Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ceze
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 14, 2016 4:29 pm

Napisao sam na onom novom forumu svoje neko viđenje utakmice. Suma sumarum jeste da su ova tri boda toliko važna da igra može proći kakva god da je. A nije bila toliko loša, neki segmenit su bolji nego unazad par utakmica, neki još nisu najbolji, ali ide na bolje.
Za ono što ne štima najbolje (tranzicija, organizovaniji presing, igra u zadnjoj trećini i slično) je potrebno vrijeme jer su to stvari koje dosta zavise od automatizma. Kvalitet je sigurno tu, još da se uigraju bolje to bi trebalo izgledati dobro.
Kapiten je napisao/la:slika

e o ovome ja sanjam, i to da se ovaj zid ispod sadasnjeg juga srusi, da tako kazem, da se poravna sve do ograde dole. To bi nam bas povecalo kapacitet.
:zeljeznicar1:
Na ovoj slici se vidi da je i sjever grohnuo. Onako sa ostalih tribina i izvana izgleda ok, ali na ovoj slici se vidi da nije održavan.
Ispada da tražim dalku u jajetu, ali nisam bio svjestan da ovako izgleda.

Hadzijalagic
Kontakt:

pon mar 14, 2016 4:32 pm

ChWilla je napisao/la:ma kad baš namišljamo ne znam šta će nam ovo između "etaža" juga. spojiti to jer je najniži nivo kakav je sad svakako prenizak za normalno praćenje utakmice.
Najnizi dio i istoka i juga treba podici za jedno metar i po i onda bi to spajanje imalo logike i gledanje iz prvih redova bi bilo koliko toliko uslovno.. I na kosevu je gledanje iz prvih redova neuslovno.. Ja zakasnio malo protv Standarda i pola terena nisam vidio jer sam nasao mjesto u prvim redovima istoka..
vrbanjusa je napisao/la:Očito je da u većini slučajeva nedostaje prostora. A da se može odraditi slažem se.
Ma odkinuti prostor od pomocnog.. I onako kad igraju na treningu koriste skracen teren :mrgreen:
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon mar 14, 2016 4:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

dell21
Kontakt:

pon mar 14, 2016 4:37 pm

Ova slika sto je postavio kapiten je premoćna. Ovako nešto da se uradi sasvim dovovljno bi bilo. Svake godine ulagati određena sredstva i šminkati po malo, a kad se steknu uslovi natrkriti jug i to je sve što nam treba .

Dominic
Kontakt:

pon mar 14, 2016 4:44 pm

neroazzuro je napisao/la:Ma super je to za 2 pretkola. Malo podic cijenu karata da se namiri razlika u kapacitetu, a treće svakako ic na lavor radi kapaciteta.
Željo je na Grbavici makar 30% jači nego negdje drugo, a posebno na Kosevu.
Cijene karata svakako trebaju biti vece za Evropu i tu se istovremeno i zaradi a i smanji pritisak publike jer nema bas svako, kako god to grubo izgledalo, 30 KM, recimo i rijesen problem. To dovoljno potvrdjuje interes za karte reprezentacije u Zenici. Tako da bi 12000 sjedecih mjesta bilo sasvim ok. Zanimljivo mi ovo za Istok jer ne znam kako ce se natrpati toliko stolica jer prvi redovi nece biti moguci a montazne tribine kao u produzetku na vrhu (?) formalno su zabranjene i nece dobiti 'zeleno svjetlo', koliko ja znam! Cak i ta zeljezna konstrukcija tribina na Zapadu umjesto drvenih mi nije jasna! Kako sada skidati za vrijeme sezone drvo i zamjenjivati ga celicnim nosacima!?
Odlicno zvuci, i nadam se da ce se ispuniti, ali me ove dvije stavke puno zbunjuju!
Zadnja izmjena: Dominic, dana/u pon mar 14, 2016 4:46 pm, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

pon mar 14, 2016 4:45 pm

Ne znam jel' ovo ovdje napisano pa ću zalijepiti

Edit: Inače ovo je pisao naš @FKZ1921, još jednom izvinite ako je to čak i napisano ovdje jer nisam bio par dana tako da ne znam.

"Oko radova na stadionu...Neko je već pisao šta će se raditi i to je otprilike to.
Od 16 stvari koje se moraju uraditi,8 je već uradjeno kroz nedavnu adaptaciju. Preostalo je još 8.
Istok...ide oko 1200 stolica.Na postojeće stanje se diže dodatna čelična konstrukcija (za par redova stolica). Na prve dvije stepenice ne idu stolice. Lokomotiva se pomjera prema jugu,do samog kraja istočne tribine.
Jug...ništa se ne radi
Sjever...stavljaju se sve stolice
Zapad...mijenja se postojeća drvena čeličnom konstrukcijom,u istim gabaritima i stavljaju se nove stolice.
Proširuje se plavi salon za duplo.
Povećava se broj radnih stolova za novinare...
Rade se dodatne prostorije za službene osobe...
Prostorija za doping kontrolu...
Parking na zapadu...mora biti na zapadu zbog službenih lica i ekipa...od postojeceg (gdje se parkiraju autobusi )ide se dijelom u brdo prema wc -u,ide dijelom prema pomoćnom terenu (uzima se onaj dio trave pored pomoćnog ).
Et,to je to...
Pare? Moraju se nabaviti nekako.
Dakle,budžet za 2016.se ne dira,ovih radova nema u budžetu i nema nenamjenskog trošenja. Sam klub je postavio pravila i neće ih kršiti.
Stek (750000 eura oročenih para )je namijenjen za konačno rješavanje duga prema državi i one su nedodirljive za bilo šta drugo.
Zaduživanja kluba nema...ta kategorija u poslovanju ne postoji.
Koje su mogućnosti ostale?
1.sponzorski ugovori (ali novi,ne oni koji su vec ušli u budžet za 2016.g).
2.donacije
3.navijaci
4.licna sredstva ljudi koji su u organima kluba.
Svi članovi skupštine, upravnog odbora, nadzornog odbora (cca 90 ljudi)uplaćuju po 10+ stolica (moraju uplatiti ukupno 30 000 km svojih para)što je ustvari 1000 stolica).
Administracija mora " izmisliti"nove sponzorske ugovore kako zna. Članovi uprave takodje....
Navijači...kao što vidite potenciraju se kupovina članskih i dolazak na utakmice.To su dva osnovna vida doprinosa s naše strane. Osim toga,nikakva druga pomoć nije zabranjena,naprotiv.
Biće narednih dana detaljne informacije o svim aktivnostima na ovom planu...
Čitajte klupsku stranicu."
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u pon mar 14, 2016 4:50 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

pon mar 14, 2016 4:46 pm

Ja kako sam skontao istok će i ići na ovaj fazon kako je Kapiten napravio na slici, samo što će se podići za 2,3 reda prema gore a prva dva reda neće imati stolice.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Brkoo
Kontakt:

pon mar 14, 2016 4:57 pm

Neće nama Stadion renovirati ni truhli Savez. ni državne institucije, ni strani investitori!
Kao mnogo puta do sada, sve je na nama.
Ako su prošle generacije mogle krampom i lopatom graditi, valjda mi možemo kupovinom karte doprinijeti evropskom proljeću na Grbavici.
Mnogo je razloga da protiv Borca u srijedu napunimo stadion.
Željezničar, stadion, Evropa na Grbavici, 20 godina od reintegracije Grbavice.
Srijeda je dan za Željezničar!!!
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

FKZ1921
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:04 pm

dell21 je napisao/la:Ova slika sto je postavio kapiten je premoćna. Ovako nešto da se uradi sasvim dovovljno bi bilo. Svake godine ulagati određena sredstva i šminkati po malo, a kad se steknu uslovi natrkriti jug i to je sve što nam treba .
Ovo sto se sad radi,radi se za najvise dva evopska ciklusa,2016.(ako je bude,a nadajmo se da hoce)i 2017.,i naredne dvije sezone. I sigurno u ovaj stadion nece biti vise ulaganja.

delinjo
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:13 pm

FKZ1921 je napisao/la:
dell21 je napisao/la:Ova slika sto je postavio kapiten je premoćna. Ovako nešto da se uradi sasvim dovovljno bi bilo. Svake godine ulagati određena sredstva i šminkati po malo, a kad se steknu uslovi natrkriti jug i to je sve što nam treba .
Ovo sto se sad radi,radi se za najvise dva evopska ciklusa,2016.(ako je bude,a nadajmo se da hoce)i 2017.,i naredne dvije sezone. I sigurno u ovaj stadion nece biti vise ulaganja.
ja imam malo drugaciju informaciju ...ali ne kazem da je moja tacna a tvoja nije :)
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

M87
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:14 pm

IMAG0985_1.jpg
slika pocelo je :)

Poslano sa mog HTC Desire 610 koristeći Tapatalk
MANIJACI , ŽELJO , BOG I ČARŠIJA , NEKA ŽIVI BOSNA NAŠA DRŽAVA ! :zeljeznicar1:

damirfile
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:25 pm

delinjo je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
ja imam malo drugaciju informaciju ...ali ne kazem da je moja tacna a tvoja nije :)
Koja je tvoja informacija, podijeli sa nama.

Brkoo
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:28 pm

Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

smurf_
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:30 pm

Evo da se i ja javim :DD:

Pozdrav plavoj druzini, i bez brige, dugo imam clansku a i na Grbavicu se stalno ide :zeljeznicar1:

cala
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:35 pm

Mene strah da ne bude kompenzacije Slobodi protiv nas.

BHDragons
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon mar 14, 2016 5:37 pm

cala je napisao/la:
Mene strah da ne bude kompenzacije Slobodi protiv nas.
Ma i ovaj sad svašta priča, mada mene je strah da ne bude se sudilo za nas jer čini mi se da se sve štima Zrinjskom.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

damirfile
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:38 pm

Ako i ovo nije dovoljno da se pokrene postupak protiv sarajeva šta če biti.

zubanovic89
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:39 pm

Pocelo se danas sa skupljanjem love za stolice preko org-a, da se pohvalim bio sam medju prvima :ganja:
Edit: nemojte bit stipse ko ima love nek pogura

ChWilla
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:41 pm

ići će i zvanično preko kluba poziv.
gradi željo boli te *****

Dominic
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:45 pm

zubanovic89 je napisao/la:Pocelo se danas sa skupljanjem love za stolice preko org-a, da se pohvalim bio sam medju prvima :ganja:
Vala, mogao je Bekto i sada biti donator sa stolicama, nije u pitanju 20000, i povecati sponzorski ugovor i rijesen problem. Dobro njima, dobro nama, pa ne mogu da vjerujem da se ovo nije uspjelo do sada rijesiti!

zubanovic89
Kontakt:

pon mar 14, 2016 5:46 pm

Dominic je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Pocelo se danas sa skupljanjem love za stolice preko org-a, da se pohvalim bio sam medju prvima :ganja:
Vala, mogao je Bekto i sada biti donator sa stolicama, nije u pitanju 20000, i povecati sponzorski ugovor i rijesen problem. Dobro njima, dobro nama, pa ne mogu da vjerujem da se ovo nije uspjelo do sada rijesiti!
Ma nisu ovo pare bukvalno za stolicu ali eto najlakse je raju privuc tom akcijom.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava