Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grb1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jan 31, 2017 5:04 pm

Kerime nek je sretno.
Joj Visca ce Adebayoru asistirati... 😎😎

Ajzea
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:06 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
uto jan 31, 2017 5:00 pm
znaci kad sve saberes i oduzmes mi smo klub bez perspektive i igramo u ligi koja nema perspektive,da se ne nadam nekom napretku i budzetu od 10 milki i nekom igranju grupne faze za tri godine.Dalje opet smo mi ti koji najvise mijenjamo,ne znam sta Slavko planira za cetri prelazna roka koja stalno spominje kad ga svaki rok napusti 5,6 igraca,evo na ljeto vec ostaje bez najboljeg igraca a moguce i lendric da ode pa opet iznova sve i sve.Mislim da ce nam bas dosta vremena trebati da se oporavimo od onih greski od proslih godina.
lendric (nikolic)
zakaric( crnov) zeba (bekric) miroslav ?
blagojevic (radinovic) markovic( hasanovic)
stojanovic(besirevic) boka bogi( kemo) sinisa (stana)
Miroslav - Zeric
Moze i Crnov, ali Zeric ipak..
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u uto jan 31, 2017 5:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.

sergejevic

uto jan 31, 2017 5:07 pm

Put Antalije su krenula 22 fudbalera:
1.Vedran Kjosevski, 2.Irfan Fejzić, 3.Adnan Bobić
4.Siniša Stevanović, 5.Srđan Stanić, 6. Jadranko Bogičević, 7. Mateo Boccaccini, 8. Kemal Osmanković, 9. Danijel Stojanović
10. Dino Hasanović, 11. Darko Marković, 12. Jovan Blagojević, 13. Uglješa Radinović, 14. Samir Bekrić, 15. Zajko Zeba
16. Denis Žerić, 17. Miroslav Stevanović, 18. Goran Zakarić, 19. Ivan Crnov
20. Ivan Lendrić, 21. Stevo Nikolić.

Ko je 22. fudbaler koji je krenuo? Na tri portala ista situacija. Da li je moguce da je jedan napisao i ostali samo kopirali?

Trenutno imamo 21 igraca? od cega 3 golmana i tu smo dobro popunjeni.
Desna strana Sinisa i Stanic.
Lijevo Stojanovic i Besirevic.
Stoperi Bogi, Boccaccini i Kemo.
Tu imamo veliki problem kao i opcenito nazad. Sedam igraca na cetiri pozicije od kojih su dva juniora bez ranije prilike da igraju, Stanic koji igra sve, a nista odredjeno, Bogicevic i Stojanovic vec u godinama. Pitanje je koliko oni mogu iznjeti pakao koji nas ceka. Rekao bih da nazad imamo samo dva pouzdana igraca: Sinisu i Boccaccinija. Besirevic i Osmankovic nemaju nikakvog iskustva , Stanic, kako Slavko rece, ima problem s koljenom i nesto ne vjerujem da ce se na njih ozbiljno racunati, jedino ako bas mora. Stvarno nezgodna situacija, a i ranije nismo nesto dobro izgledali nazad.

Sredina je fino popunjena, barem brojacano, a za ostalo cemo vidjeti na terenu. Markovic, Hasanovic, Radinovic i Blagojevic zadnji vezni. Zeba i Bekric ispred njih. Desna krila Stevanovic i Zeric, lijevo Zakaric i Crnov. Misim da je problem i na krilnim pozicijama. Na dvije pozicije konkurisu tri igraca i jedan junior, Crnov vec dugo u uzasnoj formi, Zakaric takodjer i onda ostanemo na jednom pouzdanom igracu na krilima. Njemu istice ugovor i slobodan je na ljeto, pitanje je i kako ce to uticati na njegove igre.

Ostali smo i na samo dva napadaca. Jedan od njih je na zalasku karijere i vjerovatno igra posljednje utakmice u karijeri i ne vidim nacin na koji moze igrati od prve minute. Kao opcija s klupe je idealan, ali opet ostajemo na jednom pouzdanom igracu, a utakmica je mnogo i svaka od njih ce biti veoma vazna.

Treba uzeti u obzir da neki od igraca ne mogu igrati kup utakmice, recimo Stojanovic gdje ce uletiti Stanic koji ima taj problem, ili kadet Besirevic. Mogao je Sinisa preci tamo, ali sada nema Memije da pokrije desnu stranu. Svaka povreda ili suspenzija nekog od igraca ce nam predstavljati problem, posebno u zadnoj liniji. Stopera smo morali ionako dovesti, a odlascima Memije i Krizmana stvoreni su drugi problemi. Memija je mogao i na beka i krilo mijenjati Stevanovica da ne bi ovisili o Zericu, a kada bi Memija isao na beka, onda Sinisa moze igrati lijevo i ne bi ovisili o Stanicu ili Besirevicu. Slicno je i s Krizmanom koji je solidno pokrivao dvije pozicije i donosio mogucnost raznog kombinovanja. Oba igraca bi mogla nastupati i u kupu.

Nelogicni potezi, ako se nema u planu dovesti zamjena za iste. Uz Memiju i Krizmana smo imali 20 igraca plus golmani, te jednim ili dva stopera bi taj broj bio idealan.

Charlie Sheen
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:07 pm

dobro si,zaboravih na njeg.

storm_raider
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:09 pm

22. bi trebao biti taj stoper i najkasnije do 3. ce im se pridruziti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:10 pm

mislim pusti ti to, sad odjednom djeluje kao da u svakoj liniji fali po jedan ako ćemo ozbiljno ići na oba fronta. bar za rotaciju i kartone.
gradi željo boli te *****

Pinkii
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:12 pm

Sta je onaj sud odlucio za Kostica ?
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

sergejevic

uto jan 31, 2017 5:16 pm

Ne fali nama nazad jedan, fale dva, pa mozda i tri igraca. Lijevi bek i dva stopera. Stanic ima problem s koljenom, onda nema zamjene za Sinisu. Trebamo se malo sjetiti kakav je Sinisa na utakmicama i uvijek je blizu suspenzije, moras onda prebaciti Stanica umjesto njega, a onda lijevo samo Besirevic koji jos moze igrati za kadete. Problem je i taj kup u kojem ne moze igrati Stojanovic. U slucaju suspenzije Stevanovica igracemo sa Stanicem i Besirevicem. Ne znam stvarno sta je Slavko zamislio.

Leon_Professional
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:19 pm

Pinkii je napisao/la:
Nije ni predao

storm_raider
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:21 pm

@sergejevic, slazem se. Koliko sam zadovoljan veznim redom, toliko sam nezadovoljan odbranom. Ja bih volio vidjeti 2 stopera.

pile87
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:21 pm

sergejevic je napisao/la:
uto jan 31, 2017 5:16 pm
Ne fali nama nazad jedan, fale dva, pa mozda i tri igraca. Lijevi bek i dva stopera. Stanic ima problem s koljenom, onda nema zamjene za Sinisu. Trebamo se malo sjetiti kakav je Sinisa na utakmicama i uvijek je blizu suspenzije, moras onda prebaciti Stanica umjesto njega, a onda lijevo samo Besirevic koji jos moze igrati za kadete. Problem je i taj kup u kojem ne moze igrati Stojanovic. U slucaju suspenzije Stevanovica igracemo sa Stanicem i Besirevicem. Ne znam stvarno sta je Slavko zamislio.
Kao i obicno slozio bi se sa tobom, mislim da je racunica jasna prodajes kad mozes prodati. Imamo li neku varijantu, ne znam. Mozda racunamo na to da i Kostic moze odigrati lijevog beka u najgorem slucaju. Od pocetka je jasno da se nismo obazirali na to da li igraci mogu igrati kup.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

salle86
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:24 pm

Hajmo malo ovako razmišljati.
Nije Kerim igrač kakvih ima malo na ovom svijetu, nije neki ultra talenat i potencijal ali nije sad ni neki škart. Otprilike je tu to negdje na pola puta. Za ove koji kažu da ovakvih kao on ima more, nek nam ih dovedu svake godine po jednog džaba a mi ćemo ih prodavati za neke pare. Neće ići jel de?
Obeštećenje? Kako već rekoh nije neka igračina ali nisu ni neke pare koje se traže za njega. Bar za ozbiljan klub, europski. Klub koji ima ambicije, stručne ljude koji će procjeniti da li se isplati dati toliko.
Realno, po meni je on za prve Danske lige. Nije to sad neka liga da se ne lažemo. Austrije, Belgije, Češke, Poljske itd. Klubove koji su neki donji dom. Sve ispod toga je ipak nekako nipodištavanje. A ti klubovi opet i imaju te pare koje mi tražimo. No nije to tako jednostavno, treba znati i prodati "robu". Treba opet neko "ko će pokucati npr. Sturmu iz Graca i reći imamo za vas igrača." Nekog ko ipak ima kakvo takvo ime u svijetu nogometa, jer to automatski diže cijenu igraču.
Memija... Isti on je bio odličan protiv Ferencvaroša, Standarda. Te ekipe su misaona imenica za danskog drugoligaška. Ok, nije ni Memija onakav kakav je tad bio, ali nije 5 puta lošiji koliko bi trebalo da bude da "podne sa konja na magarca".
Željo... Cilj nam je grupe lige evrope kroz 2-3...5 sezona. Ako je Memija samo kvalitet za danskog drugoligaša, pa onda da bi to ostvarili mi moramo imati 5 puta boljeg od njega...takav je recimo onda Avdija Vršajević (šala) ali fakat treba onda dosta bolji igrač. Ja neću da vjerujem da je tolika razlika između nekog "dna" elite i nas. Hoću da vjerujem da je dovoljno na ovo postojeće dodati 10% kvaliteta i bar 50% rada, discipline.
Moje mišljenje je da je prodaja jednog od igrača za kojeg možemo uzeti kakve takve pare, u Dansku drugu ligu, loša stvar. Za koga to možemo uzeti više, puno više?
A i nekako ne vjerujem da je riječ o 200+ k eura zbog renomea tog tima.
Nismo sad da se kurčimo lovom, ali nije nam nadam se zapelo ovisimo o iznosu manjem od gore navedenog.
Ako jesmo donekle bi i razumio, ali ako nije pod moranje, ja bih radije da "propadne" kod nas nego da uzmemo "siću".
Eto neko moje ugrubo razmišljanje :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

ne znam, slavko mi ne djeluje i ne zvuči kao tip koji nije mislio na to...a govorio je da je memija na prodaju i prije pauze.
gradi željo boli te *****

dell21
Kontakt:

Danas se dosta betona salilo nadam se da će biti kakve slike. Još jednom sretno Memija.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:27 pm

Odlazak Memije puno mijenja u sirini.. Sinisa je dobro odigrao i na lijevom beku a sada ta opcija vise nije realna pa u prvenstvu sve ovisi o Stojanovicu za kojeg jos uvijek ne mozemo reci da je kvalitetno rjesenje na lijevom beku.. Jos u kupu ne moze igrati.. Stana nije rjesenje ni za jednu poziciju jer je daleko od kvaliteta koji nam je potreeban.. Fakat sad nam na gotovo svim pozicijama osim u sredini fale igraci.. Otputovali su na zavrsni dio priprema i uz tog stopera za nas je prelazni rok gotov i i kada bi dovodili jos igraca bilo bi kasno s obzirom da ne bi prosao pripreme sa klubom..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

chile
Kontakt:

Za ovaj prelazni rok koji jos nije zavrsen mogu reci nista novo, autobuska stanica grbavica jos radi i nadam se da ce se zavrsiti s ovom praksom na ljeto.
Previse igraca prolazi kroz klub da bi mi napravili i od iskoraka o kome svi mastamo, nadao sam se da ce vec u ovom prelaznom doci max 2-3 i isto ih otici ali cifra se uduplala.
Sto se tice Memije nek mu je sa srecom gdje god otisao, a definitivno nije isto prva ili druga liga, mada je pozitivno sto ide na zapad.
Svi vole procente od prodaja nasih igraca sabirat a najglasniji su ovi sto bi igraca slali u afriku i na antartik.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Jaozinho22

uto jan 31, 2017 5:33 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
Odlazak Memije puno mijenja u sirini.. Sinisa je dobro odigrao i na lijevom beku a sada ta opcija vise nije realna pa u prvenstvu sve ovisi o Stojanovicu za kojeg jos uvijek ne mozemo reci da je kvalitetno rjesenje na lijevom beku.. Jos u kupu ne moze igrati.. Stana nije rjesenje ni za jednu poziciju jer je daleko od kvaliteta koji nam je potreeban.. Fakat sad nam na gotovo svim pozicijama osim u sredini fale igraci.. Otputovali su na zavrsni dio priprema i uz tog stopera za nas je prelazni rok gotov i i kada bi dovodili jos igraca bilo bi kasno s obzirom da ne bi prosao pripreme sa klubom..
Zakalamutali smo ga opet poštenski. Ostali na dva špica 7 igrača u odbrani od kojih dvojica nemaju ozbiljne minute a jedan ne može igrat u kupu. Počeli smo dobro s prelaznim rokom i umjesto slag na kraju useremo ga.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Charlie Sheen
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:35 pm

Pinkii je napisao/la:
izgleda da je u petak on u turskoj a da je sa kerlom i djelmicem propalo

storm_raider
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:35 pm

slika

sajo10
Kontakt:

uto jan 31, 2017 5:36 pm

Ovaj odlazak Memija, sta mislite hoceli sad Kurtovic mozda dobiti vise prostora da se dokaze? Ipak je momak 18 godina i kapiten juniora...ili ce ipak Stana odradjivati posao lijevog i desnog beka haha.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.

Prijava