Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Neandertalac
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 17, 2016 10:57 am

ChWilla je napisao/la:đermanović je sa dobrim razlogom iza lendrića. ali generalno, vidi se da momak umije, spreman je, i on dobro čita igru i traži prostor, i pravi ispravne odluke. fula - pa fule svi. ali ne pokušava pogrešne stvari, ne dodaje kad treba pucati i obratno, u kojem pogledu su dosta naših ranijih špiceva bili baš krampe i panjevi. i neki koji su se nadavali golova.
Ma super je on, totalno drugaciji profil igraca od Lendrica sto trener moze jako dobro iskoristiti. I jako je bitno da se razigrao, ovaj go mu vjerujem puno znaci.
Skontaj i da je juce igrao Beganovic a iza Lendrica igra Bekric.

Ne sjecam se kada smo imali dva ovako kvalitetna spica, to je moja poenta.
Željeznicar za život cijeli!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet mar 17, 2016 10:58 am

Hajd' super. Nadam se samo da će biti i za djecu da se uzme.

dell21
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:00 am

Hadzijalagic je napisao/la:Pitao sam na 1921 forumu pa da i ovdje priupitam:

Sest sektora sjevera na kojima su slova ima oko 3200 stolica pod uslovom da su sektori jednaki a mislim da jesu (po mom brojanju 536x6).. Kada se stolicama popune i ove dvije "zdenke" kapacitet sjevera bi mogao biti nesto malo preko 4500 sjedecih mjesta..

Jug ima 2571 stolicu po brojanju forumasa @AnelZ koji je napomenuo da na jugu fale dva reda na vrhu tribine na kojima nema stolica..
@AnelZ Znas li druze mogu li se stolicama pokriti ti redovi na jugu gdje fale? Sa tim redovima bi bilo oko 3000, ispravi me ako grijesim?

S obzirom da se na istok, prema nekim nezvanicnim pricama, planira staviti izmedju 1200-1400 stolica ukupan kapacitet na kraju adaptacije bi mogao biti najvise 9000 sjedalica sto se opet ne poklapa sa nekim prognozama forumasa za koje znam da su upuceni a koja glasi ovako:
FKZ1921 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ako bude neki scenario kao ferenc prošle godine idemo na lavor kao rezervni i zdravo. ali kad može reprezentacija igrati baraž sa portugalom na 11.000 kapaciteta možemo vala i mi drugo pretkolo.
12200 stolica ce biti na stadionu.
Ispred slova f i poslije slova o imas onaj sektor koji je skoro pa iste veličine kao ovih 6 (mozda za stotinu manji) pa onda idu zdenke.
Vjeruj kapacitet sjevera je 5 000 ne znam tačno u stolicu ali pređe 5 milja.

Virtu4L

čet mar 17, 2016 11:03 am

jovanmaksimovic je napisao/la:koldzo je nas vise puta izdao, samo da bi dobio glasove... sada mu treba pokazati srednji prst i neka mu je sto dalje kuca od nase... nije ni zasluzio da se spomene u kontekstu ovih pozitivnih desavanja u klubu
Da, izdao nas je, izradio, nazovi to kako hoces, ali ova uprava okrece nove stranice. Ako zelimo ubrzati neke procese poput onoga o regulacionom planu - bice mnogo lakse sa Koldzom i podrskom Opstine.

Budimo realni, osvrnimo se na rad prethodnih uprava kluba... sta nam je Opstina mogla pomoci?
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

likusa
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:05 am

vrbanjusa je napisao/la:
likusa je napisao/la:Jel danas trening i ukolko :)
Danas sa Pofaličkim, u 12:30.
Hvala :palacgore:
Željeznicar za život cijeli !

ChWilla
Kontakt:

neće biti mnogo lakše - nego ne može bez toga. ono što nama treba mora opština predložiti zavodu za planiranje, a zavod dati pozitivno mišljenje i vratiti opštini da završi proceduru.
gradi željo boli te *****

Mirek11
Kontakt:

Hadzijalagic je napisao/la:Opcina je ucestvovala u sufinansiranju nedavnih radova na zapadnoj tribini (kada su se radile svlacionice).. Iako imam isto misljenje o Koldzi kao i vecina ja i pored toga ne bi odbio niciji novac, cak naprotiv, trudio bi se da izmuzem maksimum iz svih njihovih kampanja..
Ja sam se vodio istom logikom, uzmi gdje mozes uzeti a mora se biti mudriju.Ne volim ga ni ja ali ko u poslu pricao o emocijama!?
Da su ranijih godina ljudi u klubu bili mudriji moglo se izvuci vise koristi nego sto jeste. Npr. sa opstinom se moglo dogovoriti da mi damo dio iza istoka za dvoranu a da za uzvrat naprave istok ( u visini sjevera) na koji bi se naslanjala dvorana ili prateci objekti i sl.. Znam reci ce svi talovi, ovo ono ali mislim da se mogao napraviti neki dogovor.
Ne treba zaboraviti da od njih dobrim dijelom zavise i papiri za eventualnu gradnju novog stadiona.
Ali postujem misljenje.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hadzijalagic
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:09 am

@dell21
Ti sektori imaju odprilike oko 300 stolica ( ne mogi na njima prebrojati tacno jer nemam dobre slike) i u zdenke sam racunao da moze stati jos neki 600 stolica i tako sam dosao do oko 4500.. Mozda sam i ja nesto preracuno, ko ce ga znati..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:10 am

Izgleda da je preminuo bivsi igrac Zelje, Zoran Paprica..

Neandertalac

čet mar 17, 2016 11:15 am

Hadzijalagic je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Da jos jedan napisem brzinski.

Sreca fakat pa se navijaci koji pojma nemaju o fudbalu apsolutno nista ne pitaju. Stvarno sreca.

Tu ulaze svi koji negativnu ocjenu daju Djermanovicu.

Neznalice naravno nisu primjetile koliko je pretrcao, koliko teskih lopti sa igracem na ledjima primio i distribuirao, koliko je duela dobio i naravno najvaznije na kraju, pistigao je gol sto je bitno za samopouzdanje, pogotovo jer je on nas drugi spic.

A to sto ne uzme loptu i nanize pet igraca da bi zadovoljio vase megalomansko neuke apetite je sasvim druga stvar.

Edit. Da, takodje jako bitna stvar sto je Stevanovic pogodio. Jako jako bitna.
Nisam strucnjak ali meni je Djermanovic poprilicno spor i trom igrac za jednog napadaca.. Juce je zabio i samim tim opravdao povjerenje jer to primarni posao napadaca.. Mene nije impresionirao uopce sto se ostalog tice i da se ja pitam Djenis i Mujagic bi imali prioritet ako nista onda zbog potencijala koji je sigurno na njihovoj strani..
Pa to ti pricam. Nisam ni ja ali eto posao spica je malo vise od tog primarnog.

Jos jednom sreca.

Ovo mislim skroz pozitivno, uzmi i mene u racunicu da se sta ne naljutis.
Željeznicar za život cijeli!

SWRA_1921
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:16 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:@1921
Da bi mi bili favoriti protiv Širokog, Slobode, Zrinskog ili pitara treba nama još kvaliteta u svakoj liniji itekakvog. Ja se iskreno nadam da je struka toga svjesna i da će se u tom smislu igrački ciljano pojačati za ligu 12 sa par baš kvalitetnih igrača koji odskaču ako nam je cilj titula. U protivnom situacija će biti slična ovogodišnjoj - ravnopravna borba za prve četiri pozicije.
Hmmm... Ovo bih da prokomentarisem i ne bih se slozio. Zeljeznicar ako uspije zadrzati ovu ekipu, uz eventualno dobru prodaju 1,2 igraca sljedece sezone ce razvaliti tu ligu jer cemo biti prejaki kad se uigramo. Na svakoj poziciji imamo alternativnog jednako dobrog igraca i samo u slucaju odlaska nekih igraca bi dovodio zamjenu. Nama samo fali da se igraci upoznaju sto se kaze "u dusu" da znaju kako koji razmislja i onda krece dominacija.

MU'MIN T.M.
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:19 am

MIROSLAV STEVANOVIĆ :palacgore: :palacgore: :palacgore:

:zeljeznicar1:

Hadzijalagic
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:21 am

@Neandertalac
Ne znam, nije osim juce ni dobijo neku specijalnu minutazu da se moze procijeniti njegov kvalitet.. Mene licno podsjeca na Lazara.. Ne kazem da je los ali isto tako mislim da nije nista bolji od Djenisa na mjestu napadaca.. Postujem i sto ga ti vidis drugacije..

dell21
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:22 am

Hadzijalagic je napisao/la:@dell21
Ti sektori imaju odprilike oko 300 stolica ( ne mogi na njima prebrojati tacno jer nemam dobre slike) i u zdenke sam racunao da moze stati jos neki 600 stolica i tako sam dosao do oko 4500.. Mozda sam i ja nesto preracuno, ko ce ga znati..
Sektor prije slova f ima preko 300 stolica , a ja sam sada našao neku sliku pa sam izbrojao 22 vodoravno i 26 uspravno stolica sektoru F (572 stolice sektor F). vrlo je bitno znati tačan broj po sektorima. Uzmimo da ima 10 sektora (6 sa slovima , sedan prije i poslije slova, te 2 zdenke) da se u brojanju zeznemo za 10 stolica po sektoru to ti je 100 mjesta. Smijem se zakleti da broj prelazi 5 000 a nadam se da će neko zna tačan broj u stolicu :DD:
Zadnja izmjena: dell21, dana/u čet mar 17, 2016 11:24 am, ukupno mijenjano 1 put.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:24 am

Razvaliti nećemo sigurno, ali da je možda nećemo uzeti, ne kažem. Trenutno su nam šanse 20-25% jer imamo 4-5 podjednakih ekipa, kažem trenutno. E sad ako se nešto extra pojačamo - mislim na par igrača koji baš odskaču u ovoj ligi ili ako neko od konkurenata havrekne ili ako se Amar vrati :DD: onda naravno šanse rastu rapidno. Uglavnom šetanja i razvaljivanja ovdje zadugo neće biti.

Hadzijalagic
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:25 am

dell21 je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:@dell21
Sektor prije slova f ima preko 300 stolica , a ja sam sada našao neku sliku pa sam izbrojao 22 vodoravno i 26 uspravno stolica sektoru F. vrlo je bitno znati tačan broj po sektorima. Uzmimo da ima 10 sektora (6 sa slovima , sedan prije i poslije slova, te 2 zdenke) da se u brojanju zeznemo za 10 stolica po sektoru to ti je 100 mjesta. Smijem se zakleti da broj prelazi 5 000 a nadam se da će neko zna tačan broj u stolicu :DD:
Onda sam ja fulio jer sam prebrojao 27 redova u sektoru F a ti 26 i nema svaki red 22 stolice.. Haj znacemo kad se postave sve stolice.. Mene onako nesto interesovalo..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u čet mar 17, 2016 11:26 am, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4L

čet mar 17, 2016 11:26 am

Rodom s mejtaša je napisao/la: E sad ako se nešto extra pojačamo
Ti bi još :mrgreen:
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Mirek11
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:27 am

Jakupovic sudi u Tuzli?! :o
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

fanaticZeljin

čet mar 17, 2016 11:33 am

Mirek11 je napisao/la:Jakupovic sudi u Tuzli?! :o
Smijesno, lik nas uvijek osakati, jedino ako ne bude navlacio Zrinjskom po naredbi
Srcu draga, boja PLAVA !

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:37 am

Bi Virtualka što da ne. Volio bih vidjeti jednog zvjer štopera i jednu zvjer desetku jer Bekrija nije budućnost - mora tu biti vrhunska rotacija. Vidio si jučer nema Bekrije - nema ništa. Blagoje nije taj kalibar. Ma ustvari nije bitna pozicija već par igrača koji odskaču i koji mogu napšraviti prevagu u jakim utakmicama. Recimo protiv Širokog potez utakmice je bilo ono probijanje Siniše onom levatu kroz noge i svi smo ostali paf - ja se ne sjačam kad sam ono vidio na Grbavici, a onakve stvari kvalitetnim igračima su manje više normala tj kad ide 1 na 1 ne možeš ga zaustaviti nema šanse. Dakle, par zvijeri koji prave višak pa sad više nije bitno je li bek, cener, krilo ili špic. Znam takvi koštaju prilično, ali onda se može govoriti o nekoj dominaciji. Ovako sve je u pet deka - Veca odbrani ćudo i ti nakon toga povedeš iz briljantnog poteza. Da su oni poveli ode tekma u drugom pravcu. Dakle, neizvjesno i svašta treba da ti s poklopi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava