Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jan 29, 2017 11:19 am

storm_raider je napisao/la:
ned jan 29, 2017 11:08 am
Kako je Markovic kao igrac samo ponekad podcjenjen, a otkad je dosao daleko je najstandardniji, ako izuzmem Miru. Covjek igra tu poziciju, gdje se najmanje kvaliteti igraca vide, ali bez njega bi ovo sve bilo mnogo teze.
Ovo sam napisao, nakon utakmice u Bijeljini: "Stevo nam je donio pobjedu, ali ja svoj glas dajem generalu sredine terena Markoviću.". :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Ajzea
Kontakt:

ned jan 29, 2017 11:21 am

Ja bas smatram da on nije podcijenjen, nego smo navikli na njegove dobre partije u toj mjeri da ga vise ni ne spominjemo. Nadjite mi jednog forumasa koji ce postaviti formaciju bez Markovica, cak i ako mu je, primjera radi, Natasa miljenica.
Meni da je neko pricao da ce on ovakvo pojacanje biti, ne bih vjerovao.. To dovoljno govori da kvalitetan fudbal ne igraju samo zvucna imena.
Uporedis samo njegove partije i partije Zahirovica, ukrotitelja portugalske azdahe.. Nabobani Xabi Alonso za njega..

Samo me raduje to sto cemo igrati fudbal cak i kada nam desnu stranu zatvore. :baklja: :baklja: :baklja: :baklja: :baklja:

ublehas
Kontakt:

ned jan 29, 2017 11:55 am

igla je napisao/la:
sub jan 28, 2017 11:06 pm
Evo ja studiram uveliko marketing, nekada sam se na onom forumu i javljao sa nekim idejama ovako na prvu.
Prvo, bez namjere da se pravim pametan, općenito se dosta usko gleda na marketing. Neka najjednostavnija definicija je da je marketing profitabilno zadovoljavanje potreba potrošača. Dakle, marketing nije fanshop i promocija, u marketing vam spada i određivanje cijene za utakmice npr. I transparentno poslovanje je dio marketinga, jer tako privlačite mnoge ljude da budu sponzori, članovi i sl. Marketing kluba je mnogo napredovao u posljednje vrijeme, pa i sama akcija za istok, ali i općenito za evropsku Grbavicu su FANTASTIČNI MARKETING POTEZI.

Standardna boljka je npr. Fanshop. Za rješavanje bilo kojeg problema je potrebno istraživanje marketinga. Znači odradiš istraživanje čime su to najviše nezadovoljni navijači, da li je to kvalitet, ili je to cijena, ili je to raznovrsnost. Dobiješ podatke, analiziraš, pa tek onda odluku donosiš. Sve ostalo je rad napamet.
Također, masovno raja sere za ulaznice, jedni kažu da bi bila posjeta veća da su cijene manje, drugi kažu da se ne bi osjetilo, treći treće. I to se može istraživanjem koliko toliko istražit. Uđeš ljudima u motive. Sve ostalo je nagađanje. Znači, istražiš ŠTA LJUDI ŽELE i to im ponudiš, a da i ti budeš dobar. To je smisao marketinga, a ne da mi sad na forumu smišljamo neke aktivnosti jer je to priča napamet. Ljudi stotine hiljada daju u istraživanje tržišta, postoje ljudi koji posvete život tome. Ponavljam, marketing nije promocija, marketing obuhvata i distribuciju (gdje sve isporučuješ svoje proizvode, na koji način, koliko je jednostavno doći do tvog proizvoda), proizvod (šta sve nudiš-ovdje ne spadaju samo artikli fanshopa, kakvog su oni kvaliteta, da li postoji tražnja uopšte za njima), cijenu (cijenu apsolutno za sve, čak i za usluge sponzorisanja), a tek onda promociju i promotivne aktivnosti.
Upravo. Vidiš, sam kažeš da to sve iziskuje određena sredstva koja nam vjerovatno nisu na raspolaganju. Znači, kao što kažeš u marketing spada puno više stvari od prodaje dresova. Koliko vidim često bude neka pozitivna priča vezana za Želju (naravno ima dosta tendecioznih i naručanih tekstova koji govore protiv toga), često se pokreću neke akcije, evo sad ide i nagradna igra, Kao što reče transparentno poslovanje je takođe u sferi marketinga, gradi se jedan pozitivniji imidž kluba. Pa kapitalni projekti su usko vezani sa marketingom. osim toga ima nagradna igra i sa Hifom. Fan shop nije idealan, ali je sasvim OK. Imao sam zadnjih godinu dana priliku da posjetim fan shopove Benfike, Sportinga, Bešiktaša, Galate i Fenera. Mogu reći da prva dva i nisu puno blji od našeg. (naravno da su bolji, ali nije ni blizu razlika u fan shopu klika je u svim ostalim segmentima u klubu). Galata i Bešiktaš su dimenzija za sebe, a Fener još jedan nivo iznad, ali npr. i u fan shopu fenera od 10ak zaposlenih, samo jedan natuca engleski. Kada sam pročitao da se naručilo i prodalo 1.00 dresova (ako je to istina), ostao sam paf. Iskreno, ja da vodim shop, ja bi maksimalno naručio po 100-150 kom od svake garniture.Opet ponavljam zamjerka je na online kupovini i dizajnu pojedinih majica. Što se tiče marketinga u to spadaju i društvene mreže gdje smo prilično aktivni, i web stranica, koja je jedna od najboljih na balkanu.
I ja sam tokom studija odslušao dosta marketinških predmeta i znam i ja nešto o tome, zato i pitam šta još konkretno možemo uraditi, a da je realno i da može donijeti rezultate.
Moj prijedlog (a vjerujem i većine) je da se napravi opcija da se online naručuju proizvodi iz fan shopa, te da se organizuje učlanjenje u drugim gradovima (za početak u ovim u kojim imamo veliku bazu navijača).
Fakat ne volim kada neko govori kako ne treba, bez da ponudi neku realnu alternativu.

storm_raider
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:05 pm

Ajzea je napisao/la:
Ja bas smatram da on nije podcijenjen, nego smo navikli na njegove dobre partije u toj mjeri da ga vise ni ne spominjemo. Nadjite mi jednog forumasa koji ce postaviti formaciju bez Markovica, cak i ako mu je, primjera radi, Natasa miljenica.
Meni da je neko pricao da ce on ovakvo pojacanje biti, ne bih vjerovao.. To dovoljno govori da kvalitetan fudbal ne igraju samo zvucna imena.
Uporedis samo njegove partije i partije Zahirovica, ukrotitelja portugalske azdahe.. Nabobani Xabi Alonso za njega..

Samo me raduje to sto cemo igrati fudbal cak i kada nam desnu stranu zatvore. :baklja: :baklja: :baklja: :baklja: :baklja:
Kada sam napisao 'podcjenjen', nisam mislio na nas bolesnike koji znamo kako im se zovu djevojke, zene, pranane/prabake, i slicno. Mislio sam generalno na tu poziciju. Uvijek je heroj napadac koji zabije gol, jer on uzme sav slag na torti, ali igraci kao Markovic uglavnom krpe sve rupe i drze sami zadnju zonu sredine. Ako naprijed nesto urade, tim bolje, a Markovic je i tu veoma dobar. Njihova pozicija je najnezahvalnija. Eto kod Edisa prosle godine u ovo doba, vidjelo se da fali nesto na sredini, a nije se lako moglo vidjeti sta ili ko. Falio nam je neko kao Markovic.

Kad smo kod sredine u prosloj sezoni, gdje je Zolotic? Ne spominje se nikako.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

pile87
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:10 pm

phpBB [video]
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Pinkii
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:11 pm

SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Plavi orkestar
Kontakt:

Ajzea je napisao/la:

Kada sam napisao 'podcjenjen', nisam mislio na nas bolesnike koji znamo kako im se zovu djevojke, zene, pranane/prabake, i slicno. Mislio sam generalno na tu poziciju. Uvijek je heroj napadac koji zabije gol, jer on uzme sav slag na torti, ali igraci kao Markovic uglavnom krpe sve rupe i drze sami zadnju zonu sredine. Ako naprijed nesto urade, tim bolje, a Markovic je i tu veoma dobar. Njihova pozicija je najnezahvalnija. Eto kod Edisa prosle godine u ovo doba, vidjelo se da fali nesto na sredini, a nije se lako moglo vidjeti sta ili ko. Falio nam je neko kao Markovic.

Nakon što je sredinom prošle godine napustio Gent, bh. internacionalac Nermin Zolotić (23) karijeru je nastavio u belgijskom drugoligašu Roeselareu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

storm_raider
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:18 pm

Hvala prijatelju!

Amar927
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:19 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:

Nakon što je sredinom prošle godine napustio Gent, bh. internacionalac Nermin Zolotić (23) karijeru je nastavio u belgijskom drugoligašu Roeselareu.
I sad Zola nije više zadnji vezni...u ovom klubu igra na mjestu stopera..ima par snimaka i fino to Žila radi kao stoper

igla
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:21 pm

@ublehas
Evo vidi druze, npr. meni super zvuce ti tvoji prijedlozi, ali najveća mana kod novih proizvoda (inovacija) je što onaj koji ih pravi iste i precijeni, a tržište vrlo često odgovori negativno. Evo npr i meni je odavno kvalitetna online kupovina u glavi, ali čekaj, priča o nekvalitetu fanshopa postoji i kod nas kojima je dostupan. Moje mišljenje je da prvo tu treba istražiti i napraviti pomak, pa tek onda ići na kvalitetan online. I do sada je bilo nekih pokušaja online-a, s tim što raja ili je bila nezainteresovana, ili je klub loše promovirao tu online kupovinu.
Dalje, učlanjivanje u drugim gradovima, mislim da se to može lako i riješiti (isto nekim online sistemom), mislim da je i do sad bilo nekih fazona oko toga. Ipak, mi se hvalimo da imamo navijača svuda. Tačno. Ipak, imamo ih najviše u gradu Sarajevu (realno), imamo npr više od 188 hiljada lajkova na Facebooku, a koliko je trenutno članova kluba? Dolazim do nekog zaključka da bar u Sarajevu nije dostupnost veliki probem (iako se može i na tom poraditi), a opet po meni nemamo veliki broj članova. Šta je razlog tome? Zašto ljudi kupe člansku, zašto je ne kupe?

Zaista nemam namjeru da pametujem, sad ja studiram, ovo ono, pa da prosipam šuplje i glumim štrebera, ali sve je to međusobno povezano. Npr. da li je ljudima dovoljno da imaju privilegiju da budu članovi kluba ukoliko ne žele da kupuju godišnju kartu za neku tribinu? Postoji li dovoljno koristi koje članska donosi, nije svima tolika čast da su članovi Želje. Sve to treba malo ispitat, bolje je i istražiti nešto nego probati s nečim i promašiti, a možda bi pogodio da si malo kvalitetnije to istražio. Godinama se spominje problem nedolaska na tribine navijača, evo koliko nas je na forumu, svako će nešto drugo reći da je razlog. To ne možemo odgovoriti ni ja ni ti, već ljudi koji kažu da su navijači, prate Želju bar preko interneta, mogu doći, a ne dođu.

salle86
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:40 pm

igla je napisao/la:
sub jan 28, 2017 11:06 pm
Evo ja studiram uveliko marketing, nekada sam se na onom forumu i javljao sa nekim idejama ovako na prvu.
Prvo, bez namjere da se pravim pametan, općenito se dosta usko gleda na marketing. Neka najjednostavnija definicija je da je marketing profitabilno zadovoljavanje potreba potrošača. Dakle, marketing nije fanshop i promocija, u marketing vam spada i određivanje cijene za utakmice npr. I transparentno poslovanje je dio marketinga, jer tako privlačite mnoge ljude da budu sponzori, članovi i sl. Marketing kluba je mnogo napredovao u posljednje vrijeme, pa i sama akcija za istok, ali i općenito za evropsku Grbavicu su FANTASTIČNI MARKETING POTEZI.

