vrbanjusa je napisao/la:@svra_1921
Budzet za 2015 je bio oko 4 mil, tj toliko smo potrosili. A zaradili nesto oko 5 mil. Vjerujem da nece ni u ovoj godini budzet biti manji od 4 mil KM. Izdaci za plate su najveci trosak i prema navodima ljudi iz UO imamo novac da placamo ovaj kadar skoro do kraja sezone 17/18. Vjerovatno ce se neke ustede praviti u ostalim stvarima. Novi fin. izvjestaj ide sad na skupstini 18.6.
Djeluje mi da si se zeznuo ovo da imamo novac za postojeci kadar do kraja sezone 17/18, mislio si na 16/17? Ne znam na cemu se mogu praviti vece ustede osim na kadru, evo sada ne idemo na pripreme u Tursku, to je usteda, mozemo da ne idemo po skupim hotelima dan prije utakmica, ali vjerujem da to nije prevelik trosak, tj. moramo negdje biti, a ako ne idemo dan prije tekmi onda smo donji svakako.
Mi za sljedecu sezonu za sada mozemo racunati na oko 400.000 od sponzora, 500.000 od prodanih karata, 50.000 od clanarina i fanshopa + izdavanje poslovnih oko 250.000, sto je oko 1.3 miliona KM. Eh sad, da li su pare od Dzeke stigle, ne znam, da li su sve pare od Amira stigle, ne znam, da li su od Baje sve stigle, ne znam, sta je od toga bilo za proslu a sta za narednu sezonu ne znam. Ove sezone je prioritet Evropa i to je bas pod moranjem. Volio bih kada bi prodali Memiju i Stevanovica, to bi bile odlicne pare a mogli bi dovesti itekako dobre igrace da ih zamijene.