Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoRBAVčovICA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 12, 2017 9:08 am

DANAN je napisao/la:
ned feb 12, 2017 8:50 am
Osim sturih izvjestaja portala i novina mi nemozemo zakljuciti jeli skupstina bila transparentna ili nije.
Svi clanovi skupstine 7 dana su ranije dobili materijale gdje je izmedju ostalog bio i dnevni red.To sto nije javno objavljen (i ne treba da bude) ne znaci da ga nije ni bilo.
I ne kontam sto se ocekuje da se izadje u javnost sa tim funansijskim izvjestajem sa konkretnim podacima.To vec podpada pod domen poslovne tajne koju bas i ne treba da znaju svi.U ovom slucaju meni je sasvim dovoljno sto je isti prezentovan clanovima skustine koji su isti i usvojili.Ostalo prvo mene pa onda sve nas nebi trebalo da nas zanima.
Jedna je redovna skupstina i to ona pocetkom godine.Sve ostale su vanredne.
Uz dužno poštovanje @danan - ne slažem se. Klub čine članovi. Kao redovan član kluba po statutu imam pravo da da budem informisan Član 24: Članovi kluba imaju pravo da (...) budu informisani o radu Kluba
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned feb 12, 2017 9:19 am

Ljudi nekada sebi uzumaju previse za pravo da znaju sve i da budu involvirani u sva desavanja u i oko Kluba. Ljudi koji vode Klub vec u nazad par godina su nam pokazali transparentnost na mnogo nacina, od finanskjskih izvjestaja, dugovanja, sudskih sporova i slicnih stvari, i nakon svake Skupstine smo imali uvid da se ide u jednom novom zdravom pravcu.
Svi mi koji smo clanovi Kluba smo imali priliku da se kandidujemo i da budemo predlozeni za clanove Skupstine Kluba, imali smo priliku da se aktivno, finansijski, intelektualno ili na bilo koji drugi nacin stavimo na raspolaganje Klubu sto je i dan danas dostupno na volonterskoj bazi.
Mene kao clana Kluba i navijaca jedino sto interesuje jesu sportski rezultati i spoznaja da je moj Klub finansijski stabilan i odrziv.
Ovi ljudi sto su na celu Kluba rade fenomenalne stvari i rezultati njihovog rada su vidljivi na svakom koraku, tako da je malo bezobrazno od pojedinih navijaca da cjepidlace i traze nekakve detaljne izvjestaje i polaganje racuna nama obicnim navijacima.
Skupstina je jedini organ kome se trebaju polagati racuni i podnositi izvjestaji. Nase je da i dalje pruzamo bezrezervnu podrsku nasim igracima na terenu i da dolascima na utakmice i clanarinama pomognemo u daljem jacanju kako sportskog tako i upravnog dijela Kluba.
Alea iacta est!

omladina1921zeljina
Kontakt:

ned feb 12, 2017 9:33 am

GoRBAVčovICA je napisao/la:
ned feb 12, 2017 8:41 am
Evo da se nadovežem na svoj prvi današnji post:
Na redovnoj sjednici članovi će
izabrati novog predsjednika Skupštine FK Željezničar. Podsjetimo, krajem protekle godine Ermin Pešto je podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Skupštine.
Također, na sjednici će se potvrditi razrješenje nekoliko članova Upravnog odbora, te imenovanje novih.
Članovima će biti prezentovan detaljan izvještaj o radu Upravnog i Nadzornog odbora,
te aktivnosti na izgradnji istočne tribine uključujući i informacije i postignutom sporazumu FK Željezničar i SD Željezničar.
I koliko sam upratio, sve navedeno je bilo odrađeno na sjednici. Rekli šta će se raditi, pošto ovdje je očigledno jako bitna riječ - transparentno. Najavljeno-odrađeno. I idemo dalje.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

shzna
Kontakt:

ned feb 12, 2017 9:35 am

Dok je tu Nikolić, ja se za titulu ne bojim. Čovjek je magnet za one naše pehare. Mislim na Stevu, naravno. :kafa:
1987

Dzezvar
Kontakt:

ned feb 12, 2017 9:42 am

GoRBAVčovICA je napisao/la:
ned feb 12, 2017 9:08 am
DANAN je napisao/la:
ned feb 12, 2017 8:50 am
Osim sturih izvjestaja portala i novina mi nemozemo zakljuciti jeli skupstina bila transparentna ili nije.
Svi clanovi skupstine 7 dana su ranije dobili materijale gdje je izmedju ostalog bio i dnevni red.To sto nije javno objavljen (i ne treba da bude) ne znaci da ga nije ni bilo.
I ne kontam sto se ocekuje da se izadje u javnost sa tim funansijskim izvjestajem sa konkretnim podacima.To vec podpada pod domen poslovne tajne koju bas i ne treba da znaju svi.U ovom slucaju meni je sasvim dovoljno sto je isti prezentovan clanovima skustine koji su isti i usvojili.Ostalo prvo mene pa onda sve nas nebi trebalo da nas zanima.
Jedna je redovna skupstina i to ona pocetkom godine.Sve ostale su vanredne.
Uz dužno poštovanje @danan - ne slažem se. Klub čine članovi. Kao redovan član kluba po statutu imam pravo da da budem informisan Član 24: Članovi kluba imaju pravo da (...) budu informisani o radu Kluba
Pa informisan si putem zvanicne klupske stranice.Ne vidim problem.
Znas da smo u plusu 300 i kusur milja i sta jos treba....savm dovoljno za clana kluba.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ublehas
Kontakt:

ned feb 12, 2017 9:50 am

storm_raider je napisao/la:
ned feb 12, 2017 1:42 am
kontranogama je napisao/la:
ned feb 12, 2017 1:37 am
malo sad ozbiljno, da li samo ja mislim da smo kratki u napadu. Ivan nas najbolji napadac al treba mu pet zicera da uvali, Desetka nam je u najmanju ruku stara i malo pokretna( mislim na obojicu) Desno krilo em odlazi em danas mi je bio dobrano ispod nivoa. Je su li to sada prioriteti za sljedeci prelazni rok ili kad bude bude?
Pitam vas bolje informisane . Nemojte mi sad " za nase uslove..."
pricekat cu ja na odgovor kad popijete jutarnju.
Evo odmah iz prve ruke. Napadac ce biti prioritet na ljeto, Ivana cemo pokusati prodati 99%. Desno krilo ce takodjer biti prioritet.
Meni se iskreno ne sviđa previše trenutna situacija sa igračkim kadrom. Imamo tri igrača koja odoše na ljeto (Miro, Kerla i Musa), a možda i četvrtog (Boka). Stajemo bez desnog krila i bar jednog stopera. Bogi je star. Zeba i Bekrić i nisu toliko stari za naše lige, a ima i Žerić, tako da se za 10 ne bojim. Nikolić je isto star, ali nadam se da će Beganović ući u formu, i tako imamo tri napadača. Ako dođe Đelmić, onda smo pokrili desno krilo. Nedostaje još bar jedan stoper (nadam se da će sada Osmanković na posudbu i da će igrati). Na prvu ne djeluje puno, ali opet će biti dosta izmjena u prvom sastavu. Pogotovo ako se prodaju Veca i Lendrić (tada nam treba još jedan napadač).
I da, i ja mislim da nam za ovu polusezonu nedostaje još jedan napadač.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned feb 12, 2017 10:07 am

Pinkii je napisao/la:I ja mislim da ce Zeba biti okej za nasu ligu. Ni on ni Bekric nisu nesto pokazali u ovim utakmicama,ali vjerujem da ce Zeba u prvenstvu biti bolji. Tuce ce vjerovatno na klupu. On je tek poceo igrati kad je Zeba potpisao. Proigrao protiv Viteza i Zrinjskog i to je to. Tanko,ali bas. Volio bih jednom vidjeti kako bi Zera izgledao na toj poziciji.
Zeba i Bekric su po meni igrac manje u utakmicama sa kvalitetnijim i trkacki jakim ekipama.. U nasoj ligi takvih ekipa nema tako da su oni solidna rjesenja za nasu ligu ali za evropu su daleko od onog sto nam treba.. Zeba je poznat po slabom ucinku u jacim utakmicama racunajuci i derbije.. Ne znam je li ikad odigrao derbi kako treba.. Meni je malo zao sto nismo doveli onog Kobiljara iz Olimpika ili igraca tog profila koji bi mogao napredovati pod Slavkinom palicom i koji bi mogao biti dugorocno rjesenje a i na kome bi se mogla uzeti neka lova u buducnosti..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

mali plavisa
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:12 am

Po cemu donosite zakljucke da ce Kerla,Musa,Boca otici,a i da odu ja ne znam za cim kuknjava svi navedemi sem Boce nista jos pokazali nit dokazali nisu!Pa onda Bekrija i Zeba nisu stari Bogi star a vise pokaza od obojice,ja se iskreno ne sekirsm uopste za igracki kadar dok je Slavkec tu! :)

maxum1921
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:13 am

Da ponovim: finansijski nije dostavljen jer nije ni zavrsen, samim tim nije razmatran, samim tim ni usvojen/ odbijen. A bit ce izvjestaj sa skupstine.
Iz ljubavi prema tradiciji, živimo Željezničar...

delinjo
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:23 am

Model1964 je napisao/la:
ned feb 12, 2017 9:04 am
delinjo je napisao/la:
ned feb 12, 2017 1:41 am
Rodom s mejtaša je napisao/la:
ned feb 12, 2017 12:41 am

Nemam vremena da čekam da odgovoriš. E vidiš nije bitan Lars ili neko drugi, ali generalno ima i ovdje balavurdije koja daje sebi svašta za pravo i šta ako mu je njemu ili bilo kome drugom i reko to. Veteran ima više staža na Želji nego 80% foruma godina i može im babo biti. I šta ako je to reko eto to nešto strašno. Nije džaba. Evo bilo je par ljudi relativno starijih i upućenijih koji su Veteranu skrenuli pažnju na neke stvari koje ga kopkaju, ali šta se ima neko petljati ko i sam ne zna o čemu se radi.
Lars no hard feeling uzimam te samo hipotetički za primjer jer ti si jedan vrijedan momak koji nam svakodnevno ovdje odradiš masu stvari. Hoću samo da kažem nekad je bilo pravilo da se djeca ne petljaju kad stari pričaju pa tamam bili u krivu.
Ja ovo ne pišem zbog sebe, da neko ne pomisli, jer i ja spadam u stariju raju, jer ja lično nemam ni s kim problema niti ih pravim i tražim, ali sam slab na ovu stariju raju jer ih generalno gledajući je sve manje, a od njih sam u životu i Želji najviše naučio. Eto toliko. Ne želim da se kačim i svađam bilo s kim niti ikom ovdje želim loše niti ću ikom zamjeriti šta god mi neko kaže, ali daj malo vi mlađi spustite loptu i ne petljaj te se u sve živo i što znate i što ne znate.

apsoulutno se slazem sa tobom...nedavno me Model nesto isprovocirao namjerno i ja mu nekako ruzno odgovorim,nisam ni ja mlad previse da se razumijemo ali covjek je stariji i bi mi krivo ....i apsoliutno to ne treba raditi slazem se ....
Ovo si ti obri moj nešto pomješo :)
Ja sam tako milo stvorenje. Nikad nisam nikog ružno pogledao a kamoli ružnu rijec reko, cvjetic nisam ubro,ne dižem glavu dok hodam da nebi kaku baju satro. Za sve imam lijepu rijec i osmjeh. A bogami nisam ni stariji :) . Niiti se sjecam da si ti meni šta ružno napiso :) Mora da si me sa stormom zamjeniJo :DD:
Ti si jedan uzoriti omladinac i nemoj sebi navaljivati grijehe koje nisi počiniJo :D
hahaha upravu si....storm me nagovorio da se ne lazemo :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

ublehas
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:24 am

mali plavisa je napisao/la:
Po cemu donosite zakljucke da ce Kerla,Musa,Boca otici,a i da odu ja ne znam za cim kuknjava svi navedemi sem Boce nista jos pokazali nit dokazali nisu!Pa onda Bekrija i Zeba nisu stari Bogi star a vise pokaza od obojice,ja se iskreno ne sekirsm uopste za igracki kadar dok je Slavkec tu! :)
Iskreno, Kerla da je mislio ostajati ne bi potpisao ugovor na pola godine. Musa, ako ima četvrtinu platu od onoga što se priča (25.000 Eura), onda neće ostati sigurno, a za Boku sam rekao da postoji realna šansa a ode obzirom da još nije potpisan ugovor. Zeba i Bekrić nisu stari za naše lige, ali za evrope jesu sigurn. bogi isto tako.
Možda me nisi dobro razumio, ne mislim da nam je igrački kadar loš, ali bojim se da će na ljeto opet biti dosta promjena, a to rijetko vodi ka nekom uspjehu. Moramo imati kontinuitet. i mjenjati jednog do dva igrača, po mogućnošću sa boljim.

delinjo
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:32 am

shzna je napisao/la:
ned feb 12, 2017 9:35 am
Dok je tu Nikolić, ja se za titulu ne bojim. Čovjek je magnet za one naše pehare. Mislim na Stevu, naravno. :kafa:
hahahha ucini mi se da si za Deju napisao....pa kontam sta sam to prespavao :D D:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:36 am

ublehas je napisao/la:
ned feb 12, 2017 10:24 am
mali plavisa je napisao/la:
Iskreno, Kerla da je mislio ostajati ne bi potpisao ugovor na pola godine. Musa, ako ima četvrtinu platu od onoga što se priča (25.000 Eura), onda neće ostati sigurno, a za Boku sam rekao da postoji realna šansa a ode obzirom da još nije potpisan ugovor. Zeba i Bekrić nisu stari za naše lige, ali za evrope jesu sigurn. bogi isto tako.
Možda me nisi dobro razumio, ne mislim da nam je igrački kadar loš, ali bojim se da će na ljeto opet biti dosta promjena, a to rijetko vodi ka nekom uspjehu. Moramo imati kontinuitet. i mjenjati jednog do dva igrača, po mogućnošću sa boljim.
Bravo. Bas sam I ja mislio da smo skucali finu odbranu I da se na ljeto nista de dira, ali morat ce.
Nadam se da nece biti praksa dovoditi 6-7 igraca, jer nije to to.
Mada sad ako pogledamo, iz startne postave su nam otisli Krizman I Memija povremeno, sto usustini nije lose I nije neka promjena. Dovedeni su igraci da pojacaju ekipu I shodno kvalitetima da izbore I istisni nekog iz startne postane.
Nek ni jedan od dovedenih ne bude valjao mi nismo na gubitku, jer startna postava je ostala ista. Mada nema sanse da promasimo sve.
Sto se ljeta tice tu gubimo Lendru, Micu, Bogija sigurno I vjerojatno Kjosevskog. Za Kjosevskog ima zamjena, a za ovu trojicu ce se morati naci zamjena. A valja naci za njih dostojnu zamjenu.
Tako da vec 3 odlaska.iz startne postave vrlo bitnih igraca nije bas dobro za kontinuitet. Na.ljeto cemo opet dovesti najmanje 5 igraca jer tri moras nadoknaditi, ode Kerla kao rezervni stoper pa I tu moras dovest, pa ce otici I Musa I tu nam treba.
Realno, mnogo cemo mi promjena imati na ljeto, vise nego sad na zimu. Tesko je ocekivati iskorak s takvim potezima, belaj ce biti naci napadaca kao Lendra.

ChWilla
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:43 am

ja sam ranije bio skeptičan ali sad u ovom omjeru snaga mislim da bokačinija treba potpisati ako se može. i da se manje mijenja, i zato što igra sve bolje.

što se tiče nekih većih dometa desetka nam je upravo najslabija pozicija. zeba za evropu nije mogao bogzna šta ni u najboljim godinama, osim protiv sheriffa što je bio dobar. tu treba vidjeti može li žerić, može li (i hoće li) dado...
gradi željo boli te *****

delinjo
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:50 am

od prvog dodira sa loptom Matea znao sam da je jebena zvijer....par nas ovdje je to i pisalo non stop ......i nekada ti je dovoljna samo jedna utakmica da vidis da li je igrac kvalitetan ili nije ....e sad ima tih bubica koje su ga zapravo i dovele u ovu zabokrecinu....dda nisu bio bi igrac za Atalantu i na Bergamu bi sada vrsio pripreme umjesto u Antaliji ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

ublehas
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:52 am

Realno 10 je igrač koji najviše košta, i kojeg je najteže dovesti. Zbog toga bi maksimalno gurao Žerića- Nadam se da će ga povrede zaobići.
Mateo, ako ne izbaci iz glave ona izlijetanja do centra, nikad neće biti ozbiljan igrač. Nadam se da će to Slvko srediti. Čini e da ide na bolje. :palacgore:

delinjo
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:54 am

ublehas je napisao/la:
ned feb 12, 2017 10:52 am
Realno 10 je igrač koji najviše košta, i kojeg je najteže dovesti. Zbog toga bi maksimalno gurao Žerića- Nadam se da će ga povrede zaobići.
Mateo, ako ne izbaci iz glave ona izlijetanja do centra, nikad neće biti ozbiljan igrač. Nadam se da će to Slvko srediti. Čini e da ide na bolje. :palacgore:
ponavljam da nema tih izlijetanja ne bi ovdje dosao nikad !!!!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

exbabilon
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:54 am

Ima li ikakvih kontakata sa Djelmicem?

ChWilla
Kontakt:

ned feb 12, 2017 10:55 am

ovo je njemu prvi put da stalno igra u najvišem rangu. i on može napredovati iako nije više mlad...
gradi željo boli te *****

GoRBAVčovICA
Kontakt:

ned feb 12, 2017 11:04 am

cipiripi je napisao/la:
ned feb 12, 2017 9:19 am
Ljudi nekada sebi uzumaju previse za pravo da znaju sve i da budu involvirani u sva desavanja u i oko Kluba. Ljudi koji vode Klub vec u nazad par godina su nam pokazali transparentnost na mnogo nacina, od finanskjskih izvjestaja, dugovanja, sudskih sporova i slicnih stvari, i nakon svake Skupstine smo imali uvid da se ide u jednom novom zdravom pravcu.
Svi mi koji smo clanovi Kluba smo imali priliku da se kandidujemo i da budemo predlozeni za clanove Skupstine Kluba, imali smo priliku da se aktivno, finansijski, intelektualno ili na bilo koji drugi nacin stavimo na raspolaganje Klubu sto je i dan danas dostupno na volonterskoj bazi.
Mene kao clana Kluba i navijaca jedino sto interesuje jesu sportski rezultati i spoznaja da je moj Klub finansijski stabilan i odrziv.
Ovi ljudi sto su na celu Kluba rade fenomenalne stvari i rezultati njihovog rada su vidljivi na svakom koraku, tako da je malo bezobrazno od pojedinih navijaca da cjepidlace i traze nekakve detaljne izvjestaje i polaganje racuna nama obicnim navijacima.
Skupstina je jedini organ kome se trebaju polagati racuni i podnositi izvjestaji. Nase je da i dalje pruzamo bezrezervnu podrsku nasim igracima na terenu i da dolascima na utakmice i clanarinama pomognemo u daljem jacanju kako sportskog tako i upravnog dijela Kluba.
Nisi me citirao, ali između redova se identifikujem kao jedan od tih "bezobraznih pojedinaca", koji "sebi uzima previše za pravo" i "cjepidlači". Možda bih se kandidovao da živim u Sarajevu, možda bih bio izabran - a možda ne. Neovisno od toga sa ponosom sam prošlo ljeto pronašao svoje ime na Plavom zidu i smatram se kao dio jedne prelijepe plave priče. Cijenim Tvoje mišljenje, ali po meni griješiš sa svojim stavom, da je samo Skupština organ, kome se trebaju polagati računi. Obečana je transparetnost i kao član i učesnik akcija sa kojima su se prikupljavala sredstva za Grabavicu istu očekujem. Nikoga ne osuđujem, ali konstatujem da se trenutno ne osjećam dovoljmo informisan - a biće ako Bog da video izvještaj jučerašnje sjednice i kao što je @maxum1921 napisao: "finansijski nije dostavljen jer nije ni zavrsen, samim tim nije razmatran, samim tim ni usvojen/ odbijen.".

Da sam tu informaciju pročitao na zvaničnoj, ne bi se ni vodila ova diskusija - ali zato postoje forumi, kao ovaj!
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.

Prijava