ned mar 13, 2016 8:03 pm
Odlicna posjeta, jedna od najbitnijih stvari danas iako je fakat bilo hladno, muda otpadaju.
To i zasluzena ali tesko izborena pobijeda.
Imali smo malo srece, dva brza pogotka, vise sretno nego spretno, ali se vidjelo da nismo dominantni na terenu.
Spor prenos lopte, izbijanja na pamet i izuzetno lose kretanje bez lopte. Najvise problema smo im zadavali nakon pritska na njihovu zadnju liniju i tu se vidjela defanzivna klasa Zola/Zaha dok je u ofanzivnom dijelu to izgledalo dosta traljavo.
Ovde bi jos dodao i Bekrica koji je previse glumio laznu devetku u i cesto se sakrivao a premalo nudio pri organizaciji napada.
Lendric odlican, stvarno igra lagano i jako konkretan, opasan po gol, jedan od onih koji su najvise pretrcali plus se nudio cijelo vrijeme.
Ostali, tu i tamo.
Memija nakon dvadeset minuta u kojima se nije vidio, kao da se trznuo i bio zapazen, par lijepih akcija i jako bitno, solidna defanziva.
Njega sam izdvojio kao pozitivnog jer sam ga kudio nakon Sirokog, danas susta suprotnost.
Ucinilo mi se da je Vecin go, ali nakon pregldanog snimka uvidjam da nije tako. Lose postavljena zadnja linija i vrhunski centarsut, strijelac se trebao samo nakloniti.
Sta jos. Mailson simpatican. Nekako najprikladnija rijec. Brz do bola, startna strasna i zna lopte, samo nekako neigran i nerazumije se sa ekipom. Meni ok, bice bolji.
Hodzurda ne na nivou proslih utakmica, uplasen i nesiguran.
Moram u defanzivi istaci i Staniceve, nekad nerazumljive i krajnje neozbiljne reakcije. Ne kazem da je bio los, ali nas je mogao kostati.
Sve u svemu, solidna igra, pobijeda na misice, na kvalitet, sa na momente dopadljivom, brzom igrom sa tecnim pasovima i uigranim akcijama.
Kao da su svi mislima, vec u Tuzli.
Željeznicar za život cijeli!