Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 21, 2017 1:33 pm

u novom milenijumu pa do kraja sezone, siroki ce biti protivnik, protiv kojeg cemo odigrati najvise zvanicnih utakmica... cak 52 utakmice u 17 sezona!!! to je 3 utakmice po sezoni... zvuci nevjerovatno!!! bice ovo 15. odnosno 16. okrsaj u kupu zvanicno (8 sezona od mogucih 17 cemo igrati s njima u kupu!!!)
100/94/37/34 - i to je to!

vrbanjusa
Kontakt:

uto mar 21, 2017 1:36 pm

Poenta svega ovoga u ovom trenutku je vjerovati ekipi i stručnom štabu. Ako mi budemo imali vjere onda nećemo imati problema da osvojimo bar jedan trofej. Ako mi budemo vjerovali u ekipu onda će i ekipa više vjerovati u sebe.
Također ima dosta i do očekivanja. Ako očekujemo da ćemo svaku utakmicu razbiti protivnika sa po 3:0 onda nema ništa od nas. Ako očekujemo samo plasman u evropu onda sve preko toga je veliki bonus.
Dakle, vjerujmo u ekipu, pogledajmo realno i na osnovu toga postavimo svoja očekivanja.
21 10 4

Petrović Slavko

Hadzijalagic
Kontakt:

uto mar 21, 2017 1:36 pm

Nasipa se tampon za mrtve ploce..

slika
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

igla
Kontakt:

uto mar 21, 2017 1:39 pm

U dobroj mjeri dijelim mišljenje sa @chile oko pitanja ovog "aprilskog paketa", a i općenito ovog ritma. Jedina stvar koja nam "ne ide na ruku" kada je kondicija u pitanje je što smo na dva fronta, a što se tiče ostalog, i drugima je isto. Druga je situacija kad npr. ti igraš protiv Krupe, Radnika i Zrinjskog, pa te poslije Sloboda otrese, a ona prethodno igrala sa Jajcem, Olimpicom i Mladosti. Tu se može reći da je umor naplaćen. Ovako svak igra sa svakim. Nadam se da ćemo izdržati, da ćemo dobiti što je više moguće, a prognozirat se ovo stvarno ne smije. Slavko kaže da će liga za prvaka biti puna remija.

LARSSON
Kontakt:

uto mar 21, 2017 1:45 pm

”Nastupi koji do sada bilježi vrijedni su aplauza. PAOK je bio zainterosvan tokom zimskog prelaznog roka, ali igrač nije htio otići. Ako Riad dobro odigra preostalih devet kola, mogao bi otići u Španiju, Italiju ili Njemačku jer ima ponuda i iz tih liga”, kazao je Zubanović za turski Haber.

mula
Kontakt:

uto mar 21, 2017 1:47 pm

Svjesni smo svega šta nam dolazi borbom na oba fronta. Sve je ovo očekivano i do sada se vidi da spremno dočekujemo sve prepreke.
Ne trebamo se žaliti oko broja utakmica i gustog rasporeda.
Nije još kasno da se orjentišemo na jedan front, kao što je to uradio Zrinski.
Ali bez velikog rizika nema velikog dobitka.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

boccaccio
Kontakt:

uto mar 21, 2017 1:54 pm

Sasvim mi je svejedno ko je protivnik iz jednostavnog razloga sto sve cetiri ekipe idu na to da osvoje trofej. I Siroki i Mladost su zavrsili svoje sezone vec u proslom kolu i obje ekipe samo gledaju u kup. Siroki zbog tradicije ima taj pritisak jer su navikli da budu u one tri ili cetiri ekipe koje svakako idu u evropu, ovo im je sansa da pokusaju i sigurno ce sve snage usmjeriti na ovo polufinale.
Mladost, sa druge strane, nema taj pritisak, ali imaju motiv da pokusaju. Zeznuta ekipa koja je fizicki spremna i koja se ne libi pokazati zube bilo kome. Zasto bi bilo koga respektovali, nemaju sta da izgube, a mogu puno dobiti. To je bas zeznuto. Posebno sa Husrefom , koji je motivator i koji u dusu poznaje druge ekipe. Njihova ekipa je imenima najslabija ali oni se postave bez pardona, izvoli majstore pa me pobijedi, a ja cu tebe svakako pokusati dobiti. Dakle zeznuta formula.

A da smo dobili komsije, to bi bilo tri derbija u nizu i jako iscrpljujuce za obje ekipe, vise psiholoski, i bilo bi opasno, sto bi svakako Zrinjski gledao da iskoristi najbolje, pa mi se cini da je ipak dobro da ovaj par nije izvucen sa tog aspekta.

Kako god okrenem svejedno mi je. Dobro mi je sto prvu igramo kao gosti, jer smo spremna ekipa i dokazali smo da nam ne znaci puno sto idemo na put, a imacemo derbi za tri dana. Uz to, Siroki ima dobar teren, sto je nama kao ekipi jako vazno, uz dobar teren mi mozemo dobro i da igramo, a tamo su uvijek bili uslovi za igru, na terenu, povoljni u nadigravanju. U Sirokom atmosfera u klubu je sigurno poljuljana zbog neizlaska u ligu 6, i imace strasan pritisak za ovaj dvomec. Dakle, postoji tu neka lagana prednost na nasoj strani koju bi, ako budemo pametni, mogli iskoristiti u dvomecu.

LARSSON
Kontakt:

uto mar 21, 2017 1:55 pm

Međutim, pošto za ranije utakmice ne postoji takvo pravilo, od dobro obaviještenog izvora smo saznali da će utakmice Lige za prvaka biti igrane subotom u prvih 7 kola takmičenja

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/pozn ... anak/78250

FaraonTM
Kontakt:

uto mar 21, 2017 2:02 pm

Zadovoljan sa žrijebom, zapravo isto bih zadovoljan bio i da smo izvukli Mladost, po meni nema razlike po težini između ova dva kluba trenutno. Možda je Mladost nešto bolja, ali nam je Široki zato tradicionalno 'nezgodniji' protivnik tako da je mi je ovak žrijeb dobar.

Jedino nisam priželjkivao Sarajevo, puno bi to derbija bilo u samo par dana, početak Lige za prvaka, zgusnut raspored, plus derbi k'o derbi svakako zahtjevniji dvomeč nego što bi bio sa Mladosti ili što će biti sa Širokim Brijegom. Ako treba da se sastanemo, daj da se sastanemo u finalu, nek' bude praznik fudbala u gradu i državi, jer rijetko su se (skoro nikad, izuzev onog derbija na Koševu 2015-te ja ne pamtim nijedan drugi) u derbijima odlučivali trofeji zadnjih 10-ak, pa i 15 godina...

Protiv Širokog, vidjet ćemo sve na terenu, favoriti jesmo i tako se treba postaviti. Da nam ne leže, ne leže nam, al' isto tako imaju najlošiju ekipu od kada ja pratim ovu ligu, tako da uz maksimalan pristup naših igrača prolaz u finale bi trebao biti realan.

Što se tiče očekivanja, prije početka ove druge polusezone za mene je to bio plasman u Europu, i dan danas je to za mene glavni cilj i cilj koji se mora ispuniti. Jedan trofej bi bila super stvar, dok će se za Duplu morati poklopiti još stvari.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

kb80
Kontakt:

uto mar 21, 2017 2:12 pm

igla je napisao/la:
uto mar 21, 2017 1:25 pm
Ne treba se kurčiti, malo po malo kao i do sad :) Izaći će ovo na dobro ako Bog da!
upravo tako, nista mi jos nismo uradili (osim istoka :pljesak: ) i moramo nastaviti sa ovim fokusom i zalaganjem da bi dosli do cilja... :titula: :titula:

delinjo
Kontakt:

uto mar 21, 2017 2:17 pm

ne treba kukati ali kada vidim da su nbeki put do finala imali u protivnicima kao sto su Travnik (prva liga federacije) i Mladost .....a mi Radnik i Siroki ne mozes da se ne zamislis....nije posteno fkt.....ali treba ovo izgurati do kraja kad smo poceli bice nam sladji trofej :)
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

LARSSON
Kontakt:

uto mar 21, 2017 2:22 pm

Sarajevo:
Spoiler:
Radnik, kući - 1. april
Sloboda, u gostima - 5. april
Zrinjski, kući - 8. april
Mladost, kuči - 12. april
Željezničar, u gostima - 15. april
Mladost, u gostima - 19. april
Krupa, kući - 22. april
Radnik, u gostima - 29. april
Sloboda, kući - 6. maj
Eventualno finale kupa - 10. maj
Zrinjski, u gostima - 13. maj
Eventualni revanš kupa - 17. maj
Željezničar, kući - 20. maj
Krupa, u gostima - 27. maj

Željezničar:

Spoiler:
Sloboda, kući - 1. april
Zrinjski, u gostima - 5. april
Krupa, kući - 8. april
Široki Brijeg, u gostima - 12. april
Sarajevo, kući - 15. april
Široki Brijeg, kući - 19. april
Radnik, u gostima - 22. april
Sloboda, u gostima - 29. april
Zrinjski, kući - 6. maj
Eventualno finale kupa - 10. maj
Krupa, u gostima - 13. maj
Eventualni revanš kupa - 17. maj
Sarajevo, u gostim - 20. maj
Radnik, kući - 27. maj

ceze
Kontakt:

uto mar 21, 2017 2:26 pm

Odličan protivnik, volio sam da se izbjegne Sarajevo jer su to utakmice koje iscrpe igrače na još jednoj razini osim fizičke, a u rasporedu kakav imamo to bi moglo biti kobno.

Hajmo povući paralelu između Širokog i Mladosti.

Obje ekipe mogu opuštenije igrati ligu. Nije Široki u puno boljoj poziciji jer su dva boda razlike u pitanju, a rasopored ne igra nikakvu ulogu jer svi igraju protiv istih protivnika, tako da što se toga tiče obje ekipe su u istom položaju.

Što se kvaliteta tiče, ni tu ne vidim neku drastičnu razliku, čak bih rekao da Mladost ima zanimljivijih igrača nego li Široki, a, konkretno, u utakmicama protiv Želje, Mladost je pokazala više.

Nisam pratio Sablića prije, u Široki je došao na polusezoni i nema neku super kvalitetnu ekipu, tako da ne mogu ocijeniti koliko je kvalitetan i koliko zna, ovo što je do sad vodio ekipu je čisti prosjek, da nije prošao Zrinjski bilo bi ispod prosjeka.
Dok s druge strane, Musemić je jedan od najboljih trenera lige, daleko iskusniji nego Sablić i bolje poznaje prilike u našoj ligi. Prošle sezone je ispustio trofej u finalu kupa, bit će tu malo i samomotivacije, a sigurno je da mu utakmica protiv Želje daje malo veći motiv nego protiv drugih ekipa.

Široki ima daleko veći imperativ, oni igraju nalošiju sezonu unazad 15 godina, a to je po meni veći minus nego plus.
Mladost igra potpuno rasterećeno, oni se nadaju "historijskom uspjehu", a takve ekipe, ukoliko imaju dobre uslove, dobre trenere, ukoliko je oko njih pozitivna priča i atmosfera, mogu biti itekako opasne bez obzira na kvalitet i protivnika. Primjer nam je Radnik prošle sezone.

I još jedna stvar koje može igrati koliko toliku ulogu jeste nešto što je Musemić rekao nakon utakmice sa Čelikom, a to je da on u ekipi ima igrače kojima je motiv da odigraju što bolje do kraja sezone, kojima on kaže da igraju "za sebe" pa onda za ekipu, a sve to u ime nekog eventualnog odlaska vani ili u veći klub. Takvih igrača je dosta stvarno dosta u Mladosti, igrači koji su tek stekli neku afirmaciju i koji se žele pokazati i dokazati.
U Širokom nema toliko takvih profila igrača, ima njih mlađih i talentovanih, ali nisu to profili tipa Gačana, Aganspahića ili Galića koji su zaobilaznim putem došli do Premijer lige iako su karijere počeli u velikim klubovima ili Kuzmanovića koji je jako talentovan i koji čeka jedan pravi bum.

Kad se podvuče crta, ekipe su, kao protivnici Želje, jako slične.
Prednost Mladosti bi bilo bliže gostovanje i to što nisu pravi Željini rivali, ne želim reći manji klub jer to u ovoj fazi takmičenja nema nikakvu težinu, dok je prodnost Širokog to što zaista igraju loše ove sezone, ne samo za svoje standardne već općenito i što samo ime i rivalitet sa sobom donose jednu dozu ozbiljnijeg pristupa. Ali ako Željo odigra kako treba i kako su pokazali da znaju, protivnik se ne bi trebao puno pitati.

Utakmica Širkog i Zrinjskog po meni ne pokazuje ništa previše pa da se sad pribojavamo ili njihovog kvaliteta ili nekog eventulanog "štimanja", jer je taj isti Zrinjski ekipa koju je Željo deklasirao u Mostaru. U velikom su padu, nisu relevantni u ovoj priči.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto mar 21, 2017 2:37 pm

sve kup utakmice sa sirokim brijegom:
2000/2001 (1/2): Siroki - Zeljo 0-1, Zeljo - Siroki 2-1 (Zeljo prosao u finale, osvojio trofej)
2004/2005 (1/4): Siroki - Zeljo 2-0, Zeljo - Siroki 0-1 (Siroki prosao u polufinale, izgubio u finalu)
2005/2006 (1/4): Zeljo - Siroki 1-0, Siroki - Zeljo 2-0 (Siroki prosao u polufinale, izgubio u finalu)
2010/2011 (1/2): Zeljo - Siroki 0-0, Siroki - Zeljo 1-1 (Zeljo prosao u finalu, osvojio trofej)
2011/2012 (FIN): Zeljo - Siroki 1-0, Siroki - Zeljo 0-0 (Zeljo osvojio trofej)
2012/2013 (FIN): Zeljo - Siroki 1-1, Siroki - Zeljo 1-1 (5-4 pen) (Siroki osvojio trofej)
2014/2015 (1/8): Siroki - Zeljo 2-0, Zeljo - Siroki 1-1 (Siroki prosao u cetvrtfinale, izgubio u finalu)

- Zeljo prosao 3 puta, Siroki bio uspjesniji 4 puta
- dobro je da kad god prodjemo siroki, uzmemo trofej u kup takmicenju
- niko nije u kupu dao vise od dva gola na utakmici
- izbjegnuti ako je moguce penale
- najcesci rezultati: 1-0 4x 1-1 4x 2-0 3x 0-0 2x 2-1 1x
100/94/37/34 - i to je to!

Tryg
Kontakt:

uto mar 21, 2017 2:43 pm

Delinjo, Mladost ti je jaca od Sirokog trenutno, vjeruj mi. Kako poderase Slobodu rastavise ih na proste faktore, a Sloboda podere one tamo lagano.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

kremenko

uto mar 21, 2017 2:59 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
uto mar 21, 2017 2:37 pm
sve kup utakmice sa sirokim brijegom:
2000/2001 (1/2): Siroki - Zeljo 0-1, Zeljo - Siroki 2-1 (Zeljo prosao u finale, osvojio trofej)
2004/2005 (1/4): Siroki - Zeljo 2-0, Zeljo - Siroki 0-1 (Siroki prosao u polufinale, izgubio u finalu)
2005/2006 (1/4): Zeljo - Siroki 1-0, Siroki - Zeljo 2-0 (Siroki prosao u polufinale, izgubio u finalu)
2010/2011 (1/2): Zeljo - Siroki 0-0, Siroki - Zeljo 1-1 (Zeljo prosao u finalu, osvojio trofej)
2011/2012 (FIN): Zeljo - Siroki 1-0, Siroki - Zeljo 0-0 (Zeljo osvojio trofej)
2012/2013 (FIN): Zeljo - Siroki 1-1, Siroki - Zeljo 1-1 (5-4 pen) (Siroki osvojio trofej)
2014/2015 (1/8): Siroki - Zeljo 2-0, Zeljo - Siroki 1-1 (Siroki prosao u cetvrtfinale, izgubio u finalu)

- Zeljo prosao 3 puta, Siroki bio uspjesniji 4 puta
- dobro je da kad god prodjemo siroki, uzmemo trofej u kup takmicenju
- niko nije u kupu dao vise od dva gola na utakmici
- izbjegnuti ako je moguce penale
- najcesci rezultati: 1-0 4x 1-1 4x 2-0 3x 0-0 2x 2-1 1x
Oni kad god prodju nas izgube na kraju i ne osvoje nista. Bolje im je da nas puste,da se ne sekiraju bezveze :D
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

igla
Kontakt:

uto mar 21, 2017 3:08 pm

Wagner ugrađuje novi kuk specijalno za polufinale kupa.

Elegant
Kontakt:

uto mar 21, 2017 3:19 pm

Siroki - derbi - Siroki :r , prije toga Sloboda, Zrinjski, Krupa. :doktor:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Okolele
Kontakt:

uto mar 21, 2017 3:21 pm

Radi pumpa na jugoistoku..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

drtooth
Kontakt:

uto mar 21, 2017 3:30 pm

Kaze Wagner da voli igrati protiv nas, treba mu zgaditi fudbal i poslati ga u penziju...
Željo, to je moj tim!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava