Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

JoseMourinho
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet mar 18, 2016 12:12 am

LARSSON je napisao/la:Uclanite se u grupu :

ucp.php?i=181" onclick="window.open(this.href);return false;

I imati cete pristup skrivenom forumu:

viewforum.php?f=60" onclick="window.open(this.href);return false;

Mogli ste sta bacit na premier :P
Evo i ja sam se prijavio, hvala larsone na streamu unaprijed, a umjesto na premijer uplata ide za stolice :D

Plavi orkestar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pet mar 18, 2016 1:00 am

Raja imam jednu kartu kad smo igrali potiv Slobode na Grbavici iz 1985 godine i htjeo da je stavim na forum,aktuelna je sad ali mi ne ide.Moze li mi ko objasniti kako da to uradim.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

LARSSONN
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:02 am

Plavi orkestar je napisao/la:Raja imam jednu kartu kad smo igrali potiv Slobode na Grbavici iz 1985 godine i htjeo da je stavim na forum,aktuelna je sad ali mi ne ide.Moze li mi ko objasniti kako da to uradim.
Uslikas, upload: imgur.com i stavis link

Plavi orkestar
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:12 am

Plavi orkestar je napisao/la:Raja imam jednu kartu kad smo igrali potiv Slobode na Grbavici iz 1985 godine i htjeo da je stavim na forum,aktuelna je sad ali mi ne ide.Moze li mi ko objasniti kako da to uradim.
http://imgur.com/FoLXL6B" onclick="window.open(this.href);return false;
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plavi orkestar
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:13 am

LARSSON je napisao/la:
Hvala ti.Mislim da sam uspjeo.

LARSSONN
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:20 am

Plavi orkestar je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:

Nisi dobar link stavio

AnelZ
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:25 am

BHDragons je napisao/la:slika
Bio sam i danas aktivan, 3 stolice uplaćene i jedan novi član učlanjen. Idemoo!
Svaka cast!! :)

Vidim da se popunjava nota racun na pomalo pogresan nacin, ni knjigovodstvenog koljena na kraju istog, niti znaka jednakosti ispred iznosa, niti da su prekrizeni prazni prostori, ako su predvidjeni kvadratici za iznose onda se pise skroz desno, a ne lijevo. Nije mi cilj blatiti nekoga, ali imam tik kada vidim ovakve stvari :D
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u pet mar 18, 2016 2:48 am, ukupno mijenjano 1 put.

AnelZ
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:42 am

Elegant je napisao/la:- Kako oni misle postaviti mrezu ispred juzne tribine, mozda dvije visoke sipke na jednom i drugom kraju (po sirini terena - manje/vise) ? Bice to poveca mreza samo da bude tanja da ne upropasti pogled.

- Parking iza zapada za VIP, igrace i buseve, sta ce biti sa prstorom iza istok - drugi parking ?

- TV studio gdje ce to smjestit, doping sobu, jos prostorija ?

- Ako ce obnovit povrsinski beton na istok prije postavljanja stolica to ce biti super. (neko je pisao da ce mozda lokomotivu pomaci blize jugu).

- Zamjena drvenih ograda na zapadu celicnim i lima na kojem se ne klize. Na krovu zapada nove platoforme za kamere.

- Na sjeveru stolice gdje fale + mislim da ce biti osvjetljenje pod krovom urađeno (nesto kao na Bilinom Polju).

- Jacina reflektora je valjda OK.
- Pogledaj slike na Allianz areni kako izgleda mreza iza golova:

http://static.panoramio.com/photos/original/4092089.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

- Parking za VIP se iskreno nadam da nece se nalaziti iza zapada i ne vjerujem da mogu napraviti 60 parking mjesta + 2 autobusa tamo. Iza zapada mislim da ce biti samo parking za 10 automobila i 2 autobusa kao sto je nalozeno pravilnikom UEFA (tj. MORA se tu nalaziti) dok ce VIP parking sa 50 mjesta biti na nekoj drugoj lokaciji (to moze biti i tipa u garazu u Robotu na Socijalnom, bivsi Strojorad i sl.) jer ta lokacija samo mora biti osigurana i zasticena te obezbjedjena od strane kluba (tj. da VIP osobe ne placaju licno taj parking, vec klub). Takodjer se nadam da se nece od prostora iza istoka napraviti parking.

- TV studio minimalnih dimenzija 5x5x2,3 mora biti na stadionu, ali on uopste ne mora imati pogled na teren. Prezentacijski TV studio sa neometanim pogledom na teren je tek potreban za kategoriju IV koja je potrebna za play-off Lige Prvaka i grupne faze te dalje faze evropskih takmicenja (te je pored njega potreban jos jedan TV studio).

- doping prostorija MORA biti u podtribinskim prostorijama blizu svlacionica i velicine od minimum 20m2

- gaziste na istoku se mora obnoviti ako bilo sta se planira raditi na njemu jer je trenutno stanje katastrofalno i nije uopste bitno hoce li ici sjedalice izravno na njega ili prvo na celicnu konstrukciju

- na zapadu se nece samo ograda promjeniti vec i gaziste koje mora biti od protukliznog lima

- Evo sta kaze UEFA za glavnu kameru/kamere tako da se nece postavljati kamera na krov ako se ovo mora ispuniti:
"Pozicija glavne kamere mora biti točno u liniji sa središnjom crtom i na visini koja čini kut od 15-20 stupnjeva od vodoravne plohe do središnje točke."
+ za kategoriju II ta platforma mora biti povrsine 6m2 i da se na nju moze smjestiti dvije kamere

- Stolice na sjeveru OK, zanima me samo kakav je pogled iz sjeverozapada zbog krova od zapada? I zar na sjeveru vec nije postavljena rasvjeta koja osvjetljava tribinu?

- Za reflektore ti ne mogu biti pametan, ali i ako nedostaje jacine rasvjete mislim da se to moze poprilicno lako rijesiti kupovnim jos nekoliko rasvjetnih tijela, a na reflektorima ima dovoljno mjesta.

Virtu4L

pet mar 18, 2016 1:44 am

Reflektori vrlo lako mogu postati problem ako napajanje nema dovoljnu jačinu, onda imamo posla sa EP.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Plavi orkestar
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:49 am

Karta.Grbavica 1985 ZELJO:Sloboda.Cuvam jos dosta starih clanskih karti,godisnjih,pojedinacnih...
http://imgur.com/N2zNtHg" onclick="window.open(this.href);return false;

AnelZ
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:51 am

Virtu4L je napisao/la:Reflektori vrlo lako mogu postati problem ako napajanje nema dovoljnu jačinu, onda imamo posla sa EP.
E to su vec stvari gdje moje znanje postaje manjkavo :D znam izracunati cijenu koliko se mora placati EP za reflektore zbog obracunske snage koja se mora njima prijaviti, ali u ostalo nisam bas upucen :) no kada znam da se moraju nabaviti rezervni sistemi za napajanje u slucaju prestanka snadbjevanja el. energijom tokom utakmice to mi pokazuje da ne bi trebali imati problema opcenitim napajanjem. Ima li neko strucan u elektroenergetici da nam strucno kaze nesto u vezi ovoga.

Plavi orkestar
Kontakt:

pet mar 18, 2016 1:54 am

LARSSON je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:

Nisi dobar link stavio
Valjda je sad ok.

ChWilla
Kontakt:

pet mar 18, 2016 7:24 am

AnelZ je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:slika
Bio sam i danas aktivan, 3 stolice uplaćene i jedan novi član učlanjen. Idemoo!
Svaka cast!! :)

Vidim da se popunjava nota racun na pomalo pogresan nacin, ni knjigovodstvenog koljena na kraju istog, niti znaka jednakosti ispred iznosa, niti da su prekrizeni prazni prostori, ako su predvidjeni kvadratici za iznose onda se pise skroz desno, a ne lijevo. Nije mi cilj blatiti nekoga, ali imam tik kada vidim ovakve stvari :D
vidjećemo da organizujemo da pripravnici daš malo instrukcija :ganja:
gradi željo boli te *****

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet mar 18, 2016 7:26 am

Plavi orkestar je napisao/la:Karta.Grbavica 1985 ZELJO:Sloboda.Cuvam jos dosta starih clanskih karti,godisnjih,pojedinacnih...
http://imgur.com/N2zNtHg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nemal pa nova jarane
Željezničar ante portas !

MATORI
Kontakt:

pet mar 18, 2016 10:18 am

Virtu4L je napisao/la:Reflektori vrlo lako mogu postati problem ako napajanje nema dovoljnu jačinu, onda imamo posla sa EP.
Nebi to trebao biti problem, jer se sad radi LED rasvjeta koja "vuče" najmanje trostruko manje struje nego standardne sijalice (tj žarulje sa užarenom niti) sa kakvima je stadion bio osvijetljen prije rata.
Znači sa aspekta trafoa nije problem.
Eh ako je neko u ratu iskopao napojni kabl a isti nakon rata zamijenjen sa tanjim - eh onda hebaji ga .

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet mar 18, 2016 10:24 am

Ovo za napajanje reflektora, sve zavisi od izbora sijalica za koje se izvođač odluči. Tehnologija rasvjete je napredovala od zadnjeg remonta reflektora na grbavici tako da je moguće da napajanje iz trafo stanice ima i viška snage i nebi trebalo to da nas opstruira.
イビチャ・オシム

USCFLOW
Kontakt:

pet mar 18, 2016 10:33 am

Cisto informativno.

Zasto sam upravo na Ciglanama vidio autobus Partizana?

Kapiten
Kontakt:

pet mar 18, 2016 10:38 am

USCFLOW je napisao/la:Cisto informativno.

stigoo andrijjaaa aaa, illl je tommicc :ganja:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

ChWilla
Kontakt:

pet mar 18, 2016 10:41 am

tražio kao uslov da sam bude u autobusu.
gradi željo boli te *****

USCFLOW
Kontakt:

pet mar 18, 2016 10:42 am

Kapiten je napisao/la:
USCFLOW je napisao/la:Cisto informativno.

stigoo andrijjaaa aaa, illl je tommicc :ganja:
8-)

Mirsadeee :arrow:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava