Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 24, 2016 3:02 pm

Sto se tice ove generacije.. Braco, hocemo li je halaliti? Ja je halalim..

LARSSON
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:02 pm

Ovo nema ko normalno loptu da ubaci, cime ih hrane, hapom :S

cala
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:03 pm

Lose igraju ova djeca, k'o da gledam nasu igru protiv Rudara ili Celika. Zvezda ce ih razmontirat.

Grbavica
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:03 pm

Šiša generacija :shisha:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Mirek11
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:04 pm

Brkoo je napisao/la:Meni je ovo sto mi u Bijeljini pokazujemo 3-cu godine za redom lose pravo, totalno neuigrani i bez snage. Ne znam kako i na koji nacin Mekic trenira djecu ali sam danas gledao Zvezdu i njihove djecake i oni su za nase svemirski brod, razlika nebo i zemlja krenuvsi od igre sa loptom, igre bez lopte, postavljanja itd. Nama treba biti prioritet dobra reorganizacija u omladinskom pogonu. Od pionira do juniora sa djecom moraju raditi strucni ljudi..
Druze, slazem se da je ovo poprilicno lose ali vjeruj mi da je razilka uvijek bila ogromna u poređenju sa Zvezdom, Partizanom ( sa par izuzetaka kao sto je bila generacija koju je vodi Starovlah sa Karicem, Stanicem ...).
Trenirao sam prije rata u nasim mladim kategorijama i igrao protiv njih na jednom turniru, bili su dosta, dosta jaci i bolji.

Definitivno se stvari u omladinskom pogonu trebaju popravljati, sigurno je da ima talenta ali sa kvalitetnijim radom sigurno bi bilo jos vise materijala za prvog tima. Nadam se da ce se uprava uskoro pozabaviti i ovim pitanjem.
Kada citas sve sto mi pisemo po forumu, plus ono sto sigurno ne znamo a vezano je za druge segmenete rada kluba, mozemo zakljuciti da uprava ima jako puno posla i da ce im trebati jos dosta truda, rada a i srece da se klub izdigne iz nekog prosjeka.

I mene nekad ponese, ljut sam sto nismo izasli u evropu ali genralno mi navijaci moramo biti strpljivi i stvari gledati malo sire i dugorocnije. Ne samo rezultat u jednoj sezoni, ne samo istok, vec klub u cjelini ako zelimo ( a znam da to svi zelimo i pored razlicitih pogleda) imati zdravog i evropskog Želju! :zeljeznicar1:
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

DR.HOUSE
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:04 pm

LARS1921 je napisao/la:Ovo nema ko normalno loptu da ubaci, cime ih hrane, hapom :S
ne znam sta se trenira kakav je cilj nema trke neki jedva hodaju ,neki izgledaju kao da su na hljebu i vodi ,stvarno u zadnje vrijeme bas idem dosta na ove omladinske utakmice i nisam bas optimist ...
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

ponosannavas
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:08 pm

Neandertalac je napisao/la:Pa procitajte ponovo na sta sam replicirao i moje postove danas od pocetka. I ranije.
Kakve ba promjene pisanja i interesi koje spominjem, sta lupas bezveze.

Transparentno, jasno i glasno da nam se kazu planovi za buducnost. Sta tu nije jasno?

Ovo na kasicicu, gadjanje milionskim ciframa, strateskim partnerima, smeta mi to.

Nije sve bas crno i bijelo, ima i sive malo.
Ja baš mislim da ti je čovjek sve fino obajsnio. Eh sad što mi hoćemo uvijek sve više i više detalja to je druga stvar.
Znači tražit će se izmjene plana da to bude građevinsko zemljište da bi se moglo kao takvo prodati i da bi od tih para mi napravili stadion. KLub se neće prodati. Jedino 49%. To je rečeno još prije. Eh sad, ko će biti taj ulagač koji će kupiti zemljište i graditi ne znam. Ja bi volio da recimo to bude neko naš.

LARSSON
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:09 pm

Grbavica
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:10 pm

Ma dobro, uvijek se može desiti da naleti generacija, dvije koje će podbaciti i iz koje će izaći jedan ili nijedan fin igrač. Pogotovo nakon što su prijašnje generacije postavile visok standard, a i nama su očekivanja porasla pa očekujemo puno. A realno u balkanskim okvirima smo tanki, o evropskim da ne pričamo.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Kapiten
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:10 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Ovo nema ko normalno loptu da ubaci, cime ih hrane, hapom :S
ne znam sta se trenira kakav je cilj nema trke neki jedva hodaju ,neki izgledaju kao da su na hljebu i vodi ,stvarno u zadnje vrijeme bas idem dosta na ove omladinske utakmice i nisam bas optimist ...
Da. Ni ja, bas kad vidim kakva su vremena, i ova danasnja djeca, kontam da nema sanse da se ikakav talenat pojavi :mrgreen: Moramo mi dosta toga unaprijediti u pogonu da bi konstantno mogli izbacivati dobre igrace.

Poređenje sa Partizanom i Dinamom je suludo. Njihove škole su među boljim u Evropi. Mi u narednih 100 godina necemo dostici taj nivo.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:12 pm

Mora im klub obezbjediti uslove, ako nista za ovu kondiciju, trku, sta ja znam, daj dobre kondicione, dz teretana, dobre pripreme da se rade, ali kad skontas da je nas prvi tim kondiciono los bio, sta se onda cuditi za ove omladince. A pored toga, trebaju bolji treneri u omladinskoj skoli. Bila je uprava u Zagrebu nedavno valjda, posmatrali rad Dinamove omladinske, mozda sta i pokupe. Skauting moramo kakav-takav razviti, onda stipendija mozda jos, ne mozemo im davati nista priblizno kao komsije(Dinamo, Zvezda), ali malo vise i bolje nego sada, polako s vremenom. Ne moze nista odjednom, ali moraju se korjenite promjene napraviti, svega je bilo zadnjih godina, koliko je guzonjinih sinova prolazilo naustrb talenata od rata pa ovamo itd.
Svidja mi se pravo Mesino razmisljanje i drago mi je da prati situaciju u klubu :palacgore:
A sto se tice Ermina Zeca, takodjer bi bio pravo pojacanje, kao i Jahic, i takvi igraci nam trebaju, ali pojma nemam za koliku platu bi pristao igrati i imamo li sada para platiti dva takva igraca. A da bi bili pojacanja, bili bi. Jos Memisevic i na konju si, ne treba ti vise nista. To bi bila nevjerovatna pojacanja, sigurno. I vidim Mesi se svidja ovaj Admir Smajic, sve vise ga prizeljkujem na nasoj klupi :karanje:
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u uto maj 24, 2016 3:13 pm, ukupno mijenjano 1 put.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

CARSONIO
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:12 pm

Kapiten je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:
Da. Ni ja, bas kad vidim kakva su vremena, i ova danasnja djeca, kontam da nema sanse da se ikakav talenat pojavi :mrgreen: Moramo mi dosta toga unaprijediti u pogonu da bi konstantno mogli izbacivati dobre igrace.

Poređenje sa Partizanom i Dinamom je suludo. Njihove škole su među boljim u Evropi. Mi u narednih 100 godina necemo dostici taj nivo.
Joj kad neko ovako nesto lupi cuj 100 godina ja se slazem da su daleko ispred nas ali brate odvadi malo .
Sve ce doci na svoje podrzimo ove ljude koji su trenutno tu :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:28 pm

Smijemo li pitati za procente :D

vrbanjusa
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:30 pm

LARS1921 je napisao/la:Smijemo li pitati za procente :D
Ako je Višća u pitanju a ode u Fener moguće da nemamo ništa :mrgreen:
21 10 4

Petrović Slavko

LARSSON
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:32 pm

vrbanjusa je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Smijemo li pitati za procente :D
Ako je Višća u pitanju a ode u Fener moguće da nemamo ništa :mrgreen:
A jest ***** ga malehna :D

Da bar uzemo 500 iljada od džeksona da ublazi europu, i od visce bilo sta i kakvog dobrog igraca dovest platit ga posteno al da igra :D

MATORI
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:34 pm

LARS1921 je napisao/la:http://sportavaz.ba/clanak/16643/sinisa ... srbijanske

Prvi auspuh želje
Ma vala očelivali smo više od njega.
Utakmica protiv širokog na nivou koji se od njega i očekivao, poslije sve lošije i lošije, uostalom kao i kompletan tim.

Što se tiče izgradnje istočne tribine... na forumima se može svakakve šuplje pročitati ali ovo je i preko toga...
Više stručnjaka za građenje na jednom mjestu u životu nisam čuo - pročitao.
Svi koji imaju ideje a vidim ideje "frcaju" ko' u Chombeta neka pročitaju šta je napisao Neandertalac, i usklade želje i ideje prema tom postu.
Poznajem projektante, i svi mi koji zmano njih trojicu (iz tog biroa) ćemo se vazda složiti da su kad je struka u pitanju majstori svog posla !
Eh iz uprave ne znam nikog ali vi koji znate ste u više navrata pisali da su isto vrh... i nemam razloga da u to sumnjam.
Prema tome uprava sigurno neće od projektanta ni tražiti tako glupu ideju da istočnu tribinu projektuje tako da je "načuturi"
na ono brdo zemlje - i time upropasti prostor ispod tribine... ma znaš nas....
Malo strpljenja nije naodmet, eto...

Neandertalac

uto maj 24, 2016 3:37 pm

ponosannavas je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Pa procitajte ponovo na sta sam replicirao i moje postove danas od pocetka. I ranije.
Kakve ba promjene pisanja i interesi koje spominjem, sta lupas bezveze.

Transparentno, jasno i glasno da nam se kazu planovi za buducnost. Sta tu nije jasno?

Ovo na kasicicu, gadjanje milionskim ciframa, strateskim partnerima, smeta mi to.

Nije sve bas crno i bijelo, ima i sive malo.
Ja baš mislim da ti je čovjek sve fino obajsnio. Eh sad što mi hoćemo uvijek sve više i više detalja to je druga stvar.
Znači tražit će se izmjene plana da to bude građevinsko zemljište da bi se moglo kao takvo prodati i da bi od tih para mi napravili stadion. KLub se neće prodati. Jedino 49%. To je rečeno još prije. Eh sad, ko će biti taj ulagač koji će kupiti zemljište i graditi ne znam. Ja bi volio da recimo to bude neko naš.
Fulate poentu. Vec se znaju neke stvari, samo sto se ne iznose. Mozda sam se lose izrazio, pa da preformulisem, vec su neki bacili oko na to zemljiste, digli neboder, samo sto osim akcije i najave prodaje zemljista ja ni feninga njihovog nisam vidio.
Moze ovako?

A da ne ispadne da blatim nekoga, samo javno brate izadjes sa planom, i to je to. Ako valja, super, bolje za sve nas. Da mi ne repliciraju pojedini sa tudjim mozgom.
Željeznicar za život cijeli!

Kapiten
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:38 pm

CARSONIO je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la: ne znam sta se trenira kakav je cilj nema trke neki jedva hodaju ,neki izgledaju kao da su na hljebu i vodi ,stvarno u zadnje vrijeme bas idem dosta na ove omladinske utakmice i nisam bas optimist ...

Joj kad neko ovako nesto lupi cuj 100 godina ja se slazem da su daleko ispred nas ali brate odvadi malo .
Sve ce doci na svoje podrzimo ove ljude koji su trenutno tu :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ne bukvalno 100, ali tesko da cemo mi ikada postati tako jaki kao oni da izbacujemo igrace za lige petice koji se odma namecu u tim ligama i izrastaju u strasne igrace.
Porediti uslove u kojima rade njihova i nasa djeca, ulaganja drzave i lokalnih zajednica, rezultate omladinskih selekcija.... je smijesno. Njihovi mladici osvajaju SP, uvijek su bitan faktor na tim velikim takmicenjima. Dok mi i dalje za selektore omladinskih selekcija stavljamo neke varalice, svi se vrte po nacionalnom kljucu, strucnost je nebitna...a samo plasmane na velika takmicenja mozemo sanjati. Kazahstan ti U-21 repku razbije na Kosevu, zavrsavas pri dnu grupe...
U omladinskim pogonima trebaju raditi strucni, obrazovani ljudi, a ne neki bivsi igraci koji psuju djeci, ismijavaju ih i cije je fudbalsko znanje dosta upitno. I naravno, infrastruktura se mora drasticno popraviti da ocekujemo nesto vise.

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:47 pm

storm_raider je napisao/la:Sutra ce biti bum za trenera. :) Pa ko ustane prvi, neka razbudi ostale i pripremi kafu.
Ustajem na faks u 5 :karanje: Pristavit cu ja vodu storme, nek naleti ko moze i nek neko ponese kakav keks :kafa:

Kapiten
Kontakt:

uto maj 24, 2016 3:51 pm

storm_raider je napisao/la:Sutra ce biti bum za trenera. :) Pa ko ustane prvi, neka razbudi ostale i pripremi kafu.
Je li to odluceno ko je šef ili ce se obznaniti ime nekog jakog kandidata ?
Sta bi sa skrivenim podforumom ? Jesam li izbacen ili je podforum obrisan ? Zasto je obrisan ako jeste :mrgreen:
Molim odgovore na ova pitanja.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava