Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 23, 2016 2:17 pm

fk1921 je napisao/la:Kakav je ovaj Smajic?
Dosta dobar, ne bi imao nista protiv da bude u klubu u bilo kom obliku.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

teteac8684
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pon maj 23, 2016 2:18 pm

EEEE moj Admire :rofl: :rofl:

fk1921

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 23, 2016 2:19 pm

pile87 je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:Kakav je ovaj Smajic?
Dosta dobar, ne bi imao nista protiv da bude u klubu u bilo kom obliku.
Hvala pile :)
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Okolele
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:31 pm

Grbavica je napisao/la:Iscrpno proučavanje taktike sa svojim prvim asistentom :ganja:
slika
Vidi Topića sto se udesio.. :rofl1: :rofl1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:34 pm

pije da zaboravi, a želja se veća stvara.
gradi željo boli te *****

teteac8684
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:38 pm

Topić - poznati majstor joge... :mrgreen:

Veteran1965
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:45 pm

sergejevic je napisao/la:@ChWila
Bas to trebamo iskoristiti, veoma je vazno imati takve igrace u ekipi i uz njih davati sansu mladim momcima. Sigurno ce Dino mnogo vise nauciti od Zahorovica, nego od Eldara Hasanovica npr. Tako isto Mujagic od Lendrica, upiti nesto od njega, pratiti njegove kretnje i traziti neki savjet. Naravno treba imati ovako dobru ekipu, ne moraju bas ta djeca igrati svaku utakmicu i da samo oni igraju bez ovih iskusnijih, ali se mora napraviti kombinacija. Jednom ubaciti Mujagica i Kemu da igraju od prve minute, a ostalo popuniti iskusnijim. Drugi put Dinu i Halvadzica, pa onda Zerica staviti s Jovanom i Zahirovicem uz Lendrica i Stevanovica. Njih ces trpiti mozda polusezonu, a vec narednu neces, jer ce regularno doprinositi. Mi sada u tim kombinacijama ne vidimo Memiju jer je on vec igrac na kojeg se mozes osloniti. Vedrana uopste nismo trpili, stavise vadio nas je u mnogim utakmicama. Sto @Omar500 napisa vratiti npr. Jahica i jos nekog od iskusnijih koji su na zalasku karijere, imas izgradjene igrace u vidu Lendrica, Blagojevica, Zahirovica, Stevanovica, Hervasa, Ace, ove mladice, ponekog iskusnijeg i to je prava ekipa.
Sve ste u pravu. Nepotrebno smo doveli Đermanovića (Lendrića) jer je Mujaga trebao biti drugi špic. Dženis je gurnut u stranu, a morao je više minuta dobiti. Kerim je trebao biti prva opcija na desnom defanzivnom, a tražiti rezervnu varijantu. Mali Žera je što spomenu neko bio povrijeđen, pa se na njega nije računalo. Veca jedini maksimalno iskoristio šansu. Po meni i Bogičević nije trebao biti doveden imao si Acu, Hodžurdu, a tu je i mali Osmanković koji je mogao bar na klupi biti...jbg mi tako mislimo, ali trener i uprava koji su ganjali Europu nisu imali vjere u ove momke, mislili su da sa ovim pojačanjima možemo" dokučiti" evropske tekme u Dolini. Na žalost nisu bili u pravu, i sada imaš situaciju da nema Europe, a mlade igrače si gurnuo u drugi plan. Činjenica je da imamo potencijala u ekipi. Žerić, Dado, Memija, Dženis, Mujaga, Dino...možda još neko od juniora, ali treba VJERE u njih, i jako je bitno ko će novi trener biti i šta on preferira. Ako je taj Španac baš igrač, ima uz njega i Žera, pa i Dado da nauče mnogo toga...
Negdje sam već spomenuo, najmanje jedna tekma sedmično(niželigaši) za igrače koji su u drugom planu, kartonirani, rekovalescenti nakon povreda, oni koji su na klupi bili a nisu imali minutažu, oni koji formu traže. Kup...u mnogo država bar prva kola kupa igraju igrači koji nisu u fokusu, pa bi i mi mogli početi tu praksu, a ne ko Edis, dobiješ Borca u gostima, i onda kući izvedeš i umaraš prvu ekipu ponovo...
Moramo imati više vjere u naše momke, i moramo biti svjesni činjenice da je ekipa 20 igrača a ne 13.
Takođe moramo shvatiti da su "naša djeca" momci od 17 ili 18 godina, ostalo su već formirani igrači, fizički i psihički, samo im iskustva i tekmi treba...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Choks
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:48 pm

Da li je Smajic vodio Veleza prije par sezona ?

flux
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:48 pm

Danas ništa zvanična, bom? Larsone, reguliši? :mrgreen:

ChWilla
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:50 pm

dženis je donekle sam kriv za neke stvari...ali struka je još krivlja, počev i od ode. on je igrač šesnaesterca, čista devetka cijeli juniorski staž, a bukvalno nijednu utakmicu u toj ulozi nije odigrao. i ovo što jeste po 10ak minuta dobijao u vrhu napada - nije dobio centaršuteve i lopte pogodne za to, jer smo mi ustvari sve vrijeme igrali da krila daju golove. mi smo igrali na kokota i đelmića, a oni u 18 utakmica zabiju 3 i 4 gola...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:51 pm

Ah Vukomanović :karanje: :karanje: :guz:
Željezničar ante portas !

cikazubo
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:54 pm

Spoiler:
slika
slika
slika
slika
slika

ponosannavas
Kontakt:

sergejevic je napisao/la:@ChWila
Bas to trebamo iskoristiti, veoma je vazno imati takve igrace u ekipi i uz njih davati sansu mladim momcima. Sigurno ce Dino mnogo vise nauciti od Zahorovica, nego od Eldara Hasanovica npr. Tako isto Mujagic od Lendrica, upiti nesto od njega, pratiti njegove kretnje i traziti neki savjet. Naravno treba imati ovako dobru ekipu, ne moraju bas ta djeca igrati svaku utakmicu i da samo oni igraju bez ovih iskusnijih, ali se mora napraviti kombinacija. Jednom ubaciti Mujagica i Kemu da igraju od prve minute, a ostalo popuniti iskusnijim. Drugi put Dinu i Halvadzica, pa onda Zerica staviti s Jovanom i Zahirovicem uz Lendrica i Stevanovica. Njih ces trpiti mozda polusezonu, a vec narednu neces, jer ce regularno doprinositi. Mi sada u tim kombinacijama ne vidimo Memiju jer je on vec igrac na kojeg se mozes osloniti. Vedrana uopste nismo trpili, stavise vadio nas je u mnogim utakmicama. Sto @Omar500 napisa vratiti npr. Jahica i jos nekog od iskusnijih koji su na zalasku karijere, imas izgradjene igrace u vidu Lendrica, Blagojevica, Zahirovica, Stevanovica, Hervasa, Ace, ove mladice, ponekog iskusnijeg i to je prava ekipa.
Slažem se uglavnom sa tobom. ovdje sam ti replicirao ali odnosi se na prvi post. Ne slažem se sa tobom u jednoj stvari. Kažeš da su samo kod nas momci od 20 talenti. Nije tačno svuda su. Samo je stvar kad si im dao šansu. Evo Vardy se recimo tek sad pokazao kao veliki igrač. neko mu ranije nije dao šansu . Nije ga prepoznao. Isto tako mi Smo VEci dali šansu tek sa 20. Pravu šansu. Tako ima još koliko hoćeš igrača po BiH. Nikad nije kasno dati šansu. Eno Memišević iz Radnika. Njemu su 22, a tek je ove sezone isplivao. Im ajoš dosta primjera. Jednostavno, ako primjetiš talenta nikad nije kasno.

flux
Kontakt:

