Jesam li ja jedini koji ne bi volio za trenera nekog ko je vec bio tu,izuzev Amara naravno? Draze bi mi bilo da to bude neko novo ime,da nam donese neku svjezinu i promjenu,pozitivnu naravno.Al hajd,vidjet cemo uskoro sve aBd..
Prica o ciljevima za narednu sezonu,ili naredne sezone, nije crno - bijela..Tu treba pogledati ko smo mi,sta je nasa historija,s cim raspolazemo na terenu i sta su nam ciljevi,sta zele navijaci.
Da se ne lazemo,jedan klub u jednoj drzavi velikim cine trofeji.Godina osnivanja,grad iz kojeg dolazi,broj navijaca,igra i sl jesu takodjer bitni faktori,ali bez trofeja si samo jedan od mnogih.Evo imamo mi i u nasoj ligi takvih primjera,a da ne pricam o Evropi.Nas Zeljo je jedan od dva ili tri istinska velikana ove lige,i kao takav prirodno je,ili bi trebalo biti,da u svakoj sezoni kao cilj postavi borbu za trofej(e).Jednostavno tu nas odvaja od ostatka lige,upravo ta ambicija.Jedni imaju za cilj opstanak,drugi izlazak u Evropu treci trofeje..Svako u skladu sa svojom (ne)bogatom historijom.
Eh,apsolutno je tacno da u zivotu,pa samim tim i u fudbalu,nista nije sigurno niti se sta moze garantovati.Ali da su vece sanse da ces uspjeti da ostvaris svoj cilj ako ga postavis na vrijeme i pocnes stvariti uslove od samog pocetka - Bogami jesu.Zbog toga mi nase sanse za narednu sezonu moramo povecati na vrijeme,od izbora trenera,igraca pa do postavljanja jasnih ciljeva.
Igrati lopte je nesto sto Zeljo svakako treba i mora,ali ja to gledam samo kao sredstvo da se dodje do glavnog cilja.Jer,mozda se neko sloziti sa mnom,klub kao sto je Zeljo ne moze imati primarni cilj ljepotu u igri,nego samo kao nacin da se dodje do onog glavnog - trofeja.
Meni licno nece biti tragedija ako Zeljo i narednu seznu ostane bez naslova u ligi i kupu,ali ce mi biti veliko razocarenje ako ne bude medju 2-3 kluba koja se nalaze u najuzoj borbi za te pehare.Mislim da tu treba napraviti jasnu razliku izmedju
trofeja pod moranje i
borbe za te trofeje pod moranje.Zasto? Zato sto smo veliki