Pozdrav forumasima, nisam pisao odavno, jer nisam imao sta pametno reci, a ni vremena, citao sam povremeno..
Napisat cu svoje misljenje u vezi nekih situacija u i oko kluba, naravno moje misljenje ne mora da bude i vase misljenje i necu ga spominjati po vise puta kao nadrealni, vec samo jednom ili mozda dva puta
-Smatram da je Zeljo puno vise dao Stevanovicu, nego on Zelji. Dakle, on Zelji samo profesionalizam i gol Sarajevu, Zeljo njemu povratak forme, povratak u i oko reprezentacije, zainteresovanost ostalih klubova, i ono sto je najvaznije, povratak SAMOPOUZDANJA, jer je on igrac koji kad izgubi samopouzdanje ne moze proci Livaju 1:1.. Nije igrac koji ce povuci kad ostalim ne ide, ugl se u tom trenutku uklopi u sivilo ekipe, dok obicno sa dobrom igrom i on dobro igra (povezano sa samopouzdanjem). Da zakljucim, produzenje ugovora ili klupa i tribine, ne tako davno u jos tezoj situaciji smo ostali bez jos bitnijeg igraca, Tomica, i tom odlukom smo izgubili 125 milja evra a dobili Amira i vidjet cemo koliko para nakon sljedeceg transfera. Ima Zeric, Memija, ako ovaj nece produziti mozemo lagano Midzica vratiti, imaju dvojica Sehica u juniorima...
- Prinove ili pojacanja koja se spominju su mi stvarno prosjecni, zato sto su igraci koji ne mogu vise NAPREDOVATI u karijerama, vec samo mogu dostici max koji su nekad igrali, a i to je upitno. Naime, igraci ispod 95 godista se trebaju dovoditi, ne samo sto su mladi i sto se mogu prodati, vec sto mogu mnogo NAPREDOVATI, i na tim igracima se mnogo dobija.. npr. ja bih prije doveo Aleksandra Vukotica iz Krupe pri tom platio obestecenje u dvije rate max 120 milja KM, a njemu ponudio 7 milja KM platu, stan i hranu, 5 god ugovor, nego zajedno Zakarica, Stojanovica i Kostica, krpio bi poziciju lijevog beka kao i do sad, plus Amar, kao sto bi krpio i lijevog veznog, jos imas Zebu koji moze tu ulijetati u toku utakmice... uigravao bih Vukotica i Mattea, Bogi ima da uleti kad zatreba, a i Kemo je tu kad ima prostora pri nekim rezultatima, tako bi kvalitetno rjesio poziciju stopera,a Vukotic bi bio jedini kojeg bi doveo ovaj prelazni rok, posto se placa obestecenje, onda fino naljeto bi recimo zaganjao Subica i Djelmica, Djelmi istice mislim ugovor na kraju sezone, a i on bi se volio vratiti.. i zu bih kvalitetno pokrio poziciju lijevog beka, a Djelmu bi vratio zato sto ga izuzetno cijenim, i znam kakav nemir unosi protivnickim igracima kad krene 1:1 ... dakle po prelaznom dosta i jedan igrac, al da je bas kvalitetan i relativno mlad, da moze NAPREDOVATI (smatram da Subic nije dostigao vrhunac svoje karijere), naravno uz minimum odlazaka, i recimo ako bi prodali napadaca, podrazumjeva se da KUPIMO jednog, jer evo kod nas u ligi igraci nisu skupi, bolje kupiti igraca u formi za 100 - 150 milja KM, nego ozivljavati karijere..
-Sto se tice mladih igraca nase skole, tu smo najgori opet mi navijaci, jer ne cijenimo naseg Memiju i cim udje u manju krizu (glavna odlika mladih igraca su oscilacije u igri) mi smatramo da je on svoje napravio i da od njeg nema igraca, pa onda tek struka (citaj Mulalic, Kostic) koji ne istrpe igraca koji je vec dokazao da ima potencijal igrati na puno vecem nivou nego li je to kod nas, il npr. Kjosevski, za kojeg ja licno smatram da ce biti strasan golman, da ce bolju karijeru napraviti od Sehica, a mi samo pljujemo, i sto je najgore nista ne ucimo na primjerima kad smo pljuvali Viscu, Bajica.. nakon par losih utakmica, a ljudi odu i poderu..
- Drago mi je da nema dovodjenja puno igraca, da se radi u miru i tisini, te da istok raste svakim danom, to me cini neizmjerno sretnim, a moju mastu dovodi do ludila...