uto jan 10, 2017 4:03 pm
Ja ne bi ni jednog igrača slao na tribine zato što neće da potpiše novi ugovor. Time se ekipa (prije svega ekipa i trener), a i igrač (što je naš najvažniji resurs) stavljaju u nepovoljan položaj. Igrač je potpisao ugovor i treba i njemu omogućiti da ga ispoštuje do kraja. Ovako plaćamo čovjeka a ne radi svoj posao, pa smo na gubitku, a rijetko se desi da se igrač/menadžer predomisli poslije takve mjere.
Sjetimo se situacije sa Tomićem na primjer. Odović je htio da on igra, klub bio protiv. Na kraju nam je bod-dva falila za titulu i vjerujem da bi sa Tomićem navukli negdje ta dva boda. Sa ta dva boda bi od UEFA uzeli 150-200K€ više nego što smo uzeli. Sa Mićom mislim da uzimamo i više od dva boda razlike u odnosu da on ne igra. Ako nije motivisan i ne pruža najbolje, ima klupa pa nek igra ko je bolji. Svakako je dobro već razmišljati o backupu i to obznaniti igraču i menadžeru, pa ako se ne proda na ljeto, onda neće moći ni od nas dobiti trenutnu ponudu. Treba malo i njima kocku baciti, rizikuju i oni sa nepotpisivanjem.
Na kraju krajeva, kada je Lewandowski (a i Hummels kasnije) odigrao u Dortmundu do kraja, bez obzira što je već potpisao ugovor sa Bayernom, što ne bi Mićo kod nas. Mi dolazimo na utakmice zbog igrača, igrači prave rezultate. Pare jesu važne, ali se mogu zaraditi i na drugi način, a bez igre i rezultata nema para sigurno.
Zadnja izmjena:
fczeljo, dana/u uto jan 10, 2017 4:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.