Ja baš maloprije "mjerio" na slikama razmak između slova u nekoj imaginarnoj jedinici za dužinu, dok nisam vidio da postavljaju i slovo A, i htio napisati da je razmak između B i A tek za nijansu veći nego između G i R, i sad vidim da slovo A postavljaju nakon onog reda stepenica koje idu prema gore, umjesto nakon stepenica koje idu prema dole. Nije baš neko vjerodostojno mjerenje, ali može dati neku okivrnu sliku, tačnije moglo je.
Da se razumijemo, meni svaki ovaj postupak ima itekako smisla i moram reći da smo i mi malo nezahvalni, možda i bezobrazni, bar takav dojam imam čitajući neke komentare. Većina komentara su dobronamjerni, nisu zlobni, ali ostavljaju pogrešan utisak. Utisak da se sve ovo odrađeno tek tako, da ljudi koji su uključeni u gradnju ne znaju šta rade i da tek tako sklapaju tribinu bez ikakvog reda i smisla.
Evo dođem ja na forum, ja koji nemam veze sa građevinom ili arhitekturom kao i 95% nas ovdje, i napišem kako su bezveze gradili još jedan niz stepenica, kako slova nisu u visini kao na sjeveru, kako je veliki razmak između slova i kakav to utisak ostavlja?
Da je sve ovo odrađeno amaterski i bez smisla čim ja kao neko totalno neupućen u građevinske radove "primjetim" neke stvari. A nije tako.
Prilikom izgradnje ove tribine uprava je imala dva prioriteta.
Da izgradi istočnu tribinu u formi u kojoj je najavljeno i da obezbjedi komfor "INVESTITORIMA", a to su, prije svih, ljudi koji su kupili desetogodišnje karte, jer su oni do sad obezbjedili 50% sredstava za izgradnju, a to će vjerovatno izaći na 75%, ukoliko se proda svih 900 karata.
Sve ostalo, slova, visina i razmak slova, broj nečega, boja nečega, to je totalno nebitno.
Općenito ne bi trebalo biti bitno, odnosno manje bitno, a u situaciji u kojoj smo mi, da igramo najlošiju ligu na kontinentu, da unazad 20 godina nije cigla postavljena, da iole ozbiljnije utakmice moramo igrati na Koševu, da smo svršavali kad se stepenice ofarbaju, korov očisti i stolice operu, te stvari ne smijemo uopće primjećivati.