Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Reha1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jan 31, 2017 6:35 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
uto jan 31, 2017 6:30 pm
sajo10 je napisao/la:
uto jan 31, 2017 6:27 pm
uto jan 31, 2017 6:25 pm

Zbog cega?
Ni zbog cega. Eto? Idemo dalje. Odlican transfer, svi zadovoljni. El dorado. Idemo u Europa League za dvije godine inshallah! :kafa: :kafa:

Tesko ovo za EL, ali opet ponavljam...klub zadovoljan, igrac zadovoljan...kraj price.

Btw. za koliko smo ono tusnuli Kvesu? :oops:
150 hiljada eura za Kvesu je platila Antalya.

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:36 pm

Može li ponovo anketa "da li smo zadovoljni dosadašnjim prelaznim rokom"? :DD:

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:37 pm

vrbanjusa je napisao/la:
uto jan 31, 2017 6:33 pm
Kvesa kao najbolji lijevi bek lige otisao za 115.000 €. Memija je sad drugi izbor.
Takodjer je bitno da i on napreduje i zaradi novac. Kad su Baja i Amir otisli, Memija je pao u depresiju. On se morao prodati.
hvala kolega...sa naglaskom na najbolji bek lige i najbolji lijevi bocni u poslijeratnoj istoriji...ovo zadnje je subjektivno :oops:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

MirsoNi
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:38 pm

phpBB [video]

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

pile87 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
uto jan 31, 2017 6:32 pm
E čuj Vejle, ovo je sramota stvarno..
Kakav promašaj, Zubane uzmi nam sve igrače !
A sta ako je Zuban ovo zavrsio ?
Nije Zuban

mirsad94
Kontakt:

A i ovi sto potvrdise prije pola sata ovdje na forumu da je ekipa iz prve lige Danske a ne druge nek se vise nikad ne javljaju a komoli se predstavljaju onima koji znaju nesto vise od nas "obicnih".. Treba se suzdrzati maximalno od ruznih rijeci i napadanja, ne baratamo informacijama kompletnim i okolnostima, samo dajemo povoda da se nasladjuju. Kada se kompletira sve i sazna cijela slika onda davati kritike.

Plavi orkestar
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:39 pm

Nek je Memiji sretno.Nadam se njegovom napredku.Imat ce iskusnog trenera koji je u karijeri imao bezbroj velikih utakmica i koji je u svojoj karijeri uvijek forsirao mlade igrace i od njih pravio dobre fudbalere.
Da je Slavko racunao na njega nikad ga nebi prodali i zato ne vrijedi raspravljati što i kako i zbog cega...
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:40 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
uto jan 31, 2017 6:35 pm
Jes Kvesa otisao za te pare ali posle teske povrede.. To je jako bitan faktor..

Sbbkbb ko i sa Kerimom za mjesec, tri, sest...

mirzza
Kontakt:

Sve je već napisano. Glup potez i Memije i kluba. Nit će njemu valjat bit nama.
Odbranu smo dodatno oslabili sada smo ostali bez sirine i plakat ćemo za Memijom vrlo brzo.
Nek nam je Bog na pomoći.
Najbolji napad lige, sredina koja je u 3 u ligi i odbrana koja je vjerovatno najgora u ligi 6.
Stopera nema li nema kao da Nestu dovode, i doći će neko kalibra Kosorica ...
Cilj je evropa i to je pod moranje. I obavezno da objave cifru dobijenu za Memiju.

kvalitet
Kontakt:

Sve ispod 200.000 eura je katastrofa, a to gdje ide je manje bitno. Bar meni. S tim da ćemo na ljeto razmišljati i o desnom beku (uz lijevog naravno). Nadam se da ćemo potpisati tu dvojicu stopera sad. Ako to uradimo, na ljeto se dovode bekovi, nekoga desno i (ako Lendrić ode) napadač. Valjda, to je jedino logično.

Moliti se Bogu da Zuban Kjosevskog nekome uvali za nekih 300.000 eura na ljeto.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:44 pm

MirsoNi je napisao/la:
phpBB [video]

Sretno mali i da doguras daleko :zeljeznicar1:

Tryg
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:44 pm

Sto je najgore ako bude 50 milja eura svi ce reci ma dobro je, nismo mogli vise

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

salemprolic
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:46 pm

uto jan 31, 2017 6:37 pm
vrbanjusa je napisao/la:
Kvesa kao najbolji lijevi bek lige otisao za 115.000 €. Memija je sad drugi izbor.
Takodjer je bitno da i on napreduje i zaradi novac. Kad su Baja i Amir otisli, Memija je pao u depresiju. On se morao prodati.
hvala kolega...sa naglaskom na najbolji bek lige i najbolji lijevi bocni u poslijeratnoj istoriji...ovo zadnje je subjektivno :oops:
Al imao je skoro 25 godina i godinu dana pauze iza sebe zbog pucanja i prednjih i zadnjih kriznih ligamenata i nije bas tad bio u formi u kakvoj je bio kada se vodio kao najbolji poslijeratni bek.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:47 pm

Brkoo je napisao/la:
uto jan 31, 2017 6:34 pm
Tryg je napisao/la:
uto jan 31, 2017 6:24 pm
Uzeo bi Mamic za ovog 30 miliona i 10 posto od transfera narednog. A lik bi igrao u Interu.

Pa sine dragi Norveska izmislila za ove fudbal. Jos druga liga, ma mrs.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzeo bi qrac moj za igraca koji je katastrofalan u odbrani i koji ne zna centrirati. Dinamo prodaje igrace koji imaju kvalitet da mogu igrati u klubovima u ligi petice. Njihova mlada reprezentacija je svemirski brod za nasu koja dvije godine ne moze nikoga pobijediti. Njihovi klubovi redovno igraju u grupnim fazama evropskih takmicenja. Ljudi se uzive u fm i zaborave na realnost.

Lako je bolan prodati igrace poput Bajica i Hadziahmetovica za onu cifru, haj nek Zuban uzme Beganovica i proda ga za tu cifru. Ako to uradi, skidam mu kapu i necu a reci protiv njega..
Zato ih prodaje za 15 miliona eura.. Niko ne ocekuje da ce ikad iz nase lige igrac otici za te pare ali ako je nama uspjeh par stotina hiljada KM onda treba ugasiti omladinski pogon.. Uporedbe bilo kakve sa Dinamom su nebulozne a pogotovo sto se tice transfera.. Mi se sto se toga tice ne mozemo porediti ni sa Interom iz Zapresica..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:48 pm

a što se vidi i sad, više je stojanović igrao za hajduk nego što on igra. da nije bilo te povrede on bi i do sad bio naš rekordni transfer, a da nije bilo prve u slovačkoj ne bi nikad ni bio u kombinaciji da dođe kod nas...
gradi željo boli te *****

MrRiccoli
Kontakt:

Ni na zvanicnoj nista od cifre znaci poslovna tajna ili nije vrijedno pomena

Sent from my C5303 using Tapatalk

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:49 pm

Glup potez, a klub ima nekoliko mil. duga, gradi se svasta nesto + tekuce obaveze...glupost, nema sta...sutra ulijece generalni sa 2 mil., bice to ok.

psihopata
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:50 pm

DerekDuval je napisao/la:
uto jan 31, 2017 5:53 pm
Danas dana 31. 01. 2017. polako mozemo i zvanicno poceti ugovarati datum za odredjivanje dzenaze ili sahrane (kako kome odgovara) bosanskohercegovackom klupskom fudbalu. Sad se mnogi pitaju sto, a mnogi vec znaju razlog.

Sjecam se perioda kada Zeljo nije mogao igrati evropska takmicenja jer su po nacionalnom kljucu klubovi isli u Evropu,osvajali kup i prvenstvo. Tako da naravno Zeljo kao klub koji nije mogao da se deklarise kao nacionalisticki nije ni vidio Evrope pet ili sest godina. Nekad ne znam koje godine S.Brijeg je igrao protiv azerbejdjanskog Neftchija ili tako nekako. Tada strah i trepet BiH fudbala sa "zvijezdama" kao sto su Erceg,Abramovic ili Silic bio je apsolutni favorit (po misljenju domacih "strucnjaka") protiv "amatera" iz Azerbejdjana. Desilo se pretpostavljate vec sta. Od tada iz godine u godinu, bosanskohercegovacki klubovi, medju kojima je i Zeljo, dobijali su za protivnike redovno "amatere" i gotovo redovno od istih ispadali. Redali su se razni klubovi kojih se tesko vise i sjetiti,ali najjaci su svakako Kukesi,Zeta,Metalurg i zadnji svakako prejaki "maltezanski" top klub Barkikjaka (nisam bas siguran da se ovako zove). Od drzava protiv cijih smo klubova favoriti ostale su samo San Marino,Gibraltar(ako salju klubove u Evropu uopste),te samo neki,naravno ne najaci klubovi, iz Andore i sa Malte,poput nesretnog Balzana.

Sto ovo sve pisem?Razlog je naravno odlazak Kerima Memije ni manje ni vise u deveti klub druge Danske lige koja broji dvanaest klubova. Slavan je to klub u Danskoj ima pet titula od kojih je zadnja osvojena 83/84,te cak sest kupova "trule drzave" zadnji 80/81. Vrlo su ambiciozni i zele svim silama da se zadrzi u elitnom drugoligaskom drustvu u kome su vec 4 godine. Ipak najgora stvar je sto je ovo zaista kako to nasi fudbaleri vole reci Kerimu veliki iskorak u karijeri. Kerim Memija je zaista biser bosanskohercegovackog fudbala. Trenutno drugi ili eventualno treci najbolji desni bek sa bh pasosom. I onda nas sasjece ovaj transfer da ne znas ni kako se zoves ni koji broj cipela nosis. Nazalost kako godine budu prolazile nasim talentovanim igracima bice sve teze ostvariti cak i ovakve transfere. Kada pogledas da igrac dolazi iz trece najgore lige koja se takmici u UEFA-a takmicenjima onda se mozemo udarati u guzicu i reci da smo dobro prosli,a "nesretnom" Memiji ostaje samo zal sto se sa istim talentom nije rodio u Austriji ili Svedskoj jer bi 31.01.2017. prelazio u neki mnogo kvalitetniji klub.

Hitno se nesto mora mjenjati kako u klubovima tako i u savezu. Pricamo ovdje danima, sedmicama o nekakvom odlicnom prelaznom roku. Trener ima snove i viziju kako igrati grupnu fazu Evropa lige, i to je pohvalno. Treba mastati,ali bogami to je poduhvat ko put na mjesec s merdevinama. Rekao sam da treba mjenjati, pitanje je kako? Ima vise puteva, najlaksi je svakako sa ogromnim novcem kao sto rade Kinezi naprimjer ili kao sto su uradili amateri iz Azerbejdjana. Imamo li mi ikakvog novca?Odgovor je poznat.
Sta je onda resenje koje je manje skupo a opet ucinkovito? Kada god u zivotu imate problem najkraci put do rijesenja problema je kroz obrazovanje i edukaciju. Dakle,recimo pauza u BiH tokom zime traje duze nego sto traje zima kalendarski. Od kako znam za sebe nisam cuo da je neki trener iz BiH otisao na edukaciju negdje gdje bi mogao nesto nauciti. Ide se samo kad se mora,da se dobije licenca i da se uvali negdje u neki omladinski pogon ili jos bolje da vodis prvi tim i niko sretniji od tebe. Mi ovdje slusamo i podrzavmo trenera (treba da ga podrzavamo naravno) koji bas i ne zeli da pruzi priliku u19 reperzentativcu, jer je kao puno kvalitetniji nekakav Kostic ili sta ja znam ko ili u prevodu manje ce zasrati nego Kemo.U toj odluci ne podrzavam trenera Petrovica niti jedne sekunde. Najbolja stvar koja nam se moze desiti u ovom prelaznom roku jeste da ne dodje ni Kostic ni bilo koji drugi parmak koji ce uzmati minutazu u19 reprezentativcu. Naprimjer u Njemackoj ,koju cesto spominje nas trener, nekakav Julian Tah sa 20 godina ima vec preko 100 bundesligaskih utakmica i tri nastupa za A reprezentaciju prvaka svijeta. Dok s druge strane nekakav talenat Dzesi Lingard iz Man.Utd debituje u Premijer ligi sa 23 godina i dobija minutazu na kapaljku bas ko nas Kemo. Kao sto sam rekao Njmacka je prvak svijeta ,a reprezentacije Engleske nema nigdje. Ali lako mi je za Engleze.

Upravo savez u saradnji sa klubovima treba napraviti strategiju razvoja fudbala u narednih npr. 10 godina.Kao sto su uradili Njemci ili Belgijanci.
Prva vazna stavka u toj strategiji bi trebala biti edukacija mladih trenera po najvecim evropskim standardima.Mi ovdje radimo kao da je 89 godina i jos
uvijek se obrazujemo po tom sistemu. Mozda se i obrazujemo (za te licence) po modernijim programima ali radimo po planu i programu iz cirka 89.
Dakle odabrati petnaest najperspektivnijih trenera stipendirati ih da nauce kako se radi posao i rasporediti po klubovima u sa najperspektivnijim omladinskim
pogonima i zastititi se da ne idu u inostranstvo. Stvis klauzulu da taj trener moze ici vani kada "proizvede" tri igraca koji igraju u ligama petice. Kada ode zamjenis ga sa novim mladim trenerom koji je prosao istu obuku kao i ovaj.

Druga vrlo bitna stvar bi bila da se smanji broj stranaca na tri i da ti stranci malo teze dobijaju radne dozvole,ne mora naravno ko u Engleskoj,ali ipak da se vodi malo racuna o kvaliteti tih stranaca. Od ostalih osam tri ili mozda cak pet igraca na terenu bi trebala da budu mladja od 21 godine,a svi ostali da moraju imati pet godina provedenih u BH ligama do svoje 23 godine. Dakle da se zastitimo od bjelosvjetskih lola i baraba koji sa 14,5 godina imaju menadzere i prave iskorake u karijeri odlaskom u trecu slovacku ligu.
Naravno nije moje da pisem strategije razvoja fudbala u BiH,medjutim mi moramo poceti razmisljati o necemu sto se zove strategija i prestati se baviti improvizacijama bilo koje vrste ako mislimo dobro. Jer sutra ce Zeric preci u Azerbejdjan,Sabanadzovic na Maltu a mi cemo ovdje govoriti neka ide ako je cifra dobra ili jos gor lagati sami sebe da igrac nije ni imao kvalitet za jaceg kluba.
Izvinite na dugom postu ali sam zaista razocaran razvojem situacijie i molim Boga da Kerim ipak vrlo brzo predje u npr. Kopenhagen ili Brondbi i igra standardno na desnom beku reprezentacije BiH gdje objektivno zasluzuje da igra.

svaka čast brate,šteta što je ovaj post izignorisan.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

sajo10
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:51 pm

MrRiccoli je napisao/la:
Ni na zvanicnoj nista od cifre znaci poslovna tajna ili nije vrijedno pomena

Sent from my C5303 using Tapatalk
Nit ce se izlaziti s tim informacijama, i jedno i drugo nazalost :)

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto jan 31, 2017 6:51 pm

ne svidja mi se 'transparentnost' u ovom slucaju.
sta znaci 'adekvatno obestecenje'. koliko je to BAM?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava