pet jan 13, 2017 8:06 pm
Daleko od toga da je Zahirovic los igrac, ali...prvo mislim da se nije trudio kao neka druga igracka rjesenja koja smo doveli. U jacim utakmicama se odlicno pokazao i kao sto neko rece, u europi bi on nama drama valjao. To sto je u vecini utakmica dodavao onom do sebe i nije preuzimao na sebe odgovornost je druga prica (ali on uopste nije ta tipa igraca). I mozda bi i ostao da smo je izborili, ko zna. Tada bi i Mulalic ostao i sve bi to islo nekim drugim tokom...otisao je u Split i tamo se nije izborio, imam osjecaj da je i van forme i bez ikakve zelje i volje.
Mislim da je on za ekipa koje se brane, ali svakako je zastario tip igraca i to je to.
Ekipa se pravi tokom duzeg perioda i ne treba ocekivati nikakve eksplozije i instant uspjehe. Imam osjecaj da Slavko pametno radi i razmislja unaprijed. Nisu dzaba ni dovedena dva krila kada bolje razmislimo.
Jedna velika nedoumica za mene je kako ce uklopiti 'guranje' mladjih igraca Slavko u ovakvom Zelji gdje i najbolji igraci bivaju popljuvani zbog neceg. Prije neki dan se masovno pricalo da Miru treba na tribine slati ako ne produzi, kako bi tek prosli neki mladji igraci. Mislim da ce to ici od sljedece sezone malo rasterecenije i sa mladjim igracima, jer evo i ovaj zimski prelazni rok je mirniji, nema previse turbulencija. Dovodi se sistemski i kako treba. Ne gomilamo kadar (neko kaze gomilamo na krilnim pozicijama, a od krila imamo Stevanovica) i razmislja se unaprijed. Kako je Slavko rekao, njemu je potrebno par prelaznih rokova da bi napravio ono sto on zeli, a to je respektabilan i jak Zeljeznicar koji ce biti veoma jak dominantan u nasoj ligi i sto ce nam dati za pravo da se nadamo dobrim rezultatima u europi. U tako stabilnoj ekipi ce se moci ubaciti nasih momaka, a moci cemo i kupiti pojacanja iz nase lige. Zamislite da smo doveli Pecu i Memisevica. Kada budemo na tom levelu, to ce biti prava stvar.
Uprava radi vrijedno na stadionu uz pomoc nasih navijaca, tako da je neuporedivo igrati na sablasnom Kosevu i uskoro obnovljenoj Grbavici, sa novim terenom, novim istokom i jugom, renoviranom zapadnom tribinom koja je neprepoznatljiva, bila je ruglo, a sada je bas simpa tribina koja ispunjava UEFA kriterije...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?