Nema tu neke 'negativne' konotacije u kritikovanju Blagojevica, barem ja je nisam primjetio. Svaka kritika je do sada bila jako konstruktivna. Nemojmo da etiketiramo nikoga tek tako.mula je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 10:29 amOnaj ko negativno kritikuje Blagojevića ,na osnovu do sada prikazanog izdanja (prijateljske utakmice i dva proljetna kola) ,može se samo reći da je totalni nepoznavalac fudbala.
Ne kontam šta očekujete od centralnog veznog? Čovjek ima izuzetno dobro kretanje i markiranje igrača, nevjerovatno brz i dobar protok lopte, igrač koji na fenomenalan način mjenja stranu igre dugom loptom.
Mislim da previše gledamo Ligu prvaka i lige petice i to iskustvo gledanja želimo da prenesemo na naše terene. Volio bih vidjeti u našoj ligi boljeg igrača od njega.
O njegovoj fudbalskoj eleganciji neću da pričam, ljepota gledati.
p.s. Ako neko ne zna šta da napiše, bolje bi bilo da ništa ne piše, nego da valja gluposti !
+1storm_raider je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 9:17 amDominic je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 9:08 amJedna primjedba za Adisa i ostale iz kluba koji prate ovo sto tipkamo ovdje. Mislim da nije bilo potrebe za onoliko samouvjerenosti i pomalo bahatosti prosle godine s izjavama ''napravit cemo tribinu usprkos svemu do oktobra'', ne samo od Siljka nego i drugih iz uprave, kad se znalo da imamo posla s violinama i koldzama i da procedure uspore i najvece optimiste, ne samo na Balkanu. Znate kako je bilo.
Onda smo i pored kasnjenja pocetka radova na Istoku od 10 dana i vrlo hladnog vremena , u totalu oko 15 dana izgubljenog vremena ponovo culi vise puta ''tribina ce biti sigurno gotova 4 marta'', a vidimo da nece ni do 13-14 marta biti zavrseni svi radovi i postavljene stolice.. Navijaci su strpljivi i nema potrebe se razbacivati s izjavama kad je ovo Bosna a toliko je zlocestih ljudi u svemu sto je pozitivno i dobro, znate to svi, posebno ako je posteno postavljeno, da ne govorimo o ''ugradjivanju'' u sve i svasta mnogih pojedinaca koji su ljutiti sto s hadzi Senadom ne ide tako pa se probali osvetiti na sve nacine. Uvjeren sam da ce tribina biti usminkana i spremna sa svim upotrebnim dozvolama za Evropu, dakle do kraja maja, a to nam je svima bio cilj, zar ne? Hvala.![]()
![]()
To ti je kada ljudi srcano ulaze u ovo sve.Naravno, lekcija je i odlican savjet.
Ako se ovo odnosi na moj post:ChWilla je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 10:56 amnije to baš tako, to je malo površan pristup stvarima. oni koji odlučuju jesu srčani, ali su i vrlo iskusni i sračunati.
i znaju da je realnost balkanskog pristupa svemu: da se reklo do 15.4. - ne bi bilo ni do 15.5.
da se se čekale dozvole za prvu fazu radova - ne bi bilo ništa i nikako.
Meni on previse lopti prodaje. Ima loptu nema nekog presinga na njemu, i nicim izazvan on njima daje loptu. Tako radi vise puta tokom utakmica. Isto u momentima dribla previse, zakomplikuje, i uzmu mu loptu. To radi na sredini terena, i otvara sansu za kontru protivnika.mula je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 10:29 amOnaj ko negativno kritikuje Blagojevića ,na osnovu do sada prikazanog izdanja (prijateljske utakmice i dva proljetna kola) ,može se samo reći da je totalni nepoznavalac fudbala.
Ne kontam šta očekujete od centralnog veznog? Čovjek ima izuzetno dobro kretanje i markiranje igrača, nevjerovatno brz i dobar protok lopte, igrač koji na fenomenalan način mjenja stranu igre dugom loptom.
Mislim da previše gledamo Ligu prvaka i lige petice i to iskustvo gledanja želimo da prenesemo na naše terene. Volio bih vidjeti u našoj ligi boljeg igrača od njega.
p.s. Ako neko ne zna šta da napiše, bolje bi bilo da ništa ne piše, nego da valja gluposti !
