Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

chile
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon jan 23, 2017 7:13 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
chile je napisao/la:
pon jan 23, 2017 5:41 pm
Ono sto je realno Miroslav je itekako zamjenjljiv igrac iako vecina to ne vidi tako. Malo odskace od vecine lige ali ne toliko koliko vecina potencira.
Pravolinijski igrac koji nema driblinga, ima dosta los centarsut...odlikuje ga rad, trka i to sto nije lukav tj gleda kako uposliti igraca prije nego sutati po svaku cijenu.
Takvih je van nasih granica na bacanje.
Ono sto ja ocekujem da ce on brze nazad na nase pasnjake nego se ocekuje.
I da produzi ugovor s nama nije lako njega utopiti, nije on vise igrac od 20 god. sa potencijalom vec igrac sa silaznim cv-em i to je realnost koja njega obiljezava i kod svakog ozbiljnog kontakta i moguceg transfera sputava.
Moje misljenje za njega se mora naci zamjena i u toku ove polisezone da ga lagano zamjeni i potisne na klupu.
Da je nekim slucajem produzio pricali bi o njemu u superlativima i govorili da je Mesa picka ako ga ne zovne u repku.. Miro je uz Lendrica nas ubjedljivo najbolji i najkorisniji igrac.. Bice tesko nadoknaditi njegovu poziciju jer je takvih igraca malo, bar onih koji bi htjeli igrati u ovoj ligi za plate koje mi mozemo dati.. Ali sta je tu je, nije do nas..
Greska ja sam isto pisao i prije.
Po meni itekako ogranicen igrac koji opet odskace iznad lige. To pokazuje da nam je liga u qurcu, opet to svi znamo patimo se s Maltezanima u kvalifikacijam eurotakmicenja...
On je uz Lendrica najbolji bio, ali opet to je dokaz da nam je ekipa smjesna kao i ova cifra koja se vrti oko njega.
U ligi gdje jedino mi od lari dobijemo po utakmico ojo 20 milja da igrac dobije toliku platu je smjesno. Pri tome sponzore je skoro pa nemoguce naci uz ovakvu privredu.
Treba se malo raja spustiti na zemlju a i igraci kojima menadzeri uvrte neke cifre u glavu.
Kod nas da dodje Dzeko ne vrijedi tih para jer ne moze opravdati i vratiti ulozeno to je realnost.
Koliko vas je kupilo dres sa Micinim imenom na ledjima.
Vrijeme ce pokazati momak je svima drag zbog odnosa prema sebi prije svega tj radi i igra bez mnogo talasanja, ali vidjecemo gdje ce biti za godinu dvije i kako ce se pokazati.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pon jan 23, 2017 7:16 pm

pa zato je i nije dobio. ne vrijedi to sigurno ni onima koji to mogu platiti, bar ne u evropi, možda u aziji. to je bio zahtjev da se odbije, a ne da se prihvati.

ali da odskače, vala odskače.
gradi željo boli te *****

salle86
Kontakt:

pon jan 23, 2017 7:19 pm

Ko loptica skočica :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Ndare

pon jan 23, 2017 7:23 pm

Jedina istina je što Duca Simić napisao da je ispao sebičan jer tako igrači nisu nikad "zahvaljivali" Želji na odlasku jer činjenica da Miroslav potpisao ili ne svakako nije planirao dočekati jesen ni pod razno na Grbavici, e sad samo je stvar što smo iz njegove zahvalnosti mogli izvući novac nekakvog obeštećenja koje kao što iz kluba napisaše bi bilo mnogo manje nego stvarna vrijednost.Ali nek je živ i zdrav i od koristi ovih par mjeseci i ako Slavko primjeti da počinje balet umjesto fudbala igrati hoklica pa taman nek Mulaosmanović pokrije tu stranu ako nema niko.
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.

ChWilla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 7:34 pm

još jedan stoper i baš za svakoga ćemo imati dobru zamjenu. mada je moj osjećaj da će on to odraditi kako treba kao i dosad. očito je da je podavno odlučio da neće produžiti, a nije se štedio.

GoRBAVčovICA
Kontakt:

pon jan 23, 2017 7:45 pm

Ndare je napisao/la:
pon jan 23, 2017 7:23 pm
Jedina istina je što Duca Simić napisao da je ispao sebičan jer tako igrači nisu nikad "zahvaljivali" Želji na odlasku jer činjenica da Miroslav potpisao ili ne svakako nije planirao dočekati jesen ni pod razno na Grbavici, e sad samo je stvar što smo iz njegove zahvalnosti mogli izvući novac nekakvog obeštećenja koje kao što iz kluba napisaše bi bilo mnogo manje nego stvarna vrijednost.Ali nek je živ i zdrav i od koristi ovih par mjeseci i ako Slavko primjeti da počinje balet umjesto fudbala igrati hoklica pa taman nek Mulaosmanović pokrije tu stranu ako nema niko.
Bravo majstore, sve si rekao!
Iako uvijek kažem, treba saslušati i drugu stranu - razočaran sam. Iskreno sam se nadao da će Mica produžiti "proforma" i tako se na ljeto uz odgovarajuću fiksno ugovoreno obeštećenje odužiti klubu. Klasični plaćenik!
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

GoRBAVčovICA
Kontakt:

pon jan 23, 2017 7:48 pm

Evo čitam na drugom forumu, da je navodno općina uplatila 100.000,- ?
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

Tavas1921
Kontakt:

pon jan 23, 2017 7:54 pm

Da su nam srecom svi placenici ko Miro gdje bi nam kraj bio, vako neka nam ovih nasih sto igraju iz velike ljubavi prema klubu kao Jaha nas dobri pa cemo daleko dogurat.

Grbavica
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:02 pm

Ja mu zelim da za dvije godine zaigra za Drinu iz Zvornika.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plava Porodica
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:03 pm

Stevanovic Miroslav pravi maher je, bjez'mo mu s puta, naguzi nas sve..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

cikazubo
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:06 pm

Tavas1921 je napisao/la:
Da su nam srecom svi placenici ko Miro gdje bi nam kraj bio, vako neka nam ovih nasih sto igraju iz velike ljubavi prema klubu kao Jaha nas dobri pa cemo daleko dogurat.
Da je svaki plaćenik kao gospodin Ivan Lendrić, primjer zahvalnosti prema klubu koji ti je dao šansu da se vratiš, a ti prekucaš, imaš najbolju statistiku, 25 godina, ali produžiš jer si gospodin..

Jaozinho22

pon jan 23, 2017 8:09 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Vrhunski je brate al briši zbog hejtera ;)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Plava Porodica
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:25 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
pon jan 23, 2017 8:09 pm
Plava Porodica je napisao/la:
Vrhunski je brate al briši zbog hejtera ;)
Ma jok braco. Sve sto je napisano stoji itekako. Dok bude pruzao ono sto je i do sad radi mog Zelje neka ga tu oko ekipe. Ako pocne malo zabusavati malo ce mi falit da postanem medju najglasnijim sa druge strane. Od nekoga koga sam zavolio za kratak period ko da mi je rod rodjeni, sad je ostao samo fudbaler profesionalac bez imalo obraza. Neka se proba zadrzati na tom levelu jos ovih 6.mjeseci :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:33 pm

Raja navikla na merhamet. Sto prije shvatimo da su takva vremena da svako gleda samo sebe, bolje ce nam biti svima. Imate primjer Lewandowskog. Nista bitno Miroslava ne veze za Zeljeznicar osim toga da je igrao 2016.godine i da se vratio u formu. Ama bas nista drugo.
I nemojte sad tako da pisete. Do jucer ste drkali na njega, pjesme mu pisali i kivali ga u zvijezde. Jednom u zivotu drzite se svog misljenja do kraja...

Tavas1921
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:34 pm

cikazubo je napisao/la:
Tavas1921 je napisao/la:
Da je svaki plaćenik kao gospodin Ivan Lendrić, primjer zahvalnosti prema klubu koji ti je dao šansu da se vratiš, a ti prekucaš, imaš najbolju statistiku, 25 godina, ali produžiš jer si gospodin..
Mi se trebamo bazirati sto se tice ugovora da ne moze svaki igrac kad mu se cefne traziti sporazumni raskid i na taj nacin zahebavat klub. To je njegova odluka zeli li produziti, ali igrama na terenu puno vise nam je donio i zato mi trebamo biti zahvalni.
Tezimo da postanemo ozbiljniji klub, pa se tako moramo i nositi sa ovim situacijama, a ne zeljeti momku sve najgore sto eto nece da produzi da bi mi eventualno na ljeto dobili 100k€.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:39 pm

Kopirano s nekog statusa na fb od nekog likaa.. Isto misljenje dijelim.
" Niti je legenda kluba. Niti je Željino dijete. Niti smo osvojili neki trofej tokom njegovog boravka na Grbavici. Pošteno je odradio posao dok je nosio plavi dres i to je to. Ništa mu ne zamjerim. Nije uspio dobiti bolje ekonomske uslove? TO JE TO! Kraj priče. Nisam ni očekivao da igra iz ljubavi prema klubu jel njemu klub FK Željezničar ne znači ništa.
Mislim da su nam po nekad previsoka očekivanja što se neke lojalnosti prema klubu tiče. Nigdje veze da to očekujemo od Stevanovića! Njega je stvorila FK Vojvodina. To što smo se ufurali na njega zato što je igrao u reprezentaciji i zato što je igrač visokog kvaliteta za našu ligu to je druga priča."

avlami97
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:42 pm

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ChWilla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:44 pm

ma mi otprilike i nesvjesno mislimo da igrači imaju ili trebaju imati emocije za klub kao mi...a to je neosnovano. naprosto nema razloga.

sebičan ili ne, kod nas se "samo" profesionalno odrađivanje ugovora nimalo ne podrazumijeva, i on je opet dao više klubu nego mnogi "nesebični"...

cikazubo
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:46 pm

Tavas1921 je napisao/la:
pon jan 23, 2017 8:34 pm
cikazubo je napisao/la:
Tavas1921 je napisao/la:
Mi se trebamo bazirati sto se tice ugovora da ne moze svaki igrac kad mu se cefne traziti sporazumni raskid i na taj nacin zahebavat klub. To je njegova odluka zeli li produziti, ali igrama na terenu puno vise nam je donio i zato mi trebamo biti zahvalni.
Tezimo da postanemo ozbiljniji klub, pa se tako moramo i nositi sa ovim situacijama, a ne zeljeti momku sve najgore sto eto nece da produzi da bi mi eventualno na ljeto dobili 100k€.
Daleko od toga da mu želim sve najgore, i prije ove vijesti sam govorio da u slučaju ovog scenarija momak treba odigrati do kraja, ali boljka našeg društva je što sve što je normalno shvatamo kao nešto veliko, poklonjeno, kao neki bonus. Miro je svaku utakmicu odradio maksimalno profesionalno, uvijek se trudio, nema mrlje kao igrač našeg kluba, ali on je za to plaćen, on nama ništa nije poklonio, nije igrao za kikiriki, već je plaćen da bi bio takav, druga strana medalje je što 90% igrača u ovoj ligi nema takav profesionalan stav pa nam je čudno kad se pojave igrači ala Mićo.. Uglavnom bezveze mi je kad pročitam odradio ugovor maksimalno, svaka mu čast, i slične stvari. Željo je njemu puno više dao nego on Želji, i to ne treba izjednačavati, a njemu sve najbolje u nastavku karijere, žao mi je što se nije zahvalio i što nije postao Željin vojnik kao npr Višća, igrači koji se pretvore u djecu Želje iako im to nije matica, al šta je tu je..

ChWilla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 8:47 pm

pa zato što u nas normalno nije normalno... :D da je taj njegov nivo profesionalnosti normalan kod nas, liga bi bila među boljima u evropi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava