čet feb 02, 2017 11:08 am
Nema šanse da će istok biti ovakav. Ide sad betoniranje platoa u nivou ulaza, a nakon toga i dizanje tribine do nivoa sjevera, nema potrebe za sekiracijom bar što se toga tiče.
Što se tiče Memije, ne znam šta da kažem. Da smo ga možda mogli prodati za veće novce, jesmo sigurno, ali nakon Ferenca i Standarda, nakon toga je samo padao u formi, sa malim naznakama dizanja iste u ovih posljednjih par kola. Eh sad, da li je on podigao svoju formu ili je zbog Miroslava izgledao puno bolje na terenu, to stvarno ne bih znao reći. Ne treba zaboraviti ni da svako ko zaigra desnog beka u zadnje dvije godine izgleda bolje od lijevog upravo zbog Mirine defanzivne discipline i ofanzivnog razumijevanja igre.
Kad se sve sagleda i ja bih ga prodao za istu lovu, u ovom trenutku stvarno nismo mogli uzeti više. Druga stvar je što ga ja do juna ne bih prodavao, jer samom prodajom ostajemo osakaćeni na bekovskim pozicijama i gubimo jako puno na širini.
Odbrana sad najblaže rečeno izgleda kritično, sa Stevanovićem i Stanićem na desnim bekovima i Stojanovićem i Beširevićem kao lijevim. Pitanje je da li vremešni Stojanović može izdržati tempo srijeda-subota i da li je Beširević adekvatna zamjena za njega u ovakvom trenutku, gdje nam je svaki bod bitan, sa svojih 17 godina. Ne daj Bože jedna povreda na bekovskim pozicijama i u velikom smo problemu.
Štoperima svakako nisam zadovoljan, neću biti čak ni kad dovedemo još jednog. Ne ulijevaju mi nikakvo povjerenje, a čvrsta odbrana bi definitivno trebala biti ključ zahtjevne lige za prvaka.
Također, odlaskom Križmana i povredom Crnova, mislim da nam je potrebno još jedno krilo. Najviše bih volio ponovo vidjeti Đelmića u našem dresu, prvo što mu ne bi trebao dug period adaptacije, a drugo što je provjereno dobar igrač i mogli bismo ga već polako uigravati za Evropu i sljedeću sezonu. Može igrati na obje krilne pozicije i to je veliki plus. Ako ostanemo bez Crnova, alternative za Zakarića nemamo, a za Miru je Žerić jedina rezerva.
Ali sve u svemu, najpametnije je sačekati dok ne kompletiramo igrački kadar, vidimo kako se za par dana sve može okrenuti.