Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

sz21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 13, 2016 7:52 pm

Kako molim Vas, dodavao je lotpu prvom do sebe ili vrati stoperima ? nije on za prvih 11 ja bi se davao Dini Hasanovicu sansu
Jednom Zeljeznicaar, uvijek Zeljeznicar to je tako. I.O

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 13, 2016 7:53 pm

Ne da nije katastrofa nego je sasvim solidno odigrao utakmice do sada.. Nisam vidio da su se protivnicki veznjaci naigrali protiv nas u svim utakmicama do sada a taj dio je prvenstveno Zolina zadaca..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

damirfile
Kontakt:

ned mar 13, 2016 7:56 pm

Bio memija sad zola koga ćemo komentarisati nakon tuzle :rofl1: :rofl1: . Uozbiljite sa ba.

cikazubo
Kontakt:

ned mar 13, 2016 7:56 pm

sz21 je napisao/la:Kako molim Vas, dodavao je lotpu prvom do sebe ili vrati stoperima ? nije on za prvih 11 ja bi se davao Dini Hasanovicu sansu
Sta ocekujes od igraca na DMF ? Njegov zadatak prvobitni i jeste da siri igru, da ne pegla loptu vec da je odma predaje, da ometa tj vrsi destrukciju igre protivnicke ekipe itd itd..

sz21
Kontakt:

ned mar 13, 2016 7:58 pm

cikazubo je napisao/la:
sz21 je napisao/la:Kako molim Vas, dodavao je lotpu prvom do sebe ili vrati stoperima ? nije on za prvih 11 ja bi se davao Dini Hasanovicu sansu
Sta ocekujes od igraca na DMF ? Njegov zadatak prvobitni i jeste da siri igru, da ne pegla loptu vec da je odma predaje, da ometa tj vrsi destrukciju igre protivnicke ekipe itd itd..
Jest a kako pregledaj snimak utakmica i vidjet ces koliko on ima gresaka je.bo te igrac koji primi loptu i odmah da ima 2 dodira sa loptom, kako igra npr ugljesa u borcu koji ubija a igra na njegovoj poziji jel on dodaje prvom do sebe ?, nego ide naprijed trazi formira napad
Jednom Zeljeznicaar, uvijek Zeljeznicar to je tako. I.O

delinjo
Kontakt:

ned mar 13, 2016 7:58 pm

cikazubo je napisao/la:
Bgm on je bas pegla i to dobro cak je i ne predaje odmah osim ako ta predaja nije stoperima :D ali svi mogu lose odigrati prije toga Zola je bio korektan ...mada ja mislim da je to vise do toga sto su on i Zaha danas zajedno u ekipi igrali...ne moze to fukcionisati nema sanse osim ako se ne branimo ali kad moramo napadati imamo ovakvu ekipu za protivnika onda jebi ga :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ned mar 13, 2016 7:59 pm

jel se neko ovde sjeca steve malinovica? :DD:
100/94/37/34 - i to je to!

diego1921
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:03 pm

Zola i Ugljesa nisu isti tipovi igraca , Zola je zadnji vezni ovaj centralni, velika razlika je u tome. Zola je ogranicen prema naprijed i to se danas vidjelo , al kad je Blagojevic tu, izgleda dosta bolje..Glupo je pljuvati nekog a dobio si utakmicu..Ja mislim da je ovo samo los dan bio , i da se vec razmislja o Slobodi , mada svi govore da nije tako !!

Neandertalac

ned mar 13, 2016 8:03 pm

Odlicna posjeta, jedna od najbitnijih stvari danas iako je fakat bilo hladno, muda otpadaju.
To i zasluzena ali tesko izborena pobijeda.
Imali smo malo srece, dva brza pogotka, vise sretno nego spretno, ali se vidjelo da nismo dominantni na terenu.
Spor prenos lopte, izbijanja na pamet i izuzetno lose kretanje bez lopte. Najvise problema smo im zadavali nakon pritska na njihovu zadnju liniju i tu se vidjela defanzivna klasa Zola/Zaha dok je u ofanzivnom dijelu to izgledalo dosta traljavo.
Ovde bi jos dodao i Bekrica koji je previse glumio laznu devetku u i cesto se sakrivao a premalo nudio pri organizaciji napada.
Lendric odlican, stvarno igra lagano i jako konkretan, opasan po gol, jedan od onih koji su najvise pretrcali plus se nudio cijelo vrijeme.
Ostali, tu i tamo.
Memija nakon dvadeset minuta u kojima se nije vidio, kao da se trznuo i bio zapazen, par lijepih akcija i jako bitno, solidna defanziva.
Njega sam izdvojio kao pozitivnog jer sam ga kudio nakon Sirokog, danas susta suprotnost.
Ucinilo mi se da je Vecin go, ali nakon pregldanog snimka uvidjam da nije tako. Lose postavljena zadnja linija i vrhunski centarsut, strijelac se trebao samo nakloniti.

Sta jos. Mailson simpatican. Nekako najprikladnija rijec. Brz do bola, startna strasna i zna lopte, samo nekako neigran i nerazumije se sa ekipom. Meni ok, bice bolji.
Hodzurda ne na nivou proslih utakmica, uplasen i nesiguran.
Moram u defanzivi istaci i Staniceve, nekad nerazumljive i krajnje neozbiljne reakcije. Ne kazem da je bio los, ali nas je mogao kostati.

Sve u svemu, solidna igra, pobijeda na misice, na kvalitet, sa na momente dopadljivom, brzom igrom sa tecnim pasovima i uigranim akcijama.

Kao da su svi mislima, vec u Tuzli.
Željeznicar za život cijeli!

cikazubo
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:04 pm

sz21 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Jest a kako pregledaj snimak utakmica i vidjet ces koliko on ima gresaka je.bo te igrac koji primi loptu i odmah da ima 2 dodira sa loptom, kako igra npr ugljesa u borcu koji ubija a igra na njegovoj poziji jel on dodaje prvom do sebe ?, nego ide naprijed trazi formira napad
Jarane po toj logici je Ugljesa bolji od Gatusa, van Bommela, Caricka, Zanetia itd.. Sve igraci poznati po izuzetnoj destrukciji protivnicke igre, oduzimanju i presjecanju lopti, i sirenju igre ili sto bi ti rekao dodavanje do prvog igraca.

Kapiten
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:07 pm

Ma raja mora nekog kritikovat i tacka. Nevjerovatno.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Hadzijalagic
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:10 pm

Zolotic je ovako igrao i prije povrede kada je bio na vrhuncu sto se forme tice.. Njegov prvenstveni zadatak je destrukcija protivnicke igre i pokrivanje prostora iza veznih igraca koji su zaduzeni za ofanzivu.. Sto se samo tog segmenta tice mislim da je bolji od Zahirovica.. Zahirovic s druge strane ima neke druge kvalitetnije osobine u odnosu na Zolu.. Siguran sam da ce Zoline igre protiv jakih protivnika, koji imaju dobre igrace u sredini, dobijati pozitivne kritike dok ce protiv losijih ekipa dobijati negativne kritike.. Ta pozicija je poprilicno nezahvalna jer je dosta lakse primijetiti dobar pas ili neki atraktivan prodor nego konstantnu trku i puhanje za vrat igracima protivnickih ekipa.. Da moze odigrati bolje nego sto je danas sigurno moze ali daleko od toga da je bio katastrofalan..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

exbabilon
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:11 pm

Drago mi je sto dobrom posjetom i kupovinom clanskih mi otplacujemo ova pojacanja, radove na stadionu i sve ono u cemu uzivamo. Naravno da je sve to unaprijed budzetirano, ali i mi dajemo svoj doprinos sigurno u skladu sa ocekivanjima uprave. Kada bi do kraja sezone nastavili s ovom posjetom, bez nekih nepotrebnih kazni to bi bilo odlicno.

cikazubo
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:11 pm

Kapiten je napisao/la:Ma raja mora nekog kritikovat i tacka. Nevjerovatno.
Mislim uredu davat ovako kritike u nekom normalnom razgovoru onako s rajom il npr ko mi naforumu sto sad diskutujemo, al kad cujem na stadionu danas pri vodstvu nase ekipe onakve psovke zgadi mi se zivot ybt jos kad vidim koji vrli poznavaoci prednjace u tome stvarno uzas, opcenito lose znanje o fudbalu a jezik do koljena..

Okolele
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:16 pm

Danas se vidio nedostatak Blagojevića..Nema ko da unese zivosti..Zola i Zahirović danas potanki..Lendra i Miroslav po meni najbolji danas..Igrom nisam zadovoljan nikako,previse se olahko i opustenu uslo u danasnju utakmicu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FKZ1921
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:16 pm

Vikend je bio dobar...Tu smo,puno blize nego smo mislili da cemo biti nakon tri kola. Doduse,ima jos puno igre i svasta se moze izdesavati...
Sad slijedi najbitnija utakmica u ovom prvenstvu do sada. Borac,revans kupa. Imamo odlican rezultat,ali ne ocekujem nikakve improvizacije.
Istina je da se na nekim igracima vidi umor(Bekric,Zahirovic,Zola,pa i Lendric...). Valjalo bi ih malo odmoriti,ali ...vidjecemo.
Razlicito vidimo utakmicu pa i igru pojedinacno. Neki kazu Zola los,neki Zola dobar. Meni,ni slabiji ni bolji od Zahirovica. Samo se Zahirovic zna malo bolje pripaziti od Zole. Zola ide srcem koliko moze. Niko danas ni po cemu nije odskakao(mozda Bogi),s druge strane,svi su odradili svoje za prolaznu ocjenu. Na Hodzurdi se vidi da nije igrao. I nije cudo sto je pravio neke greske koje inace ne pravi.
Sve u svemu,vazna pobjeda. Nije ni konkurentima isto sad kad si im na dva boda.

Veteran1965
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:19 pm

Najvažnije....pobjeda bez povreda i kartona, odlična posjeta obzirom na protivnika, solidna i zarada (ponovo čestitke upravi na transparentnosti), i navijanje ponovo na nivou. Nepotrebno par petardi ili čega već ali, ok ništa strašno.
Igrače ne bih komentarisao pojedinačno, samo bi naglasio izuzetnu angažovanost svih, sjajnu požrtvovanost i trku, i znam da je to ono bez čega kod Edisa niko neće igrati. Malo više lopti unazad je bilo, ali mislim da je to Edis od njih tražio da se ne nabija bezze iz zadnje linije, nego da se pokuša graditi napad, pa ako ne ide vrati loptu nazad po nekoliko puta, i organizuj napad ispočetka. Činjenica je da teren nije dopustio bolji protok lopte, a par puta smo pravili i potez viška i dodatno sebi komplikovali situaciju bez potrebe. U zadnjih 15-20 minuta kod pojedinih igrača se osjetio umor, i slažem se da je Edis možda malo ranije trebao osvježiti ekipu.
Za kraj, čitam neki Vecu krive za gol, i samo da im kažem sa strane struke golmani ne izlaze na onakve lopte, ono zadnja linija kupi i izbija.
:zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Mirek11
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:26 pm

Elegant je napisao/la:Ko je u opasnosti od zutih ? Ne bi valjalo da uđemo u zavrsnicu sa nekim suspenzijama, vezane utakmice Sarjevo pa Zrinski.
Mislim da Edis moram vise kombinovati, od taktike do igraca.Imamo sirinu i zato treba odmarati neke igrace pogotovo sada protiv Borca. Takticki takoder, igramo isto 4 utakmice bilo kuci bilo u gostima. Danas sa dva defanzivna vezna a trebamo napadati i pobjediti. Mozda je Bekric mogao u sredinu a gore Beganovic ili Djermanovic. Ovako je Zola ispao los ali i nije, trudio se ali nije to njegova pozicija.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

pile87
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:30 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:jel se neko ovde sjeca steve malinovica? :DD:
Dvometras doveo ga Ledirani :lol:

Ne trazite mane, nema potrebe 3 boda, nema povrijedjenih nema kartona.Stigli smo konkurente sada smo prebacilli pritisak na njih sto je dobro. A tesko je igrati ove utakmice svi upisali bodove unaprijed pa si mislima u tekmi sa borcem da se ne potrosis a tamo jednim okom gledas slobodu.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

shzna
Kontakt:

ned mar 13, 2016 8:46 pm

Ajmo forumaši, po marku bratu da se odradi Tuzla. :ganja:
1987

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava