Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

kb80
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 24, 2016 8:40 am

IvanOsim je napisao/la:Ono sto mi sada najvise mozemo uraditi jeste podrzati izbor trenera, bilo ko da se angazuje od navedenih i nenavedenih, da ima podrsku, i da se nakon dva poraza ne trazi smjena, da se pusti da radi uz max podrsku Treba nam kontinuitet trenera, jer je to jedino pravilan put..
:palacgore:

Tryg
Kontakt:

uto maj 24, 2016 8:43 am

kb80 je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:Ono sto mi sada najvise mozemo uraditi jeste podrzati izbor trenera, bilo ko da se angazuje od navedenih i nenavedenih, da ima podrsku, i da se nakon dva poraza ne trazi smjena, da se pusti da radi uz max podrsku Treba nam kontinuitet trenera, jer je to jedino pravilan put..
I Memisevic i Besirevic :mrgreen:
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:09 am

nikson je napisao/la:Booom :D

Evo u Avazu tekst u cetvrtak trener - rekao Siljak...
Boli me ***** pisite meni ovaj boom, prvi sam ustao :D
Nece moci, nije rekao koji cetvrtak :pljesak:

cikazubo
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:10 am

Liga vise nije slaba kao prije, pogotovu nece biti sad jednostavno u ligi 12, u sezonama kad smo harali s Amarom imali smo mahom 1 ili eventualno 2 konkurenta za trofeje al svi su na vrijeme otpadali, sad imamo 4-5 podjednako dobrih ekipica i bezveze je najavljivat duple krune i slicno, za mene bi izgradja istoka i plasman u prve 3 ekipe bio taman, naravno trofej je uvijek u opticaju ali kao sto rekoh nije to vise ona situacija mi smo Željo dovescemo Amara i 3-4 igraca i bice svake sezone titula, nece..

delinjo
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:30 am

cikazubo je napisao/la:Liga vise nije slaba kao prije, pogotovu nece biti sad jednostavno u ligi 12, u sezonama kad smo harali s Amarom imali smo mahom 1 ili eventualno 2 konkurenta za trofeje al svi su na vrijeme otpadali, sad imamo 4-5 podjednako dobrih ekipica i bezveze je najavljivat duple krune i slicno, za mene bi izgradja istoka i plasman u prve 3 ekipe bio taman, naravno trofej je uvijek u opticaju ali kao sto rekoh nije to vise ona situacija mi smo Željo dovescemo Amara i 3-4 igraca i bice svake sezone titula, nece..
ne slazem se sa tobom....naravno da je cilj titula i nama uvijek mora biti cilj titula...pa ne igra ovdje lester i west hem ....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:36 am

Citiram sa zvanične:
Obzirom da se radi o jedinstvenom projektu na ovim prostorima, koji je bio generator dalekosežnih pozitivnih pomaka u infrastrukturi Kluba, zbog svog značaja i sveukupne važnosti neće biti produžen niti će ikada na ovaj način biti ponovljen.

Ovo nije u redu ovako zakucati i reči da se neće ponoviti. Ovo što je urađeno nije prvi put da su Željini navijači pomogli i niko nema pravo reči da je zadnji. Prva Grbavica je napravljena najvećim dijelom od radničkih para i plata (znam iz prve ruke) s tom razlikom što su ljudi osim para i lično radili iz dana u dan i iz vikenda u vikend. Nisu radovi džaba trajali skoro 4 godine, a danas bi svaka ozbiljna firma taj obim radova uradila za max godinu dana. Ova akcija kao i svaka prošla i buduća jeste specifična, odnosno specifično je vrijeme u smislu načina komunikacije, plaćanja, i mogućnosti učestvovanja (društvene mreže, online plaćanja itd.). Jedino je to drugačije, a ljubav je ista i zbog toga ne treba uskratiti ljubeteljima plave boje da učestvuju i u nekim budućim akcijama. Nas niko, a ni naše predake, nije natjerao da učestvujemo nego to radimo jer nam je stalo i što volimo. Znam da će neko reči ima fan shop, karte itd. ali nije to isto. Pomoći u izgradnji stadiona koji svima nama puno znači na neposredan način nema zamjenu. Nadam se da će Uprava preispitati ovaj svoj stav i nastaviti sa ovom akcijom sve do kraja pa koliko god trajalo. Takav vid ljubavi Željinih navijača se ne smije i ne može nikom uskratiti.

cikazubo
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:39 am

delinjo je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Liga vise nije slaba kao prije, pogotovu nece biti sad jednostavno u ligi 12, u sezonama kad smo harali s Amarom imali smo mahom 1 ili eventualno 2 konkurenta za trofeje al svi su na vrijeme otpadali, sad imamo 4-5 podjednako dobrih ekipica i bezveze je najavljivat duple krune i slicno, za mene bi izgradja istoka i plasman u prve 3 ekipe bio taman, naravno trofej je uvijek u opticaju ali kao sto rekoh nije to vise ona situacija mi smo Željo dovescemo Amara i 3-4 igraca i bice svake sezone titula, nece..
ne slazem se sa tobom....naravno da je cilj titula i nama uvijek mora biti cilj titula...pa ne igra ovdje lester i west hem ....
Mozda se nisam dobro izrazio, uglavnom sad imas jos 4 ekipe podjednakog kvaliteta koje imaju iste ciljeve i ambicije dok si prije u sezonama zadnjeg Amarovog mandata imao mahom jednog konkurenta za trofej, ide nam liga naprijed imacemo vise teskih utakmica jos ako bude plej of mislim da je to super za nas jer odlicno igramo te utakmice s glavnim konkurentima..

delinjo
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:44 am

cikazubo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Mozda se nisam dobro izrazio, uglavnom sad imas jos 4 ekipe podjednakog kvaliteta koje imaju iste ciljeve i ambicije dok si prije u sezonama zadnjeg Amarovog mandata imao mahom jednog konkurenta za trofej, ide nam liga naprijed imacemo vise teskih utakmica jos ako bude plej of mislim da je to super za nas jer odlicno igramo te utakmice s glavnim konkurentima..
pa slazem se...li mi moramo jasno staviti doznanja sta nam je cilj ...naravno ne treba ko anamo oni najavljivati setanje ligom i pisanje po sirotinji ali sa pravim trenerom i strucnim stabom i jos nekim pojacanjem mislim da to mozemo ostvariti..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:45 am

kontranogama je napisao/la:Nama trebaju brzi i jaki ofanzivni vezni. Pored Blagoja jos dvojica. Moje misljenje je da Bekric nije to. Ovoga Javia sam analiziro nije mi bilo mrsko pregledat sve tekme u Roarsima sto je ulazio. Ima tehniku ali mi nije agresivan, specijalno u odbrambenim zadacima, malo bolji od Tiaga. A nije ni brz, bar se nije pokazao u svojoj zadnjoj sezoni. Da li su njegove ostale kvalitete dovoljne za nasu ligu? Nadam se da ce kao i Miroslav da se ponovo digne. Volio bih da grijesim ali ja nisam neki optimista.
A za davanje sanse mladim, svaku tekmu makar po jedan od njih. Specijalno Zericu jer momak ima fin pregled jos kad se oslobodi straha i treme seniorskog fudbala bit ce bolji od Bekrije. kakav je u glavi to ne znam. I tacno neko rece treba ga malo nabildati, nako mi je malo slabasan za seniore.
Ovo mi se ne đasvi nikako što si napisao za španca. Nama upravo treba jedan lucidan brz veznjak da razbije onu monotoniju od dodavanja u krug bez ikakvog učinka. Nadam se samo da će novi trener to riješiti, a glavna stvar je brza igra uz maksimalno kretanje bez lopte odnosno stalno nuđenje i traženje igre, a ne kao do sad - daj da je ja samo nekom ćuhnem (da ne budem kriv) pa nek taj neko vidi šta će dalje, a ja stojim gdje stojim. I onda kad nekom dosadi, a to su najčešće bili stoperi - oni je nabiju gore Stevi iil Lendri i od tog nema ništa. Ovo kvalietan trener sigurno može prevazići, e sad je pitanje mogu li to ovi naši igrači izdržati. A da bi mogli moraju fizičku spremu enormno podići. Sto puta smo rekli da ko ne može danas cenera pretrčati na tekmi nek mijenja sport.

Zeljocity
Kontakt:

uto maj 24, 2016 9:51 am

Ja se samo nadam da ce uprava dovesti dobrog trenera jer od toga bi nam moglo zavisiti sto sta u buducnosti. Dovesti dobrog trenera u vecini slucajeva znaci i povecanje budjeta za nekih pola miliona KM (evropa + bolja igra = vise raje na utakmicama).

exbabilon
Kontakt:

uto maj 24, 2016 10:30 am

Iz kluba nikad nece niti smiju najaviti setanje ligom i bilo kakav oblik dominacije, ali krajnje vrijeme je da se titula postavi kao cilj za narednu sezonu. Sad hoce li oni ici od utakmice do utakmice, igrati samo domace, samo gostujuce, samo derbije, svaku petu tekmu, kupovati utakmice, to je do njih... poslije godina stabilizacije, vrijeme je da titula ako nista drugo bude jasan i glasan cilj.

IvanOsim
Kontakt:

uto maj 24, 2016 10:39 am

Izlija je napisao/la:Cilj sezone:
-napraviti istok
-početi jug
-izboriti evropu
Odlicno receno, ja bi bio prezadovoljan..

Vise bi volio da za 4 godine izgradimo stadion, a ni jedan trofej ne uzmemo, samo da smo u vrhu, i idemo u evropu, nego da se stadion napravi za 10 godina, a da mi u tom periodu uzmemo 3 titule i 2 kupa....

Uh @Tryg to bi bilo odlicno, njih dvojica i trener sa bezrezervnom podrskom, i nama je put ka uspjehu u mnogome olaksan...

Sto se tice najave titula, cinjenica je da u vecini slucajeva ona ekipa koja najavi titulu, na kraju je ne osvoji, necemo mi biti veliki klub najavljivajuci titule i duple krune, nego igrati svaku utakmicu max, bez opustanja, pobijedjivajuci, sportski podnositi poraze (kojih ce biti malo), ne smjenjivati trenere nakon dva poraza...
A Sinisa je svjestan da je odradio veoma losu sezonu, al vidi da ga nasa raja i dalje gotivi, i on hoce ovim izjavama da ga navijaci kao jos zagotive i na tu kartu igra...

I ono sto je fkt specificno za nas mentalitet jeste, nas igrac kad ode vani, mora biti debelo bolji od domaceg da bi igrao, a da bi ga publika bas zagotivila mora se bas pokazati, a kod nas vecina raje bi stavili Sinisu da igra umjesto Memije, iako mu nije ni do koljena igrac, da ne govorimo o tome koliko smo vise zagotivili lika koji je jednu polusezonu odigrao, nego Memiju koji je sa 17 god poceo da igra kod nas, sa 18 se zajbavao sa Ferencvarosevim igracima, a sa 22 god aBd u krugu reprezentativaca...
To samo ima kod nas definitivno, al sta reci nego, napaceni bosnjo...

Jaozinho22

uto maj 24, 2016 10:48 am

@Bravo Izlija na to dodati kup ili ligu svejedno je mada bih volio da prvo osvojimo kup pa onda slijedeće sezone da ganjamo nesto vise....Svakako je rečeno da klub ima viziju tako da se ne sekiram.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Vrag

uto maj 24, 2016 11:21 am

Nismo mi Siroki ili Sarajevo ba. Da se zadovoljimo Evropom. Najveci klub u drzavi, pa to je meni smijesno. Za mene je i ova sezona neuspjeh. Mada zbog ovih pozitivnih stvari oko stadiona necu da pjenim.
Cilj treba i mora biti dupla kruna. Titula MORA doci na Grbavici. Dosta je sezona proslo bez trofeja ne smije vise.
Ako cemo vec ciljeve navoditi
Dupla i stadion, titula, kup, evropa

Dolina
Kontakt:

uto maj 24, 2016 11:26 am

Nama da Murinjo dodje ništa nam ne znači ako će biti poluprazan stadion a po meni navijači su nam najbitniji segment. Nema njih-nema Želje. Čudna smo mi sorta, na zadnjoj proslavi titule nije nas bilo 5 000 na stadionu. Ni karta nije skupa. Nemamo naviku da idemo na utakmice. Zato nije loše ovo što se dovlače reprezentativci i Španjolci ma koliko koštalo isplatiće se. Svima njima je ovo normalmo usputna stanica, klub da se vrate u formu i da idu dalje. Sve je to marketing. Ponuda - potražnja. A nama to i odgovara. Uvijek na njima možeš zaraditi. Očekujem da sa ovom istočnom tribinom napokon i oni koji nikada ne idu na tekme napokon počnu dolaziti sa porodicom.
U Engleskoj na utakmicu ide čitava porodica, kao Family day. To očekujem od ove istočne tribine, da ima sve one popratne sadržaje koji se inače nalaze na svim stadionima. Toaleti, restoran brze ishrane, igraona za djecu, Fan shop, itd.
Kad sam bio na Stamford bridgeu oduševila me je jedna stvar, tribina iza klupa sa igračima, to je ona donja, zove se porodična. Iza zadnjeg reda stolica nalezi se veliki red konzola sa video igrama i igraona. Zbog čega? Ako djetetu bude dosadno, ode na konzolu i igra PES-a. Tu se ne toči alkohol ali ima svega ostaloga, od sokova, kolača, igračaka sa Chelsoevijem motivima itd.
Kod nas ne mora biti ovako ali barem jednim dijelom treba porodicama pružiti užitak da im bude fino i da osjećaju potrebu doći i drugi put.
Ne biste vjerovali koliko se novca ostavi na stadionu kada se kolektivno-porodično dolazi. Kod nas je glavni gurmanski doživljaj sok od 1dl koji se puni u Buća potoku i košpice koje neka nana prži u Starom Gradu.
Zato će nam taj Istok puno značiti. Ne sumnjam u ovu upravu i mislim da se ide u tom pravcu.
I napokon da prvi dio sezone odradimo furiozno a neka proljeće bude nečije drugo, dosta je bilo.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

terabajt
Kontakt:

uto maj 24, 2016 11:26 am

Vrag je napisao/la:Nismo mi Siroki ili Sarajevo ba. Da se zadovoljimo Evropom. Najveci klub u drzavi, pa to je meni smijesno. Za mene je i ova sezona neuspjeh. Mada zbog ovih pozitivnih stvari oko stadiona necu da pjenim.
Cilj treba i mora biti dupla kruna. Titula MORA doci na Grbavici. Dosta je sezona proslo bez trofeja ne smije vise.
To treba da bude cilj i svake godine je to cilj. Ali ne smijemo biti bahati pa na sva usta to pricati i govoriti, najavljivati u novinama i izjavama pa stvarati pritisak i igracima treneru i upravi a bgm to ce se odraziti i na tribinu i podrsku timu kad dodu losiji rezultati što vidimo kod kona sa kobilje glave. Mi nismo pitari i nikada necemo biti.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto maj 24, 2016 11:31 am

Ni Bajern ni Juventus javno ne najavljuju duple krune i neke dominacije.. Zna se koji su ciljevi velikih klubova pa tako i naseg ali najavljivati duple krune i dominacije mogu samo pitari..

Danas vidjeh bager i tri kamiona na istoku ali ne daju da se udje.. Sporo mi ono nesto ide.. Ako je onaj bagerista placen na satnicu treba ga malo pritisnuti :mrgreen:
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u uto maj 24, 2016 11:33 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

dell21
Kontakt:

uto maj 24, 2016 11:32 am

Hadzijalagic je napisao/la:Ni Bajern ni Juventus javno ne najavljuju duple krune i neke dominacije.. Zna se koji su ciljevi velikih klubova pa tako i naseg ali najavljivati duple krune i dominacije mogu samo pitari..

pile87
Kontakt:

uto maj 24, 2016 11:34 am

slika
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Mirek11
Kontakt:

uto maj 24, 2016 11:36 am

Vrag je napisao/la:Nismo mi Siroki ili Sarajevo ba. Da se zadovoljimo Evropom. Najveci klub u drzavi, pa to je meni smijesno. Za mene je i ova sezona neuspjeh. Mada zbog ovih pozitivnih stvari oko stadiona necu da pjenim.
Skromno bosnjacki :)
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava