Nije baš ni da Slavko radi šablonski, evo recimo u ove dvije utakmice (Mladost, Metaleghe) sam bar ja zapazio mnogo nekih stvari koje radi u toku same igre.. Prati on to i ako se nekad čini da nije tako.
Evo recimo primjetio sam da ako jedan od štopera napravi nekih par grešaka u kratkom vremenu onda im zamjeni stranu, to je radio i protiv Mladosti a i danas. Protiv Mladosti je izveo Markovića jer je bio na ivici crvenog kartona a danas je zamjenio Jovana jer nam je trebao igrač koji će krenuti malo više prema naprijed a uz to Uglješa može i ubrzati protok lopte, trebalo nam je to u situaciji gdje pritišćemo protivnika i tražimo gol. Također je vjerovatno Radinoviću dao zadatak da se orjentiše više na igru desno da bi pomogao Siniši i Miroslavu da lakše dođu u poziciju da upute kvalitetan centaršut. Desna strana je svakako dobro prolazila danas i zato je tu želio napraviti dodatni pritisak.
Dalje, recimo Bekrić nije danas dobio ni minute a inače je to trebala biti ta šablonska izmjena na koju smo navikli, kao da je znao Slavko da bi Zeba mogao danas riješiti pitanje pobjednika a tako je i bilo znači opet dobra procjena. Evo danas je izveo Lendrića (i ako je ovaj najbolji strijelac) ali znao je Slavko da je Ivan psihički već pao nakon promašenog penala i par nekih finih pozicija za gol, opet dobra izmjena jer je Stevo pravio probleme zadnjoj liniji i jako aktivno učestvovao u igri. Zatim, danas opet ulazi Musa umjesto Zakarića kao i protiv Mladosti na Grbavici ali sada Slavko ne mijenja stranu Miroslavu već Musu šalje lijevo i rekli bi smo nerezonski potez desnog beka ubaciti tamo (znamo šta je bilo sa Memijom kada se gurao na toj poziciji) ali je opet Musa zamalo bio na jednoj lopti, kada je tražio penal nakon šuta a i on je svježinom i pokretljivošću izvršio dodatni pritisak na njihovu zadnju liniju.
Eto to je samo onako na brzinu napisano a ima tih stvari još ako čovjek pažljivo gleda utakmicu i Boga pitaj koliko ćemo još nekih sličnih poteza gledati u nastavku. Ja sam isto mišljenja da je Zakarića trebao mijenjati mnogo ranije tu i jeste zakasnio sa izmjenom ali moramo i tom zakariću progledati malo kroz prste jer je i njemu mnogo teže igrati na ovim teškim terenima a vidjeli smo u Antaliji da i on može mnogo više.. Sa popravljenjem uslova za igru, dolaskom boljeg i ljepšeg vremena, boljih travnjaka, sigurno će i svi naši igrači pružati mnogo više.. Biće i brži protok lopte, precizniji i brži pasovi, jer nemoguće je da nam je 80% ekipe u padu forme u odnosu na samo prije hajmo reći mjesec dana. Loši tereni su glavna kočnica ekipe trenutno, prinuđeni smo da malo više bunarimo loptu a to sve ide na mlin ekipama koje se brane i kojima je svako izbijanje lopte van terena uspjeh jer tako troše vrijeme što im je i prvenstveni cilj.
@1921 hvala na izvještaju..