Da nece RTRS prenositi?Braveheart je napisao/la:Ljudi kontam sad nesto. Stvarno je sramota, 2017. godina, a mi moramo pratit najtrofejniji klub u drzavi strelicama na bet365, da znamo jesmol u napadu.
Ma kakvi ba, RTRS voli Bijeljinu koliko mi Beograd
Zato treba tražiti prenos - pisati mailove BN TV - odnosno onom njihovom gazdi, što mu je Mile "sve po spisku"Braveheart je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 11:22 amMa kakvi ba, RTRS voli Bijeljinu koliko mi Beograd( odnosi SNSD-SDS )
Ne bih se slozio sa tobom oko te primopredaj lopte. On ima takvu ulogu u timu da je bude igrač koji preuzima rizik i normalno je da na jednoj utakmici ima par izgubljenih lopti, kod njega je najvise u posjedu od svih veznih igrača.storm_raider je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 10:41 amNema tu neke 'negativne' konotacije u kritikovanju Blagojevica, barem ja je nisam primjetio. Svaka kritika je do sada bila jako konstruktivna. Nemojmo da etiketiramo nikoga tek tako.mula je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 10:29 amOnaj ko negativno kritikuje Blagojevića ,na osnovu do sada prikazanog izdanja (prijateljske utakmice i dva proljetna kola) ,može se samo reći da je totalni nepoznavalac fudbala.
Blagojevic ima tu eleganciju i doslovno zvace loptu. Vidi se da je godinama igrao mali fudbal. E sada, ono sto mu ja zamjeram je ta primopredaja lopte, gdje cesto grijesi. Ne ocekuje naravno niko Iniestina dodavanja, ali Blagojevic kada pogrijesi u predaji lopte, a desi se to 5 - 6 puta na utakmici, obicno je zadnji covjek veznog reda. I to onda otvara kontru protivnickoj ekipi na nasa 2 iskusna, ali spora stopera. Blagojevicev fudblaski IQ je ogoman, ali neke stvari koje on pokusava ne prolaze cesto. Da prolaze, igrao bi vjerovatno u Spaniji.
Postujem tvoje argumente, veoma sazeto. Slozimo se da se necemo sloziti oko ovoga.mula je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 11:29 amNe bih se slozio sa tobom oko te primopredaj lopte. On ima takvu ulogu u timu da je bude igrač koji preuzima rizik i normalno je da na jednoj utakmici ima par izgubljenih lopti, kod njega je najvise u posjedu od svih veznih igrača.storm_raider je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 10:41 amNema tu neke 'negativne' konotacije u kritikovanju Blagojevica, barem ja je nisam primjetio. Svaka kritika je do sada bila jako konstruktivna. Nemojmo da etiketiramo nikoga tek tako.mula je napisao/la: ↑sri mar 08, 2017 10:29 amOnaj ko negativno kritikuje Blagojevića ,na osnovu do sada prikazanog izdanja (prijateljske utakmice i dva proljetna kola) ,može se samo reći da je totalni nepoznavalac fudbala.
Blagojevic ima tu eleganciju i doslovno zvace loptu. Vidi se da je godinama igrao mali fudbal. E sada, ono sto mu ja zamjeram je ta primopredaja lopte, gdje cesto grijesi. Ne ocekuje naravno niko Iniestina dodavanja, ali Blagojevic kada pogrijesi u predaji lopte, a desi se to 5 - 6 puta na utakmici, obicno je zadnji covjek veznog reda. I to onda otvara kontru protivnickoj ekipi na nasa 2 iskusna, ali spora stopera. Blagojevicev fudblaski IQ je ogoman, ali neke stvari koje on pokusava ne prolaze cesto. Da prolaze, igrao bi vjerovatno u Spaniji.
A rijetke su situacije da kao zadnji vezni izgubi loptu i napravi kontru.
Ipak mislim da imamo prevelika očekivanja od njega i da na osnovu toga izgubimo realnu sliku o njegovom ucinku na terenu. Postujemo stavove svih koji su glasali u ovoj anketi, ali doprinos Blagojevića igri Želje je ogroman za razliku od svih veznih igrača(Bekrić, Marković, Radinović).
Ruku na srce on nije imao neki konkretan potez u ovoj sezoni npr. da je zabio neki odlučujući gol za razliku od ostalih.
Ali gledajući njegovu igru defanzivno- kako stoji blizu igrača, njegovo kretanje tokmo cijele utakmice, njegovo otkrivanje, daleko je ispred njih