Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jan 28, 2017 5:21 pm

Svi na klix da i tamo stvorimo jednoumlje i isperemo mozgove !

cikazubo
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:22 pm

Ovaj portal je jedini zvanični medijski partner kluba a na istom najmanje informacija o Želji, eventualno se preuzmu slike sa zvanične i to je to. Po meni je za to krivac i klub, marketing je u globalu 0, a to nisu neke neizvodive stvari, jel problem napraviti stream a postoji milion načina danas da se to uradi, jel problem kupit profesionalni aparat pa da gledamo slike u normalnoj kvaliteti na zvaničnoj a ne da se kamerom mobitela sumnjivog kvaliteta slika , jel problem praviti neke zajebancije s igračima, kvizovi, izazovi, igre na treninzima, problem uzet ponekad izjavu od strane struke, to su sve stvari koje skoro ništa ne koštaju a mnogo znači navijačima pogotovu onim koji i nisu baš bolesnici, na taj način simpatizerima približiš igrače, približiš im klub jednostavno. Marketing je jednostavno ostao na istom nivou kao i prije par godina, fan shop kao sastavni dio tog segmenta je nikad gori, na onoj emisiji na hayatu me stid bilo kad snimiše police fan shopa, samo bokalići za rakiju, 2 vrste šalova, poneka baby flašica, i nekoliko starih garnitura joma dresova, i par ovih novh diadora, dok sve napreduje u tom dijelu smo baš zaostali, a i medijski partner samim tim se uklapa u sve to..

Još jednom hvala Larsu i jaranu št su nam omogućili da koliko toliko ispratimo današnji meč.

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:26 pm

Jedan se otego drugi se protego :)
Bujrum @zaki
5. - 7. Okt 1992.

godrina
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:29 pm

storm_raider je napisao/la:
sub jan 28, 2017 4:19 pm
Koga biste prije voljeli kao drugog napadaca, Nikolica ili Mujagica?
Zavisi od protivnika, rezultata i situacije na terenu. Mujagic je tim ulascima trebao steci rutinu koju sad ima Nikolic. Njih 3 su odlicna kombinacija.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:30 pm

Sama realizacija prenosa danas bi na koštala 400 KM (preko 3G-a nikada ne radimo niti meni pada na pamet da radim ono za što ne mogu garantovati da će valjati 100%).

Mi novca za taj luksuz NEMAMO i nažalost ne možemo da se vodimo onom 'ima se, može se'.

Jedan jedini razlog postoji - novca nemamo. Kao da meni ne bi bilo drago da sam danas u Hercegovini na +15 i da radim prenos.

Svaki put kada imamo mogućnost, spremni smo sve odraditi i za džaba, baš kao onda protiv Goražda u Kupu. Kada nemamo i kada ne možemo, jedino da bubreg dam? Ko može da nas razumije, razumjet će, ko neće ja tu ne mogu ništa.

Pokušali su se naći bilo kakvi sponzori, nije se uspjelo. Vaše je pravo da se ljutite, naše je da nemamo novca. Shvatamo da ste razočarani, ali vas molimo da i vi shvatite nas.

ChWilla
Kontakt:

nikad ovdje niko nije banovan što je pisao drukčije. a ja sam tamo banovan što sam napisao da je članak o želji kao prvom favoritu za titulu naručen da se stvori pritisak. dok danas novinarov jaran može i da postavlja montaže prijava inspekciji a da ne bude banovan.

a jebe se njemu i za senada i za nenada, ne zanima njega ni klub ni ko upravlja klubom, on hoće ono što smatra svojim...
gradi željo boli te *****

Vidno Naelektrisani
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:32 pm

Ne znam cemu tolika frka oko streama, uvijek frka oko toga i oko linka, ok igra Zeljo, volimo gledati pa makar i protiv stupcanice igrali, ali ako nema streama Boze moj, pripremna je s capljinom nije s Evertonom jbt. Polahko, ide liga, imat cemo svi priliku da gledamo i uzivo i na tv–u i uzivamo, samo sabura :)
A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu..
1921
Ex nick: Lendric Ivan

storm_raider
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:33 pm

Анарки je napisao/la:
Sama realizacija prenosa danas bi na koštala 400 KM (preko 3G-a nikada ne radimo niti meni pada na pamet da radim ono za što ne mogu garantovati da će valjati 100%).

Mi novca za taj luksuz NEMAMO i nažalost ne možemo da se vodimo onom 'ima se, može se'.

Jedan jedini razlog postoji - novca nemamo. Kao da meni ne bi bilo drago da sam danas u Hercegovini na +15 i da radim prenos.

Svaki put kada imamo mogućnost, spremni smo sve odraditi i za džaba, baš kao onda protiv Goražda u Kupu. Kada nemamo i kada ne možemo, jedino da bubreg dam? Ko može da nas razumije, razumjet će, ko neće ja tu ne mogu ništa.

Pokušali su se naći bilo kakvi sponzori, nije se uspjelo. Vaše je pravo da se ljutite, naše je da nemamo novca. Shvatamo da ste razočarani, ali vas molimo da i vi shvatite nas.
:palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

diego1921
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:34 pm

Анарки je napisao/la:

Posteno ! Samo ste trebali danas prije tekme ovo napisati , da znamo koji je razlog !

dell21
Kontakt:

Smijesno je porediti ovaj portal sa placenickim portalom. Pa tamo svaka informacija o klubu se mora platiti da bi to bilo objavljenjo... ovaj portal odnosno forum je najbolje sto nam se moglo desiti uz onaj 1921.

Ajzea
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:37 pm

Анарки je napisao/la:

Uredu, nema se para za stream i to se moze razumiti.
Jednu stvar ne mogu, i to cisto sumnjam da mozes opravdati.. Zasto niko nije skoknuo jedan dan do Medjugorja na pripreme kluba i napravio foto-video izvjestaj. Ne samo nas.. Slobode, Zrinjskog koji su takodjer dole..
Privukli bi i navijace ovih klubova na portal da dodju i pregledaju to sto ste spremili. Cisto sumnjam da ovo kosta 400KM..

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:41 pm

Fatić Nermin je napisao/la:
sub jan 28, 2017 4:47 pm
Je li i sad treba masovni egzodus izvrsit zato sto nije bilo streama, ili je to sad ok, jer nije ****.ba u pitanju?

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
A o kakvom je egzodusu riječ? I kada je bio ikakav egzodus? Previše se koriste riječi kojima se ne zna značenje.

Hajde da vidimo usporedbu između ss.ba i s1.ba.

ss.ba

Dobre strane: imaju sredstva, imaju sponzore koji im upumpavaju ta sredstva, imaju, za naše pojmove, veliku bazu čitalaca, imaju "staža" i ostvarenih radnih uspjeha iza sebe.
Loše strane: profesionalni su kao i svi novinari u ovoj državi (dakle, nisu profesionalni), lahko ih se "kupi", njihovim uposlenicima je često lična sujeta ispred profesionalizma.

Forum ss.ba

Dobre strane: izvlači ih pomenuta baza čitalaca i veliki broj tema za raspravu
Loše strane: ne postoje pravila već pravila su onakva kakva ih odredi lična sujeta moderatora i administratora, dvostruki aršini pri pisanju i "kažnjavanju"

s1.ba

Dobre strane: Relativno novi "kolač" na sportskoj medijskoj sceni države, uposlenici koji žele da nešto postignu i imaju ideju i uglavnom su profesionalni, odlični analitički tekstovi.
Loše strane: manjak sponzora, tj. sredstava, neuigranost i neuhodanost na pomenutoj sceni i nespremnost na velike stvari, nedostatak veće baze čitalaca

forum s1.ba

Dobre strane: svaki podforum ima svoje moderatore i administratore koji su zaduženi isključivo za taj podforum i ne petljaju se u drugi, funkcionalan.
Loše strane: aktivna, u pravom smislu te riječi, je samo tema, odnosno podforum FKŽ.

Sada bih da se malo dotaknem "egzodusa" sa ss.ba na s1.ba. Moram da naglasim da lično nisam nikada pisao na ss.ba tako da ja nisam učestvovao ni u kakvom "egzodusu". Ali zašto je većina navijača Željezničara koji su pisali na ss.ba prešla da piše ovdje? Ja mislim da to nije samo zbog jednog neodrađenog streama već zbog navedenih loših strana i portala i foruma ss.ba. Konkretno, vezano za Željezničar, portal se nije ponašao kao medijski partner već naprotiv, ponašali su se krajnje dušmanski i neprofesionalno. Administracija i moderacija foruma ss.ba je često postupala "po vlastitom nahođenju", a ne po pravilima, te su svim silama, i na portalu i na forumu, pokušavali da usmjere razmišljanje navijača Željezničara u njima željenom pravcu. Koji je to pravac, najbolje pokazuju tekstovi koji su tek nedavno isplivali na površinu o "propasti dinastije Misimovića", o "Mao Ce Tungu", intervjui sa "velikim Željovcima koji ne dolaze na utakmice". Ako je igdje ta famozna "lobotomija" uspostavljana, uspostavljana je na portalu i forumu ss.ba. Dalje, informacije koje ja imam, navode me jedino na razmišljanje da su oni reketirali našeg Želju, materijalno i nematerijalno. Nedavno je jedan od forumaša to ovdje i kvalitetno opisao ali je ostalo nezapaženo. Da li iko, pa i oni, zaslužuju mrvu pažnje mene, kao, slobodan sam reći, najvjernijeg i najodanijeg navijača Željezničara, a tako su se odnosili prema Klubu i njegovim navijačima? Ne!!! Oni su za mene ugašen portal i ugašen forum, ne postoje više i, na moju radost, Klub je prepoznao njihovo odnos u tom partenrstvu i na vrijeme se ogradio od njihovog djelovanja. Zar vam nije čudno da je tek nakon raskida medijskog partnerstva između Kluba i ss.ba, taj portal počeo da izvlači gore pomenute tekstove i "analize"? Zar vam nije čudno sadašnje ponašanje moderacije i administratora na forumu ss.ba? Znate kakvo je vi koji pratite taj forum, ne treba vam niko govoriti i objašnjavati. I to nije odjednom, dosta se vremena to skupljalo u svima koji su prešli da pišu na forum s1.ba a neodrađeni stream (čiji problem nije to što nije odrađen, već razlog zbog kojeg nije odrađen) je bio samo povod za to. Dakle, kao i u svemu, uzroka može biti mnogo i mogu se duže vremena skupljati ali samo jedan povod može da bude, kada svi ti uzroci dožive kulminaciju. Dakle, ko misli da se zbog neodrađenog streama prešlo sa jednog foruma na drugi, taj je krajnje naivan i površno posmatra na stvari i probleme koji su mnogo stariji i imaju mnogo, mnogo dublju pozadinu.

Forum s1.ba je slučajni odabir, i siguran sam da niko sa ovog foruma ili portala nije namjerno podrivao onaj portal (kao što onaj portal radi ovome) i podupirao taj famozni "egzodus". Njegova moderacija i administratori, nisu mogli reći: "Ne želimo da vas primimo na forum ili da pišete na njemu". To je prvi znak profesionalizma. A mogli su, s obzirom da su to mahom navijači najvećeg rivala FKŽ. To što nisu stavili ličnu sujetu i emocije ispred posla, je jedan od najvećih uspjeha ovog foruma i portala. Mogao je to biti bilo koji forum na kojem bi pisali navijači FKŽ (lično, volio bih da je to bio 1921.ba forum ali...). I uz to, najveći razlog zašto većina ovdje piše, i zašto ja pišem ovdje, jeste ona navedena dobra strana ovog foruma gdje smo "svoji na svome", gdje neće mi neko ko nema dodirnih tačaka sa FKŽ doći i određivati kako i šta ću pisati. Također, ni jednom do sada nisam primjetio dušmansko pisanje (velika je razlika između kritičkog i dušmanskog pisanja!) ovoga portala, ne samo prema FKŽ, već prema bilo kome, što, opet, nije slučaj sa ss.ba.

Niko nikome ne može ni narediti ni zabraniti pisanje na ovom ili onom forumu (za zabranjivanje i onaj forum nisam baš siguran...). Neka svako piše šta hoće gdje hoće. Ali nemojte da jedni nasjedaju na priče drugih. Konkretno, mislim na priče koje forumaši ss.ba, zdušno potpomognuti administratorima i moderacijom ss.ba foruma, proturaju među navijače FKŽ. Te priče su najčešće oblika: ljudi iz Kluba pišu na s1.ba forumu, samim tim vlada jednoumlje, ne dozvoljava se drugačije mišljenje, "napadi" u čoporu na neistomišljenike, plaćanje forumaša da se pišu određene stvari i sl. Za mene, ko nasjedne na ovakve priče, on ima IQ saksije za cvijeće. Ne mogu da vjerujem da ima takvih ljudi uopšte. Onaj ko dopusti da mu se kreira takvo mišljenje je zaista podlegao jednoj lobotomiji, ali iz kontra pravca o kojem se najčešće piše. Ali, to je moje lično mišljenje i nije bitno. Kao što rekoh, svako ima pravo na svoje mišljenje i svoje djelovanje. Ja sam svoje izabrao i ubijeđen sam da je ono ispravno.

Također, nemojte površno posmatrati neke stvari. Loš odnos ss.ba prema našem Klubu nije samo neodrađeni stream, već je to mnogo dublji i stariji problem koji je eskalirao raskidanjem medijske saradnje. Isto tako, sumnjam da su ljudi u Klubu navini da potpišu medijsko partnerstvo sa ovim portalom da nemaju povjerenja u njih i da nije riječ o uzajamnoj saradnji i pomaganju.

Što se tiče današnje utakmice i neodrađenog streama, ne krivim ovaj portal ni sekunde. Ne smatram da je tako jednostavno odraditi stream a ovaj portal se očigledno susreće sa početnim problemima, s toga, halalolsun s1.ba. Na kraju krajeva, ako ugovorom o partnerstvu nisu dužni da prenose stream, nema potrebe da snose ikakve "sankcije". Smatram ipak da je Klub trebao organizovati stream, i sa prethodnih, i sa ove, i sa narednih utakmica koje nemamo u standardnim prijenosima. Isto tako, smatram da jeste Klub to u mogućnosti, za razliku od ovog ili onog portala. Ali ako je politika Kluba takva, onda istoj takvoj politici upućujem kritike. Na kraju krajeva, o tome bih mogao satima pisati, jer je riječ o marketingu Kluba, ali to nije tema današnje emisije.

Drago mi je zbog pobjede, bez obzira što je riječ o prijateljskoj pripremnoj utakmici. Kada se ovako raduješ ovakvoj pobjedi u ovakvoj utakmici protiv ovakvog protivnika, za tebe nema više ni dijagnoze... :)

I molim da se ne briše post. Znam da ima riječi o drugom portalu i forumu, ali to nije poenta mog posta.

kremenko

sub jan 28, 2017 5:42 pm

Ne znam sta nabijate na nos stream.
Shvatate valjda da nesto ne moze.
Bolje da se ne radi,nego da ide navrat na nos.
U ovoj zemlji tesko da mozes normalno i posteno raditi.
Ako je stream kostao 400 KM bolje je da se te pare podijele radnicima ovog portala,nego da odu na stream za 90 min.
Bolje da ova stranica ostane neovisna nego da se proda za pisljivi stream.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

storm_raider
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:46 pm

@arctg, kako ti to uvijek lijepo napises... Postovanje.

Klub bi trebao raditi stream, ugledajmo se malo na primjere van okvira ove zemlje. Medijsko sponzorstvo ne znaci i streamanje utakmica. I danas za ovaj stream, neko je ovom decku morao napuniti 5-10 km kredita, kupiti 2 rezervne baterije, itd., i to je nas uspjeh. Uspjeh ovog foruma.

@kremenko, nece se prodati niko odavde ne brini. Ja sam prvo trazio da se okruzim karakternim ljudima, pa onda sve ostalo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:49 pm

@arctg, bravo majstore..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

zeljeznicka21

sub jan 28, 2017 5:51 pm

kazu Zakarić odlican bio, moze li neko vise napisati ako je bio dole
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

LARSSON
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:55 pm

Zar može Zakarić loš biti :D

@arctg :palacgore:

Brkoo
Kontakt:

sub jan 28, 2017 5:59 pm

diego1921 je napisao/la:
Анарки je napisao/la:

Posteno ! Samo ste trebali danas prije tekme ovo napisati , da znamo koji je razlog !
Cini mi se da ima post od @admina na onoj zakljucanoj temi kad smo tek dosli gdje je napisao da nemaju novca za plate radnicima, da rade iz ljubavi prema sportu i da se uprkos tome nece prodavati bilo kome. Ljudi su relativno novi na nasoj sportskoj sceni, pravo osvjezenje sa svojim tekstovima, posebno mi se svidjaju od Kalopera, momak tako dobro analizira stvari. Oni nemaju sponzora koji ce finansirati streamovanje tekmi. Kad stanu na noge, kad budu imali bruku sponzora, citalaca itd i ako se desi da tad ne budu prenosili tekmu onda im se moze i mora uputiti kritika u vezi toga..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jan 28, 2017 6:01 pm

Nije bitan stream, mada mislim da se uz malo rada moglo zavrsiti tih 400KM koliko to kosta.. Da se reklo ranije siguran sam da bi se ovdje skupilo bar pola od te cifre.. Opet ponavljam, stream trening utakmice sa Capljinom je totalno nebitan, ali kvalitet pracenja priprema kluba koji je ovaj portal izabrao za medijskog partnera je ispod svakog nivoa.. Da bi se zaradjivale pare i privukli sponzori potreban je kvalitetan operativni rad..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sub jan 28, 2017 6:01 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Ajzea
Kontakt:

sub jan 28, 2017 6:02 pm

@arctg nogom...
Zakljucajte temu na dva dana..

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava