GoodisonPark je napisao/la: ↑uto apr 11, 2017 5:47 pm
Valjda je cilj da se svaki naš navijač koji dođe na Grbavicu osjeća sigurno i bezbjedno ako toga nema onda se negdje u sistemu debelo griješi.
Stvarno ne vidim problem da se od gostujuće zdenke napravi klasični kavez iz kojeg ništa ne može izletjeti napolje a isto tako da ništa ne može upasti unutra, tako bi se sigurnije osjećali i naši i gostujuci navijači. Nisu to Bog zna kakva ulaganja a to bi nam u budućnosti donijelo višestruku korist. Tampon zona ne bi faktički ni trebala i na taj način se ne bi dodatno ograničavao prostor našim navijačima.
Što se tiče utakmice sutra, krenuti jako u kost od prve minute, 1:2 bi bio idealan rezultat, vrijedan finala.
Kavez:
To je to, nema puno pameti. Napraviš kavez na jugozapadu sa 5% stolica u odnosu na trenutni kapacitet, ili u odnosu na ukupni kapacitet koji će biti kad se sve tribine akoBogda izgrade kako je planirano. Kavez kad se napravi kako treba (ako treba, dupla mreža-ograda razmaknuta 20cm i gustine 5x5cm) ne može proletiti opušak a ne kamen ili baklja. Neko je već računao, u subotu ćemo ostati 'kratki' za skoro 2000 ulaznica koje bi se 100% prodale, a koje koštaju po 10KM. Koliko može koštati kavez da se uradi najbolje što može? Ja vjerujem da bi se otplatio za dva derbija, evo moja glava ako to može koštati 40.000KM? Četrdeset hiljada maraka? Nema šanse, željezurija i vari..
Kupovina karata za gostujuće uz ličnu kartu:
Odličan potez i jako smisleno ali ISKLJUČIVO u slučaju da će legitimisanje navijača biti ponovno provedeno u momentu ulaska na stadion, inače ovo ništa ne znači i neće preplašiti ni najveće pitarske p. Pogotovo zbog činjenice da nema nikakvih kamera koje bi pokrile barem taj dio tribine.
Mreža ispred istoka:
Ospite paljbu po meni slobodno, ali ovo je potpuno razumljiv zahtjev MUPa. Furamo priču 'porodične tribine' a na prvoj utakmici zapalimo 20 baklji na 'porodičnoj tribni'? Što bi nam neko vjerovao da ista ta baklja, upaljena na derbiju, neće završiti u terenu? Postojanje te mreže je dobro i za nas, razmislite o tome. Može li iko od vas garantovati da neko ko ima 'kratak fitilj' neće ubaciti baklju u teren, pogoditi flašom pomoćnog sudiju ili pitara koji se valja po terenu, nakon što ga isprovocira neki njihov igrač, huligan (ne navijač) iz zdenke, i slično? Može li iko garantovati da na istoku neće biti nijedan 'naš' idiot spreman da napravi neko sranje? Može li iko garantovati da neki pitar neće doći na naš istok i sa njega nešto ubaciti u teren s ciljem da napravi sranje. Naravno da ne može. Jel bolje gledati derbi kroz mrežu ili gledati kako delegat prekida utakmicu jer je pomoćnom sudiji razbijena glava? Naravno da će mreža biti skinuta poslije.
Mjere reciprociteta na uzvratu (5% nama na Koševu):
Iskreno, meni se povraća kad neko kaže 'kako bi nama bilo da oni nama daju 5%' ili 'šta ćemo mi kad dobijemo 5%'. Zamislite da imate goste koji vam se pokake na sred tepiha u dnevnom boravku kad god vam dođu. Vi odete kod njih 'u goste' i ne radite takve stvari, eventualno nekad malo pišnete negdje na ćošku tepiha. Biste li i dalje njih zvali u goste samo da bi i oni zvali vas?
Odluka uprave:
Odlukom uprave o broju karata za njihove navijače sam razočaran, a to sam već i pisao. Po mom mišljenju nema nikakvog razloga, potrebe, a niti opravdanja za takvo nešto. Mi kao pokušavamo održati 'duh derbija' na silu i pokušavamo 'na finjaka' sa bagrom. Moje odobravanje to nema. Naravno, to ne znači da ih (više) ne volim, da ih ne podržavam, da mi se ne sviđa njihov rad, bla bla bla.. bezuslovna podrška u svemu nikako i nikada nije dobra.