiti Radnika, to je pod moranje, pa cemo vidjeti za kup onda.