Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub mar 04, 2017 5:36 pm

Samo da koldzi yebem obitelj o transferkurceve

exbabilon
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:37 pm

Najgore mi je kad i pored pobjede sa stadiona izadjem razocaran. Odlicna atmosfer, posjeta, vrijeme, rani go... I onda nista. Mora ovo puno bolje. Sad ne mozemo pricati vile nosale pitare, danas smo i mi imali srece i provukli se. Analizirat ce se igra danima, ali vec posjeta na iducoj domacoj ce bit prepolovljena. Svaki put dobru posjetu i euforiju useremo i tako je i danas bilo.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Elegant
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:39 pm

Neodgovornost pojedinih igraca nas je mogla kostati, nije mi jasno da ovako podbace nakon tako dobro odrađenih priprema i generalno atmosfere u klubu.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u sub mar 04, 2017 5:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hurmasica
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:41 pm

Hurmasica je napisao/la:
čet mar 02, 2017 9:36 pm
tm8782 je napisao/la:
čet mar 02, 2017 9:32 pm
Jesam li ja jedini koji ocekuje tesku utakmicu protiv Mladosti, ne znam zašto...

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Isti sam, 1:0 dosta :palacgore:
Baš kao i što sam očekivao. Mladost je fakat neugodan protivnik, i napatit će oni još mnoge ekipe u to sam siguran. Mi smo definitivno bili ovaj meč ni na nebu ni na zemlji, nepovezano smo u nekim trenucima izgledali ali sve u svemu, 3 boda su tu, igra naravno da mora biti bolja. Savladali smo i tu prvu domaću utakmicu nakon pauze, i vjerovatno je jednim dijelom i to razlog naše izgubljenosti u nekim trenucima. Idemo dalje, volim te Željo!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plavi orkestar
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:42 pm

LARS1921 je napisao/la:
Pojasni da i mi znamo zasto
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

LARSSON
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:44 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
sub mar 04, 2017 5:42 pm
LARS1921 je napisao/la:
Pojasni da i mi znamo zasto
Jer smo u mogucnosti. Od jedne do druge stanice guzva kao da je carina

Zeljo1921
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:45 pm

Da je bilo dobro danas nije a da je katastrofa nije ni katastrofa. Razocaran sam igrom Zakarica i bio je ubjedljivo najlosiji i Markovic je bio ispod svog nivoa. Imamo jedan veliki problem a to je da kad zabijemo gol automatski se povlacimo i ne znamo da zavrsimo utakmicu,dokrajcimo protivnika vec strepimo do zadnje sekunde, Zeba danas najbolji,

Plava Porodica
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:46 pm

Na zovegu :D
Ja patnje Allahu dragi, tacno sam je pozelio :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

kvalitet
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:48 pm

Mladost nije loša ekipa, ali to nije opravdanje za lošu, baš lošu igru. Svako na stadionu je to vidio. Nisam vidio nekih smislenih akcija, ili barem pokušaja. Ako je i bilo, malo je bilo.

Nikoga ne mogu izdvojiti kao dobrog, moramo i možemo puno bolje. Ali eto, najbitnija su tri boda. Uglavnom, fino smo napunili stadion, vidjeli istok (već sad upotpunjuje stadion, jedva čekam da se završi), uzeli bodove i idemo dalje. Ako ne budemo bolji, Evropa će biti ogroman uspjeh. Ako budemo igrali onako kako znamo, ovo će biti samo jedno loše poslijepodne.

VTŽ!
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

zeljeznicka21

sub mar 04, 2017 5:49 pm

dobri stari Željo, nervoza i belaj na Grbavici, falilo mi je moram priznati, igru brisi, bodove pisi
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

sergejevic

sub mar 04, 2017 5:51 pm

Prelijepo izgleda stadion s novom tribinom, i stvarno je sada onaj pravi smek, jos dok se zavrsi i stolice postave bice odlicno. Posjeta takodjer jako dobra, bilo je dosta raje. Bio sam na sjeveru, a jug je bio pun, jos onaj dio do zapada bas krcato. Pohvale i navijacima na odzivu.
Sve osim toga katastrofa. Bruka i sramota. Ne sjecam se da sam goru igru u zivotu gledao od naseg drugog poluvremena. Kao da su istrcali pred sto hiljada protivnickih navijaca, svi pogubljeni. Lijeva strana opet uzasna, gora od Kramarica i Tiaga svojevremeno. Ocajno. Slavko je cijelu utakmicu mahao i skakao pored linije, a nista nije mogao promjeniti. Dodavanje igraca na nivou amaterske ekipe, pa cak i gore. Opsta nervoza na tribinama, raja je bukvalno popizdila od muke. Stvarno neshvatljiva igra. Prvo poluvrijeme jako lose, a drugo jos sto puta gore.
Kerla je bio igrac vise za Mladost od samog pocetka. Mislim da je on uzrok ovako lose partije. Unio je totalnu paniku u cijelu ekipu svojim potezima. Zakaric i Stojanovic mogu odmah uz njega.
Nisam najbolje vidio sta se desavalo kod one odbrane Kjosevskog, ali je izgledalo nevjerovatno sa sjevera. Opet nas je spasio svojom odbranom.
Treba biti realan i reci da je Mladost danas zasluzila barem bod. Mi smo to zasluzili u Sirokom, ali smo izgubili, danas se vratilo.
Treba opet podvuci rijeci Ivice Osima da raja ovdje zna sta je fudbal, znamo sta smo i koga nekada gledali na nasem stadionu. Ovo je danas bilo totalno suprotno i ovo je nesto sto odvraca ljude sa stadiona. Mislim da nema mnogo ekipa u ligi koje protiv jedne Mladosti imaju ovakvu posjetu, a vratili su nam na najgori moguci nacin. Upisati tri vazna boda, ali sa ovakvom igrom nas nema nigdje. Gore od ovoga ne moze.

Leon_Professional
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:56 pm

Evo stigoh kuci, pa da bacim koje slovo.
Grbavica puna, svaka cast. Lijepo vrijeme, dobar teren, sve idealno.

Ovu tekmu treba podijeliti po poluvremenima.
Prvo poluvrijeme dobro za nas. Mladost imala onu sansu nakon one slucajne situacije, mene presjeklo, sreca ne udje.
Zeba bio najbolji. Svaka cast, trcao, borio se, dijelio lopte. Defanziva isto na visini zadatka.
Lendra majstorski iskoristio sansu, napadacki instikt. Na kraju imao sansu, trebao driblati, ali nije...
Sa juga se nije bas dobro vidjelo da li je ono bio penal?! Po meni jest, ali treba sacekat izvjestaj. Takodjer, greska sudije kada je Zeba uklizao i izbacio Miroslava i onaj debil svira faul.

U prvom poluvremenu, koliko toliko smo imali brz protok lopte. Bilo je tu dobrih duplih pasova. Izgledali smo odlicno u prvom poluvremenu. Da je bilo prisebnosti trebali smo u prvom poluvremenu rijesiti tekmu.

Eh drugo poluvrijeme..
Mi izgleda nismo izasli iz svlacionice na drugo poluvrijeme. Grob te ****, kakvo je ono nezalaganje i kurcobolja.
Veznog reda nema, znaci ni naprijed ni nazad. Zeba nije nastavio kao u prvom, a Markovic i Blagojevic odron. U napadu kao da smo ukljucili slowmousn, a u odbrani smjesno.
Nikako nismo bili blizu njihovim igracima, dozvoljavali smo im da nam lagano probijaju prvu liniju odbrane. Pasovi po zemlji, igrac utrci izmedju dvije linije, niko ne isprati i ne pritisne ga u prijemu. Igraci Mladosti su nas driblali samo tako, svi stoje na petama i zaobilaze nas kao da nikog nema..
Ali u svemu tome opet treba stopere pohvaliti, borili su se, krpili sve i svasta. Ona konfuzna situacija kad je Kerla nabio glavom Bogija i odbila se u gol kad Veca paradu pravi. Svaka cast macko..

Mladost je bolje stojala, spremnije izgledala, ali opet moze se reci da nisu nista konkretno napravili. Mada bojao sam se da iz neke gluposti ne padne gol. Povukli smo se previse. Loptu u nasem posjedu nismo mogli zadrzati ni pola minute. Niko da se otkrije, da potegne, da protrci.
Lendra cijelo drugo poluvrijeme stoji na petama i u ofsajdu.
Zakaric KATASTROFA, apsolutna KATASTROFA u oba poluvremena. Rizva ga pojeo. Ne moze da probije, samo spusti glavu u koljena i uvaljuje guzove, pa dodju dvojica i uzmu mu loptu. A da ne govorim nazad. Nije ga bilo od 50. minute nigdje u odbrani. Visila nam je ta strana, igrac manje je bio, pa je Kerla krpio dole.
Mico nista posebno. Nije ni imao lopti, jer mi nismo pogli prenijeti loptu na njihovu polovicu.
Sinisa konkretan nazad, ali je bilo gresaka pri predaju lopte.

Drugo poluvijeme mogu da poloze Stoperi i Veca.
Ni izmjene nisu nista uradile.
Atmosfera i na tribinama je pala nakon poluvremena. Isto kao da je neko nas uspavao sve kolektivno.

Rezime:
Odlicno prvo poluvrijeme. Drugo naprijed nista nismo uradili, a nazad igrali lose, ali ipak i pored toga Mladost nije prijetila.
Zamjerka je u nezalaganju. Vrlo lako smo mogli primiti gol, jer je protivnik imao inicijativu.
Zasto se mi kod kuce povlacimo protiv Mladosti?! Zasto nemamo snage u drugom?!
PA treba da nastavimo, da zabijemo jos jedan, a mi se povlacimo i branimo..
Upisali smo tri bobe. Hajmo reci zasluzeno, jer smo u prvom pokazali vise nego Mladost u drugom, ali pristup nije valjao i protiv jacih ekipa necemo se uspjet sacuvat ako ovako budemo igrali.

Hurmasica
Kontakt:

sub mar 04, 2017 5:57 pm

Nervoza se uvukla i u vezni red. Blagojević opet negdje na mrve stao standardno, i čini mi se da je on u prvom poluvremenu uputio jednu poprečnu loptu koja je otvorila kontru Mladosti. Marković isto tako nakon žutog kartona izuzetno nervozan i iskreno samo sam čekao momenat kada će dobiti crveni karton. Bez njih dvojice smo djelovali baš pogubljeno. Zeba jedina svjetla tačka u veznom redu danas.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cikazubo
Kontakt:

sub mar 04, 2017 6:04 pm

Odlika najboljih ekipa je da pobjeđuju i kad ne igraju najbolje, mi smo loše igrali ali je potpuno zaslužena pobjeda, nismo se provlačili kao kone protiv Viteza npr.
Mladost imala jednu pravu priliku, dok smo mi u prvom poluvremenu sasvim dobro odigrali i stalno prijetili a drugo poluvrijeme katastrofa sreća Mladost još gore reaguje na naše "puštanje" da igraju. Lendra nastavio seriju iako je mogao još 1 zabiti, imao je dobrih situacija, ali dobro. Zeba po meni najbolji i jedini koji može dobiti prolaznu ocjenu, Musa kao Mailson 2 izgleda, lik ne da se ne vraća nego ga baš boli k kad izgubimo loptu.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u sub mar 04, 2017 6:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

sub mar 04, 2017 6:05 pm

5 utakmica bez primljenog gola

Slavko Petrović !

Tryg
Kontakt:

sub mar 04, 2017 6:05 pm

A da tek vidite patnje na tvu-u.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Plavi orkestar
Kontakt:

sub mar 04, 2017 6:08 pm

I poslije pobjede i osvojena tri boda ja razocaran mozda prvi put u zivotu.Meni neshvaljivo ovo danas.Koliko god neko ovu Mladost uzdizao ona ni po cemu nije na nivou Zelje ali su danas njihovi igraci na Grbavici pokazali da su igrom,zalaganjem i svojim odnosom prema svom klubu iznad naših zvjezdica.Sta se dešava u glavama ovih naših nikad necemo saznati ali danas su izgledali tako kao da niko ni sa kim u ekipi ne govori i da su svi ljuti jedni na druge.Ništa ni sa cim.Danas je bila antipropaganda fudbala na Grbavici.Nadam se da se ovakva igra nikad više nece ponoviti.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

delinjo
Kontakt:

sub mar 04, 2017 6:09 pm

dodjoh i ja kuci napokon...joj horora majko draga sta je ono onako ....Blagojevicu mozak preskace na par mikrosekudni ....nije mi jasno da u cistoj situaciju gurne njihovom igracu u kontru...isto ko da mu mozak malo preskace pa nekad ne moze da donese normalnu odluku....talijan nek odmah napusti klub ako Kerla bez dana priprema bolji igrac od njega...ono sto je danas Kerla igrao je kriminal ....zao mi je sto ovako tjeraju raju sa stadiona ...vala necu nikog izdvojiti niko nije zaasluzio bilo kakvu pohvalu ....Petrovic lose pripremio utakmicu i kasnio poprilicno sa izmjenama,...i sreca pa Markovic nije dobio crveni morao je ranije vaditi covjeka....definitivno u veznom redu nam fali igrac koji moze povuci...ne mozes sa tri dizelasa igrati koliko god Slavko tvrdio da moze ja garantujem da ne moze.....ma ajde vazna su 3 boda idemo dalje ...mora ovo puno bolje bgm mada mislim da je ovo samo los dan i kao takvi smo pobjedili to dovoljno govori o nama valjda :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

AdisSaca
Kontakt:

sub mar 04, 2017 6:10 pm

Sva filozofija , prvo poluvrijeme odlično , drugo katastrofa i na terenu i Bgm se osjetilo i na tribinama.

Pinkii
Kontakt:

sub mar 04, 2017 6:10 pm

Kad je sudija svirao kraj kao da mi je neko dao milion maraka koliko sam sretan bio.
Prvo je bilo solidno,ali drugo lose skroz. Medjutim, imamo taj problem odavno. Zabijemo gol i onda se povlacimo i pustamo protivnika da nam pravi prilike i pritisak. Danas su skoro svi bili losi eto mozda je Zeba bolje odigrao nego protiv Krupe. Neka sjednu i analiziraju pa nek ispravljaju greske. Mora biti bolje jer gore od onog u drugom ne moze.

Jesmo li sad osigurali ligu za prvaka posto je Siroki samo bod osvojio ?
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava