čet jan 12, 2017 7:12 pm
Imamo razloga za pozitivu. Vijesti o gradnji juzne tribine u ovoj godini, rekonstrukciji terena su me veoma obradovale. Takodjer me veseli pojacanje za strucni stab i mislim da je donesena prava odluka. Volio bih i novog trenera golmana, ali otom-potom...
Sto se tice pojacanja, za Zebu mogu reci da ce biti pojacanje. Bobic je doveden, nemam nikakva prevelika ocekivanja, ali za drugog golmana je odlicna opcija. Ako ode Kjosevski na ljeto, nece biti kuku majko, dovedi nekog golmana koji nije imao utakmice u klubu, a valja igrati euro utakmice. Slavko ima odlicno misljenje o njemu, a u Velezu je pruzio maestralne partije. Naravno da nije isto braniti u klubu gdje si konstantno pod pritiskom i gdje ti stalno idu na gol, i u Zelji gdje u vecini utakmica imas jednu - dvije intervencije. Slavko je bio golman i mislim da zna sta radi. Vezano za krila, ocekivao sam jedno, doveli smo dva. Za Zakarica sam se obradovao, o Crnovu nemam neko pretjerano misljenje, ali me izuzetno raduje sto oba igraca imaju iskustva u PL BiH i imaju solidne ekipe. Nisu u formi, ali ako ih Slavko ne vrati u zivot, nece niko. Neka jedna opcija od te dvije se isplati za nas, bit ce dobro. Ovu polusezonu smo od krila imali Stevanovica i to je to. Stanic se nije koristio na krilu, a Krizman koji je napadac nam je igrao lijevo krilo. Od Lazica i Halvadzica nije bilo hljeba, pa su oni i otisli. Sada imamo tri krilna igraca, i jos Krizmana koji se iznimno dobro pokazao. Opcija imamo, i kada vjerovatno Stevanovic ode na ljeto, nece biti tolika panika, nego ce biti dovoljno dovesti jedno pojacanje na tu poziciju.
Sto se veznog reda tice, nisam pametan. Da li ce se neko dovesti i da li je potrebno, stvarno ne znam. Nadam se da ce Zeric dobiti priliku pored Zebe i Bekrica.
Ocekujemo pojacanja u odbrani, i nadam se tu dobrim rjesenjima. Necu praviti problem ako dodje Stojanovic, jer ja bih prvi volio da se od sljedece sezone pocne forsirati Besirevic, ako momak ima potencijala. Pricamo stalno o nasoj omladinskoj skoli, a dovodili bi lijevog beka pored kojeg mali Besirevic ne bi imao prilike za sansu. Mozda krivo razmisljam, ali ne mislim da bi bila katastrofa dovesti istog igraca. A za stoperske pozicije, mislim da ce tu doci dva igraca, jedan vjerovatno u ovih par dana i drugi pred polazak u Tursku.
Sta ce biti sa Beganovicem, Mujagicem i Osmankovicem, vidjet cemo. Ne bi bila losa posudba negdje gdje bi mogli igrati redovno. Mislim da smo Beganovica ove sezone morali poslati na posudbu ako vec nismo htjeliracunati na njega i da smo zakasnili jednu sezonu, ali vidjet cemo. Mozda ga Slavko i ostavi.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?