Hvala @cikazubo :zeljeznicar1:

sz21
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:55 pm

Prije par sati viđen Miloš Kostić kako pregovara sa našim u hotelu Sarajevo. Vjerovatno je u konkurenicij za šefa stručnog staba.
Jednom Zeljeznicaar, uvijek Zeljeznicar to je tako. I.O

addyno1
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:56 pm

Omar500 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Totalno pogresno gledanje na stvari. Mi kada smo dali djeci ogroman prostor da igraju, oni su zavrsili na drugom mjestu i do zadnjeg kola se borili za titiulu. Ja mislim da su ta djeca bolji igraci od pola ovih sto se dovode sa strane, kao neki iskusni igraci i slicno.
Ako je momak talenat nema tu mnogo filozofije, neko odmah pokaze da moze igrati ozbiljan fudbal kao Amir i uopste ekipa ne trpi. Naravno, ima tu gresaka, ali ima ih npr. i Bogicevic ili Bekric koji vaze za najiskusnije igrace. Dakle, nema bas logike sve te greske pripisivati tome sto je igrac mlad. Bajic je u svojoj prvoj ozbiljnoj sezoni vukao ekipu i bio ponajbolji napadac lige, Amir medju boljim veznjacima, Memija na svojoj poziciji. Danas Rijad igra u ekipi koja je zavrsila na 3. mjestu Turske lige, standardan prvotimac i, mislim, prvi strijelac ekipe. Amir je vec prosao prilagodbu na njihov fudbal i poceo je igrati konstantno u posljednje vrijeme. Dakle, ne mora uopste znaciti da neces imati rezultat ako das djeci priliku da igraju. Mislim da je samo kod nas momak od 20 godina talenat i djecak kojem treba dozirati minute, a on vec igra svoju trecu sezonu u prvom timu. Cak se i nesto stariji igraci smatraju nekim talentima koji trebaju eksplodirati. Momcima treba dozirati minutazu u prvoj sezoni, davati im sansu s klupe, a nebitne utakmice trebaju igrati od prve minute, da bi vec u narednoj sezoni imali svoje mjesto u pocetnom sastavu.

Kod nas Mujagic dobivao minute kako treba, ulazio s klupe na dobijene utakmice, zabio cak dva gola i kada je trebao dobiti vise minuta, neke utakmice i poceti, mi ga zaboravili totalno. On je vec naredne sezone mogao biti ravnopravan prvotimac, boriti se za pocetnu postavu i za mozda jednu godinu postati prvi napadac ekipe i udarna igla. Onda ako se pokaze kao pravi igrac vjerovatno ce napraviti dobar transfer, jer je jos uvijek jako mlad i moze mnogo napredovati, a pored toga ima i iskustvo i mnogo golova iza sebe. Slicno je i s malim Zericem, dobio sansu u Vitezu od prve minute, mislim da smo dobili tu utakmicu, a on je odigrao bas dobro i pokazao da je veliki talenat. On je poslije toga trebao dobijati redovno svoje minute da bi naredne sezone, kao i Mujagic, igrao u vaznu ulogu u timu. Tako isto i s Dinom Hasanovicem i Kemom.

Tako bi naredne sezone imali na golu Vedrana, Memiju na desnom beku, Zerica i Dadu u veznom redu, Mujagica, Kemu, Halvadzica, Dzenisa, Dinu kao vazne igrace koji imaju svoju ulogu u timu. To je vec devet talentovanih igraca uz koje ce igrati Aco, Zahirovic, Bekric, Lendric, Stevanovic, Blagojevic i koji ce im biti pomoc na terenu. Siguran sam da rezultat ne bi trpio s takvom ekipom. Bolje je dati vecu platu i napraviti bolje ugovore s talentovanim momcima nego dovoditi neke poluigrace koji za 30 godina nisu nista napravili. Tako bi napravio jak kostur ekipe koji bi se nadogradjivao iz narednih generacija, talentovanim momcima iz drugih klubova i to bi bio korak ka iskoraku u Evropi. Pravi igraci se prave na terenu, na utakmicima, a ne po trenizima i loptanju na dva gola.

Mi smo nazalost izgubili ovaj put, pravili ogromne greske s mladim igracima i nadam se da nam se nece obiti o glavu. Dzenis je izgubio posebnost koju je imao ranije i tesko je danas pogledati tog momka i reci sta on moze napraviti za ekipu kada udje. Ne zna ni on sam vise da li je napadac, krilo ili veznjak. Memija je zrtvovan na nepoznatoj poziciji i pogubio se dok je rijetko igrao tamo gdje moze najvise napraviti. Mujagic je ulazio u igru kada nismo mogli nista napraviti na terenu i nije uspjevao da se nametne, pa ni da dodje u poziciju da osuta prema golu. Dino i Kemo nisu ni ulazili, Halvadzic tek zadnju utakmicu dobio sansu, Dado bio povrijedjen, Zeric s juniorima.
Apsolutno se slazem s tobom, drago mi je da neko ima slicno razmisljanje. Ova 'pojacanja' sto se dovode u vecini slucajeva nisu nista bolji od omladinaca koje imamo. Ne kazem da svi trebaju igrati u prvoj postavi, naravno, niti da ne trebamo dovoditi pojacanja. Prosle sezone smo bili drugi, dijelom i sto mozda nije bilo toliko pritiska na nama, nije se ocekivalo uopste od nas i momci se do kraja borili za titulu. Tu vrijedi teza da uz te momke idu i neki stariji, iskusniji igraci. Odlicni Blagojevic, Zahirovic, Bekric, Kosoric, Stevanovic, Lendric, dovedes npr Jahica koji bi bio istinsko pojacanje, evo i sad ima nekih pojacanja, nek od ta 4 igraca se dva pokazu kako treba, ocekujemo svi puno od Hervasa, nadam se da ce opravdati ocekivanja. Uz te jake igrace, ovi mladji ce pokazati sve sto znaju i kaliti se. Ovako ce samo da trunu na klupi. Ima utakmica gdje mogu igrati. Neces sve odmah ubaciti, to ide povremeno. :)
Sta je bilo, bilo je. Mulalic iskreno nije imao puno znanja, napravila se greska, ali lako je sad pricati. Bitno je da se ne nastavi grijesiti, da se uvidi sta se desavalo u polusezoni i da ispravimo to. I neka i Bekrica i Bogicevica i S.Stevanovica i Kramarica, ako i ne budu u prvoj postavi, ne treba odmah to tjerati iz kluba, pa poslije kukati kako nam je kratka klupa. Povrede, kartoni itd. Zato treba napraviti dobar balans, jer imamo odlicnih omladinaca, a boga mi i igraca sa strane. Po imenima smo najjaci u ligi i to treba opravdati sljedece sezone, ali samo pametno i polako :palacgore:
ja vas ne kontam, jel vi hocete samo fabriku mladih igraca ili hocete i titule? po cemu to treba gurati toliko odmah Mujagica i Zeru? Normalno da ce dobijati minutaze pojedini mladi igraci jer je i u interesu kluba, ali prvi tim nije zezancija. Svi tu pisete, a zanima me da narednih 4-5 godina ne osvajamo nista a guramo mlade da li bi tako pisali.

ChWilla
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:59 pm

mora se naći mjera. bez prodaje mladih igrača mi ne možemo opstati, nećeš imati od čega dovesti iskusne koji valjaju.

Okolele
Kontakt:

pon maj 23, 2016 2:59 pm

sz21 je napisao/la:Prije par sati viđen Miloš Kostić kako pregovara sa našim u hotelu Sarajevo. Vjerovatno je u konkurenicij za šefa stručnog staba.
Ukucam Milos Kostic izbaci mi nekog dedu triatlonca.. :rofl:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

vrbanjusa
Kontakt:

pon maj 23, 2016 3:00 pm

sz21 je napisao/la:Prije par sati viđen Miloš Kostić kako pregovara sa našim u hotelu Sarajevo. Vjerovatno je u konkurenicij za šefa stručnog staba.
Edit: Znam koji je
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u pon maj 23, 2016 3:03 pm, ukupno mijenjano 3 puta.
21 10 4

Petrović Slavko

Elegant
Kontakt:

pon maj 23, 2016 3:01 pm

cikazubo je napisao/la:
Spoiler:
slika
slika
slika
slika
slika
Kako ovo ljeci, srce na mjestu. :DD:

Samo polako bez zurebe ima vremena sve ce biti gotovo i opet ce da blista !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava