Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub feb 11, 2017 8:19 pm

@Chwilla
hahahahaha :D

Kako Blagojevic majstorski iznese loptu s nase polovine i ostavi trojicu igraca iza sebe :klanjase2:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

shzna
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:21 pm

ChWilla je napisao/la:
sub feb 11, 2017 7:50 pm
i mene stoja oduševljava, još od srednje škole i prvih pijanstava.
:klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:

Marković je najbolje poslijeratno pojačanje!
1987

Plava Porodica
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:23 pm

Jovan je nas najvazniji igrac. Mozemo mi Messija i Ronalda po krilima imati, ali cinjenica je kad god je on zaigrao na nekom solidnom nivou i ekipa je igrala.
@shzna Markovicu ovaj sistem odgovara. Uklopio se, a zna mnogo za nase uslove.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:30 pm

eh kad bi mi ovako igrali u ligi, nema ekipe koju ne bi mogli dobiti
ove 3 utakmice smo odigrali ko da su 3 utakmice grupne faze lige europe
i položili smo ih definitivno
naravno da ostaje pitanje koliko je ozibljno protivnik igrao, ali ko je pratio sve utakmice mogao je vidjeti šta se vidjeti treba
šteka realizacija ali opet kažem, u ovoj ligi ni to nebi trebao biti problem ako budemo stvarali ovakve šanse i ovako organizovano igrali odbranu
ako ako...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cikazubo
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:31 pm

Na ovom stadionu gdje smo igrali danas gostujući dio tribine idealno urađen, ovako i mi trebamo ove ograde postaviti sa svih strana..
Spoiler:
slika

Model1964

sub feb 11, 2017 8:37 pm

salle86 je napisao/la:
naravno da ostaje pitanje koliko je ozibljno protivnik igrao, ali ko je pratio sve utakmice mogao je vidjeti šta se vidjeti treba
šteka realizacija ali opet kažem, u ovoj ligi ni to nebi trebao biti problem ako budemo stvarali ovakve šanse i ovako organizovano igrali odbranu
ako ako...
Realizacija ce doci na svoje ako imamo igru.Šteka nam za ove *evropske tekme* i 10ka. Tanko je ovo bilo i od Zebe i od Bekrica. Zeba se rasprico sa sudijama jer nemere fizikom sa ovim evropskim*fizikalcima*
Pored toga što štopa napad,sporo se oslobađa lopte i dopušta lagano oduzimanje što našem veznom redu i odbrani dodaje nove neplanirane zadatke. Ako sam dobro upratio llopte za ove šanse nisu došle od Zebe. Za našu ligu je ok, za vani... tanko bogami
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

salle86
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:38 pm

Željezničar je prema riječima Vukotića u proteklom periodu poslovao s 320.000 KM dobiti, iako nije ostvaren željeni rezultat na sportskom planu.

Kada je konretno riječ o finansijama predsjednik Plavih iznio je poređenja koja se tiču finansija iz istog perioda prošle godine. Tako je recimo Željezničar skoro udvostručio svoje prihode od sponzora. U odnosu na isti period prošle godine (375.000 KM) Plavi su ove godine od sponzorskih ugovora zaradili 537.000 KM. Od transfera su zaradili 1.383.000 KM što je manje u odnosu na prošlu godinu (2.441.000 KM), no vrijedi spomenuti da procenti od Džekinog obeštećenja stižu u tranšama.

Interesantno da Željezničar, iako nije igrao Evropu, uprihodovao je više od prodaje ulaznica nego prošle sezone kada je nastupao u evropskim takmičenjima. Tako su Plavi u proteklom periodu zaradili 501.000 KM od prodaje ulaznica, dok je prošle godine to iznosilo 467.000 KM.

Željezničar je tako imao ukupne prihode od 3,8 miliona KM.

Kao plan za ovu kalendarsku godinu pored sportskih uspjesa koji su prioritet, naglašeno je da se nastavi sa ulaganjem u infrastrukturu, nastavak rasta prihoda u dijelu sponzorstava, ulaznica i "match-day" perioda, digitalizacija poslovanja i nove vrste prihoda kroz TV Prava te inicijativa i učešće u procesu promjene propisa u oporezivanju sportista.

Zanimljivo je da su od 20-ak tužbi koje su zatečene ne tako davno ostale neriješene još samo tri u ukupnom iznosu od 117.000 KM.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

GoRBAVčovICA
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:39 pm

"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

Okolele
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:46 pm

salle86 je napisao/la:
ako ako...
A kad dodju ovde bice ko ono juce kad su igrali sa onom ragbi loptom..Posaljes loptu i ti taman zategnes da je osutas ona na metar od tebe oskoci i ode u pm..

PS:Hoce li vama da otvori ovaj prilog o skupstini..?
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u sub feb 11, 2017 8:48 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SanMan
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:47 pm

Šta mu je "match-day" period
Čestitke vrbanjuši

Model1964

sub feb 11, 2017 8:51 pm

SanMan je napisao/la:
Čestitke vrbanjuši
Dan kada je tekma u Dolini.
Tada se organiziraju još kakve dodatne stvari sve u cilju da navijaci ostanu što duže i ostave koju marku više. Isto tako daje se mogucnost zainteresiranim firmama da sarađuju i predstave i prodaju svoje proizvode i usluge.

SanMan
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:53 pm

Model1964 je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Čestitke vrbanjuši
Tada se organiziraju još kakve dodatne stvari sve u cilju da navijaci ostanu što duže i ostave koju marku više. Isto tako daje se mogucnost zainteresiranim firmama da sarađuju i predstave i prodaju svoje proizvode i usluge.
To ušla lova od Fudinih košpa u budžet

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub feb 11, 2017 8:54 pm

salle86 je napisao/la:eh kad bi mi ovako igrali u ligi, nema ekipe koju ne bi mogli dobiti
ako ako...
Nešto sasvim drugo biće nasa liga, neće te niko u našoj ligi napadati sa šest,sedam igrača kao što je to danas radila Astana. Većina ekipa će se postaviti defanzivno te biće ona čuvena opstrukcija igre koju igra 90% naše lige. I sve to na mnogo lošim terenima nego što je bio ovaj danas.
Za moj pojam nema mjesta euforiji nikakvoj ali ima mjesta optimizmu. Ova ekipa izbori li Evropu može lako ponoviti uspjeh od prije par godina i doći do trećeg predkola.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Model1964

sub feb 11, 2017 8:54 pm

cikazubo je napisao/la:
sub feb 11, 2017 8:31 pm
Na ovom stadionu gdje smo igrali danas gostujući dio tribine idealno urađen, ovako i mi trebamo ove ograde postaviti sa svih strana..
Spoiler:
slika
Pa to je kaFez :) koji svi priželjkujemo :pljesak:

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:56 pm

Gledam na tanane snimak i ono što u prvih 20 minuta vidim kao potencijalni problem su ove poluduge lopte na visinu šesnaesterca. To kod nas u ligi niko ne igra, ali ovi ljudi to umiju i onda naši halfovi spori kakvi jesu imaju problema. Nisu navikli i kad protivnik ima brze prednje igrače i igra na takve lopte izgleda strašno nezgodno. Ostalo za sada ok. Odoh dalje gledati.
Samo još da spomenem što neko reče da se Zeba ne vidi. On kad bi mogao dominirati protiv ovakvih ekipa ne bi se još u Želju vraćao. Da ne zaboravimo, mi se ne spremamo za grupe lige Evrope već za našu smiješnu ligu tako da je po meni ok.

salle86
Kontakt:

sub feb 11, 2017 8:58 pm

Elegant je napisao/la:
sub feb 11, 2017 7:45 pm
slika

Bokocrt, ako ima neko strucan da malo opise ovu sliku (nacrt).
eh ovako
neću o ovoj slici već ću samo nju iskoristiti za ovu moju ideju, san, kako god

malo sam guglao po netu, nisam nešto ni našao (a nisam puno ni guglao), uglavnom ako se ne varam ovo je cijena pleksiglasa u spojleru
Spoiler:
slika
eh sad da iskoristim ovu sliku bokocrta istoka
visina tribine (ako se ne varam) 11.55 m, dužina 22.35
ako uzmemo da visina "ograde" ide 15m onda dobijemo 15x22=330m2. Laički onako kontam da pošto ide pod kosinom, treba nekih (eto nek bude) 200m2
najdeblji košta 262KM, to je "samo" 50.000 KM
nek ugradnja košta isto toliko, ukupna cijena 100.000 KM
jel moguće da nije skuplje i jel moguće da ova moja priča ima pokriće

:)
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Pinkii
Kontakt:

sub feb 11, 2017 9:03 pm

Hoce li ovo biti i desetogodisnje za jug samo ce kostati 500 KM ?
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Model1964

sub feb 11, 2017 9:04 pm

SanMan je napisao/la:
sub feb 11, 2017 8:53 pm
Model1964 je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Čestitke vrbanjuši
To ušla lova od Fudinih košpa u budžet
Po ovome sudeci teško ce Fudo više u Dolini prodavati košpe. U LJ kada je tekma, svi koji hoce nešto prodati moraju preko kluba. To važi za stadion i oko njega. Predstavljanje novog Golfa na Stožicama košta za Olimpijine tekme 15 iljada eura, kada him igra repka 25 iljada. Zainteresirani mora dati ponudu i scenariji događanja. Ako zajebe noga zauvjek. Pivare za eskluzivu tocenja placaju 10 milja.... pa ti vidi
Cesto sam u Engleskoj pa pogledam koju tekmu. Tamo, sok, sendvic, zvake u takozvanoj fan zoni reketira :) klub. Na stadionu stjuardesa :lol: ti proda sve što ti treba, od šala do maramica sa logom kluba.
PS
Poslovni rezon je jasan.

Tvoj proizvod i moguca zarad je xy klubu ide % od te cifre ;)

GoRBAVčovICA
Kontakt:

sub feb 11, 2017 9:09 pm

slika
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

omladina1921zeljina
Kontakt:

sub feb 11, 2017 9:11 pm

Jedući hambaš u Želji iza Ravene, došao sam do nekih razmišljanja. S obzirom kad uzmeš Pirpu, Otrova, Mladost, Aloaloa, Željin hambaš mi je daleko najdraži, nose nadimak kluba, a volio bih ga pojesti na stadionu na poluvremenu neke tekme. Masu sam puta ostao gladan ili sam morao kupit košpe da ne krepam od gladi. Vjerujem da postoji način kako bi se to organizovalo.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava