Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

chile
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jan 24, 2017 12:10 am

Cime je to Djelmic zasluzio da ga se priziva...prosvijetlite raju.
On bas na fin nacin ode iz Zelje da bi se ponovo vratio.
Gubimo i mi kompas opasno, bolje i Miru iscjediti i iskoristiti do kraja ugovora nego vracati bivseg igrca, ako vec nemas alternativu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:19 am

Leon_Professional je napisao/la:
uto jan 24, 2017 12:05 am
arctg je napisao/la:
pon jan 23, 2017 11:55 pm
pon jan 23, 2017 11:50 pm

Ma Mujaga nije bio bas bitan faktor, pa valjda zbog tog je u sjeni Mice.
Ako cemo iskreno, nije ni imao neku ulogu da se moze reci da li je igrac ili nije, a u omladinskoj ligi je igrao dobro, a znamo I kako je losa ta liga.
Svakako da je steta izgubiti jednog od najboljih juniora, ali I ta "djeca" su mnogo umislila. Valjda postoji neka hijerarhija. Ne mozes ni ocekivati da igras pored Lendre. Cekaj priliku, daji maksimum, I Dzeko je bio prebacen u B tim, pa je jos vise radio...
Ta ufuranost je mnoge mlade igrace I ubila. Svako danas soli pamet I misli da je upravu.

Vrijeme ce pokazati da li ce Mujaga postati dobar igrac.
Meni je krivo zato što gubimo nekoga ko bi za godinu dana dostojno mogao zamijeniti Lendrića, da se ne uvrijedi Ajzea. :D malo više vremena sa prvim timom, na treninzima, pripremama i putovanjima, malo više druženja sa prvotimcima te malo više minutaže, ako ništa, u riješenim utakmicama, siguran sam da bi ga iskovali u izuzetnog napadača. Ne možemo očekivati da iz cirkus-junior lige odjednom napravi nešto u prvom timu. To skoro nikome nije pošlo za rukom. Volio bih kada bi Slavko malo više obratio pažnju na njega. Neka nama i Lendrića, i Nikolića i Križmana na kraju krajeva, ali Mujagić jeste naše dijete i ja mu borbu i partije za Želju kada je bilo najkritičnije ne mogu zaboraviti. Da li je uticaj nekih menadžera, prijatelja, roditelja ili nekog četvrtog u pitanju pa neće da produži ugovor, ne znam. Ali suma sumarum, volio bih da se upravo u nas isprofilira u pravog napadača. Sa Hirošem, koji evo ode u Čelik, smo propustili tu priliku, a riječ je, također, o velikom talentu.
Normalno da nije dobro gubiti talentovane igrace iz naseg omladinskog pogona I na tome se treba raditi I pokusati naci pravo rjesenje. Ako vec neko pokazuje kvalitet u omladincima.kao Mujaga, onda ubacivati nekad ili sta vec, ali nije dobro da nam ponajbolji omladinci odlaze.
Vidjet cemo u sta ce izrasti Mujaga, da li ce negdje drugo neko imati strpljenja s njim. Vjerovatno I logicki gledano niko mu ne bi trebao vise trpiti nego njegov klub koji od njeg moze samo profitirati, ali kod nas je sad situacija da se mora Evropa izboriti I sve je.podredjeno tom cilju.
Po meni steta, ali eto vrijeme.je pred nama opet kazem. Daleko je on trenutno od pravog napadaca, ali ako ga neko istrpi jedino tako moze postati neko I nesto, eh da li ce to uraditi neko negdje tamo I to prije nekog "svog" onladinca, tesko je znati ...
Ne da nije dobro, to je, po meni, užasna stvar. Za šta nam onda služi Omladinski pogon ako nećemo proizvoditi igrače za prvi tim? Po našoj trenutnoj situaciji, mi proizvodimo igrače za druge timove, i to rivalske, i uz sve to, džaba to radimo. Nije to stvar organizacije u OP. Znamo svi da je sada došao novi direktor OP, da se uvodi novi sistem i sve to, ali igre na terenu su sasvim nešto drugo. Bez obzira na stanje u organizaciji OP, naša filozofija je da omladince ubacujemo jedino kada nemamo para. Može se sada naljutiti ko hoće, ali to činjenice pokazuju. Mislite da bi se Hadžiahmetović, Bajić, Memija, Kjosevski, Beganović, Mujagić i ostali ubacili u igru u januaru 2015. i ranije da smo imali para kao u januaru 2016? Jašta bi. I opet, u takvoj situaciji, ti juniori su bili u igri za titulu do 15 minuta pred kraj prvenstva. Sa 20% snage riješili Balzan, eliminisali jednog Ferencvaroša, bili ravnopravni sa Standardom i sav se pritisak svalio na njih kada su otišli najbolji igrači iz prve postave, da ne govorim o stvarima van terena koje su nas tada pritiskale. Politika ubacivanja mladih kada smo švorc je pogrešna politika! Jeste moguće izvaliti i Miri platu koju traži i dovesti bar još trojicu njegovih kvaliteta i trošiti nemilice za instant-uspjeh ali to je jedan krug u kojem je iduća karika nestašica i ubacivanje mladih, i sve iznova. Iskreno se nadam da naši u Klubu ne gledaju tako već gledaju prema OP kao izvoru kapitalaca za koje danas izletimo jako mnogo novaca. Put na kojem ćemo se okrenuti OP i iz kojeg ćemo minimalno trojicu izbaciti u prvi tim svake sezone je ispravan put. Isto tako, ne slažem s sa tvrdnjom da se ne može u svakoj generaciji potrefiti taj neki broj talentovanih igrača za prvi tim. Može, talenat je 1% a sve ostalo je red, rad i disciplina. Ovako, našeg Omladinskog pogona ćemo se sjećati jedino kad Džeko zabije gol ili kada reprezentacija igra.

Plavi orkestar
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:24 am

SKIJA legenda ne samo Zelje vec legenda Jugoslavije.Sjecam se kad je poslije dugo godina igranja u Zelji otišao u Nicu.Otišao je i Boško Jankovic,Mehmed Bazdarevic ,Cobo Janjuš,Refik Sabanadzovic,Zvaka Baljic,Nikola Nikic,Haris Skoro,Fico Bahtic,Rade Paprica,Radmilo Mihajlovic,išao je i kao igrac i kao trener Ivica Osim,Amar Osim...i mnogi mnogi veliki igraci i veliki ljudi a svi su se na neki nacin oduzili Zelji.Ima ih jako puno koji nikada nisu ni makli iz Zelje,koji nisu bili u ono vrijeme u samom vrhu Ju fudbala a koji su sigurno mogli naci za sebe neki ino angazman ali nisu htjeli.Na njih se zaboravlja,ne spominju se a meni su oni uvjek u srcu i uvjek ce imati moje poštovanje kao npr Rutko Saracevic,Cipe,Bane Berjan,Tašo Komšic,stariji mogu reci za Mišu i ostale i svi oni ce do kraja mog zivota za mene biti naše legende.Valjda zbog gore pobrojanih par odlazaka naših vrsnih fudbalera ovaj odlazak Mire mi uopšte ne pada teško.Nisam ga nikada hvalio,nisam ni bio opcinjen ni njime ni njegovom igrom valjda zato što sam gledao gore pomenute a iskreno nije ni udario na nekog dobrog lijevog beka u ovoj ligi pa da vidim njegov stvarni kvalitet.Ugovor postoji,ugovor se mora poštovati i nadam se da ce ga on do kraja pošteno odraditi i pomoci u ostvarivanju naših ciljeva.Poslije toga ja ga se necu sjecati vec u avgustu a Cipeta,Taše,Rutka,Ode,Baneta... hocu cjeli zivot.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Leon_Professional
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:28 am

Brkoo je napisao/la:
uto jan 24, 2017 12:06 am
pon jan 23, 2017 11:41 pm
Brkoo je napisao/la:
pon jan 23, 2017 11:34 pm
@delinjo, buraz jesi li zaboravio nacin na koji je Djelmic dosao i nacin na koji je otisao? Dosao nakon sto je vec skoro sve dogovorio sa Olimpicom, a otisao na tako ruzan nacin, imao ugovor i nije se kod nas pojavio na prozivci nego se zajebavao sa zenom po Americi a prije toga nije zelio da produzi ugovor, klub mu nudio 40% finansijski bolji ugovor u odnosu na onaj koji je imao. Hvala mu na svemu ali nek ide u Borac ili neku slicnu ekipu pa nek uporedi kako je kad ne znas hoces li dobiti uopste platu a dok si igrao za Zelju imao si redovnu platu svaki mjesec, doprinose, premije itd..
Zar Zeljo nije ispred svega?!
Ako se time.vodimo, onda I bez Djelmica ne bi bilo kao sa Djelmicem, s njim bi jaci bili.
Normalno da je Zeljo ispred svega. Ako nas je zajebao jednom, treba ga pustiti da jos koji put to uradi? Ako ne mozemo naci boljeg od Djelmica na ljetnom transfer roku, kad su mnogi igraci dostupni onda ne treba uopste da pricamo o nekakvom iskoraku..
Nisam Brko bas na.to mislio, al hajd. :)
Kontam ako moze pomoci, a moze onda ne vidim razlog sto ne bi dosao, ako smo se vec dog.da je Zeljo ispred svega.
Amar je Kerli oprasta jer je taj Kerla tad bio koristan ekipi.
Rekosmo da Mico nije obavezan produziti ugovor, nije ni Djelmic iako mu je nudjeno 40% veca plata, Mici je nudjeno i vise od 40% . Ista stvar, samo drugi arsini.
Djelmiceva jedina greska je sto nije dosao na prozivku, ali Boze moj, jeli smo I mi govna jest cemo jos.
Za sve se moze napraviti paralela I uporediti, al tesko je biti pravedan, emocije I osjecanja kad se pomjesaju tu nema objektivnosti ni kod tebe ni kod mene..
Oprostili smo I Bogiju. Ah, reci cemo sad, pa moraju I oni zivjeti od neceg. Moraju I nek zive. Hajmo samo ista pravila I stavove imati prema svima I uredu ce biti. :D

ž'21
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:32 am

Jel mu Zuban menadžer, pitam po drugi put :D

roger_bannister4
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:35 am

Joj da se zna koliko 'Željina djeca' imaju respekta prema klubu kad niko ne sluša (a gotovo uvijek da neko sluša), ne bi se ovoliko polemisalo. Dženis, Memija, Mujagić... posebno posljednjih dana je došlo do izražaja, od priča iz svlačionice u teretani, koje su maloumne i neumjesne, do ne znam ni ja više čega. Ne žive oni toliko Želju, makar ne koliko mi. Nema te ljubavi više, nema srčanosti, sve naka ublehaška simpatija.
1921

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:39 am

Plavi orkestar je napisao/la:
uto jan 24, 2017 12:24 am
SKIJA legenda ne samo Zelje vec legenda Jugoslavije.Sjecam se kad je poslije dugo godina igranja u Zelji otišao u Nicu.Otišao je i Boško Jankovic,Mehmed Bazdarevic ,Cobo Janjuš,Refik Sabanadzovic,Zvaka Baljic,Nikola Nikic,Haris Skoro,Fico Bahtic,Rade Paprica,Radmilo Mihajlovic,išao je i kao igrac i kao trener Ivica Osim,Amar Osim...i mnogi mnogi veliki igraci i veliki ljudi a svi su se na neki nacin oduzili Zelji.Ima ih jako puno koji nikada nisu ni makli iz Zelje,koji nisu bili u ono vrijeme u samom vrhu Ju fudbala a koji su sigurno mogli naci za sebe neki ino angazman ali nisu htjeli.Na njih se zaboravlja,ne spominju se a meni su oni uvjek u srcu i uvjek ce imati moje poštovanje kao npr Rutko Saracevic,Cipe,Bane Berjan,Tašo Komšic,stariji mogu reci za Mišu i ostale i svi oni ce do kraja mog zivota za mene biti naše legende.Valjda zbog gore pobrojanih par odlazaka naših vrsnih fudbalera ovaj odlazak Mire mi uopšte ne pada teško.Nisam ga nikada hvalio,nisam ni bio opcinjen ni njime ni njegovom igrom valjda zato što sam gledao gore pomenute a iskreno nije ni udario na nekog dobrog lijevog beka u ovoj ligi pa da vidim njegov stvarni kvalitet.Ugovor postoji,ugovor se mora poštovati i nadam se da ce ga on do kraja pošteno odraditi i pomoci u ostvarivanju naših ciljeva.Poslije toga ja ga se necu sjecati vec u avgustu a Cipeta,Taše,Rutka,Ode,Baneta... hocu cjeli zivot.
:palacgore:

Poslije odlicnih igara i borbe za titulu do zadnje sekunde, te fenomenalnih partija u europi, prodali su se neki bitni igraci i znamo sve sta je kasnije islo. Od tada pa do ove zimske pauze je klub prosao kroz dosta turbulencija. Odlicno se radilo na reorganizaciji kluba i infrastrukturi, ali su se napravile mnoge greske. Prvo, da bi se izborila europa, dovela su se mnoga pojacanja, znamo svi taj zimski prelazni rok, bum za bumom, i pokusalo se izboriti nemoguce - europa. I bili smo blizu da se pred kraj nismo okliznuli. Celik, Rudar Prijedor, Slavija...Ode Mulalic, dolazi Kostic, nove greske, dovodjenje igraca, opet se daju ultimatumi, ovaj put titula cak. Jedno vrijeme bili u donjem dijelu tabele, dodje Celo spasitelj, ali i njemu trebalo do kraja polusezone da stabilizuje ekipu i da uradi prakticki nemoguce. Rijesio se nekih igraca, krpile su se neke pozicije, ali ono najbitnije se postiglo - stabilizacija ekipe. Zbog silnih frtutmi u klubu u zadnje tri polusezone, ispastali su mladi igraci. Mujagic koji je i mogao mozda dobiti sansu nije, Beganovic se slabo naigrao. Zeric takodjer. Hiros i Midzic otisli. Problem je sto je veliko pitanje kako bi oni uopste odigrali pod silnim tim pritiskom. Nije isto imati stabilnu ekipu, u vrhu tabele, gdje se ne mijenja cesto igracki kadar, tada mozes ubaciti u prvih 11 i cak 2-3 mladja igraca, koji obecavaju, i nece se pretjerano osjetiti na igru. Pod silnim imperativima koji su bili u zadnje tri polusezone, ti mladi igraci ne bi meda mogli. Pa nije niko mogao, pogubili se silni iskusni igraci pod Mulalicem pred kraj prosle sezone. Bekric, Stevanovic, Lendric, Zahirovic, pa onda i Zolotic sa posudbe, Djermanovic na klupi. Dzaba. Tesko je raditi na ho-ruk. Najbitnije je ici polako i sistemski. Samo tako ce mladi igraci moci napredovati i dobijati priliku. Popravit ce se neke stvari i u to ne sumnjam. Memija se bio zagubio, vraca se na pravi kolosijek, Veca postao veoma stabilan golman, od kiksera. I to su nasa djeca, a malo je falilo da ode sve u helac sto se njih tice. Cim imas dobrog trenera, odmah se situacija stabilizuje. Bekric proigrao, ova dvojica navedenih dosli 'tobe' i igraju sve bolje i bolje. Lendric izasao iz krize. Ne moze sve preko noci, ne ocekujem sigurno leprsavu igru, ali bit ce bolje. Najbitnije je kupiti bodove. Fino smo se pojacali i ja cekam ljeto, pa cemo vidjeti Slavku sta moze. Da li ce dovesti nekog novog Pecu, Memisevica i mozda neko od nasih omladinaca se bude sve vise gurao. Besirevic je na pripremama sa prvim timom, na to se ne smije zaboraviti. :palacgore:

Nadam se da ce Beganovicu dobro doci posudba. Od Mujagica nista, donekle ga razumijem, ali mislim da je morao ostati. Slavko je rekao da je pricao s njim i da mu je rekao da treba raditi i da ce dobiti svoju sansu. Mislim da je gubitak sto ide, od Mujagica se predanim radom moze dobiti dobar napadac. Dosta je i do njega. Ja cak nisam ni Sadikovica otpisao, mozda se i on vrati. I Hasanovic je nas, a vrati ga sa posudbe Celo. Da se ne brine o nasim igracima, mogao je otpisati ga i dovesti nekog polovnjaka. Stanu je on vratio iz otpisanih sto mi je bilo neopisivo drago. Volio bih da se s njim produzi ugovor, on mora biti u ekipi. I zbog atmosfere, a dobar je back-up igrac za dosta pozicija. Vratio je Slavko i Bogicevica sto me iznenadilo i ne pretjerano obradovalo, ali zacepi nam svima gubicu Celo, Bogi najstabilniji stoper ekipe.

Mi smo takvi da bi sada odmah i grupne faze i Djelmice, ali i da igraju nasa djeca, a da se izgradi poslije istoka i jug i teren, ali i krov za sve tribine, da ne pokisnemo. Da nema razmaka izmedju istoka i sjevera jer ce nam stadion biti ruglo, nebitno sto je godinama bio neuslovan i da ne kazem kakav, jer kakav god da je bio, nasa je svetinja. Ali tada se nisu toliko trazile mane koliko sada kada je stadion postao gradiliste. I nece biti razmaka, ne brinite :D
Mi bi sve odmah, umjesto da budemo strpljivi. Neke stvari mogu doci brze, a neke ne. :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Brkoo
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:40 am

@Arctg, Primjetio sam da ne samo ti nego i neki drugi pisu o tome kako svake godine treba proizvesti tri igraca iz op za prvi tim. Ljudi dragi to ni Ajax ne moze, u kakvom vi svijetu zivite? Potrefi se nekad neka generacija dobrih igraca i to je to, ne mozemo svake godine izbacivati toliko igraca.

Mozes li mi reci ko od juniora ili mladih igraca ima kvalitet za prvi tim? Ja cu ti reci, nijedan(Ne racunam Vecu i Memiju).Zato prestanite sa tim, kad neko bude imao kvalitet, njemu ce se pruziti sansa. Pogledaj Slavkin rad u Radniku i njegovo forsiranje mladih igraca, ali kvalitetnih mladih igraca. Zeljo treba da je svima na prvom mjestu pa tako ako imas kvalitet igraces, ako nemas neces. Dosta mi je vise i nase djece koju dizemo do neba samo zato sto su nasa djeca a koja nemaju kvalitet poput npr. Hirosa, Beganovica, Midzica itd. Mjesto u ekipi se treba zasluziti, kad to mladi igraci shvate bice dobro i njima i nama.
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u uto jan 24, 2017 12:52 am, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

cikazubo
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:52 am

Na stranu menadžeri, karakter, ljubav prema klubu i sve ostale teme o kojima se ovdje priča kada je u pitanju Ajdin. Po mom mišjenju je Mujagić je vjerovatno najbolji igrač juniorske PL, momak je talentovan, fizički već zreo, te sa isključivo sportsk strane gledano vrijedi za guranje, vrijedi mnogo više nego ostali juniori koji su priključeni . Ovo govorim na osnovu 5-6 takmica juniora koje sam gledao ove sezone u kojima je Mujagić skoro uvijek bio jako dominantan među svojim vršnjacima.

delinjo
Kontakt:

uto jan 24, 2017 12:53 am

cikazubo je napisao/la:
Na stranu menadžeri, karakter, ljubav prema klubu i sve ostale teme o kojima se ovdje priča kada je u pitanju Ajdin. Po mom mišjenju je Mujagić je vjerovatno najbolji igrač juniorske PL, momak je talentovan, fizički već zreo, te sa isključivo sportsk strane gledano vrijedi za guranje, vrijedi mnogo više nego ostali juniori koji su priključeni . Ovo govorim na osnovu 5-6 takmica juniora koje sam gledao ove sezone u kojima je Mujagić skoro uvijek bio jako dominantan među svojim vršnjacima.
sjecas li se Djipa ? :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

uto jan 24, 2017 1:13 am

Brkoo je napisao/la:
@Arctg, Primjetio sam da ne samo ti nego i neki drugi pisu o tome kako svake godine treba proizvesti tri igraca iz op za prvi tim. Ljudi dragi to ni Ajax ne moze, u kakvom vi svijetu zivite? Potrefi se nekad neka generacija dobrih igraca i to je to, ne mozemo svake godine izbacivati toliko igraca.

Mozes li mi reci ko od juniora ili mladih igraca ima kvalitet za prvi tim? Ja cu ti reci, nijedan(Ne racunam Vecu i Memiju).Zato prestanite sa tim, kad neko bude imao kvalitet, njemu ce se pruziti sansa. Pogledaj Slavkin rad u Radniku i njegovo forsiranje mladih igraca, ali kvalitetnih mladih igraca. Zeljo treba da je svima na prvom mjestu pa tako ako imas kvalitet igraces, ako nemas neces. Dosta mi je vise i nase djece koju dizemo do neba samo zato sto su nasa djeca a koja nemaju kvalitet poput npr. Hirosa, Beganovica, Midzica itd. Mjesto u ekipi se treba zasluziti, kad to mladi igraci shvate bice dobro i njima i nama.
Možemo! Druga je stvar što ne znamo ili nećemo. "Potrefi se nekad..." E to je kada gledaš samo talenat i kada će neko bljesnuti, kao npr. Amir, pa ga prebaciš u prvi tim. Ali, rekao sam, talenat je 1% a sve ostalo je red, rad i disciplina. Ne tražim da mi Ronaldo igra na terenu ali u ligi u kojoj igramo mislim da možemo po sezoni bar trojicu igrača iz juniora ravnopravno uvrštavati u prvi tim. Dalje, što se tiče Slavke, vrijeme će pokazati sve. Zatim, kvalitet. Fazon je što ti možeš kvalitet kupiti za, lupam, 100.000 KM, a možeš ga i sam napraviti za više od duplo manje. I opet, gledajući unazad, ova druga opcija se pokazala uspješnijom više puta od prve. Eh, što smo mi nestrpljivi pa nam je mrsko čekati i pribjegavamo dovođenju svega i svačega i na iste skrhamo finu cifru novca, a opet ne dobijemo rezultat, umjesto da napraviš sistem u kojem ćeš se postepeno, sve više i više oslanjati na Omladinski pogon i tako pomoći sebi, to je druga priča. Opet ću ponoviti, Hadžiahmetović, Bajić, Memija i ostali bi vraga dobili priliku da smo imali para da tada dovedemo Lendrića, Stevanovića i ostale. Kako možemo reći da Hiroš, Dženis, Midžić nisu talenti ako nisu dobili minute u prvom timu i u toj konkurenciji da pokušaju nešto? Vratit ću se opet na Mujagića. U juniorima mu nema ravnog ali kad uđe u prvi tim, vala skoro uvijek iskoristi tu priliku. A ne poslati pet omladinaca na posudbe u Prvu federalnu, pet neka trenira sa prvim timom i dvojica u zapisniku za utakmicu i griju klupu, i reći da nisu talentovani i da se nisu uspjeli nametnuti. Ne očekuje niko da se nametnu za prvih 11 ali kada je utakmica riješena, može im se dati prilika, u suprotno me niko ne može ubijediti. Ali poenta je uvijek ista: mnogo bolje rezultate smo ostvarivali sa našom djecom u prvom timu, i pod mnogo većim pritiskom su npr. bili u sezoni 2014/15 nego što su to sada.

irfo

uto jan 24, 2017 1:14 am

arelinho je napisao/la:
uto jan 24, 2017 1:03 am
cikazubo je napisao/la:
Pa dominantan u svom uzrastu dok u seniorskom fudbalu ne može ništa. Eto gore je momak spomenuo jednog igrača koji je bio isti talenat kao što je Ajdin pa sada svi znamo gdje on igra trenutno. :)
Samo daje gol svakih 60 minuta u seniorskom fudbalu, bas ne moze nista...

cikazubo
Kontakt:

uto jan 24, 2017 1:14 am

arelinho je napisao/la:
uto jan 24, 2017 1:03 am
cikazubo je napisao/la:
Pa dominantan u svom uzrastu dok u seniorskom fudbalu ne može ništa. Eto gore je momak spomenuo jednog igrača koji je bio isti talenat kao što je Ajdin pa sada svi znamo gdje on igra trenutno. :)
Pa koji je to igrač bio dominantan na prelazu iz juniora u seniore, šta vi očekujete da neko zabije 20 golova u juniorima i da onda odma zabije 10 u seniorima ili šta, i kakve veze ima poređenje dvije različite individue, čuj bio je i Đip talenat, pa bio je i Džeko koji nije gola kako treba zabio, čuj logike bio je i Đip :r Ne pravi se tako igrač, tj ne pravi se tako senior od juniora, složen je to proces i koliko je do igrača toliko i do ljudi koji sa njim rade, ja se apsolutno slažem da ne možemo svake godine izbacit jednog igrača, slažem se da je loša juniorska liga, sve to stoji, ali specijalno bolje reference jedan omladinac ne može imati nego što ih ima Mujaga sad, i on bi sad lagano trebao da radi s prvim timom, prepisuje od Steve i Ivana, da mu pomažu treneri, pa da dobije koji minut u odlučenim utakmicama, a sljedeće godine lagano i da krene dobijat neke utakmice, i za 2 godine bi imao u 21 igrača koji bi ti bio prvi špic i prvi eksponat u izlogu.
Zaboravljate da je Baja na početku djelovao izgubljen na terenu, godinu dana je sjedio da bi dobio na kraju šansu zbog neimštine za dovođenje boljih igrača od Nede Turkovića u napadu, Ara prvih par utakmica nije mrdao od aut linije, zakuca se i samo prvom do sebe, totalni strah, ne postoji junior koji će sam sažvakat prelaz u seniore, to je proces koji nije baš lagan i kratkotrajan..

bianco blu
Kontakt:

uto jan 24, 2017 1:19 am

ahahah e čuj Mujagić ne valja. Šta sve neću pročitati na forumu. Momak već zreo za prve postave, ako ništa barem za povremeni ulazak sa klupe

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jan 24, 2017 1:20 am

arctg je napisao/la:
Ne da nije dobro, to je, po meni, užasna stvar. Za šta nam onda služi Omladinski pogon ako nećemo proizvoditi igrače za prvi tim? Po našoj trenutnoj situaciji, mi proizvodimo igrače za druge timove, i to rivalske, i uz sve to, džaba to radimo. Nije to stvar organizacije u OP. Znamo svi da je sada došao novi direktor OP, da se uvodi novi sistem i sve to, ali igre na terenu su sasvim nešto drugo. Bez obzira na stanje u organizaciji OP, naša filozofija je da omladince ubacujemo jedino kada nemamo para. Može se sada naljutiti ko hoće, ali to činjenice pokazuju. Mislite da bi se Hadžiahmetović, Bajić, Memija, Kjosevski, Beganović, Mujagić i ostali ubacili u igru u januaru 2015. i ranije da smo imali para kao u januaru 2016? Jašta bi. I opet, u takvoj situaciji, ti juniori su bili u igri za titulu do 15 minuta pred kraj prvenstva. Sa 20% snage riješili Balzan, eliminisali jednog Ferencvaroša, bili ravnopravni sa Standardom i sav se pritisak svalio na njih kada su otišli najbolji igrači iz prve postave, da ne govorim o stvarima van terena koje su nas tada pritiskale. Politika ubacivanja mladih kada smo švorc je pogrešna politika! Jeste moguće izvaliti i Miri platu koju traži i dovesti bar još trojicu njegovih kvaliteta i trošiti nemilice za instant-uspjeh ali to je jedan krug u kojem je iduća karika nestašica i ubacivanje mladih, i sve iznova. Iskreno se nadam da naši u Klubu ne gledaju tako već gledaju prema OP kao izvoru kapitalaca za koje danas izletimo jako mnogo novaca. Put na kojem ćemo se okrenuti OP i iz kojeg ćemo minimalno trojicu izbaciti u prvi tim svake sezone je ispravan put. Isto tako, ne slažem s sa tvrdnjom da se ne može u svakoj generaciji potrefiti taj neki broj talentovanih igrača za prvi tim. Može, talenat je 1% a sve ostalo je red, rad i disciplina. Ovako, našeg Omladinskog pogona ćemo se sjećati jedino kad Džeko zabije gol ili kada reprezentacija igra.
Sve si u pravu.. Sjecam se prica o Amiru.. Ni najoptimisticniji mu nisu vjerovali.. Evo neko pomenu da i ta nasa djeca nisu nesto zaljubljena u klub, da svasta pricaju.. Ne shvatamo jos uvijek da proizvodnja igraca nije stvar nekog hira nego je pod moranje jer bez te proizvodnje, dugorocno, nema ni para.. Dijete iz OP kad ode i bez da ima ugovor donese vise para nego 99% ovih igraca koji prodefiluju kroz klub.. Ova sezona je specificna i odredjeni rezultat je pod moranje a vjerovatno ce biti i sledeca osim ako u ovoj ne uzmemo titulu tako da neka nova imena iz OP nije realno ocekivati.. Zera mora dobiti neke ozbiljnije minute.. Ono malo sto je igrao nije razocarao, cak naprotiv, tako da nema razloga da mu se ne vjeruje.. Jedino sto njega malo povrede zezaju ali ako ne pocne, koliko toliko, igrati mogli bi neki za godinu i za njega govoriti kako je taraba i da pojma nema te da ce zavrsiti u federalnoj.. Osmankovic isto propada a bolje da su njemu dali da odigra one tekme u kojima je Jahic jedva hodao po terenu.. Nadam se da ce se bar sledece sezone mladima posvetiti vise paznje.. Nece igrac izaci iz OP 100% zreo i spreman da razvaljuje u seniorskom fudbalu, mora se istrpiti, mora dobijati priliku da igra da bi bilo nesto od njega i da bi nam, na kraju krajeva, donio ozbiljniji novac..

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

irfo

uto jan 24, 2017 1:27 am

Ove sezone:
Odigrao 28 minuta, postigao jedan pogodak.
Prosle sezone:
Odigrao 122 minuta, postigao 2 pogotka

Ali lakse je reci ne moze nista u seniorskom fudbalu iako u odigranih 150 minuta ukupno seniorskog fudbala ima 3 pogotka, sto znaci da postize gol svakih 50 minuta, iz cega se zakljucuje da ne moze nista

Volim kad ovako fino razgovaramo s argumentima.

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jan 24, 2017 1:29 am

Za nadati se da ce se nesto pokusati uraditi oko Mujagica i njegovog ugovora. Slavko mu moze pomoci da postane odlican napadac, a svakako bi i nama valjalo. Sto se posudba tice i nasih mladjih igraca, mislim da bi Velez mogao biti odlicna destinacija u buducnosti, strasno pozitivna atmosfera se stvara u klubu zbog nove uprave, Ibro Rahimic se vratio, odlican trener, njihov covjek. Mislim da bi svaki nas igrac koji bi tu otisao mogao i pomoci toj ekipi i napraviti odlican napredak. Ali svakako da je jos bolje ako odu kao Hasanovic u Celik (ta posudba mu je odlicno dosla, igrao je u ekipi koja se vecinom branila, sto mu je sigurno pomoglo uzimajuci u obzir poziciju koju igra), Beganovic je otisao u Metalleghe koji nema napadaca uopste. Ko zna, mozda i od njega nesto bude, i do nas je sto nije imao nekoga da ga tjera da radi na sebi, a kako ce imati kad smo promijenili milion trenera xD

Posudbe su odlicna stvar za nase igrace. Nadam se da ce se moci dogovoriti oko Mujagica. Samo se ja bojim da ga nisu 'nafilovali' da je za neki veliki klub. Kobno je preskakati stepenice. Pravile su se greske, ali moramo shvatiti da nismo traka za stancanje gotovih igraca iz OP-a. Svako dijete je prica za sebe, pocevsi od talenta, karaktera, okoline koju cine roditelji, menadzeri, njegove odlucnosti i upornosti...Mi mozemo i moramo stvoriti jos bolje uslove, pa ce se stvoriti pretpostavka da se i bolji igraci prave. Sto sam ja upratio, Cenan je doveo 2-3 perspektivna omladinca Slavije, prije toga smo doveli talentovanu djecu iz Krajine ako se ne varam, i trebamo ici u tom pravcu. I prije rata u Zelju dolazili omladinci iz cijele BiH. Ne smijemo se ograniciti na Sa i okolinu. Kopati po cijeloj BiH je kljucno :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Brkoo
Kontakt:

uto jan 24, 2017 1:43 am

arctg je napisao/la:
uto jan 24, 2017 1:13 am
Brkoo je napisao/la:

Možemo! Druga je stvar što ne znamo ili nećemo. "Potrefi se nekad..." E to je kada gledaš samo talenat i kada će neko bljesnuti, kao npr. Amir, pa ga prebaciš u prvi tim. Ali, rekao sam, talenat je 1% a sve ostalo je red, rad i disciplina. Ne tražim da mi Ronaldo igra na terenu ali u ligi u kojoj igramo mislim da možemo po sezoni bar trojicu igrača iz juniora ravnopravno uvrštavati u prvi tim. Dalje, što se tiče Slavke, vrijeme će pokazati sve. Zatim, kvalitet. Fazon je što ti možeš kvalitet kupiti za, lupam, 100.000 KM, a možeš ga i sam napraviti za više od duplo manje. I opet, gledajući unazad, ova druga opcija se pokazala uspješnijom više puta od prve. Eh, što smo mi nestrpljivi pa nam je mrsko čekati i pribjegavamo dovođenju svega i svačega i na iste skrhamo finu cifru novca, a opet ne dobijemo rezultat, umjesto da napraviš sistem u kojem ćeš se postepeno, sve više i više oslanjati na Omladinski pogon i tako pomoći sebi, to je druga priča. Opet ću ponoviti, Hadžiahmetović, Bajić, Memija i ostali bi vraga dobili priliku da smo imali para da tada dovedemo Lendrića, Stevanovića i ostale. Kako možemo reći da Hiroš, Dženis, Midžić nisu talenti ako nisu dobili minute u prvom timu i u toj konkurenciji da pokušaju nešto? Vratit ću se opet na Mujagića. U juniorima mu nema ravnog ali kad uđe u prvi tim, vala skoro uvijek iskoristi tu priliku. A ne poslati pet omladinaca na posudbe u Prvu federalnu, pet neka trenira sa prvim timom i dvojica u zapisniku za utakmicu i griju klupu, i reći da nisu talentovani i da se nisu uspjeli nametnuti. Ne očekuje niko da se nametnu za prvih 11 ali kada je utakmica riješena, može im se dati prilika, u suprotno me niko ne može ubijediti. Ali poenta je uvijek ista: mnogo bolje rezultate smo ostvarivali sa našom djecom u prvom timu, i pod mnogo većim pritiskom su npr. bili u sezoni 2014/15 nego što su to sada.
Pa u teoriji mozemo, to nije sporno ali u praksi bi rezultat ispastao. Najlakse je reci moze kao da Slavko ili neko drugi u klubu ne bi zelio da svake godine izbacujemo po jednog Bajica, Hadziahmetovica i takav kvalitet. Kad sam vec spomenuo Bajica znas li da je on ostajao poslije treninga par sati i vjezbao slobodnjake?
Ko to od danasnje djece se trudi da tako napreduje, zato je Bajic i uspio u fudbalu a npr. Hiros nije.

Nema smisla to sto si napisao za Midzica, Hirosa i ostale, da su imali kvalitet dobili bi sansu. Moguce su i greske kod procjene igraca i to je moguce ali tvrditi da igraci koji rijetko igraju i u Gorazdu da bi mogli igrati kod nas je degutantno najblaze receno, jer onda navijas za igrace a ne za klub.
Posudba je za mladog igraca najbolja stvar ako trenutno nema kvalitet za prvi tim.

Sto se tice Mujagica, on dominira u omladinskoj ligi i to je cinjenica. Postavlja se drugo pitanje koliko je zaista kvalitetna ta liga u kojoj maksimalno imas 4 jake utakmice, dok su ostali klubovi zadovoljni kad prime manje od 5 golova.

Da mi imamo igraca na poziciji koju igra npr. Zakaric i da mali ima kvalitet, ja bih prvi rekao pa stanite malo, zasto smo doveli Zakarica a imamo nase dijete sa podjednakim kvalitetom koje moze jos vise napredovati.

I na kraju mozes li mi napisati koje mlade igrace mozemo ubaciti u prvi tim a da rezultat ne ispasta?
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

chile
Kontakt:

uto jan 24, 2017 1:56 am

Ja nekako mogu naci opravdanje za mujagica i mislim da da bi sklicno postupio.
Vec odavno je on prikljucen prvom timu a priliku nije dobio, dani i godine lete on mora igrati da bi se dokazao i isplivao.
A to nemoze treningom i gledanjem kako mu polovnjaci i matori poluigraci uzimaju minute i mjesto na terenu.
Bojim se da ovo ne postane praksa kod momaka koji dolaze...imamo lijevog beka koji dolazi a mi dovodimo 3 opciju Mostaraca i to 30+ god.
Tim momcima se mora pruziti sansa ili bar naci neka ekipa gdje ce na posudbu i igrati.
Najlakse je reci smrad ovo ono, pa spomenuti Baju, Hadziahmetovica i sl. Koji su imali srece da izadju iz juniora u periodu kad smo bili u qurcu i okremuli se nasem podmladku.
Da se sad Baja pojavio pitanje da li bi i minute dobio pored Ivana i Mice.
Treba i klub s tim klincima imati plan a ne potipses ugovor i ne das im ni minute kako treba.
Cini mi se da su s Gorazdem po tom pitanju poceli suradnju i to je pozitivno itekako.
Svaki igrac koji se smatra potencijalom u ovoj nasoj ligi sa 18-19 god mora biti nosioc igre inace slabo da od njega ima sta u buducnosti.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Masinovodja
Kontakt:

uto jan 24, 2017 2:02 am

Bozinov danas odbio da predje u neki Kazahstanski tim jer su ga ovi htjeli sa cistim papirima,a on nije htio da ostavi Partizan bez obestecenja...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava