Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 23, 2016 12:28 pm

Ovih 850 minuta na proljece je porazavajuca stvar ako uzmemo u obzir da nam je glavna strategija proizvodnja mladih igraca.. Jos je tu Memijinih 90%.. Edis je fakat napravio nekolio ozbiljnih gresaka..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

logme
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:30 pm

Ovih 850 minuta smo se odmakli od te strategije i pokušali uhvatiti Evropu. Mislio je da s klincima neće uspjeti. Jbg ispade kako ispade

Hadzijalagic
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:34 pm

Ispade da je lose mislio i da bi sa jos nekoliko stotina minuta sa mladjim igracima imali vece sanse da se dokopamo evrope.. Danak neiskustvu al lahko je biti general posle bitke..

Radi li se sta na istoku?

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:38 pm

Nemožemo Edisu sve pripisivati, iako je imao grešaka u svom radu, cilj je bio izlazak u evropu i dovedeni su igrači da se to proba odraditi. Falila nam je malo jača lijeva strana i da se Tiago nije povrijedio tabela bi izgledala puno drugačije na kraju. Djeca nisu zaboravljena i radi se sa njima ali je borba za evropu bila primat, da je bio rasterećen borbom za evropu neke bi stvari izgledale drugačije ali za tim ne vrijedi sada suze liti. Nesmijemo ružno govoriti o Edisu jer je ginuo za tim i kad treba i kad netreba, nije bio dovoljno sazrio kao trener ali je oduvjek volio Želju, ja mu želim sve dobro u predstojećem radu na sebi kao treneru sa željom da se nekada vrati i podigne pehar sa ekipom.
イビチャ・オシム

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:47 pm

S kim igramo i kada je prenos sutra na SK?

#ZvanicnaDanasHocemoBoom
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:50 pm

Josip Katalinski u timu Ostatka Sveta 1975. godine na oprostaju Belgijskog reprezentativca Paula van Himsta.
slika

Eusebio,Wim Rijsbergen,Josip Katalinski,Jose Altafini,Milton Viera,Wim van Hanegem--->Amancio Amaro,Jan Tomaszewski,Pele,Johan Cruyff,Ramon Heredia
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:53 pm

Sta je bilo, bilo je. Za nadati se da ce u sljedecoj sezoni dosta mladjih igraca dobijati priliku. Misljenja sam da zbog toga ne trebamo dovesti puno igraca, eventualno sam za Jahica jer bi fakat bio istinsko pojacanje, i eto da se popuni konkurencija na lijevom krilu i stoperskoj poziciji. Misljenja sam da je glupo dovoditi sada igraca na nekim pozicijama gdje smo snadbjeveni i gdje imamo nase omladine, jer oni im mogu uzeti mjesto, a uopste ne moraju biti bolji. Od trenutnih pojacanja, uopste se ne mora nijedno pokazati kao pojacanje. Pogotovo se Radinovic dize u zvijezde (kobna Natasa, nece ona igrat ***** mu :karanje: )
@Grbavica
Jao slike, sta je ovo :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ChWilla
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:57 pm

što se toga tiče ni po jada, bili smo svi spremni na to i vjerovatno ni niko drugi ne bi pretjerano insistirao na mladima. problem je što cilj u kojem to urađeno nije postignut i zato i jeste bivši.
gradi željo boli te *****

delinjo
Kontakt:

pon maj 23, 2016 12:59 pm

Omar500 je napisao/la:Sta je bilo, bilo je. Za nadati se da ce u sljedecoj sezoni dosta mladjih igraca dobijati priliku. Misljenja sam da zbog toga ne trebamo dovesti puno igraca, eventualno sam za Jahica jer bi fakat bio istinsko pojacanje, i eto da se popuni konkurencija na lijevom krilu i stoperskoj poziciji. Misljenja sam da je glupo dovoditi sada igraca na nekim pozicijama gdje smo snadbjeveni i gdje imamo nase omladine, jer oni im mogu uzeti mjesto, a uopste ne moraju biti bolji. Od trenutnih pojacanja, uopste se ne mora nijedno pokazati kao pojacanje. Pogotovo se Radinovic dize u zvijezde (kobna Natasa, nece ona igrat ***** mu :karanje: )
@Grbavica
Jao slike, sta je ovo :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

ako ima kvaliter odiclno ali mojne na silu guranja nekoga samo sto je nase dijete...zna se kako se uvode mladi igraci svugdje u svijetu nek bude tako i kod nas...ako su nasa djeca tako dobra nek igra onda cijela postava iz nase skole....ali ovdje hoce neki na silu da mi svake godine izbacimo 3 ,4 igraca...puno se menadjera igra i slicnih gluposti...to ne moze Ajax a mi lafo hocemo :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

teteac8684
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:01 pm

ChWilla je napisao/la:što se toga tiče ni po jada, bili smo svi spremni na to i vjerovatno ni niko drugi ne bi pretjerano insistirao na mladima. problem je što cilj u kojem to urađeno nije postignut i zato i jeste bivši.
ili što bi Edis rek"o nismo iz...... :ganja: :rofl1: :rofl:

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 23, 2016 1:02 pm

Plava Porodica je napisao/la:S kim igramo i kada je prenos sutra na SK?

#ZvanicnaDanasHocemoBoom
Sutra sa Zagrebom cini mi se.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

sergejevic

pon maj 23, 2016 1:04 pm

Totalno pogresno gledanje na stvari. Mi kada smo dali djeci ogroman prostor da igraju, oni su zavrsili na drugom mjestu i do zadnjeg kola se borili za titiulu. Ja mislim da su ta djeca bolji igraci od pola ovih sto se dovode sa strane, kao neki iskusni igraci i slicno.
Ako je momak talenat nema tu mnogo filozofije, neko odmah pokaze da moze igrati ozbiljan fudbal kao Amir i uopste ekipa ne trpi. Naravno, ima tu gresaka, ali ima ih npr. i Bogicevic ili Bekric koji vaze za najiskusnije igrace. Dakle, nema bas logike sve te greske pripisivati tome sto je igrac mlad. Bajic je u svojoj prvoj ozbiljnoj sezoni vukao ekipu i bio ponajbolji napadac lige, Amir medju boljim veznjacima, Memija na svojoj poziciji. Danas Rijad igra u ekipi koja je zavrsila na 3. mjestu Turske lige, standardan prvotimac i, mislim, prvi strijelac ekipe. Amir je vec prosao prilagodbu na njihov fudbal i poceo je igrati konstantno u posljednje vrijeme. Dakle, ne mora uopste znaciti da neces imati rezultat ako das djeci priliku da igraju. Mislim da je samo kod nas momak od 20 godina talenat i djecak kojem treba dozirati minute, a on vec igra svoju trecu sezonu u prvom timu. Cak se i nesto stariji igraci smatraju nekim talentima koji trebaju eksplodirati. Momcima treba dozirati minutazu u prvoj sezoni, davati im sansu s klupe, a nebitne utakmice trebaju igrati od prve minute, da bi vec u narednoj sezoni imali svoje mjesto u pocetnom sastavu.

Kod nas Mujagic dobivao minute kako treba, ulazio s klupe na dobijene utakmice, zabio cak dva gola i kada je trebao dobiti vise minuta, neke utakmice i poceti, mi ga zaboravili totalno. On je vec naredne sezone mogao biti ravnopravan prvotimac, boriti se za pocetnu postavu i za mozda jednu godinu postati prvi napadac ekipe i udarna igla. Onda ako se pokaze kao pravi igrac vjerovatno ce napraviti dobar transfer, jer je jos uvijek jako mlad i moze mnogo napredovati, a pored toga ima i iskustvo i mnogo golova iza sebe. Slicno je i s malim Zericem, dobio sansu u Vitezu od prve minute, mislim da smo dobili tu utakmicu, a on je odigrao bas dobro i pokazao da je veliki talenat. On je poslije toga trebao dobijati redovno svoje minute da bi naredne sezone, kao i Mujagic, igrao u vaznu ulogu u timu. Tako isto i s Dinom Hasanovicem i Kemom.

Tako bi naredne sezone imali na golu Vedrana, Memiju na desnom beku, Zerica i Dadu u veznom redu, Mujagica, Kemu, Halvadzica, Dzenisa, Dinu kao vazne igrace koji imaju svoju ulogu u timu. To je vec devet talentovanih igraca uz koje ce igrati Aco, Zahirovic, Bekric, Lendric, Stevanovic, Blagojevic i koji ce im biti pomoc na terenu. Siguran sam da rezultat ne bi trpio s takvom ekipom. Bolje je dati vecu platu i napraviti bolje ugovore s talentovanim momcima nego dovoditi neke poluigrace koji za 30 godina nisu nista napravili. Tako bi napravio jak kostur ekipe koji bi se nadogradjivao iz narednih generacija, talentovanim momcima iz drugih klubova i to bi bio korak ka iskoraku u Evropi. Pravi igraci se prave na terenu, na utakmicima, a ne po trenizima i loptanju na dva gola.

Mi smo nazalost izgubili ovaj put, pravili ogromne greske s mladim igracima i nadam se da nam se nece obiti o glavu. Dzenis je izgubio posebnost koju je imao ranije i tesko je danas pogledati tog momka i reci sta on moze napraviti za ekipu kada udje. Ne zna ni on sam vise da li je napadac, krilo ili veznjak. Memija je zrtvovan na nepoznatoj poziciji i pogubio se dok je rijetko igrao tamo gdje moze najvise napraviti. Mujagic je ulazio u igru kada nismo mogli nista napraviti na terenu i nije uspjevao da se nametne, pa ni da dodje u poziciju da osuta prema golu. Dino i Kemo nisu ni ulazili, Halvadzic tek zadnju utakmicu dobio sansu, Dado bio povrijedjen, Zeric s juniorima.

irfo

pon maj 23, 2016 1:06 pm

trebali smo i mi zaganjat kouadia, fali nam jedan takav po strani

LARSSON
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:09 pm

Ocito ivetic ode iz slobode

slika sa klixovog foruma

slika

ChWilla
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:13 pm

nije ipak isto kad su ti hajlajti prelaznog roka kokot i đelmić, i kad su to zahirović, miroslav stevanović, ivan lendrić. i to su ciljano dovedeni da se u skraćenoj polusezoni od 12 utakmica kratkoročno do tog rezultata - plasmana u evropu. još, nije isto kad su ti "iskusni" igrači dovedeni u skladu sa mogućnostima (tada vrlo tankim), i kad ti je dovedeno bukvalno šta si pokazao prstom.
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:14 pm

Zeric je bio dva-tri puta povrijedjen nakon sto se prikljucio prvom timu.. Taj tempo mu nije odgovarao a i nije bio prosao pripreme sa prvim timom.. Da je talenat jeste, mozda i veci od Amira i Baje ali mora dosta raditi na fizici.. Njemu bi strasno odgovaralo da ode u kamp nekog jakog kluba na par mjeseci kao sto je Ara svojevremeno.. Kad se Ara vratio nakon par mjeseci iz kampa Liverpula nisi ga mogao prepoznati.. Ne znam cim su ga tamo kljukali ali za par mjeseci je dobio nekoliko kg misicne mase.. Taj tretman je pozeljan i za Zeru..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon maj 23, 2016 1:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:14 pm

sergejevic je napisao/la:Totalno pogresno gledanje na stvari. Mi kada smo dali djeci ogroman prostor da igraju, oni su zavrsili na drugom mjestu i do zadnjeg kola se borili za titiulu. Ja mislim da su ta djeca bolji igraci od pola ovih sto se dovode sa strane, kao neki iskusni igraci i slicno.
Ako je momak talenat nema tu mnogo filozofije, neko odmah pokaze da moze igrati ozbiljan fudbal kao Amir i uopste ekipa ne trpi. Naravno, ima tu gresaka, ali ima ih npr. i Bogicevic ili Bekric koji vaze za najiskusnije igrace. Dakle, nema bas logike sve te greske pripisivati tome sto je igrac mlad. Bajic je u svojoj prvoj ozbiljnoj sezoni vukao ekipu i bio ponajbolji napadac lige, Amir medju boljim veznjacima, Memija na svojoj poziciji. Danas Rijad igra u ekipi koja je zavrsila na 3. mjestu Turske lige, standardan prvotimac i, mislim, prvi strijelac ekipe. Amir je vec prosao prilagodbu na njihov fudbal i poceo je igrati konstantno u posljednje vrijeme. Dakle, ne mora uopste znaciti da neces imati rezultat ako das djeci priliku da igraju. Mislim da je samo kod nas momak od 20 godina talenat i djecak kojem treba dozirati minute, a on vec igra svoju trecu sezonu u prvom timu. Cak se i nesto stariji igraci smatraju nekim talentima koji trebaju eksplodirati. Momcima treba dozirati minutazu u prvoj sezoni, davati im sansu s klupe, a nebitne utakmice trebaju igrati od prve minute, da bi vec u narednoj sezoni imali svoje mjesto u pocetnom sastavu.

Kod nas Mujagic dobivao minute kako treba, ulazio s klupe na dobijene utakmice, zabio cak dva gola i kada je trebao dobiti vise minuta, neke utakmice i poceti, mi ga zaboravili totalno. On je vec naredne sezone mogao biti ravnopravan prvotimac, boriti se za pocetnu postavu i za mozda jednu godinu postati prvi napadac ekipe i udarna igla. Onda ako se pokaze kao pravi igrac vjerovatno ce napraviti dobar transfer, jer je jos uvijek jako mlad i moze mnogo napredovati, a pored toga ima i iskustvo i mnogo golova iza sebe. Slicno je i s malim Zericem, dobio sansu u Vitezu od prve minute, mislim da smo dobili tu utakmicu, a on je odigrao bas dobro i pokazao da je veliki talenat. On je poslije toga trebao dobijati redovno svoje minute da bi naredne sezone, kao i Mujagic, igrao u vaznu ulogu u timu. Tako isto i s Dinom Hasanovicem i Kemom.

Tako bi naredne sezone imali na golu Vedrana, Memiju na desnom beku, Zerica i Dadu u veznom redu, Mujagica, Kemu, Halvadzica, Dzenisa, Dinu kao vazne igrace koji imaju svoju ulogu u timu. To je vec devet talentovanih igraca uz koje ce igrati Aco, Zahirovic, Bekric, Lendric, Stevanovic, Blagojevic i koji ce im biti pomoc na terenu. Siguran sam da rezultat ne bi trpio s takvom ekipom. Bolje je dati vecu platu i napraviti bolje ugovore s talentovanim momcima nego dovoditi neke poluigrace koji za 30 godina nisu nista napravili. Tako bi napravio jak kostur ekipe koji bi se nadogradjivao iz narednih generacija, talentovanim momcima iz drugih klubova i to bi bio korak ka iskoraku u Evropi. Pravi igraci se prave na terenu, na utakmicima, a ne po trenizima i loptanju na dva gola.

Mi smo nazalost izgubili ovaj put, pravili ogromne greske s mladim igracima i nadam se da nam se nece obiti o glavu. Dzenis je izgubio posebnost koju je imao ranije i tesko je danas pogledati tog momka i reci sta on moze napraviti za ekipu kada udje. Ne zna ni on sam vise da li je napadac, krilo ili veznjak. Memija je zrtvovan na nepoznatoj poziciji i pogubio se dok je rijetko igrao tamo gdje moze najvise napraviti. Mujagic je ulazio u igru kada nismo mogli nista napraviti na terenu i nije uspjevao da se nametne, pa ni da dodje u poziciju da osuta prema golu. Dino i Kemo nisu ni ulazili, Halvadzic tek zadnju utakmicu dobio sansu, Dado bio povrijedjen, Zeric s juniorima.
Apsolutno se slazem s tobom, drago mi je da neko ima slicno razmisljanje. Ova 'pojacanja' sto se dovode u vecini slucajeva nisu nista bolji od omladinaca koje imamo. Ne kazem da svi trebaju igrati u prvoj postavi, naravno, niti da ne trebamo dovoditi pojacanja. Prosle sezone smo bili drugi, dijelom i sto mozda nije bilo toliko pritiska na nama, nije se ocekivalo uopste od nas i momci se do kraja borili za titulu. Tu vrijedi teza da uz te momke idu i neki stariji, iskusniji igraci. Odlicni Blagojevic, Zahirovic, Bekric, Kosoric, Stevanovic, Lendric, dovedes npr Jahica koji bi bio istinsko pojacanje, evo i sad ima nekih pojacanja, nek od ta 4 igraca se dva pokazu kako treba, ocekujemo svi puno od Hervasa, nadam se da ce opravdati ocekivanja. Uz te jake igrace, ovi mladji ce pokazati sve sto znaju i kaliti se. Ovako ce samo da trunu na klupi. Ima utakmica gdje mogu igrati. Neces sve odmah ubaciti, to ide povremeno. :)
Sta je bilo, bilo je. Mulalic iskreno nije imao puno znanja, napravila se greska, ali lako je sad pricati. Bitno je da se ne nastavi grijesiti, da se uvidi sta se desavalo u polusezoni i da ispravimo to. I neka i Bekrica i Bogicevica i S.Stevanovica i Kramarica, ako i ne budu u prvoj postavi, ne treba odmah to tjerati iz kluba, pa poslije kukati kako nam je kratka klupa. Povrede, kartoni itd. Zato treba napraviti dobar balans, jer imamo odlicnih omladinaca, a boga mi i igraca sa strane. Po imenima smo najjaci u ligi i to treba opravdati sljedece sezone, ali samo pametno i polako :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:15 pm

@Sergejevic po ko zna koji put :klanjase2: :klanjase2: :pljesak:

@Ž'21 hvala,a znaš li termin utakmice?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

diego1921
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:18 pm

Plava Porodica je napisao/la:@Sergejevic po ko zna koji put :klanjase2: :klanjase2: :pljesak:

@Ž'21 hvala,a znaš li termin utakmice?
13 :45 .SK 1

cikazubo
Kontakt:

pon maj 23, 2016 1:18 pm

teteac8684 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Stvarno ne razumijem pojedince s izjavama tipa "Slavko pitar, Djermanovic slavio titulu u Slovenii, pa sad evo i Topic je zamisli ni manje ni vise nego jednom simpatisao FKS", ljudi dragi nismo mahalska ekipa, ako hocemo u Evrop tako moramo i razmisljati i funkcionisati, nismo klub kojem takve gluosti predstavljaju prepreku.. I ovima sto je Oda bolji od ljudi koji su radili u renomiranim Evropskim ligama nek se sjete da je Olimpica preporodio yebeni Faik Kolar a Oda pao ko kruška tj nastavio agoniju iz Želje, ocigedno je da je dostigao neki limit sto i ne cudi s obzirom na godine..
Sve je to ok ako ćeš dovesti solidnog, dobrog trenera (kako god hoćeš), a ne nekoga ko ima jako siromašan CV...barem trenerski...
Ma ja to nevezano za ovog Admira, vec opcenito, stalno neka suplja prica "on je onda rekao da mu godi FKS", Djermanovic ne valja sto je otisao na proslavu titule svog maticnog kluba, necemo mi imati Želju od 11 Željine djece i izvornog Željinog trenera nikad koliko bi god voljeli da je tako, takav je samo jedan klub na planeti Athletic Bilbao i niko više, imas igrace u ekipi kojima su u srcu drugi klubovi, al koga briga dok igraju dobro za nas, pa ljudi prelaze iz Boce u River, iz Zvezde u Partizan i da ne nabrajam dalje vece klubove i veca rivalstva, i sad bi ovi neki odbili Petrovica ili nekog durogog pa makar bio najbolji moguci trener za nas jer je nekad lijepo pricao o FKS, moramo razdvojit emocije od profesionalizma, to mislim prvenstveno na nas navijace, Miske i kompanija to vec znaju, inace nebi bili vrh biznismeni u nasoj zemlji i šire..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava