mavi je napisao/la:
Pogotovo ako su neke stvari nerazjašnjene. Ja jednostavno ne vjerujem da neko može ući u čitav ovaj kompleksan posao, a da unaprijed ne isplanira sve do najmanjeg detalja. Naravno da se u poslovnom svijetu prvo nađe investitor koji je voljan da odradi neki posao, pa se tek onda konkretno pristupi izmjeni zakonskih propisa (čitaj: izmjeni regulacionog plana), naravno, ako je to potrebno. Postavlja se pitanje: ko je osoba/pravno lice/privredni subjekt, koja bi učestvovala u izgradnji stadiona u zamjenu za to famozno zemljište? Mislim, ako nastojimo da budemo transparentni u potpunosti prema cjelokupnoj javnosti, što je, naravno, za svaku pohvalu, onda ne vidim razlog da se ne objavi i ime investitora.
Nije tačno da su "neke" stvari nerazjašnjene, sve je rečeno, samo treba čitati i pamtiti, i nije tacno da neko nekoga napada

Ko kaže da smo mi ušli i u kakav posao, o čemu ba vi ljudi pričate? NARAVNO DA SE U POSLOVNOM SVIJETU ne nudi mačak u vreći, nego prvo sredis stvari, pogotovo u ovoj posranoj drzavi gdje nikad ne znas na cemu su, imas sve 1/1 pa te opet debili koce, a da ne pricamo o promjeni namjene zemljista i koga sve tu treba podmazati, to moze trajati Boga pitaj koliko, par godina... To je PLAN ove uprave, način na koji ONI MISLE da je jedino moguće napraviti stadion. Ja se slažem s tim, mi navijaci smo kokuzi, nemamo navijacku svijest o pomaganju kluba, ne uclanjujemo se a ne daj Boze i pomisliti da pravimo stadion, bio bi to fijasko totalni.
Osoba (NIJE MOGUCE), pravno lice, privredni subjekt je onaj koji ponudi najvise za to zemljiste, investitori se traze, nije to posao od heftu dana, nego dugotrajan proces i opet je pitanje da li ces uspjeti. TO JE VIZIJA OVE UPRAVE, jos jednom ponavljam, NJIHOV PLAN, kako napraviti stadion u ovoj posranoj drzavi.
AKO NASTOJIMO da budemo realni, onda malo vise razmisljajmo glavom, citajmo sta nam se prezentuje, jer uprava je cijelo vrijeme U POTPUNOSTI TRANSPARENTNA prema cjelokupnoj javnosti, što je za svaku pohvalu, ali ne mogu objaviti nesto sto ne postoji.
Nadam se da je napokon jasno