YUGOKRAFT spaja trżišta rada. Za Vas. Za sve kvalifikacije. Pomażemo Vam da nadjete posao u Njemackoj. Besplatno i bez rizika.
www.yugokraft.de***

NIKOM TE NE DAMO!
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Tema Autor/ica
Postovi: 16099
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Svjetsko prvenstvo 2018 - Pravila nagradne igre

pon jun 11, 2018 2:07 pm

U nagradnoj igri učestvuju svi koji su se prijavili tokom prethodnog perioda.

Svakog dana u kojem se odigravaju utakmice bit će postavljena posebna tema za pogađanje za svaku utakmicu ponaosob.

Svih 64 prijavljenih tipuju tri stvari:

1. Konačni pobjednik (Tip 1, X, 2), svaki tačan tip donosi dva boda,

2. Ime strijelca na utakmici, svaki tačan tip donosi tri boda,

3. Tačan rezultat utakmice, svaki tačan tip donosi pet bodova.

Svaka utakmica može donijeti takmičaru maksimalno deset bodova. Bodovi se obračunavaju na dnevnom nivou, a tabela i stanje na istoj se obračunava i objavljuje narednog dana, a prije početka tipovanja za naredne utakmice.

Tipovati se može odmah po otvaranju teme, a tema se zaključava 45 minuta prije početka utakmice. Moderator takmičenja postavlja temu prema dogovoru i načinu organizovanja igre.

Igrač tipuje i ostavlja svoje prognoze do zakazanog vremena. Jednom kada je post objavljen ne može se naknadno mijenjati. Naknadne intervencije nisu dozvoljene ni moderatoru takmičenja koji nema pravo da edituje bilo šta u bilo kojem trenutku.

Takmičenje se odvija u dvije faze.

U prvoj fazi učestvuje 64 takmmičara i svako tipuje za sebe, a osvojeni bodovi se zbrajaju i formira tabela. Prva faza traje dok traje takmičenje u grupama na SP 2018.

U drugu fazu se plasira 16 najboljih nakon grupne faze, a igrat će po nokaut sistemu. Žrijeb parova će se zasnivati po plasmanu na tabeli nakon prvog dijela. U slučaju da više ekipa dijeli 16 mjesto, odnosno mjesto koje vodi u naredni krug odigrat će se majstorica, a prije početka osmien finala SP.

U drugoj fazi bit će dodani i dodatni tipovi (koji će biti korišteni kao jedanaesterci u slučaju da se desi da je neriješen rezultat prilikom pogađanja osnovne ponude), što će biti naknadno pojašnjeno nakon plasmana igrača u ovaj dio takmičenja.

Smisao igre je da se svi dobro zabavimo, da se igramo i ne shvatamo ništa lično. Da ne bi bilo samo puka igrarija, obezbijeđene su i nagrade kojim će biti nagrađena četiri takmičara.

Prva nagrada iznosi 100 KM,
Druga nagrada iznosi 50 KM,
Treća nagrada iznosi 30 KM i
Četvrta nagrada iznosi 20 KM.

Ponovit ćemo da je smisao da se dobro zabavimo i da na taj način napravimo SP u Rusiji još interesantnijim.

Paralelno sa igrom namijenjenoj nama forumašima u našoj organizaciji i sam portal Sport1.ba će organizovati na samom portalu nagradnu igru na dnevnoj bazi u kojoj se može učestvovati neovisno od ovog takmičenja.
Željezničar ante portas !

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.
 

 

Prijava  •  Registracija