Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 06, 2017 11:48 pm

tm8782 je napisao/la:
pon mar 06, 2017 11:42 pm
Možda budemo iznenadjeni zamjenom za Ivana, možda i razočarani. Možda taj neko bude i bolji od Ivana, ko zna...

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Jel nafta skupa? :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

BHDragons
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

rodrigo87 je napisao/la:Obradovic ide kod komsija :kafa: :kafa:
Znači naš je :D
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

rodrigo87
Kontakt:

pon mar 06, 2017 11:50 pm

BHDragons je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:Obradovic ide kod komsija :kafa: :kafa:
Znači naš je :D
:prst: :prst: :skoljka:

Ajzea
Kontakt:

pon mar 06, 2017 11:53 pm

Nije.

SanMan
Kontakt:

uto mar 07, 2017 12:06 am

Ne kontam što odbacujete Stevu. U kombinaciji sa Zebom/Bekrićem, Zakarićem, Mirom siguran sam da bi s nadavo golova.

tm8782
Kontakt:

uto mar 07, 2017 12:08 am

Model1964 je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:
pon mar 06, 2017 11:42 pm
Možda budemo iznenadjeni zamjenom za Ivana, možda i razočarani. Možda taj neko bude i bolji od Ivana, ko zna...

Jel nafta skupa? :)
To je tvoj domen. Ti najbolje znaš, ne petljam se oko nafte :D

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

delinjo
Kontakt:

uto mar 07, 2017 12:10 am

@model najjaci oko nafte se zabavio :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Plavi orkestar
Kontakt:

uto mar 07, 2017 12:25 am

Lendra ako ode mozda i napravi nešto ali ja mislim da ce on biti brzi otamo nego odavde pa gdje god da ode.Mentalni sklop u njega je cudan,brzo ce se on zazeljeti Splita i Sarajeva.Od Mire nece biti ništa,poslije godinu dana se vraca u Radnik iz Bjeljine a mozda i u Drinu iz Zvornika da ozivljava karijeru.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Model1964

Palamudili smo da je teren u Krupi mali i da je teško igrati.
Meni se cini da se je i nas teren fino pokupiJo. Sve je manji i manji, samim tim protivnicima se je lakše braniti.
Vjerovatno postoje neki propisi koliko moraju biti udaljene reklme od terena, Ja bih rasiriJo maximalno po tim propisima.
Imali bi više prostora za napade, Zaki bi prije smršo :kafa: .
Sada sam nešto caprko i našao da je na Goodison Parku udaljenost od tri tribine 6m, samo je na zapadu veca jer su tamo klupe ta rezervne igrace.
Upravo, daj nam sudije bliže istoku

Jest ovo vrijeme nikakvo. Mogo bi snjeg zapadati u Semberiji ;)
A i nafta skupaa, žara :kafa:

Amar927
Kontakt:

uto mar 07, 2017 12:27 am

Ajdin Mahmutović,Nikola Komazec...neke moje želje...

BabOsim
Kontakt:

uto mar 07, 2017 12:28 am

Zna iko zašto Peco ne igra zadnjih par kola?

Simply Blue
Kontakt:

uto mar 07, 2017 12:46 am

Poslije Lendrića Obradovic je najbolji napadač lige, kao i Ive relativno mlad i kao takav još uvijek ima pravo da aspirira prema nekom kvalitetnom angažmanu, a i njegove partije mu to daju za pravo i sposobnost ljudi u Radniku da dogovre kvalitetan transfer i on kao takav nam ne valja kao zamjena za Lendrića. A maštamo o Ozegoviću koji bi tobože trebao napustiti jedan Čukarički da otaljava svoje dana po našim terenima, a realno obojica su nam trenutno nedostižni.
Po meni najbolje igrače koje možemo dovesti su ovakvi igrači tipa Lendra, Miro..koji posjeduju neosporan talenat za naše uslove, ali čije su karijere u upale u neki kaos, pa krenu da lutaju od kluba do kluba čijih se imena vjerovatno više i ne sjećaju. Vjerujem da ovaj naš dvojac nije prošle zime sletio na Grbavicu da imala linernu putanju s konja na magraca..bilo od Seville ili prve belgijske lige, nije ni bitno jer je išla samo dolje, i pitanje da li bi se iko danas sjećao Miro kad neko spomene našu A-repku. Kod nas su opet procvjetali prije svega zato što je Željo takav kakav jeste, naročito s trenutnim ljudima u klubu koji su napravili odličnu atmosferu, ta dva igrača nisu samo bili još jedne u nizu prinova što su bili u Mađarskoj, Slo, Grčkoj ili bilo gdje drugo. S obzirom na njihov dotadašnji CV ovdje su dočekani s velikom pažnjom i sigurno su se prema njima bolje odnosilo nego u tim xy timovima, to im sigurno stvorilo jednu psihološku platformu da se vrate na nivo na kojem su danas..I u budućnosti se treba igrati na tu kartu pri dovođenju sličnih igrača.

