Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 20, 2017 3:14 pm

Danas ce finisirati ovaj predzadnji sektor i aBd sutra ce komplet tribina biti pokrivena stolicama..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

vrbanjusa
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:17 pm

Priprema se scenario svečanog otvaranja istočne tribine, nadam se da će biti spektakl i da će cijeli stadion biti pun.

Moj prijedlog da se napravi koreografija na istoku na kojoj će pisati ŠTREBERI :ganja:.
21 10 4

Petrović Slavko

damirfile
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:22 pm

Već sad treba krenuti sa hajcanjem na utakmicu protiv slobode. Ima deset dana sve dovesti do maksimuma. Ako je moguće početi prodaju ulaznica prije na dan dva i da tekma bude u nedjelju.

storm_raider
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:23 pm

TheSvenderMan je napisao/la:
pon mar 20, 2017 2:06 pm
Draga plava braco. Znam da je off topic ali ima li medju nama informaticara ili barem onih koji zele to postati. Jos jednom, izvinjavam se na off topicu

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Javi mi se u pp, pa da vidimo sta treba.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hurmasica
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:24 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hadzijalagic
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:28 pm

Rasšalovan je komplet donji i srednji dio tribine.. Kran ce danas biti demontiran i pocelo se pripremati za kopanje dijela prema kapiji.. Opet su na neke kablove naletili kod kapije na istoku.. Ima jos posla dosta i radnici su pomalo skepticni kada ih se pita hoce li biti gotovo do 1.4. Kopali su i na jugoistoku ali nisam vidio kakva je tamo situacija..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Okolele
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:33 pm

Evo jedna za historičare..

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Dominic
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:34 pm

vrbanjusa je napisao/la:
pon mar 20, 2017 3:17 pm
Priprema se scenario svečanog otvaranja istočne tribine, nadam se da će biti spektakl i da će cijeli stadion biti pun.

Moj prijedlog da se napravi koreografija na istoku na kojoj će pisati ŠTREBERI :ganja:.
Predsjednice, ocekuje se lijepo i suncano vrijeme do 17 stepeni, bez kise tako da speTakl nece izostati!. :zeljeznicar1:
Je li klub poslao zahtjev da opstinska komisija dodje i izda upotrebnu dozvolu za tribinu jer formalno ako se nije danas poslao mogli bi zatezati Koldzini inspektori jer znamo kako smo bili prioritet za dozvolu za gradnju Istoka?

malta071
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:47 pm

Do kad se moze uplatiti za istocnu?
Hvala.

Hare79
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:49 pm

Da li je uopšte izvjesno da ćemo dobiti upotrebnu dozvolu do utakmice sa Slobodom? Pomalo sam skeptičan po tom pitanju.

voltron30
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:49 pm

Nikad neću zaboraviti utakmicu protiv Newcastlea, kada oficijalni spiker proziva igrače imenom, a mi izgovorimo prezime, dođe i do ovog Sanjina, a mi u sav glas Radonjaaaa... :D Jbg, odakle ga Amar izvuče za tu utakmicu i dalje mi ostaje enigma. :D

zubanovic89
Kontakt:

pon mar 20, 2017 3:59 pm

Ako se ne zavrsi i ne bude otvorena fakturisati Butmiru 4600 mjesta X 10 KM karta + dusevna bol svakog od 650 vlasnika desetogodisnje ulaznice. Vec su probili rok, danas 3 radnika slazu stolice na tribini, petero ih iza rastavlja skelu.

ceze
Kontakt:

pon mar 20, 2017 4:05 pm

Ne želim da opet pokrećem priču oko cijena ulaznica, samo ću napisati da u nastavku ove sezone cijena neće biti veliki problem kolika god da bude.

Na Grbavici će se odigrati tek 5 utakmica od kojih će biti njih 3 protiv atraktivnih protivnika (Sarajevo, Sloboda i Zrinjski), te još dvije utakmice protiv ekipa koje su atraktivne po rezultatima i tabeli (Krupa i Radnik). Osim prvenstvenih, tu su još jedna ili dvije utakmice same završnice kupa BiH, dovoljno dobar razlog za dolazak na stadion ko kod bio protivnik.

Ide lijepo vrijeme, nova tribina, dobri rezultati, općenito velika euforija vlada i lično sam mišljenja da cijena ulaznica neće kreirati posjetu.

Za iduću sezonu to treba detaljno ispitati, analizirati i odrediti cijene. Kad bi to bilo odrađeno kako treba, a ja u potpunosti vjerujem ovim ljudima koji studiozno pristupaju svakom problemu, onda bi već od iduće sezone mogli napraviti jedan pravi korak naprijed u organizacionom i ekonomskom smislu jer smo sad u prilici za tako nešto, imamo prave preduslove za to izgradnjom istoka.

Ne bih da dajem neke prijedloge što se toga tiče, osim da jug treba biti ubjedljivo najjfetiniji, dok sjever i istok trebaju imati sličnu cijenu, eventualno neka minimalna razlika.

Ono što je veliki plus u cijeloj priči jeste da Željo ima jednu jako dobru brojku standardnih koji dolaze na stadion bez obzira na okolnosti, njih 3-4 hiljade, i što je još veći plus jeste da sigurno njih 80-90% ulazi u onu brojku od, skoro, 5000 koji imaju člansku kartu. Tako da, u principu, imaš 3-4 hiljade članova kluba koji ti čine osnovu bazu i koji će doći na svaku utakmicu u sezoni, njih ne zanima cijena ulaznice, pola te brojke su vlasnici godišnjih i svi imaju članske. Govorim generalno, znam da ima odstupanja.

Idući korak bi bio, po meni, da se ta osnovana baza poveća, a uvjeren sam da će tako biti ako se ova sezona završi sa jednim trofejom, te da se pokuša privući veći broj onih koji koji dolaze periodično, u zavisnosti od vremena, protivnika, rezultata i slično.
E upravo ta zadnja skupina ovisi uveliko od cijene ulaznica i oni trebaju biti jedna od vodilja prilikom određivanja cijena.

Znam da vas ima dosta što se neće složiti, što će reći da ako vole Želju trebaju doći bez obzira na sve, ali to jednostavno nije tako i to nema baš smisla u ovom vremenu i u klubu koji živi i stvara od novca, ne od ljubavi. Žalosno ali istinito.

U organizovanim klubovima, kojim i mi težimo, ogromna većina profita je od ulaznica i fan shopa. U finansijskom izvještaju Bayerna za sezonu 2014/2015, to je prvi na koji sam naletio, prihod od ulaznica i fan shopa je bio 240 miliona eura (malo manje od 50% ukupnog prihoda koji je iznosio 520 miliona eura), dok je kod nas, u finansijskom izvještaju za 2015. godinu, također prvi na koji sam naletio, prihod od ulaznica iznosio 9% ukupnog prihoda, a prihod od ulaznica, članskih kartica i članarina u omladinskom pogonu iznosio 14%.

To je bio samo osnovni finansijski aspekt, da ne kažem kolika je razlika kad potencijalnom sponzoru prikažeš prosječnu posjetu od 4000 i prosječnu posjetu od 6000. Bezveze lupam cifre,

Neki moji konkretni prijedlozi bi bili popust za porodice i popust za Manijake.

Porodica je sve više u zadnje vrijeme što me jako raduje i možda ne bi bilo loše da se njima napravi neki ustupak. Da li bi to bio popust za žene, djecu do 18 godina, popust na veći broj članskih koje bi se vodile pod jednim imenom, ne znam. Čisto zbog kupovne moći jedne prosječne porodice, jer dolazak takve porodice sa dvoje "odrasle djece" na sjever je oko 50 KM da svako od njih pored ulaznice popije sok, nije to baš mala cifra.

Popust za Manijake bi bio više neka uzajamna veza na obostranu korist i kluba i najvjernijih navijača, na način da, recimo, Manijaci prodaju svoje članske kartice, nisam siguran, možda tako nešto i postoji, na osnovu kojih bi vlasnici istih imali popust pri kupovini ulaznice za jug. Ako je sad 5 KM, neka bude 3 ili 4. Na taj način bi klub napravio mali ustupak svojim najvjernijim navijačima, a u isto vrijeme bi inidrektno finansijski pomogao navijačima gdje bi novac od svojih članskih mogli koristiti za koreografije, gostovanja i slično. Koliko je to moguće, kakvi su odnosi na jugu, odnosi između njih i kluba, ne znam, nisam upućen.

Mislio sam napisati tek nekoliko rečenica, ali kako imam vremna, povuklo me i napisa esej. :D

sofronije
Kontakt:

pon mar 20, 2017 4:20 pm

Bomba :D
Spoiler:
phpBB [video]
:zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

pon mar 20, 2017 4:23 pm

yebo benzemu vidi izvjestaja i snimka :lol:

ono.na
Kontakt:

pon mar 20, 2017 4:37 pm

Ko god je ovako dizajnirao boje stepenica (plavo/zuto) na kraju stvarno ispada perfekcija kad vizuelno gledamo.

BRAVO EKIPA!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

KrajPrice
Kontakt:

pon mar 20, 2017 4:40 pm

ono.na je napisao/la:
pon mar 20, 2017 4:37 pm
Ko god je ovako dizajnirao boje stepenica (plavo/zuto) na kraju stvarno ispada perfekcija kad vizuelno gledamo.

BRAVO EKIPA!
Ja se igrao u paintu :)
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

pon mar 20, 2017 4:57 pm

Eto yebala vas simetricnost, meni ovo GRBAVIC do sad izgleda perverzno :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

damirfile
Kontakt:

pon mar 20, 2017 5:00 pm

Nema nikakve povezanosti nas i nekih velikih klubova iz Evrope. Polazeci od baze navijača np. za bajern navija pola njemačke i ili Juventus gdje 70 posto Italije navija, treba realan. A da ne govorimo o kupovnoj moći i plaćama.
Veću korist ćemo imati ako povećamo prosjek gledalaca npr. smanjenjem cijene karte jer će se lakše privući sponzori. 80 posto prihoda mi imamo od sponzora.

TheSvenderMan
Kontakt:

pon mar 20, 2017 5:21 pm

Evo dragi zeljovci, dobio sam dopustenje od storma da se reklamiram ovdje :D
Danas sam trazio informaticare i par mi se vas javilo ali evo sada ovdje sa svima da podijelim. Naime, moj startup je prije neki dan lansirao prvi online kurs programiranja u Javi na bosanskom jeziku. Kurs je dizajniran da ide od nule, dakle od pocetnika do profesionalca. Kurs kosta 39 KM i ima preko 20 sati video sadrzaja. Mozete pogledati kako to izgleda na http://bookvar.co/course/java/422. Pored toga storma je zanimalo cime se firma bavi generalno. Mi smo mali startup koji je nedavno poceo sa radom i cilj nam je da budemo regionalna online edukacijska platforma. Trenutno imamo kurseve iz Informatike (Java), Nauke za djecu (Genetika, Hemija, Citologija, Fizika... Svi su besplatni), svedski jezik (trenutno samo pocetni nivo) i bosanski jezik za dijasporu. Sve kurseve mozete pogledati na http://bookvar.co/all.
Jos da spomenem da je tim cijeli plavo bijeli (skoro, imamo jednog nesvrstanog) :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Hvala storme jos jednom, puno nam ovo znaci.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.

Prijava