Odlična vijest, posebno sam iznenađen što planiraju naredne godine raditi južnu tribinu jer mi se čini dosta teškom za izvedbu. Vjerovatno će to biti neki manji obim radova u prvoj fazi, ali je za pohvalu u svakom slučaju.

Koliko sam shvatio radi se ovaj donji dio tribine iz idejnog projekta koji je predstavljen prvo 2013., a onda i u decembru prošle godine (projekt s kulama).
Projekt idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica urađen je u 2013. godini od strane projektantske kuće IDEA. Projekt je finansirala Općina Novo Sarajevo. FK Željezničar će koristiti ovaj projekt u svim fazama gradnje i biće osnova za izvedbene projekte.
Buni me malo što je na ovoj slici i golim okom vidljivo da je u idejnom projektu bio predviđen veći kapacitet donjeg dijela (oko 5.500 stolica), a gornja etaža je otprilike duplo manja (oko 2.000 stolica). Sada imamo informaciju da će se u drugoj fazi graditi nova etaža istog kapaciteta (ukupno 5.700 sjedećih mjesta). Ja sam prezadovoljan kako god bude na kraju, samo nek se nešto radi, naš san postaje java polahko. Mogli bi ovako svake godine graditi pomalo i napraviti sami stadion do 2021., bez investitora. Hvala upravi na svemu što su uradili u ovako kratkom periodu.

Sada smo mi na potezu, moramo napuniti Grbavicu protiv Olimpica!!!