Kada tražimo takve igrače, da sam ja na nekoj funkciji, prvo bi tražio igrače koji su karijeru počeli u jednoj od ekipa ex-Yu velike četvorke..Kad se uzme u obzir promet domaćih igrača kroz te klubove, mnogo je primjera koji su do dolaska u te klubove važili za velike talente, pa su se nakon par godina i pogrešnih odluka, kako igrača još više ti igrači zagubili i sad putuju od kluba do kluba, nešto slično kao naš dvojac.
Uzmimo u obzir našeg Ivana i uporedimo sa napadačima koji su prošli kroz Hajduk, ja ne vidim neku razliku u kvaliteti bar za to vrijeme u Hajduku jednog Rukavine, Kalinića ili Maglice, koji su u odnosu na Lendrića dobili mnogo mnogo više šanse. Rukavina je danas odron kakav jest, Maglica je čovjek koji je mogao promašiti prilike kao malo ko u HNL, ali je ipak ostvario sasvim solidan transfer....Ja sam nekad dosta intenzivno pratio HNL, pa sam nakon njegovog transfera u Belgiju, mislio da će imati sličan put kao i Nikica Jelavić, koji je isto tako nakon Hajduka na mala vrata otišao u Bel...i ostalo je historija, a po kvalitetu Lendra mi je u domeni HNL, bio daleko bolji igrač od Nikice..ali nakon toga detalji i male iskre odlučuju krajnji ishod..pa na nesreću ili našu sreću Ivan tad nije uspio. Samo u Hajduku je mali milion primjera, gdje kad su se dokopali paretina, skroz zapostavili svoju djecu i preplaćivali totalne amatere pa kad je kesa ostala prazna hvatali se za glavu..Od Andrijševića koji je trenutno najbolji igrač Rijeke, Tičinovića, Kukoča(ma kakva budala bio) u novije vrijeme Kiš.. Pratio sam i Zvezdu dosta kada je Mali Žuti bio trener i tu je bilo dosta talentiranih dječaka, mislim da je i baš Ožegović tad i počeo svoj seniorski staž.

Da ne pišem više bez veze, puno je tu kvalitetnih igrača koji su zbog oko zna kojih razlika završili kako su završili..ali poenta da trenutno treba pratiti takve igrače, kako u HNL tako i preko Drine (ja se nadam da će nam Mario Stanić u skorije vrijeme preporučiti nekog kvalitetnog) ..Jer takvi igrači nam se mogu višestruko isplatiti, naročito sad dok još uvijek nismo u stanju da plaćamo odštete za neke talente..
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Grbavica
Kontakt:

uto mar 07, 2017 1:00 am

Model1964 je napisao/la:
Meni se cini da se je i nas teren fino pokupiJo. Sve je manji i manji, samim tim protivnicima se je lakše braniti.
Vjerovatno postoje neki propisi koliko moraju biti udaljene reklme od terena, Ja bih rasiriJo maximalno po tim propisima.
Sada sam nešto caprko i našao da je na Goodison Parku udaljenost od tri tribine 6m, samo je na zapadu veca jer su tamo klupe ta rezervne igrace.

nije se pokupio.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plavi orkestar
Kontakt:

uto mar 07, 2017 1:13 am

Sjecam se kad se Amar vratio sezona 2009-2010.Ekipa ode na pripreme u Medjugorje.Tamo nas u pripremnoj Gošk odera sa 5:0.Ništa nije išlo.Poslije nekoliko dana priprema Amar kaze Memi da ce upravi koja sutra dolazi reci da odustaju i da oni ne mogu voditi ekipu.U jutro uz kafu,prije dolaska uprave,Amar kaze Memi ma idemo probati,necemo odustajati,nešto cemo smisliti.I tako je i bilo.Prvi potez mu je bio da angazuje centarfora a to je bio Alen Mešanovic koji niti je gdje igrao niti trenirao.Svi se sjecamo koliko nam je valjao za ono malo provedenog vremena.Uzeli smo titulu.Tu se vidjelo svo Amarovo umjece.Ovim sam htjeo reci da trener mora traziti igrace,ako ih mi vec nemamo,koji ce se uklopiti u njegov koncept,koji mogu ciniti tim i koji mogu ispuniti ono što strucni štab i navijaci traze.Valjda Slavkan zna ko bi to mogao biti u našoj ligi ili okruzenju a koji se moze dovesti u Zelju da zamjeni Lendru.Ja vjerujem da vec ima tri imena u svojim karticama i da ce to biti pristojna zamjena.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

chile
Kontakt:

uto mar 07, 2017 1:30 am

"A maštamo o Ozegoviću koji bi tobože trebao napustiti jedan Čukarički da otaljava svoje dana po našim terenima"
Morao sam ovu recenicu izvuci fakat me dotukla pazi "jedan Čukarički", koliko mi sebe znamo podcijeniti to je cudo jedno (doduse ponekad i precjeniti).
Mislim izvini kolega forumas nisam znao da je Čukarički toliki gigant.
Svega se napise na ovoj temi ali nekad poneko izuje iz cipela.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

BabOsim
Kontakt:

uto mar 07, 2017 1:37 am

Sabahudin Jusufbasic 14 golova i jedan asist nakon 16 tekmi u prvoj ligi. Valjda ima kvalitet za premijer ligu, mada ulazi u godine

Model1964

uto mar 07, 2017 1:43 am

Grbavica je napisao/la:
uto mar 07, 2017 1:00 am
Model1964 je napisao/la:

nije se pokupio.
Onda sam ja narastao :D
Treba rasiriti koliko se god može, Igra bi bila bolja sigurno za duplo,

Grbavica
Kontakt:

uto mar 07, 2017 1:45 am

chile je napisao/la:
uto mar 07, 2017 1:30 am
"A maštamo o Ozegoviću koji bi tobože trebao napustiti jedan Čukarički da otaljava svoje dana po našim terenima"
Morao sam ovu recenicu izvuci fakat me dotukla pazi "jedan Čukarički", koliko mi sebe znamo podcijeniti to je cudo jedno (doduse ponekad i precjeniti).
Mislim izvini kolega forumas nisam znao da je Čukarički toliki gigant.
Svega se napise na ovoj temi ali nekad poneko izuje iz cipela.

ljudi su prodali igrača ovo ljeto za 2 miliona eura a mi? mislim da je to dovoljno da se spomene i da taj dečko ne dođe. uostalom, ovo nije menadžer da mi bacamo imena i lupamo napamet.

@slovenac :D i meni se činilo i baš sam gledo i pričo sa ljudima. rekoše da ništa nije dirano dugo već.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto mar 07, 2017 2:01 am

Evo od tekme me žulja da nešto kažem, raja se raspucala i meni nešto nije jasno zašto, evo se već duže vrijeme borimo sa svim vrstama neprijatelja ali u zadnjih godinu dana baš otvoreno na ovom forumu i stekao sam dojam da smo svi mi ovdje okupljeni svjesni veličine kluba, njegove trenutne situacije i puta koji je još pred nama da ispravimo sve krivine i dođemo na stare puteve slave. Klub nam je omogućio da pratimo novčane tokove i apsolutno transparetno uložio sve što smo mi navijači doprinjeli klubu i malo mi je neozbiljno od raje ovdje da ste tako brzo i oštro kritikovali odnos cijene karte i onog prikazanog na terenu ( za šta im ne dajem alibi jer smo stvarno loše odigrali ), svi mi koji sada dolazimo na utakmice smo finansijeri izgradnje našeg stadiona i nismo samo potrošači na stadionu jer će i za 100 godina iza sviju nas ostati ove tribine kao svjedok da su navijači izgradili stadion. Nije fer od nas da kritikujemo previše tim kojem sada treba najviše naše podrške, imamo jako zgusnut raspored a zvižduci sa tribina neće ništa dobro donjeti, loše i neproduktivne priče po forumima isto tako, imamo to što imamo a opet nam oni nisu toliko ni bitni jer kad podigneš oči sa terena vidiš sve odgovore oko sebe, narasla istočna tribina a južna samo što nije i mene bi bilo stid zviždati sa tribine i da gubimo svaku tekmu redom.
イビチャ・オシム

kAtzie
Kontakt:

uto mar 07, 2017 5:01 am

PA KAZE:

phpBB [video]

Gol za golom, eto nove POBJEDE (Pobjeda iznad svega)
S POBJEDAMA dolaze i TITULE (Na sto smo vec navikli),
Samo JEDAN GOL (Lendric dokaz u Krupi i kuci) moze promijenit' sve
Sve do kraja Zeljo, NEMA PREDAJE (Plavo Proljece)!

OOOOO JEDAN GO! OOOOOOO ponovo (Za nadati je se).
GRBAVICA PUNA (Istok) I SVI PJEVAJU,
MANIJACI PROSLAVLJAJU TITULU!

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :baklja: :zeljeznicar1: :baklja: :zeljeznicar1: :titula: :bih: :baklja: :zeljeznicar1:
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.

Prijava