Elegant je napisao/la:- Kako oni misle postaviti mrezu ispred juzne tribine, mozda dvije visoke sipke na jednom i drugom kraju (po sirini terena - manje/vise) ? Bice to poveca mreza samo da bude tanja da ne upropasti pogled.
- Parking iza zapada za VIP, igrace i buseve, sta ce biti sa prstorom iza istok - drugi parking ?
- TV studio gdje ce to smjestit, doping sobu, jos prostorija ?
- Ako ce obnovit povrsinski beton na istok prije postavljanja stolica to ce biti super. (neko je pisao da ce mozda lokomotivu pomaci blize jugu).
- Zamjena drvenih ograda na zapadu celicnim i lima na kojem se ne klize. Na krovu zapada nove platoforme za kamere.
- Na sjeveru stolice gdje fale + mislim da ce biti osvjetljenje pod krovom urađeno (nesto kao na Bilinom Polju).
- Jacina reflektora je valjda OK.
- Pogledaj slike na Allianz areni kako izgleda mreza iza golova:
http://static.panoramio.com/photos/original/4092089.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Parking za VIP se iskreno nadam da nece se nalaziti iza zapada i ne vjerujem da mogu napraviti 60 parking mjesta + 2 autobusa tamo. Iza zapada mislim da ce biti samo parking za 10 automobila i 2 autobusa kao sto je nalozeno pravilnikom UEFA (tj. MORA se tu nalaziti) dok ce VIP parking sa 50 mjesta biti na nekoj drugoj lokaciji (to moze biti i tipa u garazu u Robotu na Socijalnom, bivsi Strojorad i sl.) jer ta lokacija samo mora biti osigurana i zasticena te obezbjedjena od strane kluba (tj. da VIP osobe ne placaju licno taj parking, vec klub). Takodjer se nadam da se nece od prostora iza istoka napraviti parking.
- TV studio minimalnih dimenzija 5x5x2,3 mora biti na stadionu, ali on uopste ne mora imati pogled na teren. Prezentacijski TV studio sa neometanim pogledom na teren je tek potreban za kategoriju IV koja je potrebna za play-off Lige Prvaka i grupne faze te dalje faze evropskih takmicenja (te je pored njega potreban jos jedan TV studio).
- doping prostorija MORA biti u podtribinskim prostorijama blizu svlacionica i velicine od minimum 20m2
- gaziste na istoku se mora obnoviti ako bilo sta se planira raditi na njemu jer je trenutno stanje katastrofalno i nije uopste bitno hoce li ici sjedalice izravno na njega ili prvo na celicnu konstrukciju
- na zapadu se nece samo ograda promjeniti vec i gaziste koje mora biti od protukliznog lima
- Evo sta kaze UEFA za glavnu kameru/kamere tako da se nece postavljati kamera na krov ako se ovo mora ispuniti:
"Pozicija glavne kamere mora biti točno u liniji sa središnjom crtom i na visini koja čini kut od 15-20 stupnjeva od vodoravne plohe do središnje točke."
+ za kategoriju II ta platforma mora biti povrsine 6m2 i da se na nju moze smjestiti dvije kamere
- Stolice na sjeveru OK, zanima me samo kakav je pogled iz sjeverozapada zbog krova od zapada? I zar na sjeveru vec nije postavljena rasvjeta koja osvjetljava tribinu?
- Za reflektore ti ne mogu biti pametan, ali i ako nedostaje jacine rasvjete mislim da se to moze poprilicno lako rijesiti kupovnim jos nekoliko rasvjetnih tijela, a na reflektorima ima dovoljno mjesta.