GoodisonPark je napisao/la:Bit će jako jako teško u srijedu. Edis mora naći način da napravi prevagu u sredini terena, to će biti od krucijalnog značaja... Husref je stari lisac i dobar dio sezone je igrao u ovom sastavu (Pirić, bekovi Ivetić i Efendić, stoperi Mehmedagić i Kostić, sredina Stjepanović Ordagić Zeba krila Veselinović i Sarić napad Ahmetović), koji im je donosio rezultat.
Šta je ovdje najveći problem za nas? Upravo ovaj boldirani igrač koji igra lažno lijevo krilo a u suštini više vremena provodi u sredini i tu pravi višak. Kada je uz aut liniju često povlači loptu u sredinu i na taj način odvlači igrača što opet koristi lijevi bek Ivetić i neometano se ubacuje se iz drugog plana. Ono što je još važno je da broj prekršaja oko šesnaesterca svedemo na minimum ali i da Ahmetoviću ne dozvolimo da prima lopte i da razigrava. Sve ovo navedeno ako uspijemo apsolvirati mi ćemo izaći kao pobjednici iz ovog dvomeča.
Njihova sredina će biti dominantnija i bojim se da ćemo mnogo lopti izgubiti zbog tog njihovog "igrača više" na sredini terena a samim tim bit će opasni po naš gol u toj brzoj tranziciji nakon oduzete lopte. Broj grešaka u sredini moramo smanjiti na najmanju moguću mjeru, a Siniša bi trebao što češće markirati Sarića i ne dozvoliti mu da mnogo razmišlja kada je lopta u njegovom posjedu. Miroslav također odlično odrađuje defanzivu i Ivetić sigurno neće imati previše prostora.
Moramo jako mnogo trčati i bez lopte, biti kompaktni i ne smije biti previše prostora između naših linija. Prići blizu protivničkih igrača i ne dozvoliti im prostor (kao pitari na koševu) jer oni to jako dobro koriste. Eh da možemo ponoviti sličnu (borbenu) partiju kao na derbiju kada protivniku nismo dali da se razmaše, to bi bilo pola posla. Ovo je neko moje viđenje predstojeće utakmice i onako razmišljanje naglas.
Prije par dana ovo napisah, jedine promjene su bile Pirić-Muminović na golu i Ahmetović-Krpić ali u suštini njihova formacija je ostala ista. Podbacili smo totalno na sredini i trka bez lopte je bila jako loša, markiranje igrača također, prevelik prostor između naših linija... Također nedavno pišem da lijevu stranu moramo reanimirati ali ne lezi vraže.. Jednostavno u ovoj utakmici nam ništa nije polazilo za nogom, rani gol i onda odmah poslije toga promašen zicer da se vratimo u utakmicu.. Taman kad izjednačimo opet neshvatljivo loša reakcija i primamo jako glup gol.. Izmjene kao izmjene nisu bile toliko loše, (jer na klupi nismo imali neki izbor) ali ako će ući Mujagić da bi Lendrić igrao krilo onda to nema smisla jer je Ivan najopasniji kada je blizu gola. Bolje da je probao Enisa uvesti umjesto Bekrića a Blagojevića gurnuti ofanzivnije. Zasmetalo mi je to što se krila nisu zarotirala kad se već vidjelo da ne ide, a to je bilo jasno nakon 20 minuta igre.. Memija desno, Miroslav lijevo pa da vidimo, teško da bi bilo gore od do tada viđenog.
Edis jednostavno ne zna da iskoristi domaći teren i da počinje utakmice totalnim presingom sa našom zadnjom linijom na centru, tu bi se i publika animirala od prve minute a zlata bi nam vrijedio rani gol u bilo kojoj utakmici. Previše ziheraški i poziciono počinje tekme a vidjeli smo da i takvoj postavci primaš gol.. Da mi je doživjeti da ova ekipa od prve minute krene silovito a ne da gradimo napad minut - dva i onda opet stoperi nabiju loptu naprijed.. Neću dalje.. Glavu gore, idemo tamo nadam se da napadnemo, jer u pozicionoj igri mi nemamo šta tražiti. Oni su dominantniji na sredini i to moramo rješiti visokim presingom, markiranjem, pokušati oduzimati lopte i na nepostavljenu odbranu pokušati dati gol u prvom a onda je do kraja sve moguće, jer možemo i primiti jedan, opet nam treba samo gol za egal..
Ne smijemo se predavati, mi smo Željo i predaja nikad nije bila naša opcija!