igla je napisao/la: ↑sub jan 28, 2017 11:06 pm
Evo ja studiram uveliko marketing, nekada sam se na onom forumu i javljao sa nekim idejama ovako na prvu.
Prvo, bez namjere da se pravim pametan, općenito se dosta usko gleda na marketing. Neka najjednostavnija definicija je da je marketing profitabilno zadovoljavanje potreba potrošača. Dakle, marketing nije fanshop i promocija, u marketing vam spada i određivanje cijene za utakmice npr. I transparentno poslovanje je dio marketinga, jer tako privlačite mnoge ljude da budu sponzori, članovi i sl. Marketing kluba je mnogo napredovao u posljednje vrijeme, pa i sama akcija za istok, ali i općenito za evropsku Grbavicu su FANTASTIČNI MARKETING POTEZI.
Standardna boljka je npr. Fanshop. Za rješavanje bilo kojeg problema je potrebno istraživanje marketinga. Znači odradiš istraživanje čime su to najviše nezadovoljni navijači, da li je to kvalitet, ili je to cijena, ili je to raznovrsnost. Dobiješ podatke, analiziraš, pa tek onda odluku donosiš. Sve ostalo je rad napamet.
Također, masovno raja sere za ulaznice, jedni kažu da bi bila posjeta veća da su cijene manje, drugi kažu da se ne bi osjetilo, treći treće. I to se može istraživanjem koliko toliko istražit. Uđeš ljudima u motive. Sve ostalo je nagađanje. Znači, istražiš ŠTA LJUDI ŽELE i to im ponudiš, a da i ti budeš dobar. To je smisao marketinga, a ne da mi sad na forumu smišljamo neke aktivnosti jer je to priča napamet. Ljudi stotine hiljada daju u istraživanje tržišta, postoje ljudi koji posvete život tome. Ponavljam, marketing nije promocija, marketing obuhvata i distribuciju (gdje sve isporučuješ svoje proizvode, na koji način, koliko je jednostavno doći do tvog proizvoda), proizvod (šta sve nudiš-ovdje ne spadaju samo artikli fanshopa, kakvog su oni kvaliteta, da li postoji tražnja uopšte za njima), cijenu (cijenu apsolutno za sve, čak i za usluge sponzorisanja), a tek onda promociju i promotivne aktivnosti.
Upravo. Vidiš, sam kažeš da to sve iziskuje određena sredstva koja nam vjerovatno nisu na raspolaganju. Znači, kao što kažeš u marketing spada puno više stvari od prodaje dresova. Koliko vidim često bude neka pozitivna priča vezana za Želju (naravno ima dosta tendecioznih i naručanih tekstova koji govore protiv toga), često se pokreću neke akcije, evo sad ide i nagradna igra, Kao što reče transparentno poslovanje je takođe u sferi marketinga, gradi se jedan pozitivniji imidž kluba. Pa kapitalni projekti su usko vezani sa marketingom. osim toga ima nagradna igra i sa Hifom. Fan shop nije idealan, ali je sasvim OK. Imao sam zadnjih godinu dana priliku da posjetim fan shopove Benfike, Sportinga, Bešiktaša, Galate i Fenera. Mogu reći da prva dva i nisu puno blji od našeg. (naravno da su bolji, ali nije ni blizu razlika u fan shopu klika je u svim ostalim segmentima u klubu). Galata i Bešiktaš su dimenzija za sebe, a Fener još jedan nivo iznad, ali npr. i u fan shopu fenera od 10ak zaposlenih, samo jedan natuca engleski. Kada sam pročitao da se naručilo i prodalo 1.00 dresova (ako je to istina), ostao sam paf. Iskreno, ja da vodim shop, ja bi maksimalno naručio po 100-150 kom od svake garniture.Opet ponavljam zamjerka je na online kupovini i dizajnu pojedinih majica. Što se tiče marketinga u to spadaju i društvene mreže gdje smo prilično aktivni, i web stranica, koja je jedna od najboljih na balkanu.
I ja sam tokom studija odslušao dosta marketinških predmeta i znam i ja nešto o tome, zato i pitam šta još konkretno možemo uraditi, a da je realno i da može donijeti rezultate.
Moj prijedlog (a vjerujem i većine) je da se napravi opcija da se online naručuju proizvodi iz fan shopa, te da se organizuje učlanjenje u drugim gradovima (za početak u ovim u kojim imamo veliku bazu navijača).
Fakat ne volim kada neko govori kako ne treba, bez da ponudi neku realnu alternativu.