sub mar 04, 2017 5:56 pm
Evo stigoh kuci, pa da bacim koje slovo.
Grbavica puna, svaka cast. Lijepo vrijeme, dobar teren, sve idealno.
Ovu tekmu treba podijeliti po poluvremenima.
Prvo poluvrijeme dobro za nas. Mladost imala onu sansu nakon one slucajne situacije, mene presjeklo, sreca ne udje.
Zeba bio najbolji. Svaka cast, trcao, borio se, dijelio lopte. Defanziva isto na visini zadatka.
Lendra majstorski iskoristio sansu, napadacki instikt. Na kraju imao sansu, trebao driblati, ali nije...
Sa juga se nije bas dobro vidjelo da li je ono bio penal?! Po meni jest, ali treba sacekat izvjestaj. Takodjer, greska sudije kada je Zeba uklizao i izbacio Miroslava i onaj debil svira faul.
U prvom poluvremenu, koliko toliko smo imali brz protok lopte. Bilo je tu dobrih duplih pasova. Izgledali smo odlicno u prvom poluvremenu. Da je bilo prisebnosti trebali smo u prvom poluvremenu rijesiti tekmu.
Eh drugo poluvrijeme..
Mi izgleda nismo izasli iz svlacionice na drugo poluvrijeme. Grob te ****, kakvo je ono nezalaganje i kurcobolja.
Veznog reda nema, znaci ni naprijed ni nazad. Zeba nije nastavio kao u prvom, a Markovic i Blagojevic odron. U napadu kao da smo ukljucili slowmousn, a u odbrani smjesno.
Nikako nismo bili blizu njihovim igracima, dozvoljavali smo im da nam lagano probijaju prvu liniju odbrane. Pasovi po zemlji, igrac utrci izmedju dvije linije, niko ne isprati i ne pritisne ga u prijemu. Igraci Mladosti su nas driblali samo tako, svi stoje na petama i zaobilaze nas kao da nikog nema..
Ali u svemu tome opet treba stopere pohvaliti, borili su se, krpili sve i svasta. Ona konfuzna situacija kad je Kerla nabio glavom Bogija i odbila se u gol kad Veca paradu pravi. Svaka cast macko..
Mladost je bolje stojala, spremnije izgledala, ali opet moze se reci da nisu nista konkretno napravili. Mada bojao sam se da iz neke gluposti ne padne gol. Povukli smo se previse. Loptu u nasem posjedu nismo mogli zadrzati ni pola minute. Niko da se otkrije, da potegne, da protrci.
Lendra cijelo drugo poluvrijeme stoji na petama i u ofsajdu.
Zakaric KATASTROFA, apsolutna KATASTROFA u oba poluvremena. Rizva ga pojeo. Ne moze da probije, samo spusti glavu u koljena i uvaljuje guzove, pa dodju dvojica i uzmu mu loptu. A da ne govorim nazad. Nije ga bilo od 50. minute nigdje u odbrani. Visila nam je ta strana, igrac manje je bio, pa je Kerla krpio dole.
Mico nista posebno. Nije ni imao lopti, jer mi nismo pogli prenijeti loptu na njihovu polovicu.
Sinisa konkretan nazad, ali je bilo gresaka pri predaju lopte.
Drugo poluvijeme mogu da poloze Stoperi i Veca.
Ni izmjene nisu nista uradile.
Atmosfera i na tribinama je pala nakon poluvremena. Isto kao da je neko nas uspavao sve kolektivno.
Rezime:
Odlicno prvo poluvrijeme. Drugo naprijed nista nismo uradili, a nazad igrali lose, ali ipak i pored toga Mladost nije prijetila.
Zamjerka je u nezalaganju. Vrlo lako smo mogli primiti gol, jer je protivnik imao inicijativu.
Zasto se mi kod kuce povlacimo protiv Mladosti?! Zasto nemamo snage u drugom?!
PA treba da nastavimo, da zabijemo jos jedan, a mi se povlacimo i branimo..
Upisali smo tri bobe. Hajmo reci zasluzeno, jer smo u prvom pokazali vise nego Mladost u drugom, ali pristup nije valjao i protiv jacih ekipa necemo se uspjet sacuvat ako ovako budemo igrali.