Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

damirfile
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 25, 2016 11:10 am

Možda kad krenu pripremne utakmice za 2-3 sedmice mozda tada da krenemo sa kampanjom protiv koldze i svih ostalih. Prvo parole pa onda i neki skup odrzati.
Samo da uprava ispoštuje čitateljstvo i hiljade navijača sa ovim saopštenjima i sa izgradnjom stadiona to je ono što će uticati a ne ove medijske hajke. Narod ne vjeruje pričama mogu samo sumnju izazvati ali ono sto uprava radi je konkretno. Možda jedan prijedlog da organizujemo utakmicu povodm završetka ovih radova i obnove stadiona za evropu. To bi idealno bilo i tu bi se dosta moglo sa tribina poruka poslati i upravi i bivšem načelniku.
Zadnja izmjena: damirfile, dana/u sri maj 25, 2016 11:11 am, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:11 am

Nije pametno igrati se sa nasim inatom... nas inat je i donio nase ujedinjenje na ovom forumu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hadzijalagic
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:14 am

Raja sta je sa bagerom? Slabo on nesto kopa..

Cudi me zasto nasi nisu vec izasli sa nekim detaljnim obavjestenjem, tj. demantijem, sinosnjih navoda..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Elegant
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:15 am

Valjda cemo izaci na kraj sa ovim lesinarima oko kluba, nimalo me ne cudio ovo i to bas kad je krenula gradnja istoka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

teteac8684
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:15 am

Ja ih javno pozivam da naprave još koji prilog...Još koju nebulozu...Bujrum...

cikazubo
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:16 am

damirfile je napisao/la:Možda kad krenu pripremne utakmice za 2-3 sedmice mozda tada da krenemo sa kampanjom protiv koldze i svih ostalih. Prvo parole pa onda i neki skup odrzati.
Samo da uprava ispoštuje čitateljstvo i hiljade navijača sa ovim saopštenjima i sa izgradnjom stadiona to je ono što će uticati a ne ove medijske hajke. Narod ne vjeruje pričama mogu samo sumnju izazvati ali ono sto uprava radi je konkretno. Možda jedan prijedlog da organizujemo utakmicu povodm završetka ovih radova i obnove stadiona za evropu. To bi idealno bilo i tu bi se dosta moglo sa tribina poruka poslati i upravi i bivšem načelniku.
Obavezno neku pripremnu odradit na Grbavici, pa da se organizujemo, odradimo neki protestni korteo mirna šetnja, cisto da pokazemo koliko nas ima i da se ne igraju s masom, te da odleprsaju svi ti lesinari od kluba, uprava ce istajati, znali s oni da ce se morati suociti sa raznim kretenimaci dusmanima, dovoljno su to jaki i sposobni ljudi da se izbore sa violinama nekim polu-novinarima i sl..
Edisu ovo nije trebalo u zivotu, da je zacepio labrnju nakon otkaza mozda/sigurno bi ga i vratili u omladinski pogon, ali odma je opleo dan posle i nemas sad pravo da se zalis..

Mirek11
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:17 am

Mirek11 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:blizi se Skupstina. puno toga je u igri. prije svega mislim na zemljiste u srcu gradu, liderske pozicije u najboljem i najperspektivnijem klubu u drzavi...
mala je bara a puno je krokodila. interesne skupine polako izlaze u javnost svaka sa svojom pricom ali jednim ciljem. srusiti sistem i docepati se pozicija sa kojih bi mogli usicariti. s jedne strane SD, s druge uvrijedjeni bivsi zaposlenici, a s trece politicari iz sjene, neimari....

svi oni zaboravljaju ko je zapravo Zeljo. nije to ni Senad, ni Mirsad ni peti deseti. Zeljo smo svi mi. a mi znamo sta je za nas najbolje. znamo i kako cemo do toga doci. znamo i kojim sredstvima se trebamo i kako boriti. pokazli smo to i prije ratova, za vrijeme ratova a Boga mi i nakon njih.

i ovim klosarima cemo pokazati sta znaci biti najjaci krokodil u maloj bari. pokazat cemo im sta znaci biti Zeljo!!!
Slazem se s tobom :palacgore:
Ja bih na Skupstinu pozvao i ovog vrlog nacelnika Koldzu pa ga dodatno pritisnuti argumetima. A mozda ne bi bilo lose da na nasi naprave konkretna prijedlog dogovora sa SD i opstinom oko stadiona, vlasnistva, dozvola, namjene zemljista i svega po ovom pitanju. Svakako je skupstina da koja odlucuje o imovini, sta i kako.

Treba probati rjesiti se ovih ubleha za uvijek, samo dobro skontati koja je to cijena. Mogu se i oni pritisnuti, traziti sve sto nam treba za ono njihovo. Ova situacija ne vodi nicemu, samo bi imali ova podmetanja na koja se bespotrebno trosimo.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:17 am

Polahko Edise bolan, zasto uzimas ulogu uvridjene mlade opet... sto ti to treba. Takve izjave i sranja...

Okolele
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:18 am

E moj Edise ti sa ovakvim istupima sam sebe udaljavas od Želje i navijaca..Ispade jarane na osnovu ovog intervjua da si ti jedini zasluzan za sve pozitivno sto se u klubu desilo..Sjeti se Ode i Čapljića i njihovog otkaza pa pokusaj nesta nauciti sigurno ce ti dobro doci..Nije bitno tvoje JA samo je Željo bitan..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Ajzea
Kontakt:

Krenem da izadjem i sa ulaza se vratim da napisem da ih yebem sve redom ako se danas ne oglase povodom ovoga !

FKZ1921
Kontakt:

Previše pažnje posvećujemo nečemu što je potpuno nebitno...sa bilo kojeg aspekta.
Uradjen je jedan amaterski prilog,ustvari nije uradjen već sklepan. Ovo je njihova sramota i njihov problem.
Sad nam je puno bitniji tema izbor novog šefa struke...

damirfile
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:20 am

cikazubo je napisao/la:
damirfile je napisao/la:Možda kad krenu pripremne utakmice za 2-3 sedmice mozda tada da krenemo sa kampanjom protiv koldze i svih ostalih. Prvo parole pa onda i neki skup odrzati.
Obavezno neku pripremnu odradit na Grbavici, pa da se organizujemo, odradimo neki protestni korteo mirna šetnja, cisto da pokazemo koliko nas ima i da se ne igraju s masom, te da odleprsaju svi ti lesinari od kluba, uprava ce istajati, znali s oni da ce se morati suociti sa raznim kretenimaci dusmanima, dovoljno su to jaki i sposobni ljudi da se izbore sa violinama nekim polu-novinarima i sl..
Edisu ovo nije trebalo u zivotu, da je zacepio labrnju nakon otkaza mozda/sigurno bi ga i vratili u omladinski pogon, ali odma je opleo dan posle i nemas sad pravo da se zalis..
A najbolji poziv za tu utakmicu bi bilo završenje ovih predviđenih radova oko stadiona. Druženje sa navijačima slikanje stadiona tribina urađenih prostorija. Ovo bi se moglo organizovati da bude na nivuou i da se skupe hiljade navijača. Izabrati nedjelju pozvati pozivnice bivšim igračima sponzorima i navijačima koji su donirali svoj novac. Pokazati zid sa imenima slikati se ispred toga itd.... mozemo ovo odraditi da svima zapečatimo usta. To već sada treba početi organizovati. A lahko bi i klub našli možda igrati i sa bivšim igračima i asovima zelje protiv prvog tima. Predstaviti pojačanja taj dan itd.....

teteac8684
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:21 am

FKZ1921 je napisao/la:Previše pažnje posvećujemo nečemu što je potpuno nebitno...sa bilo kojeg aspekta.
Uradjen je jedan amaterski prilog,ustvari nije uradjen već sklepan. Ovo je njihova sramota i njihov problem.
A on je??? :ganja: :rofl:

Elegant
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:24 am

Sta je sa ovim Edisom sta on hoce ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

vrbanjusa
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:24 am

Uh teške teme ovih dana. Izbor trenera, medijska hajka, Edis. Puno toga a mogao je biti prilično miran period za nas.
Oko izbora trenera je dosta toga rečeno i sačekajmo ovih par dana da UO odluči i objavi. Ja sam svoje mišljenje više puta rekao oko moje želje za izbor novog šefa. Nadam se da će svi članovi UO i NO biti doboljno mudri da izaberu pravog trenera za nas, ne onog koji može garantovati trofeje u ovoj ligi, nego onog ko će unaprijediti naše igrače, promovisati omladince, početi igrati lopte sa ekipom itd. Trofeji jesu najbitniji ali u ovoj ligi i nije neki veliki problem osovojiti trofej, kad imaš poredane neke stvari u klubu.
Medijska hajka je počela press konferencijama u općini N.Sarajevo, naručenim člancima na nekim opskurnim portalima i na kraju kulminirala sinoćnjom emisijom na FTV. Nivoi nepismenosti kod većine učesnika svih ovih dešavanja je nevjerovatan i samim tim nam je jasno da ih uopšte ne trebamo shvatati ozbiljno. Mogu pokušavati ali ništa neće uspjeti.
O Edisu neću.
Poenta svega ovoga je da moramo biti svjesni da je previše dušmana i da će na sve načine pokušati da nas destabilizuju. Mi navijači i simpatizeri kluba smo pokazali da smo tu, posjetama, članstvom, skupljanjem novca za stolice.
I poručili smo šta mislimo o svemu. Naše posjete na utakmicama kao i količina skupljenog novca dokazuje da stojimo iza ove uprave i iza Kluba.
U narednom periodu moramo isto tako pokazati da smo tu i da kako i naša himna kaže "nikom te ne damo".
21 10 4

Petrović Slavko

sergejevic

sri maj 25, 2016 11:25 am

Tezak vakat je dosao. Stvarno je tesko biti pametan iz ove perspektive i pronaci logicno objasnjene za sve sto se desava. Koliko god dobrih stvari ova uprava napravila, ima tu i gresaka. To svi znamo. Opet, ko to ne pravi greske? Ko moze reci da nikada nije pogrijesio? Covjek je pozajmio pare klubu, naplatio kamatu, bio dobar i to bi kao trebalo biti nesto lose. Gdje god da si pozajmio taj novac, morao bi platiti kamatu, vecu ili manju sada i nije bitno. Pravo pitanje jeste ko bi u onakvoj situaciji uopste pozajmio pare nasem klubu? Sta bi se desilo da ih nismo mogli pozajmiti? Da li bi klub danas postojao? Na sta bi licio i gdje bi zapravo bili danas? Ja sam uvijek za ovakvu opciju, ako je gospodin Misimovic posudio pare klubu, neka mu ih posteno vrate i neka naplati kamatu. Zato znam da on sutra nece dati izjavu za(zali Boze drveta koje je posjeceno da se napravi papir) neke novine, kao gospodin Mulalic i pricati kako je on dao vise Zelji, nego li Zeljo njemu. Jednostavno imas sve napisano, uklnjizeno i dokumentovano. Nema prostora za razne interpretacije situacije, zna se ko je kome sta i koliko dao, koliko je vraceno.

KO PRIMA DUGUJE, KO DAJE POTRAZUJE.
Otprilike je to temelj u knjigovodstvu i sva filozofija te oblasti. Kada se to nauci i shvati sve ostalo je mnogo jednostavnije. Ne mozes nekome nesto dati i ne naplatiti, niti mozes nesto uzeti, a ne vratiti. Moras imati otvorena dva konta, prvo ukljizeno na dugovnu stranu, a drugo na potraznu. Kada dodjes do knjgovodstvenog dnevnika imas aktivnu ili pasivnu stranu popunjenu, a nikako obje. Ako nemas izjednacene te dvije strane ne mozes zakljuciti dnevnik jer odmah nesto nije kako treba. Ne mozes nikome pokazati dnevnik koji nije zakljucen i predstaviti ga kao ispravan dokument, jer on to nije. Ne mozes nikako napisati u knjigovdstvu, ja sam eto dao pare jer navijam za taj klub, jer je jedno od osnovnih nacela dokumentovanost, dakle sve mora biti na papiru, jasno potpisano i prilozeno u dokumentima koje smo sinoc vidjeli. Sve drugo je van zakona i potpuno nerelevantno.

Nazalost propali smo kao drustvo, iako je to vec dugo tako, ali kada vidis ovakve stvari iznova se razocaras. Bilo je tesko i u ratu, ali znali smo za sta se borimo i sta je na kocki, znali smo sta je s druge strane linije i protiv cega se boris, mastali smo o danu kada ce sve to biti iza nas i kada cemo imati neki mir. Meni je danas mnogo teze nego tada. Vise ne znam ni za sta se borimo, sta nas ceka sutra, protiv koga i cega se borimo, a Boga mi nemam vjeru da ce biti bolje kada novi dan svane. Ovo vjerovatno nije sve sto oni imaju, iskoristiti ce svaku gresku, dok su oni na tim pozicijama jasno je da nemaju casti i da ce udarati ispod pojasa. Kako protiv takvih ljudi? Ja stvarno ne znam.

MU'MIN T.M.
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:28 am

Dolina je napisao/la:Jbg, ona priča poslije otkaza mu nije trebala a pogotovo ovaj sada intervju koji dolazi poslije sve ove frke. Ni prvi a ni zadnji koji je dobio otkaz na bilo koji način. Jesi li profesionalac ili nisi. Za sportskog je u pravu. Fakat nije imao s kim raditi a ni on nije neki kefalo tako da je sve ispalo kako jeste. Sve ostalo :palacdole: , samo se još više ukopava. Kad već toliko sereš onda budi spreman i da pojedeš.
A danas na istok poslati još tri bagera i postaviti jedna kran samo onako nek stoji radi dušmana. Vidjet će se iz bilo kojeg dijela grada.
Uskoro dizalica ide da pomakne lokomotivu :shisha:

FKZ1921
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:28 am

teteac8684 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Previše pažnje posvećujemo nečemu što je potpuno nebitno...sa bilo kojeg aspekta.
A on je??? :ganja: :rofl:
Ja ne znam...A mislim da niko još ne zna. Valjda ćemo do kraja hefte znati.

Okolele
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:29 am

Elegant je napisao/la:Sta je sa ovim Edisom sta on hoce ?
Hoce da bude cistac na Grbavici ali nasi mu ne daju kako on kaze..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Hadzijalagic
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:29 am

Za 70% gledalaca one emisije sinosnji prilog nije amaterski vec je primjer priloga na koji su ih navikli nepismeni i samoprozvani novinari.. Konzumenti onakvih emisija nisu navikli na kvalitetno istrazivacko novinarstvo, tako da im je onaj amaterizam sasvim uobicajen.. Ako budemo sutili i ne iskoristimo sav taj amaterizam ucinicemo sebi medvjedju uslugu.. Poored toga i mnogi navijaci koji nisu upuceni kako treba zasluzuju objasnjenje i pravu sliku..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava