Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 14, 2016 2:46 pm

tandem bekric-lendric je prvi tandem od zebe-adilovica, koji sa lakocom zabija i asistira golove...

za komparaciju, zeba-adilovic su zajedno igrali sezonu i pol i u tom periodu je osvojena dupla kruna, i oboreni svi moguci rekordi u domacim takmicenjima...

kad bi zadrzali samira i ivana dvije sezone skupa, to bi bilo fanstasticno...
100/94/37/34 - i to je to!

BHDragons
Kontakt:

pon mar 14, 2016 2:46 pm

Lendra je... Ma ne mogu ga opisati, jednostavno čini mi se najbolji špic iza rata. Lik se bori kao da je ponikao u Želji, već mi je žao što je na 1.5 god potpisao.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Mozambik
Kontakt:

pon mar 14, 2016 2:49 pm

Pozdrav manijacima i na ovom forumu

Ajzea
Kontakt:

pon mar 14, 2016 2:51 pm

BHDragons je napisao/la:Lendra je... Ma ne mogu ga opisati, jednostavno čini mi se najbolji špic iza rata. Lik se bori kao da je ponikao u Želji, već mi je žao što je na 1.5 god potpisao.
Mislim da je pile nedavno rekao da je potpisao 1,5+1..

BHDragons
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon mar 14, 2016 2:52 pm

Ajzea je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:Lendra je... Ma ne mogu ga opisati, jednostavno čini mi se najbolji špic iza rata. Lik se bori kao da je ponikao u Želji, već mi je žao što je na 1.5 god potpisao.
Mislim da je pile nedavno rekao da je potpisao 1,5+1..
Onda super
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

irfo

pon mar 14, 2016 3:00 pm

U srijedu i 2.5 hiljade bi bilo odlicno, samo da nas vise bude u tuzli :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:03 pm

Kakve 2.5 hiljade? Ako je u BL bilo 3000, sramotno bi bilo da nas bude ispod 4500..

FKZ1921
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:08 pm

Oko radova na stadionu...Neko je već pisao šta će se raditi i to je otprilike to.
Od 16 stvari koje se moraju uraditi,8 je već uradjeno kroz nedavnu adaptaciju. Preostalo je još 8.
Istok...ide oko 1200 stolica.Na postojeće stanje se diže dodatna čelična konstrukcija (za par redova stolica). Na prve dvije stepenice ne idu stolice. Lokomotiva se pomjera prema jugu,do samog kraja istočne tribine.
Jug...ništa se ne radi
Sjever...stavljaju se sve stolice
Zapad...mijenja se postojeća drvena čeličnom konstrukcijom,u istim gabaritima i stavljaju se nove stolice.
Proširuje se plavi salon za duplo.
Povećava se broj radnih stolova za novinare...
Rade se dodatne prostorije za službene osobe...
Prostorija za doping kontrolu...
Parking na zapadu...mora biti na zapadu zbog službenih lica i ekipa...od postojeceg (gdje se parkiraju autobusi )ide se dijelom u brdo prema wc -u,ide dijelom prema pomoćnom terenu (uzima se onaj dio trave pored pomoćnog ).
Et,to je to...
Pare? Moraju se nabaviti nekako.
Dakle,budžet za 2016.se ne dira,ovih radova nema u budžetu i nema nenamjenskog trošenja. Sam klub je postavio pravila i neće ih kršiti.
Stek (750000 eura oročenih para )je namijenjen za konačno rješavanje duga prema državi i one su nedodirljive za bilo šta drugo.
Zaduživanja kluba nema...ta kategorija u poslovanju ne postoji.
Koje su mogućnosti ostale?
1.sponzorski ugovori (ali novi,ne oni koji su vec ušli u budžet za 2016.g).
2.donacije
3.navijaci
4.licna sredstva ljudi koji su u organima kluba.
Svi članovi skupštine, upravnog odbora, nadzornog odbora (cca 90 ljudi)uplaćuju po 10+ stolica (moraju uplatiti ukupno 30 000 km svojih para)što je ustvari 1000 stolica).
Administracija mora " izmisliti"nove sponzorske ugovore kako zna. Članovi uprave takodje....
Navijači...kao što vidite potenciraju se kupovina članskih i dolazak na utakmice.To su dva osnovna vida doprinosa s naše strane. Osim toga,nikakva druga pomoć nije zabranjena,naprotiv.
Biće narednih dana detaljne informacije o svim aktivnostima na ovom planu...
Čitajte klupsku stranicu.

Whisperer

pon mar 14, 2016 3:11 pm

Elegant je napisao/la:Hoce li Tiago biti spreman za Tuzlu?

Protiv Borca da ne bude žutih kartona, lagano odraditi utakmicu.
necee Tiago se vraca za olimpiccc 15 dana ja outt
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

vrbanjusa
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:12 pm

@FKZ1921

Odlične vijesti i hvala na detaljnijim informacijama.
21 10 4

Petrović Slavko

Ajzea
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:13 pm

FKZ1921 je napisao/la:Oko radova na stadionu...Neko je već pisao šta će se raditi i to je otprilike to.
Od 16 stvari koje se moraju uraditi,8 je već uradjeno kroz nedavnu adaptaciju. Preostalo je još 8.
Istok...ide oko 1200 stolica.Na postojeće stanje se diže dodatna čelična konstrukcija (za par redova stolica). Na prve dvije stepenice ne idu stolice. Lokomotiva se pomjera prema jugu,do samog kraja istočne tribine.
Jug...ništa se ne radi
Sjever...stavljaju se sve stolice
Zapad...mijenja se postojeća drvena čeličnom konstrukcijom,u istim gabaritima i stavljaju se nove stolice.
Proširuje se plavi salon za duplo.
Povećava se broj radnih stolova za novinare...
Rade se dodatne prostorije za službene osobe...
Prostorija za doping kontrolu...
Parking na zapadu...mora biti na zapadu zbog službenih lica i ekipa...od postojeceg (gdje se parkiraju autobusi )ide se dijelom u brdo prema wc -u,ide dijelom prema pomoćnom terenu (uzima se onaj dio trave pored pomoćnog ).
Et,to je to...
Pare? Moraju se nabaviti nekako.
Dakle,budžet za 2016.se ne dira,ovih radova nema u budžetu i nema nenamjenskog trošenja. Sam klub je postavio pravila i neće ih kršiti.
Stek (750000 eura oročenih para )je namijenjen za konačno rješavanje duga prema državi i one su nedodirljive za bilo šta drugo.
Zaduživanja kluba nema...ta kategorija u poslovanju ne postoji.
Koje su mogućnosti ostale?
1.sponzorski ugovori (ali novi,ne oni koji su vec ušli u budžet za 2016.g).
2.donacije
3.navijaci
4.licna sredstva ljudi koji su u organima kluba.
Svi članovi skupštine, upravnog odbora, nadzornog odbora (cca 90 ljudi)uplaćuju po 10+ stolica (moraju uplatiti ukupno 30 000 km svojih para)što je ustvari 1000 stolica).
Administracija mora " izmisliti"nove sponzorske ugovore kako zna. Članovi uprave takodje....
Navijači...kao što vidite potenciraju se kupovina članskih i dolazak na utakmice.To su dva osnovna vida doprinosa s naše strane. Osim toga,nikakva druga pomoć nije zabranjena,naprotiv.
Biće narednih dana detaljne informacije o svim aktivnostima na ovom planu...
Čitajte klupsku stranicu.
Svane mi svaki put kada vidim da si napisao malo duzi post. :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
NADAM SE DA ĆE ONI UHLJUPI, KOJI SE JOŠ UVIJEK NISU UČLANILI, BAR DOLAZITI NA UTAKMICE DO KRAJA PRVENSTVA ! PRIJE KO ZNA KOLIKO GODINA, LJUDIMA NIJE BILO MRSKO DA SE LATE LOPATE I DA PRAVE STADION, ALI JE NAMA MRSKO IZDVOJITI 20KM ZA ČLANSKU KARTICU, A TO JE UZ KUPOVINU ULAZNICA JEDINI NAČIN NA KOJI MOZEMO KLUBU POMOĆI U OVOJ GRADNJI STADIONA. NE MORAM IMATI NIKAKVU POGODNOST SA ISTOM, NJOJ JE PRIMARNA FUNKCIJA DA STOJI ISPRED LIČNE KARTE !

ChWilla
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:15 pm

ublehas je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:Memija juce najbolji,al nema veze sto cemo to spominjati, kao sto kazu forumasi od njega se to ocekuje, komentarisat cemo kad bude slabiji (Edis je trebao Miroslava zamjeniti a ne Memiju).. i naravno necemo spominjati da Memija igra na neprirodnoj poziciji za njeg, jer svakako od njeg se ocekuje da moze igrati na bilo kojoj poziciji..

Zaha juce najgori, samo mase rukama svojim saigracima i prica, a zna se da to radi - onaj ko grijesi.. i zaista ne vjerujem kad neko kaze da je Zola bio losiji od njeg..

Miroslav tanak, prvenstveno to mislim na igru bez lopte, ne radi po krilu, nije imao ni jedno protrcavanje da ne dobije loptu, samo igraca da odvuce.. Memija mnogo bolji

Mene bas pozitivno u ove 4 utakmice iznenadio Bogicevic, sva moja ocekivanja je nadmasio..

Slazem se da protiv Borca treba odmoriti 4-5 igraca, priliku dati Djermanovicu, Djenisu, Dini, Kramaricu, stoperski par bi ostavio da se uigra..
Memija je bio jedan od slabijih juče, ali dosta bolji nego protiv Širokog. Nije ništa konkretno uradio, ali se trudio i meni je to uvijek dovoljno za pozitivnu ocjenu. Slažem se da je Stevanović trebao izaći, a ne Memija, ali ne zato što je bio lošiji, nego što je imao karton i još jedan dva starta poslije.
ja sam napisao memija solidan, uz onaj dobar prodor i udarac za koji je šteta što nije ušao, ali ne vidim kako ga staviti ispred:

- lendrića koji već ulazi u konkurenciju za "najpismenijeg" špica želje iza rata i koji u napadu uvijek gdje treba, a bez obzira na to pomaže mnogo i odbrani, sa pozicije jedinog špica
- bogičevića koji je pokrivao i sebe i juče pogubljenog hodžurdu + pucao kod prvog gola
- vedrana koji opet ispunjava kvotu od jednog totalnog, mrtvog zicera po utakmici

o ostalima možemo i pričati.
gradi željo boli te *****

Okolele
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:15 pm

Bice 4-5 hiljada protiv Borca sigurno..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Velahalve
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:22 pm

Ako ima neko ko ne može doći protiv Borca neka dođe u toku dana i neka kupi kartu, moramo ljudi pomoći shvatite to...

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:23 pm

Ma ovo je bajka šta se planira uraditi. Ne mogu da vjerujem. Mene samo brine jedna stvar, a to je kapacitet. Bit će premal ako u drugom predkolu bude iole jači protivnik. Brine me jer znate kakvi smo mi. Ako kapacitet stolica bude cca 10 milja mi ćemo nagurati minimum 12 milja da ne kažem i više, a znate kako UEFA rigorozno kažnjava te stvari. Da nam kazne njihove ne pojedu zaradu jer oni se udaraju desetinama milja eura ko od šale.

ChWilla
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:24 pm

ako bude neki scenario kao ferenc prošle godine idemo na lavor kao rezervni i zdravo. ali kad može reprezentacija igrati baraž sa portugalom na 11.000 kapaciteta možemo vala i mi drugo pretkolo.
gradi željo boli te *****

dres_na_pruge
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:25 pm

a zasto ne bih krenuli sa prodajom godisnjih za slijedecu sezonu i tako mozes finih para uzeti,jer sumnjam da ce neko uzeti kartu do kraja sezone s obzirom da europske tekme ne ulaze u to.

a kad sam vidio guzve za kartu mislim da se isplati uzeti vec sad za slijedecu sezonu.

:cigara:

Hurmasica
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:26 pm

Nevjerovatno je stvarno kakve sve ljudi izgovore imaju za člansku, onaj hoće da bude online učlanjenje, kad mu raja kažu da ima onda govori kako je ono komplikovano, kako može jednostavnije.. pa onda neko napiše da raja čeka da im traje članska godinu dana pa eto kao na kraju će uzeti (ja nebulozniju stvar još čuo nisam), uglavnom uvijek nešto, neki izgovori *ebo ga cvaja ko da je učlanjenje 50 KM. Klub je za nas uradio mnogo u posljednje vrijeme i vrijeme je da im mi to na neki način vratimo, 3000 članova je izazov (što ja smatram da je stvarno mala cifra za nas), ako to ne možemo ispoštovati onda ne znam.

Upratih da pišemo još na nekom forumu pa može li neko reći gdje? Nisam nešto upratio zadnjih dana vijesti..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Okolele
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:39 pm

Memija,Damir,Baja,Amir,Hodžić,Gojak na spisku U21 reprezentacije..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

diego1921
Kontakt:

pon mar 14, 2016 3:44 pm

Hurmasica je napisao/la:Nevjerovatno je stvarno kakve sve ljudi izgovore imaju za člansku, onaj hoće da bude online učlanjenje, kad mu raja kažu da ima onda govori kako je ono komplikovano, kako može jednostavnije.. pa onda neko napiše da raja čeka da im traje članska godinu dana pa eto kao na kraju će uzeti (ja nebulozniju stvar još čuo nisam), uglavnom uvijek nešto, neki izgovori *ebo ga cvaja ko da je učlanjenje 50 KM. Klub je za nas uradio mnogo u posljednje vrijeme i vrijeme je da im mi to na neki način vratimo, 3000 članova je izazov (što ja smatram da je stvarno mala cifra za nas), ako to ne možemo ispoštovati onda ne znam.

Upratih da pišemo još na nekom forumu pa može li neko reći gdje? Nisam nešto upratio zadnjih dana vijesti..
http://www.1921.blue/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; registruj se,i javi se fedelti na pp da ti odobri :shisha:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava