Prvo poluvrijeme je, čini se, bilo ono što smo i planirali: tvrdo, prije svega računati na odbranu i pokušati uspostaviti neku ravnotežu na sredini terena, a prema naprijed se zaletiti par puta, u zavisnosti od toga kako će se razvijati igra na sredini. Da je ušla ona Lendrićeva, bilo bi sve idealno kako je zamišljeno. Možemo mi ne voljeti takav pristup, ne volim ga ni ja, ali to nije izmislio Petrović, ziheraš i makijavelista, nego je nešto najnormalnije što bi se trebalo igrati u ovakvim okolnostima. (Malo je luđaka poput Kostića i naprimjer onih njegovih hrabrih budalaštinja u derbiju na Grbavici.) Nažalost, problem je 15-20 minuta drugog poluvremena, gdje je nestala sva prethodna stabilnost i gdje smo se mogli vrlo lako oprostiti od kupa i prije revanša. Neka analiziraju oni kojima je to posao ko je, šta i koliko tu zasr'o, pa je sve izgledalo tako loše. Poklonjeni gol je iznuđen, tj. nije pao s neba nego su nas natjerali na grešku, jer i prije gola smo izgledali loše, a onda poslije i još gore. Od ulaska Radinovića opet smo počeli nešto igrati, a onda smo i sa Bekrićem počeli ličiti na nešto prema naprijed, ali prekasno i nedovoljno.
Drugi put zaredom na ovim teškim gostovanjima ponavlja nam se da odigramo prvo poluvrijeme po planu, a da u drugom padamo. Ima tu i do umora, ali nije samo to, jer smo mi danas, dakle, najgore odigrali tih 15-20 minuta nakon pauze, a onda smo u drugoj polovini drugog poluvremena izgledali bolje. Nedovoljno dobro da izjednačimo, ali bolje nego prije toga, nekakve smo kontre pokušavali istrčati, pa kao nešto pokušavali skroz prenijeti igru na njihovu polovinu. Da smo toliko umorni koliko se ovdje kuka, u ovakvoj situaciji primili bismo tricu do kraja ili bismo se samo grčevito branili. I ja sam očekivao da će Petrović više rotirati dosad, ali kažem, meni to ne izgleda kao najvažniji razlog za ovaj poraz. Osim ako na pauzi na poluvremenu nisu sjedili, nego im je Petrović zadao kratki kondicioni trening u svlačionici, pa izašli iscrpljeni umjesto svježiji.
Neko je ovdje maloprije dobro primijetio, neki su na forumu počeli kukati o umoru odmah poslije Slobode. Sve i da se jesmo umorili koliko se ovdje raja pribojava, to u derbiju opet neće biti neki presudni faktor jer su se i pitari isto toliko umorili, a meni se čak čini da su se osjetnije i više oni umorili.
U svakom slučaju, ja jedva čekam dvije naredne utakmice, super važne, lome se i prvenstvo i kup. Trebat ćemo se napeti k'o žabe da to sve ispadne onako kako bismo željeli, dva najveća iskušenja dosad, u borbi za najveće ciljeve, ali oba na punoj Grbavici.