ned jan 15, 2017 1:28 am
Majstore, Miro u potpunosti ima pravo da produži ili ne produži ugovor. Isto tako klub ima pravo da ga pošalje na tribine ili da trči sa juniorima. Drugo je što i ja i svi mi mislimo da je nekako "obrazli" da čovjek potpiše, jer smo ga vratili u život, te da ne treba gledati samo interes gledati u ovom slučaju. Ali ne možeš reći da Miro nije profesionalac i da ne odrađuje sve kako treba.
Križman ima ugovor, a ne trenira mu se, ne ispunjava obaveze koje mu da poslodavac, dakle on nije za tribinu, on je za otkaza momentalnog.
Porediš profesionalca i klošara, čovjeka koji sve ispunjava što treba, a njegova je lična odluka hoće li ili neće (ma šta mi mislili o tome), a Križman je horoz koji nema nikakvog ni poštovanja prema klubu koji ga hrani, ne ispunjava ni ono što mora jer mu je mrsko.
Ne volim porediti klubove sa firmama i kompanijama, ali ovaj put moram. Zamisli da imaš radnika koji ispunjava sve svoje obaveze, ali neće da produži radni odnos jer je našao negdje bolje i radnika koji neće ništa da radi jer mu je mrsko, pa te pokušava isprovocirati da ga pustiš, a ima čovjek ugovor. Ne može biti isto nikako.