MrRiccoli je napisao/la:Ima li iko da zna sta napisati na uplatnici pod svrha uplate
Sent from my C5303 using Tapatalk
Upisi: "Donacija za kupovinu sjedalice" i mislim da ce biti OK.
Sto se tice ovih radova na Grbavici, drago mi je da je klub sa ovom upravom shvatio bitnosti ovoga. Mene uopste ne tangira toliko sto cemo sa ovim radovima biti u mogucnosti igrati prva dva pretkola Evrope (jer je rijec o kategorija II koja dopusta samo to) na nasem stadionu koliko mi je bitno da se napokon radi na povecavanju uslovnosti naseg stadiona opcenito jer cu kako god na njemu boraviti cesce u domacin takmicenjima nego evropskim
Po meni ovi uslovi trebaju da budu generalni uslovi za sve stadione u muskoj Premijer ligi BiH jer su ruku na srce smijesni ako pogledas objektivno i drago mi je da smo shvatili da ovo treba biti minimum koji moramo imati, pa bilo to privremeno do gradnje novog stadiona ili ne.
P.S. Ovaj bager mi je donio toliko radosti da to nije normalno. Prepostavljam da je ovo za parking za dva autobusa i deset automobila za momcadi i sluzbene osobe koje po pravilu moraju biti u neposrednoj blizini stadiona i to specificno pored prostorija za igrace i sluzbene osobe u sklopu stadiona. Onih 50 VIP parking mjesta ne treba graditi uz stadion jer bi to bila promasena investicija, a i po pravilniku je samo navedeno da moraju biti u zasticenom i osiguranom mjestu zato ja predlazem da se za njih zakupi prostor na dan utakmice tipa na lokaciji nekadasnjeg Strojorada odakle se veoma lako moze organizovati prevoz do stadiona i zapadne tribine, a i na kraju utakmice ce tim osobama biti omogucen mnogo laksi izlazak bez velike guzve. Zbog tek nekoliko dana u godini ne trebamo toliki prostor (50+ parking mjesta nije mali prostor) u neposrednoj blizini stadiona nepovratno unistiti za parking koji bi se tu nalazio do gradnje novog stadiona. Praviti taj parking iza istocne tribine (to sam negdje cuo) odnosno adaptirati taj prostor bi bilo takodjer pogresno po mom misljenju jer bi bio otvoren za veliku vecinu navijaca na utakmici (za mene nedovoljno zasticen), pogotovo ako osposobimo istok, te bi cesto bi prekidao promet gledaoca ispred stadiona za potrebe ulaza tih automobila na parking (pogotovo kada se pocne graditi i kada se izgradi juzna longitudinala). Da ne zaboravim, sve te VIP osobe moras osigurati dodatno da dodju do zapadne tribine kako prije utakmice tako i nakon utakmice od zapadne tribine do parkinga i zamislite onda da se taj parking nalazi iza istoka.
Odlican potez uprave i svaka cast!