Standardna boljka je npr. Fanshop. Za rješavanje bilo kojeg problema je potrebno istraživanje marketinga. Znači odradiš istraživanje čime su to najviše nezadovoljni navijači, da li je to kvalitet, ili je to cijena, ili je to raznovrsnost. Dobiješ podatke, analiziraš, pa tek onda odluku donosiš. Sve ostalo je rad napamet.
Također, masovno raja sere za ulaznice, jedni kažu da bi bila posjeta veća da su cijene manje, drugi kažu da se ne bi osjetilo, treći treće. I to se može istraživanjem koliko toliko istražit. Uđeš ljudima u motive. Sve ostalo je nagađanje. Znači, istražiš ŠTA LJUDI ŽELE i to im ponudiš, a da i ti budeš dobar. To je smisao marketinga, a ne da mi sad na forumu smišljamo neke aktivnosti jer je to priča napamet. Ljudi stotine hiljada daju u istraživanje tržišta, postoje ljudi koji posvete život tome. Ponavljam, marketing nije promocija, marketing obuhvata i distribuciju (gdje sve isporučuješ svoje proizvode, na koji način, koliko je jednostavno doći do tvog proizvoda), proizvod (šta sve nudiš-ovdje ne spadaju samo artikli fanshopa, kakvog su oni kvaliteta, da li postoji tražnja uopšte za njima), cijenu (cijenu apsolutno za sve, čak i za usluge sponzorisanja), a tek onda promociju i promotivne aktivnosti.
da ne palamudim bespotrebno

dovoljno je samo :pljesak: :pljesak: :pljesak:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ponosannavas
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:41 pm

@ajzea a onooduzimanje lopte Radinovica, aaa, aaa?
Vec dugo hocu da napisem o tome sta je to marketing jer ovdje se poistovjecuje marketing i oglasavanje i evo jucer covjek objasnio.
Isto tako pisao sam neki dan o prioritetima. Znaci, mi kqo klub koji ulaze i u infrastrukturu i u ekipu i sl ne raspolazemo novcem da mozemo sve pokrenuti u isto vrijeme. Fan shop nije prioritet. Mi stalno ovdje se bubamo ciframa o zaradi tog fan shopa. Ne milsim da je to bas tako. Neko neki dan napisa mogli bi imati 100.000 godisnje i predlazu se tri prodajna mjesta. Niko ne oduzima troskove da ta trivprodajna mjesta kostaju cca 15000 KM izdavanja prostora, da bi imali 60.000 za sest radnica koje su prijavljene na ta tri prodajna mjesta. pa komunalije itd itd. Ponavljam, kod nas je raji mrsko doci da nesto kupi, da se uclani itd. Proadjna mjesta na tekmi domacoj za priozvide iz fan shopa bi smanjila troskove, a svi potencijalni kupvi bar jednom godisnje dodju na neku tekmu. Uz to hrana, pice itd. Mogucnost uclanjenja prije tekme. Mi imamo potencijalnih 15.000 koji su minimalno 3 puta na tekmi godisnje. Kad bi imali prosjek 7000 i zaradjivali marku po gledaocu za hranu i pice i marku za nedto iz fan shopa i imali tih 15.000 clanova na 20 tekmi prosjwcno to je 280.000 pd prodaje + 300.000 od clanarina uz minimalne troskove. Mnogo manje nego gore navedene. Onlinw shop, kao i online uclanjenje i stream koji je pokusan za gledaoce vani ne donosi puno i trenutno je to trosenje resursa. Nek vam neko kaze brojke ko je to radio. Nek vam kazu koliko je ljudi iz vana platilo stream. Vi bi od igle do lokomotive u fan shopu, a ne pita niko sto se pola stvari nece prodati. Zbog toga momak i govori za istrazivanje. Moze i to lagano. Stavis na fesj slike i koje budu imale najvise likeova to napravis i ubacis u fan shop. A ne napravis 1000 solja i proda se njih 50 ostale dijelis i imas i minus cak. Moze i sad ovakav fan shop biti bolji. Moze redovno da ima bar dresova i sl. ne kazem da nije, ali hajmo malo razmisljati. Moze se i momcima iz 1921 ili larsu dati da streamaju i da zaradjuju. Ja bi im platio npr. Ima nedostataka, ali idemo redom. Polako rastemo. Sabura ljudi.

1921 druze hvala vam velika. I tebi @larse
Respect veliki

Plavi orkestar
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:42 pm

igla je napisao/la:
ned jan 29, 2017 12:21 pm
@ublehas
Evo vidi druze, npr. meni super zvuce ti tvoji prijedlozi, ali najveća mana kod novih proizvoda (inovacija) je što onaj koji ih pravi iste i precijeni, a tržište vrlo često odgovori negativno. Evo npr i meni je odavno kvalitetna online kupovina u glavi, ali čekaj, priča o nekvalitetu fanshopa postoji i kod nas kojima je dostupan. Moje mišljenje je da prvo tu treba istražiti i napraviti pomak, pa tek onda ići na kvalitetan online. I do sada je bilo nekih pokušaja online-a, s tim što raja ili je bila nezainteresovana, ili je klub loše promovirao tu online kupovinu.
Dalje, učlanjivanje u drugim gradovima, mislim da se to može lako i riješiti (isto nekim online sistemom), mislim da je i do sad bilo nekih fazona oko toga. Ipak, mi se hvalimo da imamo navijača svuda. Tačno. Ipak, imamo ih najviše u gradu Sarajevu (realno), imamo npr više od 188 hiljada lajkova na Facebooku, a koliko je trenutno članova kluba? Dolazim do nekog zaključka da bar u Sarajevu nije dostupnost veliki probem (iako se može i na tom poraditi), a opet po meni nemamo veliki broj članova. Šta je razlog tome? Zašto ljudi kupe člansku, zašto je ne kupe?

Zaista nemam namjeru da pametujem, sad ja studiram, ovo ono, pa da prosipam šuplje i glumim štrebera, ali sve je to međusobno povezano. Npr. da li je ljudima dovoljno da imaju privilegiju da budu članovi kluba ukoliko ne žele da kupuju godišnju kartu za neku tribinu? Postoji li dovoljno koristi koje članska donosi, nije svima tolika čast da su članovi Želje. Sve to treba malo ispitat, bolje je i istražiti nešto nego probati s nečim i promašiti, a možda bi pogodio da si malo kvalitetnije to istražio. Godinama se spominje problem nedolaska na tribine navijača, evo koliko nas je na forumu, svako će nešto drugo reći da je razlog. To ne možemo odgovoriti ni ja ni ti, već ljudi koji kažu da su navijači, prate Želju bar preko interneta, mogu doći, a ne dođu.
Marketing jeste jako bitan i bez njega klub ne moze opstati ali je sem marketinga za posjetu stadionu bitno još puno stvari.Prvo kvalitet igrackog kadra a onda sigurnost.To niko ne spominje.Desi se ubistvo u prostorijama kluba,na tribini se nadje bomba, u toku utakmice na Jugu se znalo svega dešaavati... i normalno je sa to sve utjece na posjetu.Sve to treba dovesti u red i bice posjeta puno bolja.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

ponosannavas
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:47 pm

Izleda da smo @ igla i ja pisali u isto vrijeme. I jos ga spomenuh u dijelu od igle do lokomotive :)

Tryg
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:49 pm

Jel bilo price o tome treba li Miro igrati ili ne? Nisam upratio :) Sta smo zakljucili?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

igla
Kontakt:

ned jan 29, 2017 12:53 pm

@plaviorkestar
pa i do tih podataka možeš doći istraživanjem. Hajmo to posmatrati ovako: ti prodaješ uslugu boravka na utakmici za npr 10 KM - sjever. Sad pričam napamet: čovjeka s djetetom ne mora zanimati samo utakmica, njemu je to "porodični izlazak", gdje on želi da može na stadionu lako kupiti sok djetetu, da bude siguran da ga niko neće u glavu potrefit s nečim i da mogu i on i dijete negdje pišat na poluvremenu, a da ne dobiju 3 bolesti usput. Eh sve ovo spada u tu uslugu, a lično se slažem s tobom da postoje navijači koji ne dođu zbog tvojih razloga.
Znači i to što si nabrojao je marketing, dio koji se brine o proizvodu (usluzi).

Što se tiče igračkog kadra, tu je i specifičnost sportskog marketinga, ovisiš u dobroj mjeri o rezultatima, ali cilj svega ostalog o čemu pričamo je i da ne ovisiš SAMO o rezultatima.

@ponosannavas
:DD:
volim ovakve rasprave, mogu puno toga dobrog donijeti :)

pile87
Kontakt:

ned jan 29, 2017 1:00 pm

Sposobnost marketinga se uglavnom ogleda u tome koliko su ljudi uspjeli animirati da dođu na utakmicu. To je ujedno i najvažnije jer klub ima najveće prihode kroz posjetu. A zavisi od mnogo faktora prije svega glavni magnet za dolazak navijača na utakmice je u igračkom kadru , drugi u rezultatima. Ako se te dvije poklope uz istok koji se gradi možemo reći da marketing radi dobar posao.
A posjeta diktira i mnogo drugih stvari koje su usko vezane za marketing. Broj sponzora i sve druge stvari. A glavni preduslov za sponzore je rezultat. Nama je neophodan izlazak u Evropu plus ne trebam govoriti da igramo na Grbavici. Pogledamo li unazad par godina biće nam jasno gdje se sad nalazimo. Nije marketing samo onaj dio ljudi u klubu koji je zaduzen za to, mnogo je sira slika toga.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

storm_raider
Kontakt:

ned jan 29, 2017 1:09 pm

Kao neko ko je u marketingu (i svim njegovim kanalima) intenzivno 10tak godina, uzivam citajuci ove redove.

Sto se marketinga tice, on je alat za generisanje potencijalnih prilika koje su servirane prodaji ili sektoru prodaje. To je previse generalno, pa da prilagodim nama. U slucaju fudbalskog kluba marketing ima svoju ulogu ne samo u generisanju potencijalnih prilika (aktivni i pasivni kanali), vec i u podizanju drustvene odgovornosti (aktivni i pasivni kanali), ozbirom da je fudbalski klub nesto za sto su ljudi emotivno vezani. Sve sa jednim zajednickim ciljem naravno, da se proda karta, da ogledalo kluba budu navijaci (covjek je po prirodi slab na ono sto voli) i da nas bude sto vise. Toliko, samo da usmjerim diskusiju u tom smjeru.

Ukljucit cu se veoma rado, nastavite. :)

Ajzea
Kontakt:

ned jan 29, 2017 1:16 pm

Sarni Jasmina, da se uigras do utakmice protiv Celera !

Ako potpise, ima da u derbiju raznese onog sto je uz pritku rasto.. Em je jaci, em bolje skace ! :baklja:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u ned jan 29, 2017 1:20 pm, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

ned jan 29, 2017 1:18 pm

izvinite na off topic.....

18 TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

18
18
18
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 3 gosta.

Prijava