Zakarić i Crnov su pokazali da pod određenim okolnostima mogu biti najbolj igrači ove lige. Da li su to treneri, taktika, pozicija, psiha, ne znam, ali je sigurno da posjeduju i kvalitet i znanje. Raduje me i to što su ime stvorili u "većim" ekipama naše lige jer nije isto igrati za Zrinjski i za Radnik. Doduše, nije isto igrati ni za Želju i za Zrinjski, ali to je neka druga priča.
Oba transfera su dobra i opravdana, došli su igrači koji igraju na deficitarnim pozicijama i igrači koji su ime za našu ligu. Draži su mi takvi nego recimo Hervas ili Toskas koliko god ova dvojica bila za klasu jača imena na papiru.
Što se Sesara tiče, lično ne volim takav tip igrača, ali ako je želja Petrovića i ako mu on može pronaći mjesto u ekipi na način da je podigne na viši nivo, dobro došao. I za njega vrijedi isto što i dvojac koji je potpisao.
Sjećam se perioda kad su Sesar i Svraka bili u reperezentaciji, tada sam pratio i utakmice i treninge reprezentacije. Sesar je bio svemirski brod za Svraku, iskreno. Samo što to tad ne bih nikad priznao.